Vecka 36

Idag går jag och magen in i vecka 36! Bloggen har legat lite på is de senaste två veckorna- sorry! Det bara blev så. Var hos barnmorskan förra veckan och allt såg bra ut. Kottens lilla hjärta slog med 149 slag/minut, jag har totalt gått upp 5,5 kg och mitt SF mått är 33. Imorgon ska jag äntligen till SÖS för en läkarundersäkning som avgör om jag får en planerat snitt eller inte. Hade egentligen tid den 16 september men läkaren var sjuk då! Så typiskt, men imorgon vet jag och kan äntligen börja ställa in mig på hur det blir.
 
Har bestämt att den 10 oktober blir min sista arbetsdag. Det är jobbigt att ta sig in nu, släpar ju datorn fram och tillbaka plus att det trycker och gör ont lite här och där nu. Ljumsken har inte gjort ont mer och det är skönt. Får dock någon konstig kramp på höger sida av magen, har fått det tre gånger nu. Igår satt det i tre timmar och gjorde så sjukt ont att jag ringde SÖS. De trodde att det var någon nerv. Men bad mig att återkomma om det blev värre eller om jag fick feber (i så fall var det kanske blindtarmen). Jag tog mig in i duschen och det lindrade lite med riktigt varmt vatten. Men när jag kom ut igen och skulle lägga mig i sängen så blev det akut värre, det högg till och det kändes precis som om något gick sönder där inne. Kom ner i sängen iaf och efter 5 minuter var det plötsligt helt borta. Så någon blindtarm var det som tur inte! Har mycket sammandragningar och molvärk i nedre delen av magen och ryggen. Även ljumskarna värker, känns som om jag har världens träningsvärk.
 
Andra roliga saker är att jag inte kan ta på mig strumpbyxor, strumpor eller skor med snören själv, då får Fredrik hjälpa mig ;) Magen är även i vägen när vi sitter vid bordet och äter, kommer så långt ifrån min tallrik och spiller på mig själv hela tiden. Jag kan officiellt använda magen som ett litet bord när jag sitter i soffan. I det stora hela mår jag faktiskt väldigt bra och jag är så glad över att jag får vara med om det här, det är fantastiskt att jag har en liten människa i magen. Jag längtar så mycket efter att få träffa dig därinne ♥
 

Love ♥

Igår var vi iväg på fest och passade på att ta lite bilder när vi var fixade och dessutom hade en fotograf (lillasyster var här för att passa Elton och Leo) Blev himla fina med solljuset tycker jag och roligt att ha bilder på oss med magen innan vår lilla kotte kommer ♥
 

Boktips!

Här kommer ett litet boktips till er! Efter tre dagars sträckläsning blev jag precis färdig med "Me Before You" av Jojo Moyes. Och vilken bok! Sitter här fortfarande och kan inte riktigt släppa alla känslor efter denna fantastiska bok. Jag har både skrattat högt för mig själv (och Fredrik har tittat frågande på mig, haha) och gråtit en del. Ni måste läsa den! På svenska heter den "Livet efter dig" och finns att klicka hem från Adlibris. Denna blir garanterat en film inom en snar framtid!
 

Vecka 34 & Tillväxtultraljud

 
Igår gick jag och magen in i vecka 34! Vi var dessutom iväg till SÖS och gjorde ett tillväxtultraljud. Det är alltid lika mysigt att få tjuvkika lite på lillen där inne i magen :) Läkaren mätte huvudet, buken och lårbenet och fick en beräknad vikt på 2419 g, vilket räknas som "normalt" på kurvan men lite på plussidan som hon sa, alltså  + 14% (med normalt räknas allt mellan - 21% till + 21%). Hon kollade även mängden fostervatten och flödet i navelsträngen och allt så superbra ut! Så skönt att höra. Vi fick se hans söta lilla profil och även se några små sparkar (som jag kände medan jag låg där). Åh vad jag längtar efter dig mitt hjärta ♥
 
