Paintings...


Har kladdat lite med mina akvareller idag och så här blev resultatet ♥


Jotex


Finns mycket snyggt hos Jotex just nu som faller mig precis i smaken. Det lilla huset är exakt som det vi har hemma fast en storlek mindre, så himla sött! =) Är väldigt sugen på det vita tårtfatet som endast kostar 129 kr, skulle ju vara så fint att duka fram med en söt tårta på till festligheter. Den matchande kannan är ju också så himla fin!


Läsning


Hämtade ut ett paket från Bokus som innehöll lite trevlig läsning =) Älskar verkligen "Decorationg With Books", helt underbar book med massa inspirerande bilder och tips på hur man kan använda böckerna i ett rum som en del av inredningen. Tyvärr blev jag väldigt besviken på Feng Shui boken på grund av att den fokuserade alldeles för lite på själva inredningsbiten. Dömde helt enkelt denna bok by its cover och blev därför besivken på innehållet.


God Morgon


God morgon allihopa! Sitter och slöar framför datan och hittar massa fint som jag vill springa iväg och köpa =) Sängen är bäddad och pojkarna är i köket och fixar frukost. Får se vad som händer idag. Skulle så gärna vilja måla hela dagen. Satt och skissade igår och jag är så sugen på att sätta igång med mina små mästerverk. Måste dock iväg och köpa lite ny färg och nya penslar i så fall...
Vill även fixa lite här hemma, sätta upp en spegel som vi har köpt för längesen men inte riktigt vet vart vi vill ha den. Skulle även vilja fixa i köksskåpen, flytta runt porslinet lite och sortera i skafferiet. Vill ha alla torrvaror i fina burkar och alla bakgrejer i någon fin låda. Vill även ta tag i det tomma utrymmet under köksbänken...


Inspired By Berlin



Efter besöket vid East Side Gallery i Berlin så föddes en liten idé till nya tavlor...sitter just nu och skissar lite. Har en idé om att använda mig av tre små canvasdukar som jag har köpt (ca 25x20 cm) och låta alla ha samma tema fast med olika motiv. Kommer att bli både text och bild. Och vad är temat då...kan ni gissa? =)


By color...


Hade så trist igår att jag faktiskt gjorde slag i saken och sorterade våra böcker i färgordning. Resultatet blev tyvärr inte så markant som jag hade hoppats på. Hade velat att det verkligen skulle synas och dra åt sig blicken. Självklart ser man att de är sorterade efter färg men jag får nog skaffa lite fler böcker i rött, rosa, grönt och gult för supereffekt =)


I wish...


Yes det här är vad jag önskar mig just nu!
♥ Supersnygg kofta från H&M till minipriset 49:50 ♥ Böcker med härlig inspiration
♥ Kuddfodral med volang från H&M Home ♥ Carolina Gynnings parfym Go Girl doftar såååå gott!
♥ Den här korgen från Åhlens skulle blir supersnygg bredvid sängen för att förvara pyjamaskläder och sådan som man bara har använt en dag och inte riktigt vill slänga i tvätten än ♥ Fina dekorationsvingar från Mixin som jag vill hänga på vår lilla stege


Lemon & Chocolate




Har bakat lite cupcakes idag. Vi ska iväg på besök imorgon och jag erbjöd mig att ta med något att fika. Tänkte först göra mina specialare med chokladsmak, men det kändes bara så trist, same old same old liksom...så jag beslutade mig för att prova någonting nytt. Sagt och gjort! Det blev citronmuffinsar med citronfrosting och riven mörk choklad på toppen. Tog Marabou Premium Lemon. Har inte smakat på dom än, men det blir väl en liten fika snart, så får vi se om det blev gott.


Färgsortera


Nu när vädret är aptrist och regnet bara öser ner så har jag lust att färgsortera alla våra böcker. Har redan kollat på film och bakat cupcakes så nu behöver jag lite mer sysselsättning. Tror det skulle bli ganska snyggt att ha böckerna färgsorterade, om inte annat en cool effekt som definitivt syns och blir kommenterat när man får gäster hemma. Återkommer med bildbevis ifall det blir av...=)


Rosa & Prickigt


Kunde inte låta bli de här söta sängkläderna från Ellos, så det blev ett litet klick. Får se vad Fredrik tycker när han ska sova bland dessa rosa och prickiga flickdrömmar, haha =) Det blev även ett nytt överkast då jag totalt har tröttnat på det vi redan har.


