Wanties från KappAhl

Japp, ni får stå ut med lite mer babykläder ;) Hittade några godsaker på KappAhl. Åkpåsen måste vi definitivt köpa! Tror att jag har en rabattkupong med 20% på valfri vara som fortfarande gäller som blir perfekt att använda till denna. Vi har fortfarande ingen åkpåse till liggdelen och denna känns perkfekt i både
pris (499 kr) och modell. Övriga plagg är ju bara sååå söta :)

Vecka 32

Idag går jag och magen in i vecka 32
Så konsigt att magen ser mindre ut i vecka 32 än vad den gjorde i vecka 30 och 31. Kanske har något att göra med hur han ligger där inne? Barnmorskan konstaterade sist jag var där att han ligger med huvudet neråt. Och det känns verkligen ibland vill jag lova, det trycker och ilar neråt och jag får kramp i vänster ljumske. Det gör så jäkla ont när jag får kramp i ljumsken, värst är det när det kommer på promenaderna med Elton, får ta djupa andetag och stanna upp tills det går över. Vände mig i sängen här om dagen och fick så ont att jag började gråta och det höll i sig så himla länge. Hoppas att jag inte får så på jobbet...Har börjat sova lite sämre, det är ett projekt att vända sig i sängen, sliter upp lakanet och hela sängen gungar, haha, skulle behöva hela sängen för mig själv. Går upp och kissar ca 7 gånger per natt. Lilla kotten lever om i magen och buffar och sparkar och det är sååå mysigt. Spelar jag musik för honom så sparkar han :) Jag tror att det är sammandragningar som jag har börjat få. Hela magen blir plötsligt helt spänd och hård som sten. Det enda som är riktigt jobbigt egentligen är halsbrännan från helvetet! Varje dag, efter varje måltid, spelar ingen roll vad jag äter. Igår åt jag sist vid kl 14 och hade halsbränna ända fram till kl 23 när jag skulle lägga mig, så svårt att äta när det känns som om maten är på väg upp hela tiden. Och det är inte som halsbrännan i början av graviditeten, utan nu är det riktigt illa! Har även börjat må illa igen óch har varit tvungen att kräkas två gånger...En annan sak som är ganska jobbig är hur sjukt överkänslig jag är, gråter säkert flera gånger om dagen för absolut ingenting.
 
Nu börjar jag inse att det inte alls är lång tid kvar - bara 8 veckor (beror ju självklart på om jag får snitt eller inte). Det mesta är färdigt här hemma inför kottens ankomst, bara skötbordet som ska upp från källaren och målas. Även vaggan behöver få sig ett extra lager med färg. En stor gej som är kvar är ju försäkringskassan och föräldrarpenning, herregud vad jobbigt det känns. Jag fattar verkligen inte mycket av deras info, skulle vara så skönt om man kunde boka in ett möte med dom så att någon kan förklara allt för oss.

Wanties!

Detta står på önskelistan just nu! Superfin nyinkommen matta från IKEA, skulle vara underbar i köket. Kudde från Ellos och vas från Mio som jag vill ha till vardagsrummet. Plåtlådorna och dinosaurien skulle vara så fina till Leo.
 

Lindex Baby

Åh så mycket sött det finns till de små på Lindex. Kolla in fötterna på pyjamasen :) Mustaschtröjan och de små tofflorna måste jag köpa till kotten, urgulligt!
 

Så söt!

Sötaste lilla mössan från Newbie. Måste bara till närmaste KappAhl och köpa den :)
 

Marmor

Jag är så himla sugen på en bricka i marmor. Det blir dock inte den fina ovan från Hay utan jag har en liten idé om att gå till en kakelaffär och be dem skära till en platta. Blir då utan kant, men vore så fint att ha på typ köksbordet med lite småplock på eller på köksbänken med oljorna och det på. Får se om det är något som går att genomföra, återkommer med bilder i så fall :)
 

H&M Home

Lite nytt som har trillat in hos H&M Home. Gillar ju verkligen när det är djurprint på grejer så kudden och ljusen faller mig i smaken. Vasen är superfin och lektältet hade jag klickat hem till Leo och lillebror om det hade funnits plats.

Vecka 31

Igår gick jag och magen in i vecka 31!
Jag var på besök hos barnmorskan i tisdags och allt såg bra ut. Fick höra världens finaste hjärtljud som slog med ca 143 slag/minut. Mitt SF mått är nu 29 och jag har hittills gått upp 5 kg. Jag och Fredrik blev inskrivna på några kurser, bland annat om amning samt förlossningsförberedelser. Ska bli intresant :) Jag började jobba i tisdags igen efter en semester på 13 veckor. Var helt slut efter första dagen! Bara att åka tunnelbana och släpa på datorn hela vägen till kontoret var jobbig. Vaggade fram och kände hur folk gick om mig på gångvägen, haha, men jag kan liksom inte gå fort längre. Får så lätt kramp i ljumsken, eller att det liksom drar.
 
