Fyra fina från Lagerhaus

 
Imorgon ska jag och lilleman till BVC och jag tänkte passa på att ta en sväng till Lagerhaus efteråt för att spana lite på dessa fina ting. Affischen med valar vill jag ha till Winstons hörna, kanske till och med spara den lite tills han får eget rum, tycker den är så fin! Taklampan är jag sugen på till sovrummet, men är lite rädd för att den är för liten - men som sagt ska titta imorgon. De små marmorljuslyktorna vill jag ha två stycken av till köksbordet.

Förvaringslådor

 
Så fina förvaringslådor från Hemtex som kommer in i butik v. 36. Även Lagerhaus har fått in fina förvaringslådor. Det är så fint med lite lådor här och där för at samla ihop småsaker eller saker som helt enkelt inte är så fina att se på :) 

Födelsedagsfirande

Idag har vi firat Fredrik med mat och fika. För första gången någonsin så var jag inte ihjälstressad. Bakade två kakor och pannacotta igår på 1 timme och 40 minuter! Någon har verkligen hänt sedan jag blev mamma, har blivit så himla effektiv - I like it! :) Vi bjöd på en gryta med chorizo och ris och sallad. Till efterrätt blev det citronkaka med blåbär, snickerskladdkaka och hallonpannacotta. Kladdkakan blev så god! Bakade min vanliga kladdkaka och toppade men en burk kondenserad mjölk (kokt) jordnötter och smält mjölkchoklad (spritsade på lite grädde som dekoration). Nu är jag helt slut! Winston sover sedan kl 19 så nu blir det nog några sidor i en bok och sen en bra film eller ett avsnitt av min nya serie jag har börjat kolla på - Big Love. 

Baka, baka liten kaka...

 
Igår fyllde min älskade Fredrik år ♥ Han fick önska sig vad han ville till efterrätt och valde glass, maränger och kolasås (ganska skönt att jag slapp baka faktiskt!). Till helgen däremot blir det kalas med bakverk och jag sitter och funderar på vad jag ska baka. Kollar Pinterest för lite inspo när det gäller dekoration och smaker och jag tror att jag har bestämt mig för att köra på klassikern hallonpannacotta och sedan prova två helt nya, egna idéer - snickerskladdkaka och en blåbärskaka med lemon curd. Till kladdkakan tänkte jag baka min vanliga och sedan lägga på en burk kondenserad mjölk (kokt), salta jordnötter och sedan toppa det hela med smält mjölkchoklad. Det låter ju sjukt gott och kan väl ändå inte misslyckas på något sätt? Blåbärskakan tänkte jag baka med färska blåbär och citron och sedan fylla med lemon curd i två lager och sedan frosta det hela med citron/vit chokladfrosting och toppa med en massa färska blåbär. 

Kudde

Sååå söt kudde från H&M Home!
 
 
 
 
 
 

Lindex baby

 
Lindex har mycket fint till lilleman till hösten. Den lilla västen är ju bara för söt! Winston har redan väldigt mycket kläder i nästa storlek (80), det enda han verkligen behöver är pyjamaser, och 2- pack för 179 kr känns som ett bra pris. Måste inventera lite i hans garderob och se om det är något som fattas. Har fyndat en massa kläder på rea både i butik och på nätet och det är så värt att köpa kläder till små för nästan inga pengar alls eftersom de växer ur fort, plus att det kladdas en hel del i den här ålder när de börjar äta riktigt mat. 
 

Elton 3 år

 
Idag har vi firat vår lilla Elton som blir 3 år idag. Bästa hunden i hela världen ♥
Rosett runt halsen, presenter (leksak och godis) samt en underbart god Frozen key lime pie som jag bakade imorse. Denna måste göras fler gånger, smakar glass och svalkade skönt i värmen (smälte dock också ganska fort i värmen!) Receptet hittade jag här.

Godsaker från Mio

Mio har fått in så söta godsaker i trä! Vill så gärna ha glassarna och kakfatet till Winston. Vi funderar på att köpa en Briospis till honom i 1- årspresent och det vore ju kul med lite mat till. 

