Bricka


Fredrik kom nyss hem med en påse från Svenskt Tenn...

...som innehöll den fina elefantbrickan som jag har önskat mig i en evighet. Även det fina memoblocket som jag bloggade om här om dagen låg i påsen. Guuud vad glad jag är! Bästa, bästa Fredrik ♥


Grattis Melanie!


Stort grattis till söta lillasyster som blir 15 år idag! :)


Födelsedagsblommor



Woohoo, idag är det fredag :) Så härligt att alla blommor från min födelsedag fortfarande är fina. Okidén är ju självklar och förhoppningsvis håller den sig fin väääldigt länge (vår senaste tvärdog...). Den fina buketten fick jag av Fredrik och är fortfarande jättefin, ska snitta och byta vatten så håller den nog ett tag till. Tulpanerna sjunger på sista versen, klippte ner och satte dem i min fina mugg från Anthropologie. Så med andra ord behöver jag inte köpa några fredagsblommor idag :)

Happy friday!


London Shopping


Kom på att jag inte har visat någon shopping från London. Men det blev faktiskt inte så mycket som jag hade tänkt mig. Hittade helt enkelt inte så mycket kul. Dessa tre sjalar köpte jag till mig själv iallafall. Jag älskar stjärnor så jag blev ju överlycklig när jag fick syn på dessa och köpte två i olika färger på en gång. Ångrar lite att jag inte köpte den som var rosa/brun också- den var sjukt snygg. Men men, det blev en leopard istället och det är jag väldigt möjd med.


Union Jack


Woohoo, bästa tipset inne på Oh So Glam - Union Jack kudden från Ellos är på halva priset och kostar nu 74,50.
Klick, klick ;)


Peace!


Äntligen har den nya peace- kudden från Ellos kommit på plats i soffan - jag är så nöjd och så glad över att jag äntligen har en kudde med peace-tecken på, har velat ha det väääldigt länge, men varit en snåljåp och inte velat köpa den från Day Home ;) På bordet står just nu några kivilyktor och rosor på en bricka.


Yellow


Klänning från Nelly.com, Ljus från H&M Home, Väska från Mulberry
Ballerinas från Tory Burch, Pall från Ellos

Snart är det påsk så jag tänkte inspirera med lita gula godsaker :)


Elinas Hem

Underbar blogg som jag inte har kunnat läsa på flera dagar! Elin! Jag vill ha användarnamn och lösen så att jag kan fortsätta att inspireras av din blogg :)


Office Details


Tidskriftsamlare i plåt från IKEA, Eiffeltorn från Ellos, Fårskinn från IKEA, Memoblock från Svenskt Tenn
Lampa från Ellos, Bokstöd från Zara Home, Muggar från Familyroom.se, Stol från Kartell

Min hang-up just nu är vekligen hemmakontor - jag vill ha ett litet space hemma där jag kan sitta och jobba, betala räkningar och blogga. Har hittat lite fina detaljer som gärna skulle få pryda mitt lilla office. Skulle verkligen vilja ha en Louis Ghost Chair från Kartell med ett mysigt fårskinn att sitta på och de snygga muggarna med bokstäver för att ha pennor i.


My Birthday!


Hipp, hipp hurra för mig själv som idag blir en gammal tant på 26 år! :) Har haft en riktigt bra helg. Igår hade vi en massa gäster hemma och jag bjöd på mat och godsaker. Idag har jag varit på bio med lillasyster och sett "The Hungergames", har längtat som en galning efter att se den sedan jag läste ut boken för ett par veckor sedan. Dagen avslutades här hemma med min älskling. Tusen tack för alla fina presenter och gratualtioner :)


Kalas!




