Sängkappa


Jag är så sugen på att klicka hem den här sängkappan i linne från H&M Home. Jag är lite smått allergisk mot den som vi har nu, det var ett felköp som jag helt enkelt inte orkade skicka tillbaka. Men denna fina kommer jag nog inte att bli besviken på :)


Middagsgäster


Tulpanerna står på bordet och kuddarna är fluffade- vi är redo för våra middagsgäster Robert och Sanna som kommer över ikväll. Vi kommer att bjuda på hemmagjord thaimat, det blir kycklingfilé/quornfilé i kokosmjölk och rödcurry. Till efterrät blir det kladdkaka med vaniljglass och bär.


Mitt fina loppisfynd





Fyndade för några veckor sedan en väldigt fin teak- möbel nere på vår lilla loppis. Den kostade bara 50 kr så jag slog till, även om jag inte var säker på att jag skulle klara av att måla den. Men nu är den färdig, vit och fin, och jag är så himla nöjd! Den passar perfekt här hemma istället för allt som stod vid den väggen förut. Spegeln ovanför är också ny, samt ljuset som det står HOPE på.


Rumsren


Vill ni veta någonting underbart? Elton är äntligen rumsren :) Vi har ju haft lite smått panik över det hela eftersom han hela tiden har hållt sig och väntat tills vi kommit in, för att sedan göra sin business på en tidning som vi har på golvet. Kändes som om han aldrig skulle bli rumsren. Men för två veckor sedan så bara hände det, vi var ute på en promenad och helt plötsligt så står han och kissar. Sedan dess gör han det ute och vi är så glada :)


Anine Bing at Blingo


Jag älskar Anine Bings blogg, och nu hittar man hennes fina kollektion Stars & Stripes hos Blingo. Sjalen är underbar, funderar starkt på att beställa den. Mjukisbyxorna med stjärnor på knäna skulle vara superfina till Leo att mysa omkring i här hemma. Sjalen kostar 299 kr och byxorna kostar 349 kr och finns att köpa här.


For little girls


Klickade runt på H&M här om dagen och beställde lite småsaker. Hittade den här fina tröjan på flickavdelningen, och den är ju sååå otroligt fin! Älskar den randiga, men den prickiga med sin rosa rosett är också så himla fin.
Finns i storlek 86/92 - 122/128 och kostar 99 kr.


Leo 8 år









Här kommer sena bilder från i lördags då vi hade kalas för Leo som fyllde 8 år. Allt blev himla bra och det var första gången jag inte var sjukt stressad innan gästerna kom - så skönt! Vi bjöd på pasta pesto med paprika, lök, vitlök, soltorkade tomater, majs, fetaost och oliver. Till det hade vi vitlöksbröd och tsatsiki. Till efterrätt blev det halloncupcakes som jag gjorde till små grisar, inte i närheten av Leilas men söta ändå ;) Bjöd även på en citronkaka med citronfrosting , en dubbel chokladkaka med vit chokladfrosting och färska bär, och cake pops med smak av Ballerina. Leo fick så himla bra presenter och det var riktigt trevligt!
Leo hade själv valt partyhattarna och var väldigt noga med att alla gästerna skulle ha på sig sina hattar ;)


Inredningsprojekt


Bild från Malene Birgers underbara hem!

Har för tillfället några olika inredningsprojekt på gång här hemma. Nya mattan har ni ju sett och nu har det även tillkommit nya kuddar som jag ännu inte visat. Fyndade ett sideborad i teak förra veckan på loppis, fick det för 50 kr! Nu har jag målat det vitt och jag är så nöjd! Har även köpt en stor, vit spegel som kommer att sitta ovanför.
Ovanför sängen ska det upp tre tavlor, mina egna motiv, i turkost och rosa.
I köket blir det tavelvägg som vi ska börja med imorgon. En mindre spegel ska upp i hallen och en ny hylla med krokar ska upp i badrummet (även den ett fynd från samma loppis för en tia!).
Målet är att allt ska vara klart imorgon (förutom tavlorna övanför sängen, måste först köpa ramar samt framkalla bilder). Jag visar er resultat så fort jag har lite tid över, imorgon är det nämligen en massa förberedelser inför kalaset på lördag.


Piggy


Men åh så fina cupcakes! Dessa fina Miss Piggy cupcakes tänker jag definitivt göra till på lördag. Receptet kommer från Leila Lindholms "Hello Cupcake". Tänker fylla dem med hallonsylt och vaniljkräm och "frosta" dem med vanlig creme cheese frosting.


Baka, baka liten kaka...


