Lampor från Ellos

Hittade dessa toksnygga lampor hos Ellos och blev akut sugen på att klicka hem båda till sovrummet!

Winston 8 månader

Igår blev mitt lilla hjärta 8 månader. Det är mycket som har hänt den senaste månaden, känns ibland som om jag inte hinner med! Lilleman är nu 70 cm lång och vägen 8360 g. Han har växt i storlek 74 men kan fortfarande ha några bodys och koftor i storlek 68. Han äter mer mat än ersättning och en dag ser ungefär ut så här: en 200 ml flaska ersättning på morgonen, en portion gröt med fruktpure på förmiddagen. Till lunch blir det antingen hemmagjord mat eller någon burk, han äter nästan en hel burk! Till mellanmål får han mosad frukt med lite turkisk yoghurt eller en till portion gröt. Till middag är det dags för mat igen och innan han lägger sig får han en 200 ml flaska ersättning. Vissa dagar blir det fler flaskor med ersättning, och kanske bara ett mål "riktigt mat". Sovtiderna är fortfarande samma, från ca 19:30 - 07:00 med två naps på dagen (som tillsammans får bli max 3,5 timmar). En liten tand har äntligen kikat fram :) Den syns inte på bilden men den är i nedre käken- alldeles "taggig" och sååå söt! Roligast att leka med just nu är duplo (han kan inte bygga men tycker att det är kul att plocka med bitarna), klossar, instrument (han spelar så fint på sin lilla trumma och med "äggen") och titta i böcker - men bäst av allt är att åla fram på golvet som en blixt! Vilken fart han har, han drar sig fram genom att sätta händerna i golvet, ibland ställer han sig på knäna och ibland på tårna. Han kan själv sätta sig upp från liggande. Han kan klappa händerna, rör sig till musik och tittar på lampan när man fråga "Winston, vart är lampan?" Säger man "får jag en puss" så får man en blöt men åh så mysig puss ♥ När han träffar kompiar i samma ålder så "pratar" han med dem och vill väldigt gärna känna på dem (ibland blir det lite hårt då han tar tag i näsan eller kinderna eller drar i kläderna). Han älskar att se sig själv på film och "pratar" då även med sig själv :) Vi har även sett pincettgreppet då han ligger på golvet och plockar damm och skräp med tumme och pekfinger ;) Och när vi ställer fram pussel med "pluppar" så tar han så fint med tumme och pekfinger och lyfter upp bitarna. Vår fina lilla pojke, mamma och pappa älskar dig så mycket!

Midsommar

Midsommar passerade mest som en vanlig sommardag, jag och Fredrik är som sagt inte så mycket för att fira så för oss räckte det med en god chokladtårta och kaffe till filmen. Jag hade blommor i håret (diadem från Glitter) och hade även lillasyster på besök - så för mig var det en alldeles underbar dag ♥

Farmor på besök

 
Från tisdag till torsdag har Winstons (och Leos) farmor varit på besök. Härliga dagar! Tyvärr har både jag och Fredrik varit sjuka, superförkylda är vi och jag hade till och med feber hela onsdag förmiddag. Vi har ätit god mat, fikat, hängt på balkongen varit på Leos skolavslutning och bara haft det allmänt mysigt. Bäst av allt är ju att Winston får lite kvalitetstid med farmor eftersom vi bor en bit ifrån varandra. Leo har nu följt med farmor och blir borta några veckor. 

Bilder från sovrummet

Två bilder från vårt "nya" sovrum ( i och med att vi byggde väggen i vardagsrummet så tog vi sovrummet och Leo fick det nya rummet). Steghyllan kom upp här om dagen och även tavlorna. Ljusslingan kommer från Iris Lights. I andra delen av rummet (ska fota bättre helhetsbilder så fort allt är klart) har Winston sin lilla hörna där Fredrik satte upp två tavlor här om dagen (jag har målat båda)
Det som är kvar är att byta ut gardinerna och lägga ut en matta under sängen. Till höger om sängen skulle jag även vilja ha en spegel på väggen och den här fåtöljen. I Winstons hörna ska hans hushylla upp på väggen och så bllir det förmodligen en till tavla (har en idé och har börjat måla lite på den!) och så skulle jag ju vilja få upp lite böcker på några lister - men först behöver vi ta en tripp till Ikea. 

Winston gungar för första gången!

