Sötaste



Jag bara måste visa er denna supersöta teförpackning som kommer från Garant! Dessutom är det sååå gott med smak av äpple och passionsgrukt. Mums!


H&M Sale


Just nu är det rea på H&M så jag passade på att klicka hem lite grejer ;) Till Leo beställde jag ett par röda chinos, en turkos piké och en randig t-shirt. Till mig blev det en leopardmönstrad topp och en marinblå cardigan. Till vårt lilla hem blev det två örngott och en ny kudde till soffan.


Bubbly



Ny tavla som jag har målat idag ♥


Syréner



Vi har verkligen jättemånga syrénbuskar här hemma och jag tycker att de är så himla fina och så doftar de ju underbart! Dock känner jag mig lite dum när jag plockar dem, så idag bad jag Leo att plocka några stycken, haha :) Fint på bordet blev det i alla fall och det doftar gott här hemma!


Nytt från Åhlens


Har varit i Vällingby en sväng idag och kom bland annat hem med tre ramar och två fina burkar från Åhlens. I ramarna blir det mina tavlor som jag framkallade som fotografier här om dagen och i burkarna vet jag inte riktigt vad det blir, kakao och florsocker kanske?


Stars & Stripes


Satt och klickade runt på Lexington och fick extrema ha- begär! Kökshanduken och servetterna funderar jag start på att beställa. Duken vore helt underbar, med den är verkligen apdyr, och frågan är om man ens skulle våga använda den, jag skulle bli tokig om någon spillde på den ;) Underläggen i trä är riktigt snygga och inte alls så dyra heller. Får se om det blir en beställning, eller så kanske man borde ta en sväng förbi butiken istället och slippa frakten.


True Grit


Igår såg jag och Fredrik "True Grit". Jag hade skyhöga förväntningar och snacka om att filmen levde upp! Den var sååå himla bra, ni måste se den. Hailee Steinfeld som spelar 14- åriga Mattie Ross är helt fantastisk, hon borde få en Oscar! Har inte blivit så tagen av en film sedan jag såg Brokeback Mountain. Nu måste jag även läsa boken så klart :)


Hair


Har haft den här låten på hjärnan hela veckan och denna dag är inget undantag, den är sååååå bra! :)


Photographs



Jag har framkallat alla mina tavlor som fotografier. Några ska jag rama in och ge bort och några ska jag ha här hemma själv. Om någon skulle vara intresserad av en mini-version av mina tavlor så är det bara att höra av er ;)


Butterflies


I senaste numret av "Allt i Hemmet" såg jag att de hade fäst fjärillar på en lampa och en bricka och jag tycker att det är så fint! Fjärillarna kommer från IKEA och kostar 99 kr/set. Inte för att jag vet exakt vad jag ska fästa dem på här hemma, men kommer vi iväg till IKEA så följer dessa med hem!


Lördag



















Vi har haft en helt underbar dag idag. V har varit ute här där vi bor och spelat lite Discgolf. Fasiken vad glad jag är över att vi bor så nära ett naturreservat. Fredrik är grymt duktig på Discgolf och jag håller precis på att lära mig, det är sååå kul. När jag har blivit någolunda bra så ska vi åka och spela på en riktig bana. Vi var ute ett bra tag och har bara legat i gräset och njutit av dagen. Nu och Fredrik bakat kanelbullar så vi ska mumsa på dem, dricka kaffe och se på film. Hoppas att ni har en riktigt härlig lördag!


I ♥ Gaga


Jag har alltid gillat Lady Gaga sedan första gången jag hörde "Just Dance". Men förra helgen såg en live konsert med henne som gick på teve och jag såg henne på ett helt annat sett. Fick helt ny respekt för henne som artist och har lyssnat nästan non stop på hennes music hela veckan. Detta fina klipp jag hittade på youtube förstärker bara hur cool hon är, och jag som är så känslig gråter självklart när jag ser det här ;)


Vill ha...