På lördag fyller Leo 8 år och självklart ska vi ha kalas! :) Och som alltid när det är party, kalas eller middagsbjudning här hemma så ligger jag sömnlös och planerar smådetaljer och vad jag ska baka.
Har iallafall bestämt mig för att baka en hög chokladkaka...men inte helt hundra på vilken fyllning och frosting den ska ha. Först var jag inne på Nutellafyllning och grädde på toppen. Men nu funderar jag på att göra en vit chokladfrosting och ha både i och på kakan. Eller en vit chokladfrosting som fyllning och sedan chockladganache på toppen??? Ojojoj, vad svårt det är att bestämma sig ;) Har även varit inne på att göra vanlig chokladfrosting både i och på och sedan toppa det hela med mini-marshmallows. Tänk va, vilka "lyxproblem" man har ibland ;)


Hemma igen...



Nu är vi hemma igen från Helsingfors och vi hade det riktigt mysigt! Pappa mötte upp oss vid båten och sedan var det full rulle hela dagen. Vi kollade på kyrkor, åkte spårvagn runt stan, käkade lunch på världens bästa thaibuffé, kollade i affärer och fikade. Sedan var det dags att ta båten hem igen. Lite sorgligt är det alltid att säga hej då till pappa, men vi bstämde att jag och Fredrik ska komma i sommar och stanna en vecka - det ser jag fram emot! När det gäller shopping så hittade vi ingenting kul, förutom en present till Fredriks mamma :)

Att åka Viking Line är alltid en "upplevelse". Det är så himla speciellt...som att gå med i en sekt eller något, haha. Nä, men för er som inte har åkt så trängs folk som galningar i tax freen och shoppar sprit och godis som om det inte fanns något morgondag. Folk blir lite för fulla och dansar lite för mycket, eller sjunger lite för mycket karaoke ;) Vi satt på däck 8 (fun club) och hade så kul åt att bara dricka billig cider och titta på folk.


Helsinki


Om ca 5 timmar går båten mot Helsingfors. Ska bli så roligt med en heldag på stan med lite shopping, fika och mys! ♥


Photos


Halva beställningen från Fujidirekt har kommit så jag har lite smått börjat med att rama in bilderna. Till vänster ser ni även den lilla spegeln som jag har sprayat vit (var från början guldfärgad). Den fina ramen med bilden på Elton är köpt på ÖoB, blev så förvånad att de hade fått in så himla fina ramar.


Lite nytt här hemma...



När vi städade ut julen förra helgen så blev det liksom lite tomt och det har tog lite fix och trix att få till något som jag tyckte om. På bordet stod ju förut adventsljusstaken på denna bricka. Så brickan fick vara kvar och där står nu en cylindervas med lite vit sand, ett blockljus samt lilla bambi, en orkidé och en Iittalaskål.
I soffan har den rosa kudden kommit på plats. Älskar verkligen den rosa färgen, så fin! Nästa vecka kommer nya kuddfodral från H&M Home som ska ersätta de zigzag mönstrade (de är i samma mönster men i beige/vitt).


Kalasprylar


Nästa vecka ska vi ha kalas för Leo så jag gjorde nyss en liten beställning från kakburken.se.
Köpte 100 svarta muffinsformar med vita prickar och 12 små piratflaggor. Tänkte att det blir en snygg mix med alla mina rosa tårtfat ;) Blir nog vit chokladfrosting på halloncupcakes. Tänkte att de med flaggor skulle vara lite mer till barnen. För övrigt blir det en kladdig chokladkaka, en citronkaka med citronglasyr och Oero cakepops.
Hade även tänkt att bjuda på mini hamburgare, men vet helt ärligt inte om jag orkar stå och blanda försbiffar och baka små bröd...får se vad jag hittar på. Tycker om att bjuda på något matigt så att inte gästerna får sockerchock. Någon som har något bra förslag på något lätt (som inte kräver så mycket tid) och matigt att bjuda på?


Ny Header


Har pysslar ihop en ny header i Photoshop som jag blev väldigt nöjd med :) Fräscht med lite nytt
här på bloggen!


2 fina


Två fina kuddar från Ellos som jag mer än gärna skulle ha här hemma. Union Jack kudden är underbar och jag funderar starkt på att klicka hem den. Men jag kanske borde hålla mig tills vi åker till London, kanske hittar jag något liknande där...


Nya mattan



Nya mattan är på plats och jag är så otroligt nöjd! Helt underbar turkos färg som verkligen gör sig fint bland allt det vita här hemma. Tänk att jag fick den för 95 kr! Och tur att jag slog till snabbt för nu är den slutsåld. Elton gillar också nya mattan :)


Mitt paket har kommit!