Dagens Outfit Fredag


Slapp outfit för lite lek i parken idag...
Leggings och tunika från H&M, Kofta från Forever 21, Hatt köpt i Berlin och Ballerinas från Friis & Company


God Morgon




Den här lilla busungen väckte mig prick klockan 8 imorse och tyckte att vi skulle kolla på lite barnprogram tillsammans. Så vi bäddade ner oss i soffan och kollade i typ 40 minuter, sen kände vi båda att vi var tokhungriga. Så vi dukade upp frukost på balkongen. Så härligt  att sitta där nu när det inte är supervarmt ute. Leo ville dock hellre mata fåglarna med sitt knäckebröd än att äta upp det själv =)
Nu sitter vi båda vid varsinn dator och strax ska vi ut på gården och gunga och leka lite. När Fredrik kommer hem sticker vi iväg till Vällingby för att handla lite mat och ta en sväng in på biblioteket.
Ikväll blir det film och fredagsmys =)


Fix & trix...



Fick ett ryck här efter frukosten förut och gick ner till tvättstugan. Fanns en ledig tid på en gång, så det var ju perfekt! Slängde in allt, kläder, handdukar, sängkläder, mattor...så skönt när allt är rent och frächt. Bäddade nytt i sängen och bytte ut kuddfodralen på sängkuddarna. De randiga som hade förut är nu helvita och så har det kommit ett litet volangprytt tillskott. De med paljetterna är de gamla vanliga. Allt från H&M Home.

Fixade även lite i badrummet, inte alls något speciellt, men bara kul att göra lite fint. Ställde in en Iittala skål på handfatet med handkrämer och en liten ros (som egentligen är en badros som upplöses i vatten).
Ska även strax visa er vår nya matta i köket som gjorde STOR skillnad! =)


Shopping i Berlin


Gjorde inte alls av med mycket pengar i Berlin. Väldigt billig stad faktiskt. Totalt gjorde jag bara av med 165 euro och det inkluderar allt; mat, shopping, transport runt i stan (U-bahn, S-Bahn & taxi) och sevärdheter med inträde. Inte alls mycket pengar, så det känns skönt!
Det här är iallafall vad jag kom hem med;

Drömhatten hittade jag efter all höjdskräck uppe i Berliner Dom, så jag blev på väldigt bra humör =) Har velat ha en sådan hur länge som helst. Förra året köpta jag en liknande när vi var i Rom, men den glömde jag på hotellrummet. Var så ledsen över det och letade här hemma efter en liknande men hittade ingen som var så där perfekt, alla kändes bara billiga och fel. Men nu har jag hittat en och fått med mig den hem. Älskar den verkligen, sitter såå bra, ordentlig kvalité och så snygg =)

Starbucks var ju en stor favorit på resan så klart, älskar verkligen deras frappuccinos! När jag var i Paris köpte jag en stor kopp från Starbucks som nu Fredrik totalt har tagit över eftersom han tycker att våra höganäskoppar är för små. Så jag har sagt till honom att den dagen vi reser iväg till en stad som har Starbucks så är han skyldig mig en ny kopp. och så blev det, hihi, så nu har vi en varsinn =)
Köpte även deras praktiska lilla termosmugg som är perfekt det dagarna man inte hinner dricka sitt kaffe på morgonen- och det är väldigt ofta så för mig de dagarna man ska till skolan/jobbet.

Asiatiska affärer fanns det otroligt gott om, på varje hörn och ibland i rad på samma gata fanns det massor av affärer med asiatiska prylar och matvaror. Det var ju så otroligt varmt och jag gick runt och vifftade med kartor och broschyrer för att få lite svalka. Fredrik tyckte att jag skulle vara lite mer classy så han köpte denna snygga, helsvarta solfjäder till mig. Och fasiken vad jag älskar den! Den var verkligen räddaren i nöden på alla promenader och tunnelbaneresor i Berlin.

