Rosa matta

 
Jag är sååå sugen på en rosa matta till vardagsrummet. Jag vet att det inte är en färg som man kanske vill ha hela tiden, men nu till våren och sommaren vore det så fint. Här hemma måste alla mattor vara i plast eller bomull eftersom de måste gå att tvätta. Hund och småbarn är inte den bästa kombinationen med en matta som bara går att kemtvätta. Kollade lite på Ellos, gillar verkligen deras mattor (alla mattor här hemma kommer därifrån) men dom hade tyvärr ingen i bomull. Däremot två jättefina i ull...

v.18

 
Idag går vi in i vecka 18 (17+0). Ganska jobbigt att jag blev flyttad två hela veckor tillbaka, har ju redan läst om allt som händer den här veckan med bebisen. Har inte börjat fota magen än, tänkte göra det när jag går in i v.20. Tror att jag känner små rörelser redan, har ju läst att man känner tidigare med andra barnet (med Winston kände jag honom första gången i v. 25 men då hade jag även moderkakan i framvägg, nu låg den i bakvägg), mysigt är det iallafall, ser framför mig dom små sprattlande benen som vi såg i måndags ♥ Har insett att jag helt plötsligt inte mår lika illa längre. Man har liksom inte tid att känna efter lika noga när man har en liten 1- åring att ta hand om. Men illamåendet har varit riktigt intensivt från och med v.8 men nu är det bara på morgonen och om jag inte äter i tid. För övrigt är jag väldigt kissnödig hela tiden, och även ganska grinig emellanåt - har skällt på folk i kön, folk på gatan och stackars Fredrik så klart. Så här var jag inte med Winston! Får ibland en släng av ischias så det ilar i skinkan men det går över fort. I helhet mår jag väldigt bra än så länge, jag gillar inte att klaga, jag är så glad och tacksam över att jag får uppleva detta igen, så det ska vara något extremt om jag ska tycka att det är riktigt jobbigt. 
Har inte lika mycket cravings som jag hade med Winston, men några grejer är extra gott just nu: Råa morötter, apelsiner, lättsaltade riskakor, vitt rostat bröd med smör och ost, och sallad. Vill helst äta sallad till både lunch och middag. Blir lite äcklad av ris, pasta och potatis (och jag som ÄLSKAR pasta!). Klunkar även en massa iskallt vatten. Två saker jag har kännt mig sugen på men inte "unnat mig" är Fanta och prinsesstårta, haha :) Försöker ta det lugnt med sockret och andra onyttigheter, men är ändå inte speciellt sugen på sånt. 
 

Grått

Lite smått och gott (i grått!) som gärna skulle få flytta hem hit! Kuddfodral och lampa från Ellos, skärbräda och sötaste pikén till Winston från H&M och ljuslyktor från Skultuna

Jag är gravid!

Hon fick inte till någon bra bild igår, men jag ville så gärna ta med en hem ändå, det är ju trots allt vår lilla plutt på bilden. Konturen av huvudet men ingen profil, utan han/hon "tittar rätt in i kameran" ;)
 
Igår var vi på sös för att göra ett rutinultraljud. Det visade sig att jag inte alls var i vecka 19 som vi trodde, utan i vecka 17 (16 + 3). Alltså var det alldeles för tidigt för att kunna göra en ordentlig undersökning av alla organ. Men, vi fick ju se det lilla hjärtat slå för första gången ♥ Åh vilken lättnad det var! Såg hela profilen, små händer och benen som sparkade som bara den :) Helt otrolig känsla. Men Winston fick jag ju se honom i v. 9. Inte för att man såg så mycket men jag såg ett litet hjärta som slog och det kändes mycket mer "säkert" inför rutinultraljudet, då visste jag att det var en liten därinne i magen. Den här gången blev jag faktiskt nekad till att göra ett tidigt ultraljud för att stilla min oro. Utan medicinsk indikation så tyckte barnmorskan att det inte fanns någon anledning att göra det. Jag fick helt enkelt ha "is i magen och vänta till RUL". Det har varit riktigt jobbigt att gå och oroa sig och inte kunnat vara glad, se framåt eller våga tänka att vi ska få en till skatt. Men nu har vi sett den lilla :) Självklart återstår ett RUL för att se att allt är som det ska med bebisen, så visst finns det fortfarande mycket oro. Den 4 mars ska vi dit igen. 

Öppna förskolan

Idag har jag och lilleman varit iväg och varit lite sociala :) Efter en veckan med förkylning (för oss båda) och en halv vecka med magsjuka (för Winston) så var det väldigt skönt att sminka sig, fixa håret och gå utanför dörren och träffa lite andra mammor. Söderledskyrkan har öppen förskola varje fredag och det här var första gången vi var där. Förra året gick vi där på babyrytmik. Skönt att ha ett ställa som ligger så nära och det var massor med föräldrar och barn där. Först var det sångstund som Winston älskade - han skrattade högt och hängde med i rörelserna. Sen åt vi lite mellanmål och sedan lekte vi en stund innan det var dags att gå hem och äta lunch och sova. Han somnade på två sekunder här hemma ;) Förhoppningsvis kan vi göra detta varje fredag och eftersom Fredrik slutar tidigt så kan även han följa med någon gång. Om en månad är det dags för honom att vara hemma och vara pappaledig och då kan det nog vara roligt för dem båda att komma iväg på någon aktivitet. 
I eftermiddag ska jag iväg på ett introduktionsmöte för en kurs som börjar nästa vecka - spännande :)

Delhi

Men hur fin är den här kudden som är nyinkommen hos Svenskt Tenn. Åh vill ha! :)

RSS 2.0