Winston 9 månader

Förra veckan blev vår lilla älskling hela 9 månader - lika länge på utsidan som insidan (nästan, i och med att jag gjorde planerat snitt kom han i v. 38+4). Han har verkligen en liten personlighet och egen vilja nu. Han vill helst göra allt själv eller på sitt sätt; hålla skeden, hålla tvättlappen när vi badar, hålla i glaset/flaskan, ligga på mage när vi ska byta blöja (och dessutom försöka krypa iväg) - ja, listan kan bli lång med exempel då lilleman inte riktigt vill göra saker på mitt sätt. Tar man ifrån honom någonting eller säger ifrån så blir han ledsen. Han kryper på knäna ibland men tar sig fram snabbare när han hasar fram på magen så han går oftast över till det efter att han har tagit några krypsteg. Han tar sig upp mot möblerna och älskar att stå. Det går liksom inte att sitta stilla och tro att man kan bläddra lite i en tidning medan han sitter och leker - överallt är han så det gäller att vara med! Han älskar att leka med Elton, han tar en av Elton leksaker och hasar fram till honom på golvet och sträcker fram den, när Elton tar den så tjuter han av glädje. När Elton sedan springer iväg med sin leksak så hasar lilleman efter - detta kan pågå väldigt länge! Hans favoritleksaker (som gör att han faktiskt sitter stilla) är: Duplo, plocklådan, böcker, stapelklossar och instrumenten (trumman är bäst!) Han kan säga hej, mamma, pappa, lampa och säger man vissa ord eller gör vissa läten så härmar han (här om dagen sa han "gris" och "bada" och härmade när vi sa att katten säger "mjau") Han pekar på lampan och säger "där" när man frågar vart den är och tittar på rätt person när vi frågar vart mamma/pappa/Elton är. Han äter och sover väldigt bra. Han vaknar runt 7 och startar dagen med gröt, fruktpuré och eventuellt en liten smörgås med ost eller leverpastej. Sedan sover han en timme och en kvart och innan dricker han en 135 ml flaska med ersättning. Runt 12 äter han lunch och han gillar nästan allt. Det roligaste just nu är att få små, små bitar och äta själv med händerna. Vid halv tre är det dags för en till 135 ml flaska och sedan sover han 1 timme och kvart. Middag vid 17 sedan en 235 ml flaska innan läggdags vid 19 då han somnar direkt. Något nytt är att vi nu borstar tänderna (2 stycken har han) varje kväll :) Lite svårt är det eftersom han helst vill äta på tandborsten (och hålla i den själv så klart!) Säger man puss så gör han pussmun och smackar med läpparna (jag dör så sött!) och säger man puss när man är nära så får man en mysig puss på munnen. Älskade Winston, du är underbar! ♥

Mera loppisfynd

I måndags var jag och mamma på min favvoloppis - Myrorna i Ropsten. Jag hittade en sån här klocka med glaskupa - perfekt att göra sig av med själva klockan och spara kupan (har som ni ser en likadan sedan tidigare). För 40 kr blir det en billig inredningsdetalj. Hittade även 4 blåa koppar till min samling (15 kr/st) och böcker till Winston för en tia styck i perfekt skick!

Sandlådepremiär!

Idag har lilleman gjort sandlådepremiär. Han kände försiktigt på sanden flera gången och sedan grävde han runt med händerna och hällde sand på sina ben. Vi byggde sandkakor och han rev ner dem på en gång :) Sedan skulle han så klart smaka på sanden och det var inte alls populärt när pappa sa att han inte fick det :) En sväng i gungorna och så blev han glad igen. Härligt att vara ute lite senare på eftermiddagen när det inte är så varmt. Väl hemma åt lilleman middag, badade och drack en flaska ersättning - och somnade på två sekunder runt kvart över sju. Nu ska det poppas popcorn och kolla på film!
Winston invigde sina nya skor som Fredrik köpte för nån vecka sedan - så söta!! Kommer från Deichmann

RSS 2.0