Så här såg det ut på bordet igår när jag dukade upp alla godsaker. Det blev genast en liten kö för att alla ville fota, haha :) Jag bjöd på cupcakessemlor, chokladkaka med vit choklad/jordgubbsfrosting, cake pops och whoopies med hallon/vit chokladfyllning. Blev så himla nöjd med dekorationen på chokladtårtan, med den lilla vimpeln och rådjuret :)


Pink


Jag tror minsann att jag ska testa att göra tårtbottnarna rosa. Kommer nog att göra en tårta med en kladdkakebotten och två vanliga sockerkaksbottnar. Mellan blir det vit chokladfrosting, vaniljkräm och jordgubbsmousse. Det hela täcks med vit chokladfrosting och serveras med färska jordgubbar.
Någon som har provat att färga en tårtbotten? Det måste ju funka att bara droppa i lite karamellfärg i smeten och sedan grädda som vanligt?


DIY



Håller på och fixar för fullt inför mitt kalas imorgon. Man kan tro att det är ett barnkalas jag ska fixa, haha :) Har gjort den lilla vimpeln av grillpinnar, snöre och papper. Pinnarna ska jag ha till mina cake pops, har fäst ett litet hjärta på toppen och har tänkt att dom ska stå på ett fat. Lilla bambin ska sitta på tårtan. Har fortfarande beslutsångest över vilken tårta jag ska göra...får se vad det blir till slut.


Home Office


Jag gillar verkligen hur det här rummet är inrett. Jag tror att det är IKEAS bild och att alla möbler är därifrån. Det jag gillar är placeringen av möblerna. Gillar att man har ställt skrivbordet en bit framför bokhyllan istället för att placera det mot en vägg. Min dröm är ju att ha ett litet office hemma eftersom jag jobbar väldigt mycket hemifrån. Skulle verkligen kunna tänka mig att ha så här hemma i vardagsrummet, så denna bild sparar jag i inspo-mappen och plockar fram när vi flyttar (snälla, snälla, kan vi få en lägenhet snart!).


Cake Inspo


Hittade den här fina bilden och nu vet jag exakt hur min födelsedagstårta ska se ut på lördag :) Jag har ju redan små rådjursfigurer och så tänkte jag tillverka en liknande liten vimpel med hjälp av grillpinnar och färgat papper. Vet bara inte vilken smak jag ska göra på tårtan...sist gjorde jag chokladkaka med vit chokladfrosting och färska jordgubbar. I så fall får jordgubbarna bli ett tillbehör i en skål vid sidan av. För övrigt tänker jag baka whoopies med choklad och hallon, cupcakessemlor och cake pops med Oreos.


Brickbord


NÄR vi flyttar till lite större vill jag väldigt gärna ha ett brickbord i silver. Vill fylla hela brickan med kivilyktor från Iittala i massa olika färger. Fick hem tre nya lyktor i blått här om dagen och har sedan tidigare några vattengröna, en frostad och en brun, så jag har en ganska bra start :) Brickbordet kommer från Rusta och kostar 399 kr.


It's British!


Leilas General Store har äntligen öppnat och föll direkt för den fina union jack vimpeln och det söta cupcake-kitet.


Whoopies


Igår bakade jag och Leo. Jag var så sugen på att baka något nytt, så det fick bli Whoopies. Väldigt lätt att baka och själva kakorna blev supergoda. Jag tyckte inte om frostingen så mycket, som bestod av 200 g smält, vit choklad och 200 g färskost (använde mig av Leila Lindholms recept från boken Hello Cupcake). Till nästa gång ska jag göra på mitt eget sätt så att det blir godare. Tänkte göra en kräm med choklad och smak av kaffe, och sedan rulla kanten i krossade nötter. Ett tips är ju även att absolut klicka ut smeten på plåten med en sprits. Jag hittade inte min spritspåse och inte en enda fryspåse hade vi hemma ! Formen på kakorna hade blivit betydligt finare. Ska baka dem igen till helgen så vi ska ha lite kalas här hemma för att fira mig (jag fyller 26 år på söndag, herregud!!!)


Rösta på mig!

 

Rösta på mitt bidragi Jotex tävling "Designa ett rum"!