Hur mår jag nu då? Bra, faktiskt! Har inte haft ont i ljumsken på fyra dagar och det är väldigt skönt. Dock är jag förkyld just nu, med rinnig näsa, svid i halsen och ögonen samt helt utslagen hörsel på båda öronen. Så idag har jag tagit en sjukdag och det är så skönt att bara ligga på soffan och läsa bok och slappa. Börjar känna mig redo för att sluta jobba, men tänkte väl fortsätta ca tre veckor till. Halsbrännan har försvunnit så nu är aptiten tillbaka. Trött är jag typ hela tiden, powernapar varje eftermiddag och somnar runt halv elva varje kväll. Fredrik har berättat att han brukar känna på magen mitt i natten när jag sover och lillkotten lever om som bara den i magen :) Jag sover så gott och vaknar inte, haha! Drömmer ofta mardrömmar om förlossningen. Är himla nervös inför måndag då jag får reda på om jag får ett planerat snitt eller inte...hoppas, hoppas, hoppas!!!

 

Söta nyheter

Åh stjärnor är ju så fint! Söta babynyheter har trillat in hos H&M Home och jag vill klicka :) De söta korgarna vore fina att ha i badrummet på skötbordet med tvättlappar och lite smått och gott i, även handduken med luva och tvättlapparna skulle passa fint i badrummet. Påslakansetet med stjärnor finns även för stora sängar och det vore fint att matcha i rummet - ett till Leo och ett till lillebror :)

Nytt i bokhyllan och nytt till kotten!

Tre nya böcker till mig, beställda från Adlibris och sötaste lilla tröjan med mustasch till kotten, från Lindex.

Fyra Fina

Åh vad det kliar i "klickfingrarna". Vill ha dessa fyra, fina ting från Ellos.
Ren i metall, 129 kr, Glasburk med fågel, 149 kr, Rund bricka, 399 kr, Påslakanset, 269 kr
 

Vecka 33

Igår gick jag och magen in i vecka 33! I tisdags var jag hos barnmorskan och allt såg fint ut. Kottens hjärta slog så fint med ca 154 slag/minut. Min vikt står stilla på + 5 kg och blodtryck och alla värden såg bra ut. Mitt sf mått är nu 31. Barnmorskan konstaterade att han har lagt sig ännu längre ner nu med huvudet och det är därför jag får så ont i ljumsken. Det har blivit värre.
 
Får så ont när jag är ute och går med Elton, när jag sitter ner och när jag vänder mig i sängen. Det känns som en blandning mellan extrem magknip och kramp i vaden - fast i ljumsken (bara på vänster sida). Är jag hemma så är det ok, då kan jag beklaga mig högt eller gråta lite, men att sitta på t banan på väg till jobbet eller att vara ute med Elton är ju lite annorlunda. Idag åkte jag in till kontoret och hade ont redan på morgonpromenaden med Elton. På t banan kom det i vågor och det var bara att bita ihop. Väl på kontoret så var det bra ett tag och jag fick lite gjort. Sedan kom det med full kraft och satt i i ca 25 minuter - asså jag försökte andas lugnt igenom det och stå ut, men jag blev ju helt toksvettig och panikslagen när jag det aldrig gick över. Gulliga kollegor har jag iallafall, omringad av bara män och så är man ensam, gravid tjej och alla frågar om de kan göra något. De var villiga att springa till apoteket och hjälpa till på alla möjlig sätt. Jag ringde lillebror och frågade om han kunde komma och hämta mig "Ta det bara lugnt och andas, jag kommer så fort som möjligt". Det var så skönt att få sätta sig i bilen och åka hem!

Om jag bortser från detta så mår jag i övrigt väldigt bra :) Lilleman sparkar, hickar och buffar på mig - love it! Sover väldigt skönt trots att jag måste upp på toaletten en hel del på natten. Brukar ta en liten powernap på eftermiddagen på 40 minuter och det hjälper så att jag känner mig pigg resten av kvällen. Nästa vecka ska vi på tillväxtultraljud och veckan därpå att det dags för mitt läkarbesök angående planerat kejsarsnitt. Det är galet många läkartider den här månaden. Och nej - föräldrarledigheten är fortfarande inte planerad!!!

2 x stjärnor

Sjal och mössa från Gina Tricot med mitt favvomönster på - stjärnor :)
 

RSS 2.0