Sist men inte minst blev det en fin inredningsbok som jag fyndade för 3 euro! Vilket kap för en sån fin,  inbunden bok med massa inspiration. Boken fokuserar på olika stilar och färgelement och har så mycket vackra bilder. Och att den är på tyska är inget problem, jag har faktiskt pluggat tyska i fyra år och är rätt bra =)


Frukost


Sitter och äter lite frukost i soffan medan jag tittar på The Doctors på fyran, haha älskar det programmt =)
Känner mig allmänt rastlös och uttråkad. Det är så mycket som jag skulle vilja ta tag i här hemma, plocka undan, diska, damsuga, tvätta...men jag har noll inspiration. Igår satt jag i soffan hela dagen i pyjamas och tittade på True Blood och Mad Men. Känns så himla deprimerande.
Ikväll kommer iallafall Leo ♥ Har inte träffat honom på hela sommaren då han har varit bortrest, så det ska bli riktigt kul att ha honom här. Så imorgon hade jag tänkt ta med honom till stranden och bada lite, jag vill ju inte direkt gå ner dit själv. Så nu får jag äntligen lite sällskap om dagarna =) Och nästa vecka har Fredrik semester igen, så det ska bli kul att hitta på lite kul tillsammans allihopa.


Dag 6 Berlin


På den sjätte dagen åkte vi åter igen till Brandenburger Tor för att se på minnesmonumentet över de som dog i förintelsen...

Det var riktigt mäktigt att se.

älsklingen var snygg den dagen som vanligt =)

Efter det gav vi oss in i den stora parken Tiergarten som har en yta på 210 hektar.

Parken var lugn och fin, och full med grönska och vatten.

Vackra rosa blommor

En fjäril, en geting och en hjort =)

Här sitter jag bland alla fina blommor och växter

När vi hade gått en bra bit i parken så kom vi till ett café som låg precis intill den lilla sjön Neuer See. Där stannade vi och drack en varsin halvliter öl- Gott! =)

Nere vid vattnet låg det små båtar som man fick låna gratis om man ville- så självklart tog vi en liten tur på sjön!

Fredrik fick ro...

...och jag satt bara och njöt över hur härligt det var! =)

Fast till slut blev jag också lite sugen på att ro, men det gick inte riktigt lika smidigt då som för Fredrik, haha =)

Vår sista dag i Berlin avslutade vi med en fika på Starbucks och jag drack min sista Caramel Frappuccino...
Dag sju hann vi inte med någonting mer. Vi tog en taxi till flygplatsen och helt plötsligt var vi hemma i Stockholm igen.
Vi har verkligen haft det super i Berlin, en stad jag verkligen rekomenderar, sååå mysigt!♥


Dag 5 Berlin


På den femte dagen åkte vi en bra bit ut till Potsdam

Vi åkte S- Bahn till Potsdam. Framme på stationen träffade jag på den här snyggingen =)

Det fanns massa knäppa fantasifigurer på hela stationen. Fredrik blev nästan uppkäkad =)

Det första stoppet var vid nikolaikirche

Sedan gick vi på loppmarknaden. Det fanns verkligen galet mycket prylar, det mesta var skräp, men det var väldigt roligt att titta på allt.

Potsdam var verkligen mysigt! Här gjorde vi ett litet stopp för att käka en tidig middag.

 Vi hittade en liten thairestaurang där maten var helt otroligt god! vi gjorde "mmm" ljud vid varje tugga, haha =)

Skulle kunna äta det här varje dag- Tofu och grönsaker i gröncurrysås med ris.

Mätta och glada kom till slut fram till grindarna till slottsparken till Shloss Sanssouci- detta hade jag verkligen sett fram emot!

Slottsparken var vacker som en dröm!

Så här såg det ut på många ställen i parken- vackra blommor och vita statyer

När vi äntligen kom fram till slottet så var det nästan helt overkligt vackert!

Så fint!

Det var många trappor upp till slottet, men utsikten var superfin.

Dessa gröna buskar med glasdörrar fanns längs med trapporna hela vägen upp.

Utsikt från trapporna

Baksidan av slottet

Vi avslutade dagen med en varsinn glass och lite pussar på baksidan av slottet. Vi var i Potsdam hela dagen och var galet trötta när den femte dagen kom till sitt slut.


Dag 4 Berlin


På den fjärde dagen tog vi S- Bahn för att åka till den östra delen av Berlin.

Det var stor skillnad från den västra delen som vi bodde i...

