Hallon & Vaniljpaj med kokoscrumble


Igår var jag så sugen på att baka något nytt, det är lite som att måla för mig ibland, man vill bara slänga ihop några ingredienser och se hur det blir. Det blev en paj med vaniljkräm, hallon och kokoscrumble och det blev väldigt gott. Här kommer receptet:

Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 smk vatten
2 tsk vaniljsocker

Kokoscrumble:
75 g smör
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl kokosflingor

Fyllning:
ca 2,5 dl vaniljkräm
2 dl hallon eller andra bär

Börja med pajdegen. Nyp ihop eller kör alla ingredienser utom vattnet i en matberedare, det ska bli smuligt och sedan tillsätts vattnet för en len och smidig deg. Tryck ut degen i en pajform, jag använde en med löstagbar kant. Nagga skalet och låt vila i kylen i 30 minuter. Gör vaniljkrämen och ta fram hallonen så att de får tina en stund,  jag blandade även ihop dem med lite florsocker. Sätt in pajskalet i ugnen på 225 grader och förgrädda i 15 minuter. Smula ihop ingredienserna till toppingen, även den kan man köra i några sekunder i matberedare istället.
När skalet är färdigt fyller man det med vaniljkräm, hallon och så toppar man med kokoscrumble och sedan in i ugnen igen i ca 20- 25 minuter. Kyl pajen väl, gärna över natten innan servering. En klick vaniljglass och en kopp kaffe blir underbart till serveringen ;)



Lillasyster har varit på besök och det är alltid lika härligt, love you ♥


Smått & Gott


Finns så mycket smått och gott som jag vill ha just nu. Kökshanddukarna från Ellos är så himla söta och även den randiga kudden, tror att den skulle bli jättebra i soffan, två stycken som får ersätta de två med bladmönster som vi har just nu. Zinkburarna kommer från Mio och skulle vara fina att fylla med diverse skafferigrejer så som kakao, havregryn eller ris, det är ju så mycker finare att förvara torrvaror i olika fina burkar. Klänningen från H&M är ljuvlig och ett doftljus med vanilj och smultrondoft låter helt underbart!


The King



Jag har så länge velat måla Elvis, men att göra "verkliga" motiv är ju absolut inte min grej. Resultatet blev en Elvis med en personlig twist och jag är så nöjd! Ni som har hängt med ett tag kanske känner igen den röda handen och den röda cirkeln runt ögat, har gjort liknande två gånger förut som ni kan se här och jag bestämde mig när tavlan var färdig att min min Elvis skulle på liknande detaljer. Prisuppgifter på tavlan hittar ni här och fler bilder finns som vanligt här. Texten på tavlan kommer från en av mina absoluta favoriter bland Elvis alla låtar, den heter "It's Over" och vill ni lyssna på den så gör ni det här.
Haha, det blev en hel del länkar i det här inlägget =)


Birthday Wish


Jag har gått och blivit lite kär i dessa fina sjalar från Ester Elenora, vet dock inte vilken färg jag gillar mest, den svarta känns ju mest användbar men jag gillar det ljusa pudriga färgen när motivet är just dödskallar. Båda är väldigt fina och prislappen liggen på 799 kr och finns här. Något att önska sig i födelsedagspresent kanske? ;)


Gallerinet.se



Nu kan ni även hitta min konst på Gallerinet.se, där finns priser på alla tavlor så det är bara att höra av er ifall ni är intresserade =) Ni hittar mitt galleri här


Mintgrönt & Rosa



På senaste har jag verkligen känt att jag vill ta in lite rosa och mintgrönt här hemma. Tog fram våra fina kivilyktor från Iittala och satte ett rosa blockljus i en cylindervas. Och jag gillar verkligen den färgkombinationen tillsammans med allt det vita. Pläder vi har i soffan är ju också mintgrön vilket inte riktigt syns på bilderna. Sedan har jag även satt upp tavlan som står på soffan på bilden, så den sitter ovanför sängen nu. Tänkte även sätta upp tavlan som jag målade igår som innehåller samma färgtoner. En ny kudde i soffan vore också nice (även fast det enligt Fredrik råder totalt förbud mot nya kuddar...) Om den blir rosa eller grön spelar ingen roll, bara den är fin!


