Flowers

Här om dagen kom Fredrik hem med den här fina buketten till mig. Så fint att han mitt i våra sömnlösa nätter tänkte på att köpa blommor till mig. Min fina älskling ♥

Medan Winston sover...

...så passar jag på att dricka en kopp vaniljte och bläddra i nya numret av Mama och Vi Föräldrar. Har även fått min fina prenumerationspremie från Mama - boken Pernillas Praliner. Har bara bläddrat igenom den snabbt men den ser ut att innehålla en massa goda recept. Har varit riktigt effektiv medan lilleman sover - har lagat mat till mig själv och hunnit äta i lugn och ro, har pumpat ut mjölk och målat naglarna.
 
Vardagen ensam med liten bebis börjar långsamt falla på plats. Vaknar vanligtvis runt nio och ger honom mat med Nyhetsmorgon i bakgrunden. Pumpar mjök medan han ligger brevid och förhoppningsvids är nöjd och glad. Sedan blir det ett bad för lilleman (varannan dag), nya kläder och sedan ner i vagnen och ut med hunden. När vi kommer in så sover han en liten stund i vagnen och då hinner jag göra mig i ordning och pumpa mjök igen. När han vaknar är det matdags igen och sedan somnar han om och då lagar jag mat till mig själv och tittar på något avsnitt av mina serier, läser bok eller sover en liten stund. Tycker dock att det är svårt att sova på dagen, somnar inte riktigt men att bara ligga och vila kan vara skönt. Vid tre brukar han vakna och då är det mat igen, lite vakentid när jag sjunger och pratar med honom. Vid halv fem är det dags för Elton att gå ut igen så då åker lilleman ner i vagnen. Vid den tiden brukar han ligga vaken och vara lugn i vagnen, men ibland somnar han och sover då en liten stund när vi kommer in. Vid halv sex är Fredrik hemma och då tar han över och jag lagar middag till oss. Winston är vaken nästan hela kvällen och somnar vanligtvis någon gång mellan nio och elva. Sedan är hela karusellen igång igen :)

Beställt...

Har beställt lite smått och gott från Ellos. Lite nya kläder till lilleman (som jag fyndade på outlets stora rea med 50% på reapriset) och lite nytt till hemmet. Bokstäverna och burken med fågel är just nu på halva priset! Hittade även lite bra julklappar som såklart inte kan vara med på bild :)

Brothers ♥

Imorse när både Leo och Winston var nyvakna passade jag på att ta lite syskonbilder. Blev himla nöjd med resultatet! :) Fina att ge bort i julklapp och några förstoringar hamnar definitivt här hemma!

En dagens

Idag har lilleman på sig body och strumpor från POP och byxor från Name It.
Så mycket roligare att lägga upp Winstons outfits än mina egna som jag slutade med för lääängesedan :)

Winston 1 månad

Idag är det en månad sedan vår älskade lilla Winston kom till världen. Usch vad fort tiden har gått! Ska det gå i den här farten så har vi ju 1- årskalas snart! Jag förstår varför alla säger att man ska njuta av den här tiden. Han är bara min lilla bebis en gång och sedan kommer aldrig den här tiden tillbaka mer. Men njuter gör jag. Pussar på, luktar på och tittar på. Kan sitta hur länge som helst med honom i famnen och bara titta på honom. Och när man får ögonkontakt eller när han ler, ja då smälter jag inombords :)
Imorgon ska vi till BVC för 1- månadskontroll. Har bestämt att jag ska ta ett foto på honom varje månad hela hans första år i just den här positionen. I body, på pälspläden och med nallen. Roligt att se sedan från månad till månad hur han har växt :)

Dagens bebis

Idag har Winston på sig body och strumpor från Newbie och byxor från H&M :)

Viktnedgång

Under min graviditet gick jag totalt upp 8 kg. Av ren nyfikenhet ställde jag mig idag på vågen för att se om alla kilon försvunnit - jo tack - 15 kg har jag gått ner! Hur gick det till, 15 kg på en månad!?

5 år tillsammans ♥

Idag firar jag och Fredrik 5 år tillsammans. Jag är så otroligt glad över att jag har min älskling och nu har vi vår lilla Winston tillsammans. Vet inte ens hur jag med ord ska beskriva hur jag känner för Fredrik nu när han är pappa till min son. Kärlek helt enkelt, jag älskar dig ♥

Nytt till lilleman

Lilleman har fått lite nytt. "Bästa boken om mig" har äntligen kommit och det ska bli så roligt att fylla i den! Kofta från Newbie och badcapé från H&M som Winston fått av sin mormor. Sötaste sparkdräkterna från Debenhams har han fått av min vän Janine.

