Inne hos Winston

Några biler från Winstons rum (som han delar med Leo så dom har en vägg var). Är så nöjd med det här rummet sedan vi fick in Malmbyrån, den sväljer så mycket leksaker - love it! Högst upp har jag pussel, kritor och annat som jag inte vill att Winston ska ha tillgång till hela tiden. Nedersta lådan är helt fylld av Duplo, perfekt, bara att dra ut lådan och börja bygga :) En hel låda är fortfarande tom dessutom, tänkte att det var lika bra att "spara" på den så man även får plats med Jolies grejer längre fram. Även om vi faktiskt inte har köpt några leksaker till henne sedan hon föddes, (av oss har hon fått några nya böcker och giraffen Sophie, på dopet fick hon en stapelleksak i trä och så har hon fått en skallra ovh några gosedjur men det är allt!) allt finns ju redan efter Winston, väldigt praktiskt ;) Men så småning om så blir det nog en del saker som är "hennes". 
På byrån står WInstons lilla kaninsamling och finaste, runda lådorna från Jollyroom. Winston sover fortfarande i spjälsäng och vi tänker nog vänta med att byta till en växasäng mot årsskifftet. Han trivs så bra i sin säng, försöker aldrig klättra ur, har gott om plats - så jag ser ingen anledning till att byta. 
Under hyllorna har han sin Briospis, och något jag skulle vilja få in i rummet är ett litet bord och två stolar. Han älskar att leka med kastrullerna och att bjuda på fika :) 
Skulle även vilja ha en soffa här inne (gärna en bäddsoffa ifall man får gäster), skönt att kunna sitta där medan barnen leker, sitta och läsa böcker och sova på när lilleman är sjuk. 

Söndag

 
Söndagen lider mot sitt slut och jag ska snart gå och lägga mig. Lilleman har tyvärr varit dålig under helgen så vi har inte riktigt kunnat njuta av det fina vädret. Han har haft feber, dålig i magen, ingen aptit och hängig. Lilla hjärtat ♥ Men idag tog vi oss ut till parken. Jolie fick gunga för första gången och hon älskade det :) Winston lastade stenar på sin lastbil och åkte rutchkana. Sedan promenerade vi hem och lagade middag. Jag provaed att göra spaghetti av zucchini och det blev så gott! Har ätit bra och tränat de senaste två veckorna och det känns så skönt! 

Jolie 9 månader

Lilla hjärtat är nu 9 månader - lika länge på utsidan som på insidan! Och nu är det full fart på henne eftersom hon knäckte krypkoden här om dagen (28 april). Så sätter man ner henne på golvet och vänder sig om några sekunder så är hon borta! Så nu är det dags att ta bort filten från golvet för jag tvivlar på att hon sitter stilla där och pillar med leksaker mer. Även dags att börja dammsuga oftare då hon gärna plockar upp skräp från golvet och stoppar i munnen...hon har även börjat klättra på saker och sträcker sig uppåt för att ta tag i bordsskivan. Hon tycker inte alls om att åka vagn eller bil (hon gillar inte att sitta fast), hon blir arg om man tar saker ifrån henne eller säger "nej" eller om hon får vänta för länge på maten. Tycker inte heller om att ligga i famnen som en liten bebis längre utan ska bara upp (och sitter man med henne i knät så ska hon bara ner på golvet). Äter väldigt bra och sover betydligt bättre.
Äntligen somnar hon själv i sin säng igen! Hon har även äntligen fått en riktigt spjälsäng (hon har haft en vagga från Troll innan) och det märks att hon trivs bättre i den eftersom hon får mer plats. I vaggan kunde hon inte vända sig eller knappt röra sig utan att att det tog stopp i kanterna. Hon har sovit några hela nätter förra veckan, men vanligast är att hon vaknar vid 23 och vill ha flaska, men å andra sidan har vi inte alltid gått och lagt oss än så då blir det ju att man får sova hela natten eftersom och sedan vaknar runt 6- 6.30 på morgonen. Hon älskar när man sjunger för henne, då gungar hon med hela kroppen och klappar händerna. Funkar även att sitta i rummet och sjunga henne till sömns när hon har svårt att somna. En ny favoritlek är att bygga med klossar, hon blir jätteglad när jag bygger höga torn åt henne som hon får krascha :) Hon har även själv några gånger byggt torn med två klossar. Att leka med Winston är dock bäst alla gånger och han leker så gärna med henne. Nu har dom börjat leka med hans garage och Jolie kör med bilarna och Winston uppmuntrar henne och hjälper henne - så otroligt gulligt! Hon vet såklart hur en bil låter och brummar när hon kör ;)

Första frisörbesöket

 
I fredags var vi med Winston till frisören. Jag har ju alltid tyckt om hans långa hår. älskar de små lockarna! Men på senaste har det blivit väldigt långt och jag kan inte klippa själv (är så rädd att det ska bli fel), har klippt lite på luggen några gånger men that's it. Men nu var det alltså väääldigt långt och han hade ständigt hår i ögonen och munnen och lillasyster älskar att ta tag i håret och dra hårt, och han som tycker så mycket om att gosa och kramas med henne blir lika ledsen varje gång hon drar honom i håret. Och tvätta och borsta håret är inte heller något han tycker om...så vi bestämde att det var dags och att det fick bli kort. Egentligen blev det lite kortare än vad jag hade tänkt mig och vad jag sa till frisören, men är i efterhand nöjd ändå. 
Det tog ca 30 minuter att klippa honom och han var sååå duktig och sa hela tiden "Winston tycker om" och satt stilla. Jag stod tårögd och tittade på, för det var lite sentimentalt när hans små lockar föll till golvet. Min älskade, lilla pojke, han är så fin i sin nya frisyr men jag är inte van än ♥

RSS 2.0