Frukost


Äter frukost och läser om vackra Petra "September" Marklund i senaste numret av Elle. Ska strax gå ner till tvättstugan och se om det finns någon tid och senare ikväll är det födelsedagsfirande som gäller då lillasyster fyller 15 år ♥
Ni måste prova att göra den här goda gröten till frukost: Koka gröt som vanligt, 1 dl havregryn + 2 dl vatten (jag har aldrig salt i min gröt!). Skala och finhacka ett halvt äpple och 4 stora jordgubbar. Blanda frukten med 1 krm kanel och 1 krm vaniljsocker. Häll upp gröten, lägg på fruktblandningen och häll över en 1/2 dl mjölk. Så gott!


Hjort


Dricker kaffe, kollar på Nyhetsmorgon och har mega cravings efter den här fina ringen från JohannaN, bilden hittade jag på den här bloggen.
God morgon! =)


La Primavera


idag har jag verkligen inte mått bra alls...men jag har målat lite iallafall och det blev en tavla som fick namnet La Primavera och den visar kanske just hur mycket jag längtar efter våren just nu...Och vid det här laget vet ni att det finns med bilder på min Facebook sida som ni hittar här


Uggla i köket


Ugglan som jag ramade in inför utställningen står nu på bänken i köket, har alltid tänkt att jag skulle vilja ha en tavla stående där, jag gillar ju att ha tavlor lite här och där och tycker inte alls att man måste hänga upp tavlor, jag gillar att luta dem mot väggen på golvet, bänkar, fönsterbrädan...
En kopp kaffe har jag hällt i mig, läst ut min bok "Freedom" och snart tror jag faktiskt att jag ska ta och måla lite, har en hel del idéer! =) Känner mig inte alls bra, hade feber igår och idag har jag en huvudvärk from hell och ont i halsen. Hoppas att ni får en härlig tisdag!


Spirit Of Art



Första dagen på utställningen och Fredrik hjälper mig att hänga upp tavlorna på min vägg

Väggen är färdig och snart öppnar Täby Centrum!

Den tredje tavlan på översta raden fick jag såld! =)

Fick besök av Lina och Janine =)

Jag och mina konstverk

Dag två och jag byter plats på tavlorna

Leo tyckte att det var roligt att vara på utställning =)

Jag drack galet mycket kaffe hela helgen!

Så här såg min vägg ut andra dagen, bredvid väggen fanns en presentation av mig

Min presentation!

Love ♥

Min utsikt över Täby Centrum där jag stod vid min vägg

Till vänster har ni min söta granne och hennes konst och till höger är vänner på besök, deras lilla bebis på 4 vecker var också med, så söt! =)

Min underbara Fredrik, han varit helt fantastisk den här helgen och verkligen ställt upp och hjälpt mig och stöttat mig. Love you ♥

På söndagskvällen packade vi ihop allt och åkte hem, var helt slut efter att jag hade spenderat två hela dagar i Täby Centrum, men det var verkligen den bästa helgen på länge, fick två tavlor sålda, har träffat otroligt många nya människor och fått så fina kommentarer om mina tavlor.


Underbar dag!



Ligger i soffan och dricker ett glas vin och tänker på vilken underbar dag det har varit idag! Har träffat härliga människor, fått så många fina kommentarer och feedback på tavlorna och det bästa av allt var ju att jag sålde en tavla. Min egna favorit faktiskt, inget kommer att slå den känslan på länge, så roligt att veta att min tavla kommer att hänga hemma hos någon annan =)
Nu ska jag koppla av och mysa med Fredrik, dricka vin och kolla på ett avsnitt av världens bästa Fringe.
Hoppas att ni har haft en härlig lördag, jag visar alla bilder från "Spirit Of Art" imorgon. Har ni vägarna förbi Täby Centrum imorgon så måste ni komma och säga hej, jag står på plan 3, plats nummer 79.


