Äntligen!



Äntligen har jag hittat EAT- bokstäver. De är verkligen helt perfekta i svart och ca 20 cm långa och kommer från Jotex. Kommer bli så fint i köket! Med rabattkoden 112131 fick jag även 50% rabatt, så jag fick bokstäverna för endast 64 kr! Beställde även en liten spegel samt örngott och lakan.


H&M Spring


Har hittat en massa fina plagg och inredningsprylar bland H&M's vårnyheter. Gissa tre gånger om jag är sjukt sugen på koftan med stjärnor. Jag har redan lagt den + de fina ljusen i varukorgen i webshoppen :) Gillar även den underbara rosa klänningen samt de enkla topparna med liten volang nertill. Kuddfodralet är underbart, vill så gärna byta ut de svartmönstrade som vi har nu och blanda med något svagt rosa fodral och lite siffror och bokstäver kanske ;)


Julklappar och mellandagsrea




Här ser ni lite julklappar och fynd från mellandagsrean. Har inte orkat fota allt, men har även fyndat fina kläder på rean, krokar och svarta Margrethe skålar + slickepott och slev från Rosti Mepal.


Juldukning




Så här såg vårt dukade bord ut i lördags. Duken kommer från H&M Home och jag verkligen älskar den! De små granarna och paketen har jag pysslat ihop själv.


Julafton 2011







Här kommer lite bilder från vår julafton. Det var himla mysigt! Vi åt en middag som blev så himla god, följt av julklappar och en massa goda bakverk ♥


God Jul!


Så här ser årets julkort ut som jag har pysslat ihop i Photoshop. Hoppas att alla har hunnit få sina kort som vi har skickat ut.

Ville bara titta en här en snabbis och önska er alla en god jul ♥


Pyssel



Har suttit på pysslat lite här hemma. Har gjort små pappersgranar och även små paket som jag ska använda till juldukningen imorgon. Kommer nog att duka bordet redan ikväll så att det står färdigt tills imorgon. Granarna kommer jag nog att använda till bordsplaceringen och skriva namn på.


We found love in a hopeless place



En ny tavla som jag har målat idag. Gillar verkligen textraden som kommer från Rihannas låt "We found love".


En liten jullista

Pepparkakor - Lussebullar
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar - Prinskorv (vegetariska)
Lax - Sill
Revbensspjäll - Janssons frestelse
Glögg - Julmust
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Ge -
Hemma - Borta
Utomlands - Sverige
Mysteriet på Greveholm - Dieselråttor och sjömansmöss
Chokladkalender - Paketkalender
Plastgran - Äkta
Arne Weise - Ernst


Hur och med vilka ska du fira jul i år?
I år är det jag och Fredrik som "julvärdar". Vi har bjudit in mamma & Co på lunch och vi kommer att servera lax med ugnsbakade rotsaker, sallad och tzatsiki. Det blir även en massa goda bakverk! :)

Vad önskar du dig i julklapp?
Jag har som vanligt önskat mig lite småsaker så som böcker, filmer, inredningsprylar och presentkort.

Vilken scen är bäst ur Kalles Jul klockan 15 på julafton?
Är inte så duktig på att kolla på Kalle, men jag gillar när de ska iväg med husvagnen.

Brukar dina julaftnar leva upp till dina förväntningar?
Jag har inte alls samma förväntningar som när jag var liten. Då var man ju helt pirrig, förväntansfull och nyfiken på julklapparna. Men som svar på frågan så får jag väl säga att, ja absolut, de lever upp till mina förväntningar.

Har du firat jul utomlands någongång?
Jag har firat några gånger i Helsingfors med pappa & Co

Vilket jullåt är den bästa?
"O Holy Night" med Carola och Paul Potts.

Vilken julfilm är den bästa?
Ensam hemma - Vilse i New York

Har du varit Lucia någongång?
Nope, jag var inte ett dug intresserad av att vara lucia när jag var liten utan ville hellre vara tärna.

Berätta om ett julminne som betyder mycket för dig:
Den julen jag firade med farmor och fick en Pippi Långstrump docka. Jag var så himla glad...men lyckan blev inte långvarig då hennes ena fläta tog eld och brann upp. Gissa om jag blev ledsen! Men sedan kändes det helt ok och jag hade den där Pippi dockan i flera år och det gjorde ingenting att hon bara hade en fläta. Jag har faktiskt en bild på mig och farmor dagen efter den julen, jag har Pippi dockan i famnen och man ser att flätan är borta. Nu när farmor har gått bort så känns det lite fint att minnas det ♥

Mini-jul



Vi har precis haft en liten minijul här hemma eftersom Leo inte kommer att fira jul med oss. Vi tände alla fyra ljusen, dukade fram te och pepparkakor och så fick han öppna sina julklappar från oss. Han blev så glad för alla sina saker, och det är så roligt att se :)


Elton älskar snö!


