Monday


Jäklar vad sommaren har slagit till! Så trist att man ska behöva hänga på jobbet, men om två veckor har jag semester och då blir det äntligen Rom för mig och älsklingen, längtar sååå!
Idag har jag träffat Nina, var över med lite kläder som hon skulle låna. Så kul att få träffa Theo igen, han hade ju blivit så stor och så himla söt. Glad och nöjd kille =)
Nu är jag hemma hos älsklingen, vi har precis käkat middag och snart ska vi pussas och kramas lite =)
Har fått ett erbjudande om att komma på visning för en lägenhet, men tyvärr så ligger den i Blackeberg, dock är det ju iofs lika långt till stan då som det är för mig, men ändå, känns verkligen att det är helt åt fel håll. Nästa onsdag är det visning och förmodligen kommer vi gå, vill ju bara bo med min söta älskling NU!!!
Nu blir det mys! ♥

Michael Jackson ♥


Fick verkligen en chock i fredags när jag kom upp på morgonen och ser på nyheterna att Michael Jackson har dött. Blev sittandes ett bra tag och kände mig sååå ledsen, sen till jobbet blev jag också. Jag älskar Michael Jackson, han var ju min största idol när jag var yngre, minns fortfarande den dagen jag köpte hans dubbel-cd History, och den var så värdefull för mig...Har alltid lyssnat på hans musik...och jag kan fortfarande inte riktigt fatta att han är död, har inte kunnat släppa det på hela helgen. Sorgligt.

Blommor

Imorse när jag kom tillbaka till jobbet efter en veckas semester så stod det en liten blomma där och väntade på mig, så himla gulligt ♥

Orangina!

Blev så jäkla glad då jag såg att man kan köpa Orangina här i Sverige. Det här drack jag och Eleonor hela tiden när vi var i Paris, så jäkla gott! Det är som en blanding av apelsinjuice och läsk, himla god smak, mer juice än så där sötsliskig som vanlig läsk.

Movies


Jag och älsklingen har sett tre galet bra filmer idag. Bäst var helt klart "The Curious Case Of Benjamin Button", det är den finaste filmne jag någonsin har sett, magisk och helt underbar. Det är en sådan film som man bara måste se! På andra plats kommer "The Wrestler", så himla bra, väldigt väldigt sorligt, man sitter där och bara tycker om honom så mycket och hela hjärtat är fyllt av sympati, och massa tårar! Lite jobbigt slut dock...
"Slumdog Millionare" var en riktig feel good film, riktigt bra, men inte så där super som jag hade förväntat mig, men fortfarande en film helt klart värd att se.

Quality Time...


Nu är det dags för lite efterlängtat kvalitetstid med min älskling. Vi har laddat upp med rödvin, jordgubbar, guacamole, salsa och nachochips. Till detta har vi två filmer som jag misstänker är tokbra- "The Curious Case Of Benjamin Button" och "Valkyria". Och bäst av allt- bara jag och Fredrik

Midsommar







Jag och älsklingen har precis avnjutit en underbar middag, allt blev så jäkla gott. Hittade alla recept i tidningen "Allt om mat" förutom efterrätten som kommer från "Sommarens söta".
Middagen bestod av färskpotatis i en dressing gjord på olja, persilja, dill, svartpeppar, salt. Och över det massa gröna ärtor. En sallad med mozzarella, rödlök, körsbärstomater, kvisttomater, färsk basilika och en fransk dressing över det gjord på dijonsenap. Basilikamarinerade quornfileér, samt en feta- och örtkräm. Till efterrätt blev det chokladmousse med färska jordgubbar. Asså vi är så jäkla proppmätta. Senare blir det mys med rödvin och film.
Mysigaste midsommaren någonsin ♥

Vi börjar med lite bubbel...


Jag och älsklingen har en romantisk och mysig kväll framför oss. Nu sitter vi ett varsitt glas bubbel...så gott! Vi behöver verkligen lite tid tillsammans, det har varit galet mycket de sensate tre veckorna. Och bara den här veckan har jag jobbat 53 timmar på 5 dagar, helt sjukt, men nu är hela helgen fri.
God mat ska vi äta ikväll med efterrätt och hela kalaset ♥

Sitter och bläddrar i...