Inför morgondagen...


Nu är jag äntligen klar med alla förberedelser inför imorgon, fasiken vad trött jag är nu, och imorgon ringer klockan 07:00...Har iallfall ordnat med prislista, visitkort, signerat alla tavlor och ramat in dem. Totalt blir det 10 tavlor som får komma med på utställningen och påfågeln är en av dem. Vill inte avslöja vilka de övriga blir ;) Har även målat en ny tavla (gjorde det igår) som inte har blivit publicerad någonstans än, men en liten ledtråd är att det är ett vitt djur...vem kan gissa rätt på vad det är för djur? ;)

Vill tacka er alla för era fina gratulationer och lyckoönskningar, ni är för underbara ♥
Jag är så förväntansfull inför imorgon! Ska försöka få lite sömn nu men förmodligen så kommer jag ligga vaken och tänka på morgondagen, haha, det är så typiskt mig att ligga och tänka på små detaljer och föreställa mig hur allt kommer att bli.

Skulle ni ha vägarna förbi Täby Centrum så måste ni komma och säga hej, ni hittar mig på plan 3.
God natt!




Idag har jag hängt med de här tjejerna och dom är så söta och underbara på alla sätt ♥


I like!


Hittade dessa fina tröjor inne på Lindex och blev lite kär! Båda är superfina och kostar 299 kr.


Marint


Jag älskar den marina looken när det gäller fashion, så fint med randigt i vitt och blått. Klickade in på H&M Home och såg att det fanns lite nyheter samt att det fanns en del godbitar till hemmet ifall man gillar den marina stilen. Inget jag kanske skulle ha här hemma, men om man hade en litet sommarhus så skulle det definitivt inredas i Marin/ New England look.


Visitkort


Har kämoat ett tag med visitkorten här hemma. Fasiken vad det strular för mig. Först provade jag med fotopapper med det var alldeles för glansigt. Kom på att jag kunde använda mina akvarellpapper. Sagt och gjort, klippte till A4 ark och satte i skrivaren och äntligen blev det bra. Har ju även fixat om själva layouten hundra gånger, blev himla suddigt också ibörjan, färgen börjar ta slut, körde på "Sharpen" typ hundra gången i Photoshop och då blev det bättre. Ska beställa ordentliga visitkort, men just nu var det ju lite panik. Nu ska jag bara lyckas klippa ut dem helt perfekt...


Good Morning


Har precis dukat fram en mysig frukost till mig själv, älskar verkligen att piffa till det på morgonen =) Har knappt sovit en blund inatt, har ju bara legat och tänkt på utställningen i helgen, det ska bli så himla roligt. Idag ska jag bestämma vilka tavlor som ska ställas ut och kanske hinner jag till och med måla något nytt, vore roligt att visa upp något som jag inte har publicerat tidigare =) Ska även fixa färdigt mina visitkort, blev ju lite bråttom så här tätt inpå helgen så jag får göra mitt bästa med Photoshop, fotopapper och skrivaren.
Hoppas att ni får en härlig torsdag ♥


Jag ska ställa ut!


Just nu är jag helt överlycklig! Jag är nämligen en av alla dem som ska få ställa ut sina tavlor i helgen på "Spirit Of Art" i Täby Centrum. Känns helt underbart, gud vad roligt det ska bli =) Vore jättekul om nu ville komma och titta på mina tavlor och säga hej, om det är tillåtet så ska jag baka mini cupcakes och bjuda mina besökare på =)
Jag är så otroligt glad och tacksam över att jag får vara med ♥


New Books


Ett gäng nya böcker har hittat hem till mig på senaste, några är riktiga 20 kronorsfynd från Myrorna och de andra kommer från Adlibris och Akademibokhandeln. Nu behöver jag inte köpa böcker på ett tag ;) Vet inte riktigt vilken jag ska börja läsa när jag är färdig med min nuvarande bok, är väldigt sugen på "Last train to Memphis" som handlar om Elvis, men å andra sidan har jag velat läsa "Shantaram" hur länge som helst. Får se vilken det blir...
Läser ni mycket böcker? Vad läser ni just nu? Alltid kul att höra vad andra läser och få tips på nya böcker!