Så fort det blir lunchtime så ska jag springa ner till posten och hämta mitt paket från Ellos. Två rosa kuddfodral och den fina mattan i turkost/creme kommer definitivt att ge lite extra färg här hemma bland allt det vita. Beställde även 4- pack tygservetter från Himla för endast 70 kr på rean! Hade även en rabattkod som gav mig 30% på en vara samt fri frakt, så allt detta blev mitt för endast 255 kt!


Tavelvägg


Jag har nog skrivit en hel del gånger här på bloggen att jag är sugen på att fixa en tavelvägg här hemma. Tycker att det är så otroligt snyggt! Nu äntligen har jag tagit tag i det! Dessa bilder är beställda, höll mig till svartvita bilder då jag vill ha en helhet och inte en massa färger som "spretar". Hade först tänkt ha svarta ramar men nu blir det vita istället. Hittade otroligt fina ramar igår på ÖoB av alla ställen, ska visa imorgon. Har även varit en sväng på IKEA idag och fixat några vita Ribba ramar. Utöver fotografier blir det även svarta EAT- bokstäver, samt en liten spegel som just nu ligger ute på balkongen och torkar (har sprayat ramen vit).
Längtar tills allt är på plats! :)


Lästa böcker 2011


Det har varit ett riktigt bra "läsår" för mig. 18 böcker har jag läst och jag har verkligen varit inne i en bokbubbla och har klickat som en galning inne på Adlibris :) De bästa böckerna 2011 var helt klart "The Corrections", "Room", "To Kill A Mockingbird" och "A Thousand Splendid Suns".
Mitt mål för 2012 är att läsa 25 böcker!


Spring


Nu när julen är över vill jag bara slänga ut alla julprylar och få in lite nytt och och fräscht! Den randiga mattan från IKEA har jag velat ha länge, men den är inte direkt billig. Men vi fick lite pengar i julklapp så vi funderar på att köpa den. Även den svarta lampan är från IKEA och jag vill ha den i i köket. EAT bokstäverna från Jotex har jag redan beställt och kommer att sitta på väggen vid köksbordet (där vi nu har en stor tavla med ett träd - den ska bort!) tillsammans med en massa fotografier och tavlor - äntligen blir det en tavlevägg som jag har velat ha så länge. Ljusen från H&M Home med texten Hope/Love är redan beställda. Kuddforalen ska beställas, det rosa från Ellos och det zigzag mönstrade från H&M Home. Vill även ha två silverkrukor med någon liknande växt som på bilden.


5 månader


Idag blir Elton 5 månader ♥


Mitt 2011

Ett nytt spännande år väntar så jag tänkte visa er hur mitt 2011 har sett ut!

Januari


Jag upptäckte vit sprayfärg och gick lös på en hel del grejer, bland annat dessa flaskor som jag fortfarande tycker väldigt mycket om...

Även denna klocka som tidigare var brun fick sig ett lager av den vita färgen!

Leo fyllde sju år och vi ställde till med kalas!

Jag jobbade min sista dag som säljare på min praktik och fick en söt present av min kollega Kyana...

...jag var nämligen färdig med min utbildning som försäljningsingenjör och det var dags att ta examen! :)

"Kuddstatusen" såg ut så här (undra hur många gånger jag bytte kuddar i soffan egentligen!?)

Februari


Började månaden med att bli sjuk, så jag låg uppe på natten och snöt mig och läste bok

Blev frisk snabbt och bakade choklad/hallon cupcakes som Fredrik hade med sig till jobbet

En mysig dag på stan med min älskling ♥

Eftersom jag var arbetslös så la jag all min tid på att måla och hitta utställningar att delta i. Målade bland annat dessa två tavlor!

Fixade ihop egna visitkort i Photoshop eftersom jag hade fått beskedet om att jag skulle delta i en stor konstutställning.
Det var så pirrigt och underbart att få ställa ut mina tavlor för första gången. Stod i Täby på Spirit Of Art en hel helg och träffade så mycket härliga människor och sålde min första tavla. Jag glömmer aldrig hur det kändes!

Lillasyster kom på besök från Helsingfors ♥

Mars


Bjöd hem härliga Kyana på lunch och fika

Rosa tulpaner prydde vardagsrumsbordet

Jag målade "Elsa In Wonderland"...

...till världens sötaste Elsa som fyllde år ♥

Även jag fyllde år och blev 25 år gammal!

Och självklart blev det kalas med en massa godsaker! :)

Av Fredrik fick jag en underbar ring med en gul bergskristall.

April


Ställde ut mina tavlor för andra gången. Denna gång på Allhusets vårsalong.

Fyndade en äkta Höganäskruka på loppis för en tia!