...bröllops handboken. Lånade den på biblioteket idag. Var egentligen där för att lämna tillbaka ett gäng böcker som jag hade lånat med barnen. Och denna bara stod där, rakt famför mig. Så jag lånade den, lite kul att bläddra i just nu när jag och Fredrik pratar så mycket om förlovning och bröllop. Massa bra information också faktiskt, rekomenderas för alla som går i giftemålstankar ♥

Servettringar


Hittade supersöta servettringar på Indiska idag. Var bara tvungen att köpa. Fjärilar är ju alltid fina och passar dessutom de flesta dukningarna. Ska inviga dem redan imorgon vid midsommarmiddagen.

Dessert...


Gott med lite efterrätt! Vaniljglass och kramellströssel ♥

Junibacken








Igår var vi på Junibacken. Har inte varit där på över ett år, inte sedan kidsen flyttade till München. Förut var jag där hela tiden, mitt andra hem, de som jobbade där visste båda vad jag och barnen hette =)
Men mysigt var det iallafall, så jäkla gulligt. Vi åkte sagotåget, träffade Pippi Långstrump och fikade i deras fantastiska restaurang, kolla in alla godsaker! Och självklart ska barnen ha guldpengar (chokladpengar).
Rekomenderar verkligen alla föräldrar att ta sina barn hit. Dock tycker jag att de iallafall ska ha fyllt två år, helst tre.

Lite andra bra tips är att köpa årskortet som lönar sig i längden, det är inte billigt att gå in här, 110 för barn och 135 för vuxna. Årskorten kostar ca 200 kr och då kan man gå oberänsade gånger under ett helt år. Man bör även tänka på att sagotåget kan uppfattas som läskigt av många barn, därav jag anser att barnen ska vara minst tre år. Även vid föreställningarna är det många små barn som blir alldeles förtvivlade och bara skriker.
Har man med sig större barn bör man vara medveten om shopen som man går igenom på slutet, ett riktigt paradis för alla kids. Böcker, spel, leksaker- asså allt finns här och barnen vill väääldigt gärna alltid ha något. Det bästa är att säga att barnen kan få en bok eller en sak redan innan man kommer dit så slipper man tjatet. Det finns nämligen inga genvägar, ut kommer man bara genom där...smart placerat, kan gissa på att försäljningen går vääldigt bra där =)
Det samma gäller restaurangen, inte ens jag kan motstå allt gott där!

Bakismat och Twilight


Har precis tillagat en fantastisk quornfärs med pasta som ska avnjutas framför teven och "Twilight", haha tröttnar aldrig på att se den filmen. Var ute med Eleonor och Jason igår och drack rosé på 54 igår, så idag är jag en aningen bakis. Men mat och "Twilight" botar det mesta =)

A rainy day in the park...




Igår var det ännu en dag med Alexis och Ebba. Så himla skönt att gå och hänga med dom istället för att gå till jobbet, känns ju så himla annorlunda, även fast jag jobbar samma tider. Vi gick till Tessinparken och lekte, kul att kaninerna var ute. Lite trist bara att det var så jäkla blött, men Ebba var så himla söt i sina Hunter gummistövlar, synd att inte jag hade mina på mig så hade vi matchat =)

Söndag


Igår hade vi en riktigt trevlig kväll. Jag och Fredrik mötte upp Eleonor och Jason i stan. Vi käkade middag på Mongolian Barbacue på Sveavägen, var så jäkla proppmätt när vi gick därifrån. Sedan tog vi en kaffe på Bolero Bueno Café och kvällen avslutade med bio. Helt okej film, skrattade en hel del och inga fel med ögongodiset Matthew McConaughey =) Sedan hade vi allsång i bilen på vägen hem =) Jason och Eleonor ska sjunga på vårt bröllop, haha!
Är så glad att min älskade lilla Eleonor har hittat en sån fantastisk man!

Lördag


I lördags var jag med kidsen hela dagen. På kvällen när kidsen hade somnat kom Fredrik över och lagade supergod thaimat till oss som vi åt framför teven till "Babel". Jag grät som bara den, himla bra film! Vi var inte hemma fören runt fyra på söndagsmorgonen! Vi tog sovmorgon enda fram till ett på eftermiddagen på söndagen, flera år sen jag sov så länge.