Boken om Lissabon har vi beställt för att vi funderar på att åka dit några dagar i sommar, har hittat riktigt billiga resor och det ser så himla vackert ut där!


Bags




Har rensat bland mina höst/vinter väskor och kommir fram till att jag måste göra mig av med en del av dem, lite synd är det ju men det finns absolut inte plats för allt plus att det är lite synd att ha massa väskor som man aldrig använder ändå. Dessa tre kommer jag att sälja, blir väl på blocket men jag tänkte lägga ut dem här först ifall någon är intresserad. Den första bruna väskan är fårn Friis & Company och är använd en gång! Den säljs för 300 kr och mått och sånt på alla väskor kan ges vid förfrågan.

Väska nummer två är svart med en massa silvernitar, även denna från Friis & Company. Har använts två gånger och är i superskick! För 400 kr blir den din =)

Den sista väskan svart och i en ganska "påsig" modell vilket gör att den hänger skönt och har en snygg form oavsätt hur mycket du har i väskan. Väldigt rymlig med en fint tvinnad axelrem. Den kommer från Jouels och blir din för 250 kr.

Hör av er här på bloggen eller maila mig på [email protected] om ni är intresserade.


Just nu...



...sitter jag och bläddrar i nya numret av Elle som kom igår. På bordet står mina fina vita tulpaner som Fredrik kom hem med igår ♥ Jag hade stora planer för gårdagen med trerätters här hemma och en jättefin dukning...men eftersom vi ha en väldigt sjuk Leo här hemma så blev det inget med det. Så gulligt av Fredrik att han mitt allt med att åka till vårdcentralen och köpa mediciner även tänkte på mig, min älskling!


Två nya...






Jag har målat två nya tavlor i helgen som jag är mer än nöjd med! =) Båda är till salu och som vanligt finns det mer bilder på min Facebook sida här


Saturday


I ♥ You

Varmt kaffe i kylan...

Inne på Myrorna provade Fredrik fula glasögon med helt galen styrka, men blev helt yr av dem!

Idag har vi varit en sväng till stan. Först var vi på Myrorna där jag köpte lite böcker och Fredrik provade fula glasögon med galen styrka, asså jag blev helt vinglig när jag provade dem. Sedan köpte vi kaffe för det var fasiken iskallt ute! Var inte ute efter att shoppa något speciellt, tycker mest att det är jobbigt att gå i affärer på helgerna, man tappar liksom lusten när folk knuffas och trängs. Skönt att bara promenera och hålla varandra i handen ♥ Vi avslutade inne på Panduro där jag köpte canvas och lite annat smått och gott som jag ska pyssla med imorgon. Hemma lagade vi thaimat och tittade på ett avsnitt av vår favoritserie "Fringe". Nu sitter vi och slappar lite med varsin dator och snart blir det film och i frysen väntar Ben & Jerry's ;)


Lady Gaga - Born This Way

Nytt från Lady Gaga som enligt mig inte alls var något vidare...låter ju precis som Madonnas "Express Yourself", eller vad tycker ni??


Award


Jag har fått en Beautiful Blogger Award av Nina så här kommer mina svar på de frågorna som följer med!

1. Ta upp närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står där?
"How could she do that? She can't even change a lightbulb without calling up my husband!"

2. Vad var det senaste du såg på tv?
Tittar på nyheter just nu

3. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Vädret...hör ordet snö och blir inte speciellt glad...

4. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Jag var ute igår och tog en promenad i solskenet, köpte även en semla och säkringar ;)

5. Vad har du på dig?
Har inte klätt på mig än så jag sitter i en gammal svart klänning från H&M

6. Vilken var den senaste filmen du såg?
"Life as we know it"

7. Skulle du överväga att flytta utomlands
Det beror helt på situationen. När jag var yngre så ville jag desperat lämna Sverige och Paris var målet! Men nu har jag allt och alla jag älskar här och skulle aldrig vilja lämna det. Dock skulle jag kunna tänka mig att flytta om jag visste att det var tidsbegränsat, typ få en tjänst som innebär att man bor i ett annat land ett år, vore jättekul!

Denna award ska ju skickas vidare nu, men jag vet redan att typ alla de bloggar som jag gillar redan har svarat på dessa frågor, så jag är tråkig nu och bryter kedjan, haha =)


Hair


När jag såg den här bilden på Drew Barrymore tänkte jag "Shit, den kvinnan behöver gå till frisören!" Två sekunder senare tänkte jag " Look who's talking, vi ser ju likadana ut i håret..."


Gimme, gimme, gimme...


Jotex har så himla mycket fint just nu, skulle lätt kunna klicka hem för ett par tusen. Är helt kär i lampan med franska liljan, åååå vill ha! Den vita mattan vore helt perfekt i köket och jag behöver väl inte ens säga att den rosa dalahästen skulle vara helt perfekt i min lilla samling ;)


Coffee


Gick upp samtidigt med Fredrik imorse strax efter klockan sex, jag älskar att gå upp tidigt (dock INTE när jag ska jobba!). Dagen blir så mycket längre och morgonen är perfekt till att tända lite ljus, dricka kaffe och läsa. Precis det gör jag denna morgon med några sidor ur min bok "Freedom" som snart är färdigläst. God Morgon! =)


Lunch Date



Nu sticker jag iväg in till stan för att möta Kyana för en liten lunch date, ska bli så kul, har saknat henne himla mycket. Hon är en sådan person som ger en så mycket positiv energi! Jag skulle ta en bild på mig själv, vår gardin är en sån fin bakgrund, men det råkade visst bli 70 stycken nya egobilder, haha =) Men Fredriks kamera är så himla bra och lite egobilder ska man väl ha! Förresten syns det verkligen här hur extremt nödvändigt det är för mig att boka en tid hos frisören får att lägga nya slingor!!!!


Cupcakes


Har bakat ett gäng cupcakes idag som Fredrik ska ha med sig till jobbet imorgon. Har provsmakat en och dom är jättegoda! Chokladsmak med hallonglasyr och kokos. Mums! =)


God Morgon!


Har varit uppe sedan strax efter kl 6. Packade iväg Fredrik och Leo med frukost och matlådor och sedan hade jag en tvättid kl 7. Just nu sitter jag och äter en god frukost bestående av mackor med ägg, sallad, gurka och rödlök samt en kopp kaffe. Tittar på favoriten nyhetsmorgon och snart ska jag ner i tvättstugan igen. Hoppas att ni alla får en fantastisk start på veckan! :)

...älskar mina ljusstakar som jag har målat om, gud så snygga de blev! ;)


Framed



Igår var jag ju inte alls glad på fjärilen som jag målade...men nu är den inramad och har fått en plats i köket. Gillar den jättemycket helt plötsligt =)


Vi har målat...




Jag och Leo har suttit och målat i ca 2 timmar nu. Vi använde oss av samma färgpalett som bestod av svart, vitt och guld. Leo målade på canvas och gjord en sån fin katt, den hamnade direkt på tavellisten ovanför soffan =) Jag gjorde en fjäril och fy vad jobbigt det var. Det är andra gången jag försöker mig på det. Mitt första försök till en fjäril som jag gjorde runt jul åkte i soporna efter att kämpat i nästan 3 timmar!!!
Denna variant är jag iallafall nöjd med, inte 100 % men den blev ok. Det är hur många lager som helst av färg, borde ha fotat hela processen, målat över och målat om, målat över och målat om....nu är jag trött! =)


Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Charlotte, so here we go! =)

1. Skriv 3 saker du gillar med dig själv
Jag anser mig själv vara en väldigt smart och relativt allmänbildad person, jag är kreativ och jag är väldigt empatisk.