Lite nytt som jag är sugen på just nu. Mattan IKEA Stockholm Rand har jag gillat länge och nu är jag jättesugen på att byta ut vår helvita mot denna, tror att det skulle liva upp lite. De vita ramarna från Zara Home är helt underbara och skulle passa fint här hemma med bilder på mig och Fredrik ♥
Finaste påslakanet kommer från Du Nord, åh vad jag älskar det! Rottingbricka från Hemtex och skulle vara fin på vårt vardagsrumsbord med lite böcker och fina dotfljus. Kudden från Day Home är just nu på rea och jag vill ha den! Hade lagt den i varukorgen och allt - men frakten gick på 100 kr och det är det inte värt för ett litet kuddfodral! Ljuslyktorna från Tine K Home är så fina, och den med peacemärke är det jag vill ha!


Lissabon, Portugal













Jag och Fredrik sitter och pratar och längtar efter Lissabon. Vi hade tänkt att åka dit i slutet av juli och nästa vecka ska vi boka resan. Det ser helt underbart ut och jag längtar så mycket! Åtta dagar hade vi tänkt att stanna. Någon av er som har varit där? Tips tack i så fall ;)


Stars


Finaste sjalen jag har sett på länge! Fick hem en katalog från Conley's och fastnade direkt för den här godbiten. För övrigt hade de väldigt fina kläder. Kolla in deras webshop här


Kuddar


Jag är så galet sugen på att fixa lite här hemma, lite nytt! Nya kuddar i soffan står högt upp på önskelistan. Älskar de här två bilderna som kommer från två av mina favoritbloggar när det gäller inredning; House Of Philia och Helt Enkelt. En elefantkudde är ju givet att jag ska ha, vet inte hur många gånger jag har tjatat om den här i bloggen. Vill att de ska vara vita/svarta och gärna lite mönstrat och någon vit kudde så att det inte blir för mörkt, eller kanske något mot det rosa hållet. Här är några av mina favoriter:


Fredag


Tiergarten, Berlin 2010

Idag vaknade jag inte på den bästa sidan direkt. har haft ständig huvudvärk sedan i måndags men igår blev det mycket värre då det satte sig i ögonen och hela dagen på jobbet blev lång och väldigt ansträngande. Migrän är det värsta jag vet! Imorse var det vidrigt, kändes som hela hjärnan studsade runt i huvudet. Så idag är jag hemma. Har försökt göra det så mörkt som möjligt. Har även skippat min allergitablett ( då den ger mig huvudvärk och gör så att jag blir extremt trött) så hela mitt ansikte är rött och kliar, ögonen svider och rinner, och halsen kliar. Woohoo, vilken underbar fredag....NOT!


Leos rum


Något jag verkligen ser fram emot är att få inreda Leos rum när vi flyttar till större. En vit bas blir det så klart när det gäller möbler ;) Till det vill jag ha svart, blått och stjärnor (jag har diskuterat detta med Leo och han håller med, haha, han satt bredvid mig medan jag gjorde detta collage) Ett skrivbord med plats för två vill jag också få in i rummet, tycker att bordet Melltorp från IKEA är helt perfekt (dock är det ett matbord, men måtten är så bra, det är långt och smalt och väldigt enkelt i designen), så bra att han kan ha en kompis över på besök och de kan sitta bredvid varandra och bygga lego eller pyssla, eller om man ska sitta och hjälpa honom med läxor. Även tavellister med lite böcker, bokstäver och tavlor vore fint.

Tapet med stjärnor från Rusta • Svarta bokstäver från Ellos • Klocka från Jysk • Bokhylla från IKEA
Fåtölj från IKEA • Pall med fårskinnsklädsel från Rusta • Marinblå kudde och elefantkudde från Svenskt Tenn Randig kudde från Åhlens • Matta från IKEA • Ram från IKEA med bild som jag har målat • Säng från IKEA


Elefant VS Stampe


Alla är väl vid det här laget bekanta med Estrid Ericssons mönster "Elefant" hos Svenskt Tenn. Hos Åhlens hittar man just nu dessa söta bäddset "Stampe" och jag är nog inte ensam om att se var inspirationen kommer ifrån ;)


Klänningar


Har beställt dessa två klänningar, hoppas verkligen att de är lika fina på riktigt. Är verkligen i behov av lite nya klänningar! Beställde även lite nya kläder till Leo, bland annat ett par superfina chinos i en kornblå färg, sååå fina!