Gud vad roligt han ser ut på den här bilden! Helt galen är han i snön som nu har bestämt sig för att komma. Han skuttar runt som en galning och älskar när jag sparkar runt snön, då hoppar han efter och försöka fånga den, sååååå söt! :) Duktig som han är så har han även lärt sig något nytt...nämligen "high five". Alltså, jag håller upp handen och säger high five och han tar upp tassen och nuddar min hand, så duktig. Jag kanske ska göra en liten film med alla hans tricks så att ni får se?


En lite beställning


Ligger hemma och är sjuk och uttråkad så jag tröstade mig med lite shopping på nätet eftersom jag inte kan ta mig ut. Det blev en riktigt snygg jacka till Leo som har tänkt att han ska ha lite längre fram. Det är en storlek större än vad han har nu, men den kostade bara 99 kr (tidigare 399 kr) så jag slog till. Det blev även en mörkröd klänning till mig i min favoritmodell samt i kofta i samma färg som kostaed ynka 10 kr!!!


Tygservetter


Måste bara visa dessa fina tygservetter som jag har bställt från Elllos för ett litet tag sen. Stora och fina i bra kvalité och jag fick alla fyra för endast 15 kr!!!! Nu i efterhand kan jag ju känna att jag borde ha tagit så att jag har 8 servetter för det billiga priset.


Rådjur


Men ÅH!!!! Jag vill ha båda dessa rådjurspar från Jysk! Så himla söta, inte kan man väl få för många rådjur hemma ;) Det känns lite typsikt mig det där, när jag gillar något måste jag har mycket av det. Ni vet ju hur jag är med till exempel prydnadskuddar ;)


Mys



Igår hämtade jag ett stort paket från H&M på 15 kg(!) som bland annat innehöll dessa supermysiga tofflor och söta flanellshorts. Invigdes igår och jag är väldigt nöjd med mina köp :)


Julblommor




Hyacinten blommar äntligen och även tre enar har flyttat in. Himla söta de små "träden"! En vit Amaryllis vore ju även väldigt fint, sedan är jag nöjd med julblommorna :)


Christmas baking


Åh vad jag ska baka massa gott till julen! I år hoppar vi över julmaten och kommer istället att bjuda på ugnsbakad lax med potatis, goda såser och sallad. Därför tänker jag satsa lite extra på efterrätterna, en liten buffé hade jag tänkt mig. Och vad har jag bestämt mig för att baka då? Jo detta...
Vit kladdkaka med saffran, pepparkakscheesecake, after eight kladdkaka och pepparkaks cake pops.
Låter ganska bra va? ;)


Elton ♥


När man tittar på bilder så ser man verkligen att Elton har blivit mycket större! Han är så himla duktig och har nu lärt sig sitt, ligg, tass, skall, stanna och varsågod. Blir så sjukt stolt när han är så duktig :)


Forever 21


Men åh, jag kom ju på att Forever 21 har öppnat på Oxford Street, woohoo, gisssa vem som ska shoppa där ;)


London baby!









London, sommaren 2010

Beställde nyss en resa till London, helt spontant! Sökte lite på kul bara och hittade en väldigt billig resa med bra hotell och flyg så jag slog till! Så den 13- 16 mars åker vi till London. Guuud vad roligt! :)


Peace!


Åh, självklart blir jag lite kär i denna tee från Gina Tricot. Ska man kanske orka åka en sväng till Vällingby efter jobbet och se om den finns kvar?


Xmas Outfit


Det vore ganska kul att ha en fin outfit till julen i år. Hittade den här fina klänningen på Gina Tricot och jag bara älskar modellen! Vore så snyggt att bara enkelt matcha den med svarta strumpbyxor, ett stort halsband, svarta naglar, röda läppar och stora lockar i håret.


Svanefors


Är lite kär i de här kuddfodralen från Svanefors. Skulle vara så fina på sittbänken i hallen. Kostar 119 kr/st och finns att klicka hem på Trend4you.


Birthday Party


Idag har vi varit på kalas för att fira kusin Thea som har fyllt 1 år. Hon är så där otroligt söt så man inte kan låta henne vara! Vi har ätit god tårta, bullar och kladdkaka och njutit av trevligt sällskap. En riktigt bra söndag helt enkelt. Av oss fick hon den här söta nattlampan som jag klickade hem från barnvanligt.se. Jag har även målat ett liten födelsedagstavla som jag ramade in. Roligt att ge istället för ett kort.
 


Kära Tomten...


Kära tomten i år har jag varit väldigt snäll och önskar mig...