Vi startade denna lördag i parken och Winston fick gunga för första gången. Han höll i sig så hårt och skrattade när vi satte fart på gungan. Han ser så stor ut där i gungan, vad hände med min lilla baby som bara låg i famnen? Älskade lilla du <3 Nu har vi en ny aktivitet att göra om dagarna. Perfekt att gå förbi när vi är ute med Elton och låta honom gunga lite. Hink och spade måste jag också köpa, senare i sommar kan han sitta i sandlådan och banka lite :)

Tredagarsfeber

Det senaste är att skrika som en liten galning :)
 
Nu kan vi konstatera att det var tredagarsfeber som Winston hade. Från måndag kväll till torsdag och imorse när han vaknade avr han feberfri men full av små röda prickar på magen, ryggen och i ansiktet. Lilla hjärtat, det har varit tuffa dagar för mig och Fredrik, jäklar vad vi har oroat oss. Och mitt i allt har jag gått och fått hälsporre så jag haltar runt och har asont i foten :( Det blir en lugn helg med lite hemmafix. En ny köksmatta ska på plats, en tavellist ska upp i köket och så några tavlor som ska upp. Har även nya gardiner som ska upp, men vet inte vart, tror att det blir i köket (mycket nytt som händer just i köket, en kökssoffa har också hittat dit). Vill även fixa vårt sovrum. Efter väggbygget har sovrummet blivit det rum där vi lägger allt som inte har fått någon ny plats, plus att det står en massa verktyg där inne. Sådant kan verkligen göra mig galen, saker som bara står och väntar!
På tal om något helt annat så kan jag tipsa om att Ellos Outlet har 50% på reapriset, jag har själv gjort några superbra fynd!

Lillebror har tagit studenten!

Idag var jag iväg en snabbis för att se Kevins utspring. Winston har fortfarande feber men är mycket bättre idag, så jag smet iväg två timmar medan han var hemma med Fredrik. Jag blev själv helt pirrig och nervös och minns hur det kändes precis där innan man ska "springa ut" till sin familj. Och när han kom där i sin fina rosa slips så blev jag så himla glad, och lite sentimental. När blev min lillebror så stor liksom!?

Morgonshopping

Det här fina keramikfatet med marmormönster klickade jag hem imorse från H&M Home. Köpte även ett minifat i samma mönster. Tror att det stora fatet får stå i köket med oljor och sånt på. Det lilla kanske får stå på byrån i hallen och samla upp småsaker.
 

Feber

 
Igår på kvällen var Winston lite extra gnällig och då reagerar man direkt eftersom han aldrig brukar vara det. Kände att han var varm med trodde att det berodde på temperaturen här inne - på eftermiddagarna när solen skiner så blir vet som en bastu! Tempade för att utesluta feber - och tempen visar 38,9! Alvedon blev det för lilleman och sedan somnade han faktiskt som vanligt i sin säng runt halv åtta. Jag kom i säng närmare elva, och vid halv två vaknade han och var så ledsen. Då hade febern gått upp 39,3 och vi gav alvedon igen. Dock var det så jäkla svårt att få i honom, så det mesta hamnade nog utanför. Fredrik la sig på soffan och jag och lilleman låg i sängen. Han somnade i min famn och jag som låg sjukt obekvämt fick helt enkelt bara stå ut. Han sov i kanske 20 minuter och sedan var han klarvaken. Han låg och rullade i sängen och pratade och pillade med sin nalle. Någon gång efter tre provade jag att lägga ner honom i hans säng och då somnade han på en gång. Kvart över sex gick vi upp imorse och där i mellan så han han vaknat 4 gånger för att få nappen. Behöver jag säga att jag är astrött!? Han har ätit lite nu på morgonen och även fått i sig alvedon. Vi låg på sängen och sjöng en stund tills jag kände att han inte var varm längre. La ner honom och han somnade på två sekunder. Fort som bara den hoppade jag in i duschen, klädde på mig och gjorde frukost. Ska förbereda hans mat och sedan ska jag se om jag hinner sova några minuter innan han vaknar igen. Usch det är så jobbigt när han har feber (andra gången), öven fast det (förmodligen) bara är på grund av tänderna så har jag en konstant oroskänsla i kroppen. Så läskigt att känna hur varm han är. Mitt lilla hjärta ♥

Holly & Whyte

 
Hej du superfina tröja som ska få bo i min garderob så fort du finns i butik (v.24). Från Lindex/Holly & Whyte. 

RSS 2.0