Elton & Winston

Elton är så himla gullig mot Winston. Vill gärna ligga nära och pussa på hans små fötter. Det verkligen varit en omställning för honom. Han är ju van vid att vara vår lilla bebis, att få sova mellan oss i sängen och alltid vara med överallt. De första två veckorna kändes det som om vi bara sa "Nej Elton!" och jag kände mig så himla ledsen för hans skull. Men nu har han anpassat sig och vet vad han får inte får göra.

Första veckan själva

Lilleman ligger bredvid mig i soffan och sover ♥ Ny filt som jag beställt från H&M Home
Då var det helt plötsligt fredag och jag och Winston har gjort vår första vecka hemma själva - Det har gått jättebra! Vissa nätter har dock varit riktigt jobbiga, som inatt till exempel. Han somnade runt nio och jag kom i säng runt halv elva. Sedan vaknade han 00.25 och fick ny blöja och mat. Ville inte riktigt somna om ordentligt så jag fick gå runt med honom en stund innan han vart nöjd och kunda somna om. Sedan var det dags igen redan vid 02.45. Samma igen, ny blöja, mat och vagga honom i vaggan. Han låg där ett bra tag och spännde sig och hade uppenbarligen problem med magen. Vaknar av att jag själv har somnat med handen på vaggan och ser att han också sover. Trodde att jag skulle få sova ett tag men vid 04.15 var han vaken igen. Fredrik kom upp och hjälpte mig och vi alla somnade väl runt 05.30. Fredrik gick upp en timme senare och sedan vaknade jag upp av att lilleman ligger och knorrar och klockan är då 10.00! Uppenbarligen behövde han ta igen all sömn han missade under natten. Upp och mata, byta blöja och pumpa ut mjölk. Sedan ut med vagnen och Elton på promenad. Runt tolv fick jag en liten lucka att äta frukost som bestod av en halv burk kalla fiskbullar i hummersås - fancy! Nu sover han sött medan mamma bloggar och gör annat viktigt ;) När Fredrik kommer hem blir det nog en powernap för min del och sedan fredagsmys!
 
Annars har det som sagt gått väldigt bra. Vi går ut på två promenader om dagen och lilleman sover oftast över lunchen fram till 14-15 och då hinner jag äta och sova lite, eller plocka hemma. Det är svårt det där vad man ska prioritera - städa eller sova. Det blir ju så fort kaos hemma, men å handra sidan är det hemskt jobbigt att vara helt slut och ta hand om lilleman. Det är tur att han är så gullig - för det räcker med att bara titta på honom när man sitter där mitt i natten och det känns som om man har lim i ögonen - så känner jag mig otroligt tacksam över att jag har min lilla kille ♥
 

Wanties till Winston

Åh så mycket fint jag har hittat till Winston från Åhléns. Har aldrig ens tittat på barnkläder, utan det är alltid inredning som gäller. Men dom har ju massor av fina grejer till superbra priser! Vill väldigt gärna köpa de fina mjukisarna i blått med siffra samt de gråa med stjärna. Även t- shirten med text samt bodyn med fluga skulle sitta fint i hans lilla garderob :)

Besök hos BVC

Igår var vi på BCV med lillmyran. Han väger nu 4305 gram och är 53 cm lång ♥

Birth Announcement

Det känns som en väldigt amerikansk grej att skicka ut birth announcements (vad ska man kalla det på svenska?) men jag tycker att det är en rolig idé så jag fixade ihop ett kort i Photoshop som jag sedan framkallade hos fujidirekt. Igår hamnade de i brevlådan och når förhoppningsvis sina mottagare den här veckan :)

Första dagen själva

Idag är det första dagen jag och Winston är hemma själva efter att Fredrik har varit ledig i tre härliga veckor. Jag är tröttare än tröttast då lilleman vaknade 0.35, 03.45 och sedan 06.15. Sedan dess har jag varit vaken och dessutom varit ute på en promenad med barnvagn och hund. Nu har jag fått i mig frukost och lilleman ligger fortfarande i vagnen och sover. Ska pumpa ut lite mjölk och sedan kanske jag kan smyga in en liten powernap innan Fredrik kommer hem en sväng vid 10.30 då vi ska till BVC.
 

På promenad

Idag har jag tagit mig ut på en promenad med Elton och Winston. Superskönt väder och skönt att röra på sig. Nu känner jag nästan inte av snittet alls och det är så skönt! Lilleman sov sött i sin åkpåse från Newbie. Från och med måndag måste jag ta mig ut minst en gång om dagen själv, men det känns inte alls lika läskigt som det gjorde förra veckan. Nu känns det helt ok att Fredrik ska börja jobba, även om det självklart är tråkigt så känner jag mig redo att vara själv med lilleman hela dagarna.