Love U ♥


Är så himla glad, rent ut sagt lycklig! Har fått träffa mina underbara kids idag, Alexis och Ebba. De är här på besök från München och stannar en vecka. Jag har tagit ledigt från jobbet hela nästa vecka för att kunna hänga med dem. Det är ett helt år sen jag träffade dem sist. De första fem sekunderna när man träffas efter en sån lång tid känns lite jobbiga, man ser hur stora de har blivit och man blir lite ledsen i hjärtat för att man har missat så mycket. Men när kidsen slänger sig runt halsen på en och skriker "Sara!" så blir jag varm i hjärtat och så glad att jag gråter en liten tår. Och helt plötsligt är allt som vanligt, som om vi aldrig har varit ifrån varandra. Vi har kramat varandra supermycket. Och jag har pussat på dom och sagt att dom är mina söta älsklingar och att jag har saknat dem varje dag sen vi sågs sist. För det har jag gjort.
Och att få träffa Andreas och Rebecca igen. Krävdes mycket för att jag inte skulle börja störtböla. Och lilla bebisen som är på väg. Ååå vad jag önskar att jag kunde hålla dem kvar, låsa in dem på Linnégatan igen och hälsa på dem varje dag.

Ebba frågade mig när jag skulle lägga dem; "Sara, vad ska du göra nu? Ska du också sova?
Och jag svarade: "Lilla älskling, jag ligger här bredvid er tills ni har somnat"
Ebba: "Ja men, ska du också sova här?" "Nej hjärtat, jag åker hem när mamma och pappa kommer hem och sen kommer jag tillbaka imorgon"
"MEN JAG VILL INTE!"
"Vad är det du inte vill, lilla sötnos?"
"Jag vill inte att då ska åka hem i mellan, jag vill att du ska sova här...och vara här imorgon"

Ni har en stor plats i mitt hjärta, ni underbara små älsklingar ♥

American Pancakes






Gjorde American Pancakes här hemma till alla och det var mycket populärt! Och superenkelt var det att göra. Själv vågade jag mig dock inte på att smaka, med tanke på gårdagen...smakade en liten bit på sjävla pannkakan iallfall och den var helt underbar, båda i smak och konsistens, fluffig och god. Det här ska jag göra till min älskling varje lördagsmorgon när vi bor ihop =) Hehe...

Buongiorno!


Vaknade imorse och kände mig redan bättre. Så konstigt att skillnaden är så extrem, igår mådde jag tokdåligt, kunde inte äta på hela dagen. Men ibland är det ju så med magsjuka, det går över fort. Plus att jag har känns av det den i måndags. Idag ska jag iallafall prova på att göra American pancakes till frukost, dock tänker jag inte äta dom men småsyskonen uppskattar det nog =) Men det blir nog utan sirap, kör på lite färka bär, banan och vaniljglass istället.

Fina böcker...


Har hämtat ut mina fina böcker som jag beställde förra veckan. "Sommarens söta" är riktigt fin, samma still som Leila's "A piece of cake" Med fina bilder occh söta baverk. Det roliga med den boken är att det finns massa amerikanska recept som jag har varit intresserad av ett bra tag, bl.a; Red velvet cake, american pancakes och Pop tarts. Och även franska bakverk som Macarons, Eclairs och Petit choux


Och i den andra boken fanns det också en hel del som jag skulle vilja prova att baka;


Börjar få en ganska fin samling med bakböcker nu =)

När jag flyttar ska jag ha alla mina böcker i köket, på en list mot väggen, tycker att dom är så fina att se på!

Sisters ♥









Min söta systrar ♥

Magsjuk...


Har bara gått och väntat på det...nu blev det min tur att vara magsjuk. Det har gått på jobbet hur länge som helst i flera omgångar och jag har alltid haft sådan tur att slippa det. Men i måndags började jag känna av det, kunde inte äta, mådde bara illa konstant. Igår var det inte lika illa, men idag! Åkte till jobbet iallfall. Kommer in, dukar bordet och bara ignorera hur illamåendet åker upp och ner i halsen. Yr och kallsvettig, men går ut på gården iallafall och där börjar känna mig nästan svimfärdig. Mina kollegor ser att det är något som inte stämmer men jag försöker ett tag till men blir till slut hemskickad, och jag nästan springer från jobbet med panik i hela kroppen. Hela resan hem igen är en enda lång plåga. Väl hemma störtar jag in på toan...
Jag har verkligen inte tid att vara sjuk just nu, är uppbokad med massa extrajobb ända fram till lördag, så jag får lite lätt panik över att behöva ställa in. Men en dag i taget, allt idag är inställt iallafall, får se hur det blir imorgon...