Jag är med och tävlar om ett presentkort hos Jotex. Tävlingen går ut på att man ska designa ett rum och det bidrag som får flest röster vinner! Jag skulle bli sååååå glad om ni ville klicka er vidare och rösta på mitt bidrag :)

Dag 3 London



Sista dagen började vid med att göra återbesök på Primark och Lillywhites för att lämna tillbaka lite grejer (och köpa lite nytt!).

Sedan åkte vi vidare till Covent Garden där jag fick syn på en häst och självklart var tvungen att klappa :)

Efter lite shopping så hittade vi en mysig uteservering där vi fastnade ett bra tag. Först drack vi öl och cider och bara njöt av solen. Efter ett tag blev vi hungriga och beställde in fish & chips - så gott! Efter ett bra tag var det dock dags att gå vidare.


Vi promenerade bara runt lite och Fredrik hade också turen att få klappa en häst.



Vi hamnade till slut vid Big Ben och satte och sedan nere vid vattnet och där satt vi ett bra tag. Så skönt att bara sitta och ta det lugnt. Till slut var det ändå dags att åka tillbaka till hotellet igen och så var våra dagar i London slut för den här gången. Morgonen efter gick vi upp vid halv sex och tog ett tidigt flyg hem igen.


Dag 2 London


På den andra dagen var det dags för lite seriös shopping - så vi styrde mot Oxford Street och jag såg ut så här :)
Jag tog inte en enda bild under shoppingen. Men vi gick i en massa affärer! Runt kl 14 var vi helt slut, då hade vi gått runt i 5 timmar och fötterna gjorde ganska ont! Vi åkte tillbaka till hotellet för att lämna alla påsar och vila upp oss lite.

När vi kände oss på g igen tog vi en promenad ner till Camden Town.

Galet ställe som verkligen känns riktat till turister. Jag tycker att Camden känns lite som söder i Stockholm - fast kanske lite galnare! Fullt med folk är det och det är livat ända tills det blir mörkt.



Vi träffade en del härliga människor den kvällen och jag köpte ett fint läderarmband.

Vi avslutade dagen på Starbucks, men vi satt så länge så se hann stänga. Vi fick ta med kaffet och promenera hem igen. Vid det laget var det nästan mörkt så vi tog en sväng förbi Sainsbury's igen och köpte vin, oliver, pasta, chips och en massa annat gott och avslutade kvällen på samma sätt som den föregående.


Dag 1 London


Vi kom till hotellet runt kl 12 i tisdags, som låg på Camden Road och var himla mysigt. Vi sov en liten stund och gjorde oss sedan i ordning för att gå ut.


Vi tog en buss utanför hotellet som gick mot Trafalgar Square, men det såg så himla fint ut på vägen dit så vi hoppade av tidigare (har ingen aning om vart vi var) och promenerade mot Trafalgar Square. Någon som känner igen sig här?





Framme vid Trafalgar Square. Jag älskar detta torg, skönt känsla på något sätt och så himla fint. Tog en sväng in på Waterstones och köpte lite böcker och sedan gick vi vidare mot Piccadilly Circus.



Efter lite shopping på Lillywhites (världens bästa sportbutik!) så sprang vi över gatan för att köpa kaffe och munkar på bästa stället, kommer aldrig ihåg vad det heter, men det är så gott! (Ligger granne med The Gap) och sedan satte vi oss mitt på Piccadilly och bara njöt i solen. Vilket underbart väder vi har haft!


Sista stoppet för dagen blev Chinatown där vi åt en god middag på samma ställe som sist. Grym service och GOD mat! Sedan åkte vi hem och köpte med oss en massa godsaker från Sainsbury´s och såg på härlig, brittisk skräp-tv hela kvällen ;)


Hemma igen


London var underbart men dagarna gick alldeles för fort! Jag uppdaterar senare med en massa bilder. Först måste jag ta tag i vår lägenhet som är kaos just nu!