1. Disneyfilmer till min samling, saknar Lejonkungen och Alice i underlandet
2. Presentkort är alltid trevligt, jag gillar att jag shoppa på Adlibris.com, Ikea, H&M, Åhlens och Svenskt Tenn
3. "Hello Cupcake" av Leila Lindholm
4. Rosa mysdress från H&M
5. Servettringar från H&M
6. Serveringsställ för cupcakes från Lagerhaus
7. Rumsspray från Yankee Candle med doften Clean Cotton
8. Underbara parfymen Clean- Warm Cotton


Julklappar till Leo


Eftersom Leo inte läser min blogg så är hans julklappar de enda som jag kan visa upp här :) I år får han en fin Star Wars bok. Han älskar Star Wars och har en massa Lego, så denna bok blir nog mycket uppskattad. Han får även filmen Bilar 2 som han pratar om hela tiden att han vill se, så det känns ju som en självklar julklapp! Sedan har han även önskat sig lite hemma/myskläder så han får ett par mjukisbyxor och de fina tofflorna. Tror han kommer bli väldigt nöjd med allt! :)


Fåglar och stjärnor


Hittade den här fina inspirationsbilden på IKEA/Livet hemma - Love it! Känns väldigt jag med kvistar, fåglar, stjärnor och en liten dalahäst till och med :) Gillar verkligen fåglarna och stjärnorna som man kan köpa på IKEA för 19 kr respektive 49 kr/4- pack.


Sjuklingar


Varken jag eller Leo mår speciellt bra för tillfället. Hostiga och snoriga. Leo har haft lite feber från ohc med måndag och jag har lock för båda öronen sen i torsdags förra veckan. Asså jag hör knappt någonting och det är så frustrerande!!! Känns som om jag befinner mig i min egna lilla bubbla. Nu ska vi iallafall gå till läkaren idag, eller ja främst Leo då hans hosta inte alls låter bra.


Lite mer jul...




Här kommer lite fler bilder på det senaste jul- pimpandet här hemma. Har köpt små pappersstjärnor på Granit som jag har hängt i kvistarna i köket. Sparade en och ställde på brickan med adventsljusen. Baksidan blir liksom så tråkig annars då siffrorna står utåt. En liten mini orkidé har vi satt där också, inte så "juligt" kanske, men väldigt fint :) På tv-bänken liggen min fina hjort som jag vann på tradera och även en hyacint i en marimekkoskål och den stjärnskålen från Granit med ett ljus i.


Grattis Thea!


Idag fyller sötaste kusin Thea 1 år. Hipp, Hipp, Hurra! :)
På söndag blir det kalas och jag klickade hem en riktigt söt liten present igår!


Klick, Klick...


Klickade hem lite fler grejer på H&M - Duk för 70 kr, polotröja 80 kr och tofflor 99 kr.

Gjorde även en beställning hos Adlibris, tre nya böcker blev det :)


Stjärna


Här är mitt lilla fynd som jag gjorde igår på Bladverkets loppis. Och fynd kan man väl verkligen kalla det, då jag faktiskt fick den av snälla Anna som driver Bladverket. Just nu är den guldfärgad med lite glitter, men jag funderar på att spraya den vit...får se hur det blir. Fin blev den här hemma iallafall!


4 månader


I lördags blev vår lilla Elton 4 månader! :) Han har verkligen växt! I fredags var vi även hos veterinären för att få en vaccinering. Han var så himla duktig, inte alls rädd utan viftade bara på svansen och charamde personalen :) Han fick även en undersökning av ögon, öron, tänder, hjärta, lungor, mage och allt såg jättebra ut, så skönt att höra! Elton har äntligen lärt sig "sitt" och är på god väg att helt förstå "skall" och "ligg". Han är ännu inte rumsren men förstår att han bara får göra det på en tidning som vi har här hemma. Planen är ju att vi ska flytta tidningen till hallen och på så sätt lättare se när det är dags att gå ut. För övrigt är han så himla underbar, vilket fantastisk beslut att skaffa hund! :)


H&M Sale!


Ni har väl inte missat att H&M har fyllt på rean med en massa nya produkter! Självklart har jag varit i farten och klickat lite :) Det blev två blommiga löpare för 29 kr/st, servetter för 9 kr, två klänningar till mig för 75 kr/st. Leo får två par nya byxor för 99 kr/st, en rosa piké för 20 kr, vit tröja för 50 kr och mössa för 29 kr. Hade kunnat beställa hur mycket som helst men jag fick nöja mig med detta :)


Julsalong 2011



Idag har vi varit på galleri Bladverket där jag just nu medverkar i utställningen. Har inte hunnit måla något nytt, men jag är nöjd ändå. Fyra tavlor hänger där och vi passade på att fika lite precis i "min" hörna. Lussebulle och te, mums! :) Det är så himla mysigt där nu när det är julpyntat. Ett litet fynd gjorde jag också på loppisen som ligger på övervåningen, visar er imorgon. För er som är intresserade så är det även öppet nästa söndag mellan 12:00-16:00. Kan verkligen rekommendera en fika i denna underbara miljö!


2:a Advent



Här hemma brinner andra ljuset och jag och Fredrik mumsar på pepparkakor och After Eight :)



Så här såg vi ut igår när vi skulle iväg på julgalan. Det är riktigt roligt att få klä upp sig ordentligt :) Himla nöjd med håret som faktiskt höll hela kvällen!


RSS 2.0