Dagens Outfit Tisdag


Klänning från Cubus, Skinnjacka från Tiger, Skor från Wedins
Halsband från H&M och Kenneth Jay Lane, Hårband från Gina Tricot

Frukost



Nu har vi ätit en väldigt sen frukost och sjungit Singstar för full hals! Nu blir det nog en promenad och sen ska vi hyra film. Så mysigt att få hänga med alla mina syskon på en gång; Melanie, Tamara och Kevin ♥

Hotellet i Rom


Sitter och gör lite research inför vår resa till Rom. Kollade in hoteller och vart det ligger och så. Så himla fint hotell, ser helt fantastiskt ut, älskar uteplatsen, hoppas att det är fri tillgång till den. Hotellet ligger i ett bostadsområde 2 km från stan, precis ovanför Vatikanstaten. Så mysigt att bo en bit utanför stan så att man får se något annat än bara city, det är ju stor skillnad. Nu är det bara drygt en månad kvar, ååå vad jag längtar!

Tisdag


Gud så härligt det är att ha en ledig dag mitt i veckan. Dock var jag uppe strax efter kl sju, inge sovmorgon här inte, jag kan helt enkelt inte sova längre än så. Men lillasyster har inte vaknat än, teenagers you know, hon lär väl inte komma upp fören vid tolv. Men jag gillar att komma upp tidigt, dagen blir ju så mycket längre. Igår tittade vi på Twilight- så klart =) Där satt vi alla tre tjejer i soffan och gav ifrån oss små ljud och suckar varje gång Edward kom i bild =)

Så härligt att få träffa min syster igen, var ju i Helsingfors vid jul förra året, har inte träffat henne sen dess. Så tråkigt att vi bara kan hänga idag, ikväll ska jag lämna henne hos hennes moster, resten av veckan har jag fullt upp, men massa jobb. Och på fredag åker hon till Florida, jag är sååååå avundsjuk =)

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Lillasyster nummer 2, Melanie, är i skolan just nu och har skolavslutning, men så fort hon kommer hem så startar vi nog dagen med att sjunga lite Singstar =) Sedan skulle jag vilja prova att baka Hello Kitty cupcakes. Skulle även behöva åka någonstans och handla lite. Vill köpa lite presenter, för på fredag ska jag få träffa mina söta, underbara älsklingar- Ebba och Alexis kommer till Stockholm från München! ååå vad jag längtar efter mina kids, ett helt år sen jag träffade dem sist.
Men först och främst, för att jag ska kunna fungera idag, ska jag dricka en kopp kaffe och läsa lite i min fantastiska bok.

Carrie- style


Klickade runt på Nelly och kom över den här söta klänningen. Tänkte direkt på Carrie i "Sex And The City" och avsnittet "An American Girl In Paris" och visst är de lika, man ser vart inspirationen har kommit ifrån. 

Mot Arlanda!


Nu ska vi strax hoppa in i bilen och åka till Arlanda där vi ska hämta upp min älskade lillasyster. Hon kommer på besök från Helsingfors, ska bli så mysigt att få hänga med henne. Har tagit ledigt från jobbet imorgon så vi har en hel dag tillsammans ♥

Tattoo...




Visst är älsklingens nya tatuering söt! Haha nä, jag tatuerade Fredrik med en bläckpenna idag =) Tycker bilderna blev så fina efter att jag trixade lite med dom i Photoshop, min fina, fina älskling ♥

Wedding







Jag och älsklingen låg och pratade bröllop, kollade runt lite på nätet och hittade så fina bilder. Det här bröllopet skulle jag vilja kapa rakt av, så fint med "school theme" eftersom bruden jobbade på en förskola. Och vi har pratat om att ha cupcakes istället för tårta, finns galet fina dekorationer med höga ställningar till, helt underbart. Nu är det ju inte dirket så att vi planerar att gifta oss snart, men det är kul att prata om det, och det är så roligt att Fredrik har egna ideér och säger, "det här vill jag ha" och "det skulle vara fint", han har till och med redan bestämt att vi ska ha en solo sångare som ska sjunga "vår sång" acapella. Och helst utomhus eftersom ingen av oss känner något speciellt för någon kyrka här i Stockholm. Den enda kyrkan jag någonsin har har tänkt: "Där vill jag gifta mig" ligger i Helsingfors, men vad skulle det kosta egentligen att flyga dit alla!?
Haha, ja lite kul är det, vi bor inte ens ihop än, vi har inte förlovat oss, men bröllopet har vi minsann börjat prata om =)