Idag har jag varit på SÖS på förlossningsplanering. Fick ju en remiss av barnmorskan då jag nämde att jag helst vill göra ett planerat snitt. Jag var verkligen beredd på det värsta, att jag skulle få träffa någon som inte alls ville lyssna eller som skulle försöka övertala mig att föda vanligt. Men hon var verkligen sååå gullig. Vi pratade en massa om min panikångest och hur jag känner inför förlossningen. Hon bokade väldigt snabbt in mig för en tid hos läkaren som ska bedömma rent medicinskt om jag är en kandidat för kejsarsnitt. Ser allt bra ut då så såg hon ingen anledning till varför jag inte ska få ett snitt. Vilken lättnad! Så skönt att prata med någon som förstår mig och som inte försöker motarbeta mig eller förminska vad jag känner.

Home

Lite blandade bilder från vårt hem denna morgon. Passade på att knäppa några bilder medan det fortfarande är fint och städat eftersom vi hade gäster i helgen. Varje gång säger både jag och Fredrik "Nu ser vi till att hålla efter så att det alltid är så här fint", haha, det håller typ i tre dagar....

Sänghimmel

Igår hängde Fredrik upp sänghimmeln ovanför själsängen och det blev så fint! ♥

Firat Fredrik

Igår firade vi Fredrik som fyllde år i tisdags. Vi bjöd gästerna på choritzo, hemmagjord potatissallad, sallad, bröd, färskost, tzatsiki...ja en massa gott och till efterrätt blev det blåbär och citroncupcakes, kladdkaka med hasselnöt och kaffefrosting samt en kola och jordgubbskaka. Som vanligt väldigt trevligt att ha familj och vänner här hemma!

Till bebis ♥

Beställde precis den här söta overallen till bebis! Perfekt att ha den första tiden när vi ska ut med vagnen, tog storlek 56. Sedan när det blir "riktig" vinter så får det bli en varmare variant. Fick en rabattkod från Ellos som gav mig 50% på valfri vara så jag fick den för 99 kr. Passade även på att förlänga mitt premiumkonto som jag har haft ett år nu. För 199 kr så får man beställa hur mycket man vill helt fraktifritt i ett år, tycker verkligen att det är värt det. Plus att man får en massa bra extra förmåner och erbjudanden.

Bugs

För er som ännu inte har tröttnat på fjärilar och insekter så finns dessa fina burkar i tre olika storlekar på Åhlens. Jag har definitivt inte tröttnat och kommer förmodligen att springa till närmaste Åhlens redan den här vecka för att införskaffa alla tre :)

Vecka 30

Idag går jag och magen in i vecka 30. Wow, nu är det faktiskt inte så långt kvar, känns helt overkligt att vi redan har kommit in i en vacka som börjar med siffran 3...Mår fortfarande väldigt bra och det är jag tacksam över. Har ingen foglossning, ingen ischias och inte ont alls på något sätt. Känner mig bara lite osmidig. Tappar jag något på golvet så får det ligga kvar eller så ber jag Fredrik ta upp det. Sätter jag mig på huk så är det svårt att komma upp, haha :) Mina fötter svullnar upp ibland och att gå runt mycket gör att det dunkar i fötterna som om jag har gått flera kilometer. Sover väldigt bra, men går upp och kissar ca 4 - 5 gånger per natt. Bebisen sparkar som bara den och det är den bästa känslan jag vet just nu ♥
 

Att vara orolig hela tiden...

Jag, Elton och blivande storebror ♥
 
På onsdag går jag in i vecka 30 och nu är det inte långt kvar tills vår efterlängtade lillebror är här. Men herregud så orolig jag är hela tiden. Ända sedan jag började känna sparkar i vecka 25 så är jag väldigt uppmärksam på hur livlig min lilla älskling är i magen. Och det har varit en himla drag varje dag med riktiga karatekickar så hela magen hoppar. Och varje gång blir jag lika glad, för att jag vet att han är där inne.
 
Igår var jag väldigt aktiv med besök på Ikea och sedan fixade jag i rummet hela eftermiddagen och kvällen. Jag hade hela tiden i bakhuvudet att jag inte hade kännt lika mycket sparkar, men antog att det var för att jag hade rört mig så mycket. Han sparkar annars nästan alltid bara när jag sitter stilla. Vid åtta på kvällen satte jag mig äntligen ner och väntade på att få känna lite aktivitet. Drack lite isvatten och buffade lite på magen medan jag kollade på Solsidan. Efter en halvtimme hade jag fortfarande inte kännt något och jag började få lite lätt panik. Tänkte att jag inte borde ha bäddat i ordning spjälsängen för nu är det något som är fel. Googlade lite och läste både den ena och det andra, nio barn som föds döda varje vecka och att det ibland är lite mindre aktivitet i magen. Självklart hakar jag upp mig på det värsta och börjar gråta. Fredrik tycker att vi ska ringa akuten om jag vill men att det säkert inte är någon fara. Jag singer till SÖS men hinner inte säga mer än att jag är i v 29 och upplever att fosterrörelserna har avtagit, fören jag börjar gråta igen och Fredrik får ta över samtalet. Sedan lägger han på och säger att dom tycker att vi ska komma in och göra ett ultraljud. Jag tänker bara "nu händer det mig, nu blir jag en av alla dom som har otur och något går snett med bebisen i magen". Tänker även på att jag har sovit på höger sida inatt och att det är mitt fel och bebisen har inte fått tillräckligt med syre. Fredrik åker iväg för att hämta lillasyster som ska passa Leo och Elton och de 20 minuterna han är borta känns som världens längsta. Gråter hela vägen in till SÖS, men försöker skärpa till mig när vi väl är framme för att folk inte ska titta på mig. Men hela sjukhusmiljön som jag avskyr gör att jag inte kan hålla det inne.
 