Pinterest


Jag har blivit helt såld på Pinterest! Helt perfekt med inspirationsmappar i olika kategorier. Har ni också Pinterest? Ni hittar mig här. Lite roligt att jag hittade en tavla som JAG har målat mitt bland alla bilder :)


Ice Cream





Idag har jag legat hemma i migrän sedan 03 imorse....inte kul! Dagens har spenderats med att försöka sova, se på film och käka Ben & Jerry's. Hittade två nya smaker nere på Ica så jag var ju tvungen att prova! Oh My Apple Pie var riktigt äcklig - och det är första gången jag inte gillar någon av smakerna. Bitarna av crust är torra och smaklösa, äppelbitarna ger mig rysningar på grund av konsistensen och själva smaken på glassen är bara trist. Fy vilken besvikelse! Men den andra, The Vermonster - oh lord så god! Lönnsirapsglass med kanderade pecannötter och kolasås - fantastisk, en ny favorit! Elton skulle självklart vara med när jag skulle fota glassen ;)


Vimpel


Åh vad jag vill ha den här fina vimpeln från Sainsbury's. Jag verkligen älskar den affären! Det är så roligt att köpa mat där och de har faktiskt en hel del fina grejer på inredningsavdelningen. När vi var där sist köpte jag ett doftljus och rumsspray som luktar sååå gott och kostade typ ingenting! Om det ligger en Sainsbury's i närheten av hotellet så blir det definitivt ett besök där, vimpeln skulle vara så fin att hänga upp när vi har kalas hemma.


Pojkrum


Jag älskar det här pojkrummet! Så himla fint och helt i min smak. Bilderna kommer från bloggen Helt Enkelt och de ha legat ett tag i min inspirationsmapp när det gäller barnrum. Ni anar inte hur jobbigt det är att bara gå och längta och vänta på att vi ska få en större lägenhet så att vi alla kan få egna sovrum. I dagsläget står jag som nummer 2 på en helt underbar lägenhet som vi var och tittade på förra veckan. Den som står nummer 1 har tackat jag och väntar nu på att bli godkänd...annars går den vidare till oss.


Anthropologie


Krokar, doftljus och smyckesförvaring från Anthropologie

Nu när London närmar sig så är det ju typ det enda som jag och Fredrik tänker på ;) Sitter och planerar lite smått vilka affärer vi vill besöka så att vi kan planera våra dagar där. Jag kommer att villa besöka Anthropologie, Forever 21, BHS, Marks & Spencer, Next, Zara Home, John Lewis, Primark, Waterstones, Debenhams och Lillywhites. Egentligen vill jag ju också ta en sväng till Sainsbury's (haha jag älskar den affären) men ligger det ingen nära hotellet så struntar jag i det. Vi kommer att bo i Camden så självklart kommer vi att kolla i affärer där också.

Sist vi var där så tog jag ju Anthropologie i sista minuten, samma dag som vi skulle hem. Rusade in med alla packning bara för att köpa de fina muggarna med monogram. Typsikt nog så fanns det då bara S kvar av de bokstäverna jag ville ha (vill ju två till, med F och L). Medan jag stod i kassan fick jag syn på den fina lilla skålen för ringar (med kaninen) och dog lite. Frågade vart de fanns och när hon svarade på övervåningen så struntade jag i det, vi skulle ju till flygplatsen och stressnivån var ganska hög! Men nu ska jag minsann köpa den :)

Vi åker om 9 dagar, nedräkningen har börjat :)


Marks & Spencer


Om 11 dagar åker vi till London - woohoo! :) Längtar som bara den! Sitter och spanar in vad butikerna har att erbjuda. Marks & Spencer har väldigt fina och prisvärda kläder till barn. Allt det här skulle jag mer än gärna köpa till Leo, det är liksom billigare än H&M! De snygga blåa byxorna kostar bara 9 pund! T- shirtarna kostar 3,50 pund styck och 3 -pack kalsonger för 8 pund.


RSS 2.0