Oversize & Randigt


Dessa snygga tee's från GIna Tricot har tre rätt: oversize, randigt och billigt. Priset är 149 kr och kombinationerna är oändliga med detta basplagg. De är även tillräckligt långa för att kunna bära till leggings. Jag har siktat in mig på en marin och en rosa. Kanske tar en liten promenad ner till gallerina redan idag och plockar upp två stycken =)

Parken






På förmiddagen har vi hängt i parken, mysigt mysigt. Nu är vi hemma igen och har fixat i ordning en mumsig pastasallad

Klick...


...ja så låter det när jag inte kan hålla fingrarna i styr och klickar hem massa saker! Gjord en beställning på Adlibris, två böcker med söta recept blev det =) Ska bli så kul att baka Macarons, den lilla färgglasa kakan som vi såg överallt när vi var i Paris, receptet såg jag i boken "Sommarens Söta". Och så blev det en liten bok med cupcakes också, kul med lite ny inspiration!

Min Prins ♥


Ibland måste jag nypa mig själv i armen för att försäkra mig om att det är på riktigt, är så glad över att jag har min Fredrik, min drömprins! Jag får fjärilar i magen när han pussar mig, jag får ont i magen när jag måste vara ifrån honom, jag blir alldeles varm inombords när han säger att han älskar mig och jag blir så lýcklig när jag tänker på vår framtid tillsammans ♥

Rainy day


Satans regn som aldrig tar slut, dock finns det ju väldans snygga gummistövlar som går att matcha snyggt till klänning, älskar kombinationen blommig liten klänning + gummistövlar!
Blommig klänning från Rut m.fl. Gummistövlar från Jimmy Choo for Hunter
Skinnjacka från Divided Exclusive (kommer på H&M i höst) Armband från Nelly Accessories

Baka baka liten kaka...


Det har blivit en hel del bakning för mig det här året. Det hela började med när jag blev sjuk förra sommaren i bronkit och gick runt och var rastlös. Hittade ett gott recept på glasyr till cupcakes och blev sugen på att testa och sen var jag fast! Ville prova egna recept och hitta på roliga dekorationer och här är några av de saker jag har bakat. Roligast är det att baka cupcakes =) Men på senaste har jag börjat tycka att det är kul att göra tårtor också, de är väldans roliga att dekorera, lite mer plats än på en liten cupcake. Så nu hade jag tänkt att jag skulle dokumentera (haha, yrkesskada, då vi dokumenterar allt som barnen gör i alla olika aktiviteter) allt jag har bakat, favoritrecept och sånt. Köpte ju en söt liten bok från Stockhome:

Party Outfit


På lördag blir det utgång för mig! Skulle så gärna vilja hitta något nytt, den här klänningen från Monki tycker jag är helt fantastik i sin enkelhet. Och självklart vill jag matcha med nitar och en liten touch av färg, kanske blått?

Besök från Norge!


                                                                                                                                                                                      Mars 2008

Fick ett överraskande samtal igår- från Lillian! Vi jobbade ihop på Gärdesbacken ett tag. Fast vi bara jobbade ihop i 2 månader så klickade vi direkt och bara efter någon vecka kändes det som om vi hade kännt varanda i evigheter. Sedan flyttade hon tyvärr tillbaka till Norge, kommer ihåg hur trist det var på jobbet utan henne. Hon ringde iallfall igår och sa att hon är i Stockholm så på lördag ska vi ut och parta =) Ska bli så roligt ♥

The Greatest Thing You´ll Ever Learn Is Just To Love And Be Loved In Return...


Ååå vad jag är sugen på att tita på en av mina favoritfilmer- Moulin Rouge. Den är så vacker på alla sätt, och framför allt är musiken underbar, älskar Come What May. Har ni inte sett den här filmen så har ni missat något! Men man måste ju vara öppen för musikaler, annars sitter man nog bara där och tycker att det är löjligt. Men inte den här filmen, underbara låtar, får rysningar och tårar i ögonen varje gång.

New Moon Trailer

THE TWILIGHT SAGA: NEW MOON trailer in HD

Ååå jag fick rysningar när jag titade på trailern, ska bli så himla spännande att se filmen, kommer i november ♥

RSS 2.0