Jag gick på arbetsintervju och såg ut så här! Fick jobbet och var gladast i hela världen! (Det roliga är att just denna bild, den i mitten, är samma bild som ligger på företagets hemsida där jag jobbar)

(klicka för större bild)

Våren låg i luften och jag och Fredrik promenerade i det härliga vädret.

Jag plockade in vitsippor.

Målade den här fina tavlan som nu är såld.

Pysslade ihop eget påskpynt och njöt av att ha några dagar ledigt.

Fick det här fina armbandet av Fredrik som han har gjort själv ♥

Hängde i Kungsträdgården med Fredrik och Leo för att titta på de varckra körsbärsblommorna.

Maj


Läste ut "Last train to Memphis"

Spelade discgolf med Fredrik

Jag bakade världens godaste kaka med digestive, kondenserad mjölk, jordgubbar och grädde.

Framkallade alla mina tavlor som fotografier.

Dekorerade med lila syrener.

Juni


Min semester började! Här är en god sallad som det blev mycket av under sommaren.

Hade det härligt på balkongen med rosé och en bra bok!



Jag och Fredrik tog en roadtrip till Uppsala och stannade över dagen. Himla fin och mysig stad!

Vi bokade en resa till London!

Köpte äntligen en elefantkudde från Svenskt Tenn!



Firade midsommar hemma med Fredrik och Leo ♥

Juli


Fick en hang-up på att äta krossade digestivekex varvat med yoghurt och färska jordgubbar.

Målade giraffer




Jag och Fredrik åkte till London och hade en underbar vecka där!

Kom bland annat hem med denna affisch som fick pryda köksbänken

Läste ut denna otroligt spännande och sorgliga bok som definitivt är en av årets bästa!

Augusti


Sista dagen på sommaren då det fortfarande var tillräckligt varmt för att bada.

Sålde alla dessa tavlor under augusti - en riktigt bra månad!

Fredrik fyllde 35 år och blev firad med ett stort kalas!

Jag åkte till Helsingfors en vecka

Där köpte jag bland annat denna fina träkalander. Hade suktat efter en hur länge som helst!

Mitt namn och min konst var med i tidningen för första gången och jag var så glad!

Hade min första alldeles egna utställning och bjöd på mini cupcakes på vernissagen.

Soffan fick ett tillskott med nya kuddfodral köpta i Helsingfors (med siffror på)

September


Jag, Fredrik och Leo hängde på Bladverket varje söndag då min utställning pågick

Jag läste ut tegelstenen "Shantaram"

Min älskade Eleonor kom på besök från USA!

Vi firade hennes födelsedag med drinkar på Snaps!

Jag beställde nya visitkort med mitt egna motiv på.

Sålde dessa tavlor under september.

Ytterligare en kudde, med ett rådjur på, flyttade in i soffan.

Oktober


Ställde ut tavlor på Allhusets Höstsalong

Lunch och shopping i stan med Fredrik

Fyndade fina koppar och fat på Myrorna.

I slutet på oktober köpte vi en liten hund. Vår lilla Elton är det bästa på hela året ♥

November


Det blev mycket gos med Elton ♥

Vi var på inflyttningsfest hos Robert och Sanna och hade en helt fantastisk kväll!

Fredrik och Leo gjorde fina pumpor till Halloween

All tid gick i stort sett åt till att fota lilla Elton ;)

Köpte fina stjärnskålar från Granit

Fixade i ordning Eltons lilla sovaplats.

Jag och Fredrik firade 3 år tillsammans ♥


Och vi åt en mysig middag hemma.

Pysslade ihop årets adventsljusstake och piffade med nya kuddar igen!

December


Jag och Fredrik gjorde oss fina för att gå på julgalan med Fredriks jobb. Riktigt trevlig kväll!

Elton blev 4 månader

Julpyntade hemma

Jag ställde ut tavlor på Bladverkets julsalong.

Vi skickade ut våra julkort som såg ut så här :)

Vi firade julafton här hemma och det var så mysigt! Juldukningen gick i rosa och vitt.

Jag fick bland annat detta i julklapp och blev så glad! Precis vad jag hade önskat mig.

Vi åkte Karlstad för att fira det nya året hos Fredriks mamma.
Vi åt en fantastisk tre rätters middag vid detta vackert dukade bord och var uppe hela natten!

Det har varit ett riktigt bra år och jag hoppas att 2012 blir lika fantastisk! ♥

Weekend i Karlstad





















I fredags packade vi in oss i bilen och körde tre timmar till Karlstad för att spendera helgen hos Fredriks mamma. Det har varit en himla mysig helg med julklappsutdelning, promenader med Elton, trevligt sällskap och god mat.


RSS 2.0