Mobil

Den här söta mobilen fick jag av min moster och nu sitter den ovanför skötbordet i badrummet så att lilleman har något att titta på medan han ligger och får ny blöja. Skötbordet är inte den mest populära platsen, dock tycker han att det är väldigt roligt att kissa ner det så fort blöjan åker av :)

Sovstil

Lillemans sovstil är för gullig med armarna över huvudet :) Min sötnos!

Nya påslakan

Jag fortsätter med bambitemat från inlägget nedan och visar våra nya påslakan från H&M Home som jag tvättade och bäddade med igår.

Två nya till bambisamlingen

Fredriks mamma var här förra veckan för att hälsa på Winston och hade med sig två bambisar till min samling som hon har hittat på loppis. Åh vad glad jag blev! Nu ser min lilla samling ut så här:
Jag måste hitta något bra ställe här hemma där samlingen kan stå. Innan de två nya tillskotten hade jag dem under en glaskupa, men nu är de för många för att få plats. Jag vill ju inte att det ska se plottrigt ut så de behöver en neutral yta att stå på, där det liksom inte händer så mycket annat. Får se vad jag hittar på!

Lister i Leos rum

Köpte tavellisterna för ett år sedan och de har bara legat här hemma och samlat damm - tills igår då Fredrik satte upp dem i Leos rum. Perfekt att ha väckarklockan på, några böcker som det bläddras i ofta och Rubiks Kub som han hoppas lösa en vacker dag :)

Winston och pappa

Winston och pappa, mina fina älsklingar ♥

2 veckor och besök från BVC


Idag blir Winston 2 veckor! Min lilla bebis, jag älskar att snosa på hans hår och pussa på hans lilla mun ♥ BVC var här idag på hembesök. Hon informerade om allt möjligt och fy vad jobbigt det var när hon pratade om shaken baby syndrome och plötslig spädbarnsdöd, då fick jag fokusera riktigt ordentligt på att inte börja gråta. Ja, hormonerna är lite här och där och allt möjligt kan få mig att börja gråta, precis som när jag var gravid, fast nu är det nog ännu värre! Hon vägde lilleman och han väger nu 4000 gram (han vägde 3810 när han föddes). Så skönt att han äntligen har gått om sin födelsevikt. Nästa besök, fast då uppe på BVC i Farsta blir på måndag.

Bästa boken om mig

Beställde precis den här fina fylla-i-boken från Adlibris. Vill så gärna dokumentera allt som vår lilla älskling kommer att göra under sina första år. Det finns ju hur många sådan här böcker som helst att välja mellan. Men jag valde denna som kändes väldigt modern och rolig. Har fått toppbetyg av köparna på Adlibris. Gillar även att man fyller i från 0-5 år och inte bara det första året. Kostar 219 kr och finns att klicka hem här

Lilla Myran

I magen kallade vi honom för kotten men nu går han under smeknamnet myran ♥
 
Dagarna går så himla fort här hemma! Fredrik är hemma hela den här veckan också och det är jag så glad över. Imorgon blir vår lilla älskling två veckor - jag kan inte förstå att det redan är två veckor sedan jag låg där på operationsbordet och hörde hans skrik för första gången. Jag måste verkligen ta vara på tiden! Vi har inte fått in någon rutin på honom än utan han sover och äter som han vill. Vanligtvis vaknar han kl 02 och 06 och vill äta och ha ny blöja, han somnar om på en gång och sover sedan till ca 9.30. Så vi är inte direkt jättetrötta här hemma. Amningen strular fortfarande, men jag tänker fortsätta att försöka. Jag pumpar ut mjölk och han får det alla måltider förutom på natten och tidig morgon. OM amningen inte funkar så tänker jag pumpa ut mjölk så länge jag orkar och komplettera med ersättning.
Snittet känns bra, och sedan två dagar tillbaka äter jag inge smärtstillande alls och det funkar jättebra. Det är så skönt att jag kan vända mig från sida till sida i sängen helt utan problem. Försöker komma ut minst en gång om dagen på en liten promenad, antingen med vagnen eller hunden. Jag kan inte gå snabbt, men det är väldigt skönt att komma ut en liten sväng och få frisk luft samt röra på mig.
Imorgon kommer BVC på ett hembesök - ska bli intressant! :)
 

God Morgon!

Winston tog sovmorgon imorse till 9.30. Kan titta på honom hur länge som helst när han sover ♥
Den mysiga sovpåsen kommer från H&M Home och jag är så nöjd med den. Skönt att slippa oroa sig för att han ska få täcket över ansiktet.

RSS 2.0