Winstons presenter

Kort och presenter till vår lilla ettåring förra veckan. Av oss fick han garaget med två bilar, leksakstelefonen (som Fredrik åkte och köpte samma dag trots att vi bara skulle ge honom två presenter...), och den randiga barnkammarboken. Böckerna jag beställde till honom hann tyvärr inte komma till födelsedagen. Av sin mormor fick han klossarna och den söta pyjamasen. Av faster Charlotte fick han två pekböcker. Han uppskattade faktiskt presenterna och själva öppningen av paketen mer än vad jag hade förväntat mig. Han öppnade (med lite hjälp av oss) och lekte direkt med varje grej och den stora favoriten nu är garaget, han leker med det varje dag och gör små brumljud när han kör med bilarna :)

Firat födelsedagen

Idag har vi firat vår lilla älskling. Han har haft lite feber på grund av vaccinet han fick igår, men har trots det varit pigg och glad. Att få leka med ballongen var jättekul! :) På kvällen när Fredrik kom hem så fick han öppna kort och presenter, ska fota allt fint imorgon. Tårtan blev jättebra och gick snabbt och smidigt att göra. Jag hoppade över frosting helt och hållet och tog vispad grädde istället. Först var tårtan lite läskig, och när vi blåste ut ljuset började han gråta, lilla gubben. Men sedan blev han nyfiken och smakade och tyckte det var väääldigt gott :) Nu sover han sött och jag ska också lägga mig ifall det blir mycket spring inatt pga febern.

Grattis på 1 - årsdagen!

Idag, för ett år sedan, kl 08:49, kom du till oss och förändrade våra liv för alltid. Älskade Winston, vilket underbart år det har varit! Från att få hålla dig i mina armar för första gången, ditt första leende, oron när du hade din första feber, när du vände dig från rygg till mage för första gången, att få höra ditt skratt för första gången och första gången du sa mamma. Och idag, på din allra första födelsedag inser jag hur stor du har blivit. Du äter själv och somnar själv. Har en egen vilja och är så himla bestämd. Kan säga många ord och förstår så mycket. Varje kväll när du har somnat sitter mamma och pappa och pratar om hur dagen har varit, vad du har gjort som har varit roligt, om du har varit ledsen och vad du har lärt dig. Vi är så stolta över dig, vår allra finaste skatt. Du fyller våra dagar med så mycket glädje och livet har aldrig varit så bra som nu. Vi älskar dig hjärtat. Stort grattis på födelsedagen Winston 

Smash cake

Imorgon fyller Winston ett år och jag tänkte baka en liten tårta till honom som han får "smasha" och smaka på. Det blir en sockerfri variant, har hittat ett amerikanskt recept och hoppas att det blir bra (är lite orolig över mängderna på ingredienserna när jag gör om från cups till dl). Receptet ser ut så här:

INGREDIENTS:

  • 4 or 5 ripe bananas
  • 3/4 cup natural no sugar added applesauce
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1 1/2 cups whole wheat flour
  • 3 teaspoons vanilla extract
  • 1 teaspoon cinnamon
  • 1/4 teaspoon nutmeg

For the frosting:

  • 1 cup (8 ounces) cream cheese
  • 1/2 cup (4 ounces) no sugar added apple juice concentrate
  • 2 teaspoons pure vanilla extract
Tänker göra några små ändringar (typ som att ha lite kokosolja i smeten, ta bort muskoten och ha äppelpuré i frostingen istället för juicekoncentrat). Funderar på hur jag ska dekorera, hittade två fina på Pinterest och det blir nog både ljus och en liten vimpel. Har köpt en liten springform på Lagerhaus som är 10 cm i diameter, så det blir en riktig liten minitårta :) Smeten som blir över tänkte jag göra muffinsar av och frysa in till hans kalas nästa helg. 

Ny header

 
Nu ser äntligen bloggen normal ut! Jag försökte mig på att lägga in en ny header på bloggen här om dagen - stort misstag. Allt blev helt fel och bloggen såg helknäpp ut! Stort tack till Nina som svepte in som räddaren i nöden och fixade allt så att bloggen är fin igen och nya headern är på plats. TACK! ♥

Får rysningar!

Thirty Seconds To Mars gör en cover på Rihannas "Stay" och gör den såååå mycket bättre. Får rysningar och vill bara lyssna om och om igen <3

Presenter till vår ettåring

Det här är vad Winston kommer att få på sin ettårsdag. Tre böcker som jag tror han kommer gilla. Han tycker verkligen om att sitta i knät och titta i böcker. Just nu är hans favoriter böckerna om Nicke nyfiken i pekboksformat. Han har två stycken så en tredje blir perfekt. Han är även väldigt intesserad av bilar helt plötsligt. När vi är ute och går så tittar han på mig och lyssnar noga när en bil åker förbi. Och att köra runt med de få bilarna han har kan han göra väldigt länge, han kryper runt hela lägenheten med en bil i handen. Så att garage från IKEA med bärgningsbil och en extra bil tror jag han kommer att älska! Även en pekbok med bilar och en bok om hur djuren låter. Jag tycker inte att man behöver överdriva med presenter till ett litet barn, utan jag tror på att ge en eller två presenter som man vet att barnet kommer tycka om. Och detta är vad han är intresserad av just nu. Vill inte att han ska ha så mycket leksaker att han blir avtrubbad och inte uppskattar det han har. Jag sorterar alltid i hans leksakslåda så att det som finns där passar honom just nu. Han behöver inte ha allt på en gång. Ska bli så roligt att se hur han reagerar första gången han får ett paket :)

Ny matta & ny tavla

Sovrummet har uppdaterats med två nya mattor från IKEA. Har lagt dem bredvid varandra för att få den storleken jag vill ha och det blev jättebra! Så mysigt att sätta fötterna på en matta som är lite ullig istället för den i bomull som vi hade förut. Gillar prickarna, var lite rädd först att det skulle se hysteriskt eller barnsligt ut, men jag tycker att det funkar fint med övrig inredning. 
Winstons hörna har uppdaterats med en ny tavla, de fina valarna kommer från Lagerhaus och jag lyckades på tag i det sista exemplaret i Farsta. Det var inramat och hade stått som visningsex så jag prutade ner priset med 50 kr - inte helt fel med tanke på att det absolut inte var något fel alls på varken ramen eller bilden. Längtar efter att fixa i lillemans hörna. Ska sätta upp konsollhyllor längs med hela väggen så att han får maximal förvaring. 

Kalasinbjudan

 
Har suttit och pillat i Photoshop och gjort inbjudningskort till Winstons födelsedagskalas. Om 8 dagar fyller min lilla kille ett år...Han ska vaccineras dagen innan så jag tänkte att vi skjuter på kalaset till veckan därpå. Sist fick han feber i två dagar och då blir det svårt att baka och städa och allt som ska göras innan. Så den 1 november blir det. Helt ofattbart att det har gått ett helt år redan. Bästa året någonsin ♥

RSS 2.0