Väl inne på förlossningsavdelningen så väntar dom på oss och jag får komma in i ett undersökningsrum direkt. De börjar med att lyssna efter hjärtat och det tar några sekunder innan hon äntligen hittar rätt och vi hör lillens hjärtljud. "Det slår jättefint" säger hon och jag känner mig genast lite lugnare. Hon går iväg och sedan kommer doktorn som gör ett ultraljud. Även där  ser allt bra ut, vi ser vår lilla älskling på skärmen, han sparkar runt med fötterna och får även hicka som vi kan se :) Det var så otroligt skönt att ligga där och titta på honom och veta allt var bra. Läkaren sa att det var bra att vi kom in, det är så lätt att bara göra ett ultraljud och säkerställa att allt är bra än att ignorera sin oroskänsla. Och det var ju skönt att höra, kände mig först lite dum som hade jagat upp mig så mycket och så var allt bra. Men å andra sidan så händer ju det värsta ibland och jag hade aldrig kunnat sova eller lugna ner mig om vi inte hade åkt in. Gråter hela vägen hem av lättnad och somnar sedan helt utmattad. Frågade dessutom läkaren om det stämmer att man inte ska sova på höger sida, och hon sa att jag sover på precis vilken sida jag vill, men att man ska undivka att sova på rygg.
 
Usch vad nojig man blir av allt man läser. Jag oroar mig säkert minst en gång om dagen över att något ska gå fel. Är det bara jag eller var ni också väldigt oroliga under graviditeten?

Fixar i barnrummet

I helgen har jag börjat fixa i Leos rum som snart även ska bli lillebrors rum (gud så galet det är att tänka på att om ca 2 månader så har vi en liten här hemma) Leo har fått en ny bokhylla i en annan del av rummet och jag har flyttat över alla hans grejer från Expedithyllan. Han sa att det nu såg ut som bokhylla för en stor pojke, haha, och jag håller med, alla hans grejer ser helt annorlunda ut i en Billy bokhylla. Skönt att han är nöjd! Och lilla kotten ska alltså ta över Expedithyllan. Har köpt fina mintgröna pappersboxar från Ikea som fyller en hel rad och det blev himla fint! Annars är det än så länge ganska tomt, lillen har ju inga grejer än. Har iallafall bäddat hans lilla spjälsäng (har även bäddat hans vagga som han ska ha den första tiden). Elefanthuvudet från H&M hämtade jag ut igår och det är riktigt fint! Även förvaringskorgen med lilla bambi på är så söt. Ugglorna som är små askar kommer från Lagerhaus. Som ni ser går färgerna i grått och mint. Har även köpt en sänghimmel som ska upp, det blev Fabler från Ikea, tycker den är riktigt fin med de små vimplarna upptill. Det kanske är lite tidigt att börja med det här, men jag tycker ju att det är så roligt att fixa i rummet, plus att jag gärna vill ha det mesta färdigt innan jag börjar jobba nästa vecka. Men när jag stod där igår och bäddade den lilla sängen så fick jag blandade känslor, supermysigt men även läskigt att vara ute så tidigt. Jag är ju så himla nojig varje dag över hur den lille mår där inne. Älskar att känna sparkar så jag vet att han är där ♥
 

Cheesecake

På fredag ska jag provabaka det här receptet (från den här fina bloggen) på jordgubscheesecake. Lillebror fyller år på lördag så jag tar med den till hans födelsedagsparty. Blir den bra så bakar jag en även till Fredriks födelsedagsparty som vi har nästa lördag. Har tänkt att jag den här gången ska baka helt nya saker som jag tidigare aldrig bjudit mina gäster på. Planen är att, förutom denna kaka, göra Key Lime Pie, Blåbär och citron cupcakes och citronbiskvier.

Elton 2 år

 
Älskade lilla Elton, du förgyller varenda dag!
I lördags blev vår lilla Elton 2 år. Dock var vi i Helsingfors och kunde inte fira honom, men han blev firad hos mamma med sång och tonfisk :) Han var bara tre månader när vi fick hem honom och tiden har gått så fort. Vi hade nog aldrig kunnat ana att vi skulle känna så mycket för vår lilla älskling ♥

RSS 2.0