Denna text fanns lite här och var på marken och betyder "Det är inte vädret"

Citat från filmen "Scarface"

Vi åkte hit för att se på det som kvarstår av Berlinmuren.

1,3 kilometer kvarstår och är nu ett stycke konst. Massor med fina bilder av olika konstnärer.

Färgglatt konstverk!

Vi gick hela sträckan längs med muren...

Ett väldigt symboliskt konstverk

Denna var Fredriks favorit

Och det här var min favorit. Peace!

Denna tyckte jag också om. När muren kom till sitt slut så hoppade vi på S- Bahn och åkte tillbaka till stan där vi bara promenerade omkring och shoppade lite. Vi avslutade den fjärde dagen med att köpa take away mat, skumpa och öl som vi åt på hotellrummet och tittade på en bra film.


Dag 3 Berlin


På den tredje dagen åkte vi ivg för att se på Shloss Charlottenburg, ett supervackert slott!

Shloss Charlottenburg

Hittade en starbucks där det blev en iskall frappuccino- ååå så gott!

Vi promenerade till Savignyplatz som var så himla gulligt och charmigt område.

Kikade i det här skyltfönstret till ett bageri som gjorde massa fina bakverk.

Hittade även en Hello Kitty butik

Sedan vilade vi ut i den fina parken vid Savignyplatz.

Efter det promenerade vi hem igen längs med Kufürstendamm och så var den tredje dagen i Berlin slut.


Dag 2 Berlin


Dag nummer 2 var det mycket som skulle ses. Här stämplar jag min biljett för att åka S- Bahn in till Brandenburger Tor

Framme vi Brandenburger Tor!

Toppen på Brandenburger Tor

Vi gick vidare mot Reichstag (riksdagshuset) där vi hittade ett litet minnesmärke över vart muren tidigare hade passerat

Här vilade vi lite på gräsmattan framför Riksdagshuset. Vi ville egentligen gå upp i kupolen på taket men kön var sååå lång och det var ca 35 grader varmt...

Vi promenerade vidare längs med Unter Den Linden (under linden) som var kantad med just lind (träden). Även här stannade vi och vilade lite och njöt av den fina omgivningen.

Här skymtar vi Berliner Dom och tv- tornet bakom trädtopparna.

Den vackra kyrkan Berliner Dom...

...som var ännu mer vacker när vi väl kom in, helt underbart! Vi klättrade även upp för typ tusen trappor för att ta oss upp och ut för att se på utsikten. Trapporna blev bara smalare och luften tog slut ju längra upp vi kom och jag drabbades av panik! Men till slut kom vi ut...

..och utsikten var helt otrolig. Dock drabbades jag av extrem höjdskräck och var helt skakis...

...men jag försökte att se oberörd ut =)

Ett hjärta på gräsmattan nedanför ♥

Vårt sista stopp för dagen var på Alexanderplatz där vi såg Weltzeituhr- en gigantisk klocka som visar tiden i andra länder.

Jag hittade min drömhatt som jag köpte på en gång och så avslutade vi dagen med en fika på Dunkin' Donuts. Och så var dag nummer 2 i Berlin över ♥


Dag 1 Berlin


Vi landade runt kl 8.00 i Berlin. Från flyplatsen tog vi S- Bahn in till stan för att hitta rätt till hotellet...

Det var lätt att ta sig fram och hitta till hotellet. Vi bodde i det underbart fina området Charlottenburg. Det här var vår utsikt från hotellrummet.

Vi sov i några timmar och begav oss sedan ut på stan. Berlin hälsade oss hjärtligt välkomna =)

Vi bodde precis vid den fina shoppinggatan Kufürsterdamm.

När vi hade promenerat en bit på Kufürstendamm fick vi syn på kyrkan kaiser wilhelm gedächtniskirche
Vi gick förbi en affär där det helt plötsligt kom ut en liten mops som blev lite kär i Fredrik =)

När vi hade promenerat längs med hela Kufürstendamm rörde vi oss emot Potsdamer Platz. På vägen dit såg jag den här figuren som fick en liten puss!

Kupolen inne i Sony Center, där Fredrik köpte en ny kamera- från Sony såklart!