2. Skriv 3 saker du inte gillar med dig själv
Jag har en förmåga att vara en riktig besserwisser som alltid anser att jag har rätt, inte så charmigt...jag har även ett alldeles för stort kontrollbehov och jag klarar inte av att förlora.

3. Skriv 3 saker ingen vet om dig
Jag lider av panikångest, och även om det inte är lika intensivt längre så känner jag av det minst en gång i veckan...Min största fobi är luftballonger och har väldigt lätt för att börjar gråta.

4. Skriv 3 personer som har betytt mycker för dig
Det är ju jättedumt att man bara får välja tre!? Men jag säger Fredrik, Eleonor och Elvis Presley



5. Skriv 3 saker du önskat att du inte varit med om
Eftersom jag lever under filosofin Je ne regrette rien så låter jag det vara osagt...




6. Skriv 3 av de bästa saker som hänt dig
Att träffa Fredrik, åka till Paris med Eleonor och den dagen jag fick reda på
att jag hade fått min första lägenhet och jag och Fredrik äntligen fick flytta ihop =)


7. Skriv 3 färger du gillar mest
Vitt, svart och rosa

8. Skriv tre saker (inte personer) som du inte kan leva utan
Kaffe, dator och kamera



9. Skriv tre personer som dött som du vill träffa igen
Farmor ♥

10. Skicka denna vidare till 3 personer
Nina, Johanna och Camilla


Pocket Full Of Sunshine


Asså jag älskar filmen "Easy A" och nu när jag har varit sjuk och uttråkad så har jag tittat på den igen och den är så rolig. Älskar den här scenen med kortet, haha =)


UPDATE: Tittade precis på filmen en gång till...ja jag är uttråkad och filmen är väldigt bra =)


I natt...


Så här har det sett ut inatt. Fredrik fick sova på soffan för att inte bli väckt av mig och jag har legat i sängen i sällskap av Gustaf (vi har döpt vår kaninv lampa till det), min bok och en jäkla massa papper. Låg uppe halva natten och läste och snöt mig och mådda så dåligt! idag är inget undantag, usch jag vill inte!!!


Loppisfynd


Dessa fynd fick jag med mig hem från den lilla loppisen som ligger granne med mig. Betalade 85 kr för allt! Har gått loss med den vita sprayfärgen och nu ser det ut så här...




Nu är allt vitt och härligt och jag är sååå himla nöjd! Brickan ligger ute på balkongen just nu har har fått sitt första lager med vit färg. Ska även måla ett par dalahästar på den eller så blir det någon fin text, får se vad det blir. Den ena ljusstaken hittade ju på myrorna, men den var redan vit så den har jag inte gjort något med.
Har sådan lust att ta en sväng ner till loppisen igen, såg en fin liten spegel sist och även massa fina ramar. Får se om jag orkar mig ut, mår inte alls bra nu...


Efter Tio...


Har preics gått upp, blev en riktigt lång sovmorgon för min del eftersom jag i stort sett inte har sovit en blund inatt. Har haft sånt halsont och svidande ögon och näsa, misstänker även att det har varit lite feber inblandat då jag har svettats och frysit omvartannat samt haft så svårt att skilja på om jag har drömt eller varit vaken. Har flyttat fram och tillbaka mella soffan och sängen...jobbigt har det varit. Känner mig inte alls bra just nu, sitter och tittar på Efter Tio och äter perfekt frukost för en ond hals, kall vaniljjoghurt med frysta hallon,
gud så gott det är =)


Peacock 02





Även denna påfågel har jag målat idag och jag är så troligt nöjd med den, bara jag tittar på den blir jag glad =)
Även fler bilder på denna finns på min Facebook sida, här.


Sunset Birds


En av de två tavlorna jag har målat idag. Den fick heta Sunset Birds och fler bilder finns på min Facebook sida för den som är intresserad =) Klicka här för att komma dit.


RSS 2.0