My blog sucks!


Jag bara måste be om ursäkt för att min blogg har varit så jäkla tråkig på senaste. Jag har noll inspiration, har inget att skriva om känner jag. Dessutom så är jag så fokuserad på jobbet så jag har ingen energi kvar när jag kommer hem (jäkla medicin mot pollen också som gör mig heldäckad) Men jag ska försöka ta tag i det här nu, ingen vill läsa en blogg som aldrig uppdateras. Har ni några förslag på vad jag ska blogga om? Vad vill ni se?


Magazines


Härlig överaskning som låg på golvet och väntade när jag kom hem =) I Sköna Hem fick man dessutom en liten chokladbit. Ska bli så härligt att bläddra i tidningarna, det känns som en evighet sedan sist jag köpte en inredningstidning!


New Books


Lite nya böcker i bokhyllan. Har ju precis läst ut "Last train to Memphis" så jag får se vilken bok jag ger mig på nu. Det blir nog "Water For Elephants", vill ju gärna läsa boken innan jag ser filmen, jag får nog sätta fart med den =) Annars jag är jag också väldigt sugen på "The anatomy of wings" som jag bara plockade upp ur en reahög på Akademibokhandeln i fredags, brukar inte direkt köpa böcker "på impuls" utan jag vet alltid precis vilken bok jag vill ha. Men den verkar riktigt bra! Ni där ute som också gillar att läsa böcker och är lita nyfikna på vad har läst kan spana in min Visual Bookshelf, kanske har vi några gemensamma favoriter ;)


Önskelistan Maj


Jag har verkligen inte shoppat heminredning på hundra år känns det som. Just nu är jag väldigt sugen på dessa saker. Den vita mattan har en längd på 300 cm och skulle vara helt perfekt i köket, just nu har vi nämligen en som bara är 200 cm och jag vill ju helst av allt dölja så mycket som möjligt av våra fula golv...
Fina, inspirerande böcker vill jag ha massor av, dessa två står högt upp på önskelistan. Kudden "Manhattan" från Åhlens är helt underbar, är så sugen på att byta ut kuddarna i soffan och denna ska vara en av dem i så fall! Griffelfärg vill jag ha för att måla en stor ruta på köksdörren så att man kan skriva upp recept och annat, en stor yta vill jag så att den verkligen blir användbar. En ny parfym ska inhandlas också och det är "Euphoria" från Calvin Klein jag vill ha, doftar underbart! Kannan från IKEA vill jag ha i köket med alla våra köksredskap i.
Den 25:e smäller det ;)


Judas


Ny video från Lady Gaga med senaste låten "Judas". I like it! =)


Strawberry & Toffee cake




Bakade den här underbart goda kakan förra helgen och bjöd över mamma på lite fika. Den är verkligen galet god!
Receptet är mitt eget och det går otroligt snabbt att göra om man bortser från mjölken som ska koka i ca 3 timmar så att det blir en kolakräm. Men jag hade kokat min burk för 3 veckor sen så det var bara att köra. Annars är det 3 timmar som gäller, lägg burken i en kastrull med vatten så at burken är täckt, lägg på locket och låt den sjuda.

Botten:
15 digestivekex
125 g smör

Fyllning:
1 burk kondenserad, sötad mjölk

Topping:
3 dl grädde
1 liter jordgubbar

Smält smöret i en kastrull och blanda med kexen som ska krossas, jag kör mina i mixern. Tryck ut smulorna i botten på en form, ca 23 cm i diameter. Bred på kolakrämen. Skiva ca hälften av jordgubbarna och täck kolan. Vispa grädden, gärna med några droppar röd karamellfärg, bred över kakan och toppa sedan med resten av jordgubbarna. Lå stå i kylen en stund och sedan är den redo av avnjutas. Den är himelskt god! =)


Last Train To Memphis


Startar denna lördag med en kopp rabarber/vanilj te tillsammans med de sista sidorna i min bok!


RSS 2.0