Efter en promenad på ca 7 km var vi rätt trötta. Vi tog U- Bahn hem och köpte med oss supergod pasta som vi åt i sängen på hotellrummet. och så var den första dagen i Berlin slut ♥


Home Sweet Home


Nu är vi hemma igen från en härlig vecka i Berlin! Ååå det har verkligen varit helt underbart! Vi har sett och gjort en massa. Ska sortera bland alla bilder- 1430 st! Och sedan blir det bildregn på bloggen =)


Packar...


Jag och Fredrik lyssnar på hög musik och packar våra väskor för fullt! Ska bli så himla härligt att komma iväg några dagar tillsammans och bara ha kul och göra vad vi vill, upptäcka en ny stad tillsammans. Det finns ju inget bättre än att resa och se nya ställen. Imorgon kl 08.00 landar vi i Berlin, så inatt runt kl tre tar vi en taxi till centralen, får se om det blir någon sömn för oss innan vi åker iväg.
Förra sommaren när vi skulle till Rom så var vi uppe hela natten och bara skrattade och var så övertrötta, in till stan med taxi mitt i natten, flög till Rom, in på hotellet och bytte om och så ut på stan och sedan hemma sent på kvällen, vi var såååå jäkla trötta då kommer jag ihåg.
 
Vi har kollat vädret och det kommer att vara runt 30 grader varje dag, mot helgen skulle det dock bli lite svalare vilket jag tycker är himla skönt. Men badkläderna är med, det finns en stor fin strand i stan ifall vi skulle behöva svalka av oss. Datorn följer så klart med så det blir nog lite uppdateringar i veckan.

Nä nu ska jag fortsätta så att jag inte glömmer något viktigt, har gjort en låååång lista på allt som ska med i väskan, haha=)


Rosa Orkide


Fick en sån fin rosa orkide av mamma sist hon var här och hälsade på. Den fick stå på vardagsrumsbordet ett par dagar, men eftersom vi redan har en på tv- bänken så har vi flyttat in den i köket istället, på matbordet, och det blev så fint! Fredrik är så himla duktig på att sköta våra blommor, vår vita orkide der helt fantastisk ut!


Halsband


Halsband är inte något jag köper ofta. Har samma favorit på mig varje dag som är en bergskristall i lång silverkedja. Klickade runt på Lindex och hittade en del godbitar som jag faktiskt skulle kunna tänka mig att variera mig med. Mest förtjust är jag i pärlorna och den med stora svarta rosetten.


Ny Kudde


En ny kudde har bosatt sig i vår soffa. Har ju bloggat om den förut så gissa om jag skuttade av lycka när jag går in på Mio och ser att den är nedsatt från 349 kr till 99 kr! Wohooo =)


Yesterday




Igår satt jag och Eleonor på hennes balkong och drack vin som förr i tiden =) Varmt som satan var det, men vi flyttade ut fläkten så vi inte skulle smälta bort. Vi tog en taxi in till söder och hamnade på Snaps. Vi hade så himla kul! Vi låtsades vara amerikaner och ingen varken hörde eller fatta att vi drev. Fast vi gick ju verkligen helt in i rollen, haha, så kul att höra när dom pratar med varandra på svenska och inte tror att vi fattar, hur dom söker efter de rätta orden på engelska och verkligen gör sitt bästa för att förklara...


Stege




Skrev ju här om dagen hur snyggt jag tycker att det är med stegar. åkte in till Åhlens och köpte en vit samma dag och jag är så nöjd över hur den ser ut här hemma. Köpte även en blomsterslinga med vita rosor och ett litet trähjärta, båda från Drömhuset.


Premier...



Var på posten och hämtade ut två underbara premier. Salladsbestick från Rosendahl som jag fick tillsammans med min prenumeration på Residence. Överkast med stjärnor som jag fick tillsammans med min prenumeration på Allt i Hemmet. Ååå vad jag älskar att få premier, haha, det är ju det som är halva nöjet med en prenumeration =)


Tavlor i hallen



Mina tavlor som jag har målat har äntligen kommit upp i hallen. Så himla fint! =)


Fiskgryta med saffran


Jag och Fredrik har precis ätit världens godaste middag! Ja nu berömmer jag mig själv, haha, men fasiken vad säker jag är när det gäller att hitta på nya recept =) Ni måste prova det här:

♥ 1 gul lök
♥ 1 paprika i valfri färg
♥ 2 morötter
♥ 400 g vit fisk
♥ 2 vitlöksklyftor
♥ Smör & kallpressad rapsolja
♥ ca 2 dl skalade räkor
♥ 2 msk tomatpuré
♥ 1 tsk Sambal Oelek
♥ 1 paket matlagningsgrädde (2,5 dl)
♥ 1,5 dl vatten
♥ 1/2 tärning grönsaksbuljong
♥ 2 dl gröna ärtor
♥ 1 paket saffran (0,5 g)
♥ Salt & peppar
♥ Dill

Skala och hacka vitlök, lök, morötter och paprika. Fräs grönsakerna några minuter i stekpanna tillsammans med smör och olja. Tillsätt vattnet och buljongtärningen och låt koka upp. Skär fisken i bitar och lägg i stekpannan tillsammans med tomatpuré och sambal oelek, rör om och tillsätt sedan matlagningsgrädden, saffran, salt, peppar och dill. Låt det hela koka upp tills fisken är färdig, avsluta med de skalade räkorna och de gröna ärtorna och låt dem bara "koka in" i någon minut. Servera med ris.


Dagens Outfit Onsdag


Idag har jag på mig en ny klänning från Åhlens (samma som den rosa jag hade här om dagen), prickiga ballerinas från Din Sko, Väska som jag har fått av Fredrik och Ray Bans


Stege


Jag är så sugen på en enkel stege att luta mot en vägg här hemma. Vill ha den ganska clean, men med några detaljer som dekoration. Har hittat en perfekt på Åhlens som jag ska spana in idag.


God Morgon!


Sitter i soffan men nya numret av Sköna Hem och en kopp kaffe. Blir så inspirerad, så jag tror faktiskt att det blir en sväng till stan om några timmar, har några nya ideér som jag vill sätta i verket här hemma =)
Spana in mitt söta fynd från Gina Tricot, rosettarmband för ynka 39 kr, i love it!


Spara eller Slösa?


Har totalt gått och kärat ner mig i en lampa som jag har hittat på Ellos. Tyckte dock att jag kände igen den- och visst är den inspirerad av lampan Bourgie från Kartell. Orginalet går loss på ca 2350 kr medan kopian kostar 999 kr (och på Ellos får man ju alltid trevliga rabattkoder). I den här omgången vinner helt klart lampan från Ellos, den är ju faktiskt sååå mycket snyggare också. Ååå jag vill klicka hem (i vitt så klart)...=)


Dagens Outfit Tisdag


Idag har jag på mig en ny klänning som jag fyndade igår på Åhlens, Ballerinas från Acessorize,
Väskan har Fredrik köpt till mig och så mina Ray Bans så klart =)


My Weekend







I helgen har jag och Melanie varit i Västra Ämtervik utanför Karlstad. Vi tog tåget på fredagen och åkte tillbaka på söndagen. Världens sötaste Daphne skulle nämligen döpas och vi var där för att hjälpa till med alla barnen samt medverka på dopet så klart. Det har verkligen varit en härlig helg ♥


Dagens Outfit Måndag


Idag har jag på mig klänning från Monki, kofta från H&M och ballerinas köpta i Paris

Ska iväg och skriva en tenta i installationsteknik som jag missade att göra. När jag kommer hem igen ska jag visa vad jag har haft för mig i helgen =)


You Lost Me


Nytt från Christina Aguilera. Så underbart ♥


Decorating With Books


Jag älskar böcker! Älskar att läsa skönlitteratur men även snygga böcker som är inspirerande att bläddra i. Som inredningsdetalj tycker jag att det är så snyggt med tex platsbyggda bokhyllor som går ända upp till taket, eller bara några snygga böcker samlade på bordet, hyllor, bänkar, fönsterbrädor...ja i stort sett tycker jag att böcker ger det där lilla extra i inredningen!
Klickade runt på Bokus och hittade tre böcker som föll mig i smaken inom ämnen att dekorera med böcker.
Och en av dessa är på väg hem till mig =)


Nyinkommet...


Jag blev kär i nästan allt som är nyinkommet på H&M!


Eclipse


Igår var jag på premiären av Eclipse med Melanie och Kevin. Filmen var så jäkla bra, kände nästan att den var bäst hittills. Ååå vill se den igen, haha =)


RSS 2.0