Till Kickan

Lite smått och gott som ska inhadlas till kickan. Spjälskyddet från NG Baby är underbart! Så fina färger i det som man sedan kan hålla sig till i inredningen. Nu blir det ju inte så mycket inredning i hennes hörna då vi kommer att byta rum och utrymmet blir väldigt litet. Men en hylla med lite piff på och någon förvaring för kläder vill jag få till. Lådorna från KappAhl ska jag köpa nästa gång jag kommer iväg till Farsta. Så fina att förvara småsaker i.En filt måste vi köpa också, vill gärna ha en som är stickad med hål i så att den både värmer men också släpper ut värme, denna från Bliss Sthlm gillar jag väldigt mycket. Har fortfarande bara köpt två bodysar till henne och en liten beställning med kläder på väg. Nästa vecka gör vi rumsbytet och efter det är det nog dags att köpa säng och allt som behövs. Har ju så mycket efter Winston så en säng + tillbehör är nog det enda vi behöver köpa. Denna gång vill jag ha ett babynest, verkar så himla praktiskt!
 

Vill ha nytt!

 
Förut bytte jag kuddar i soffan väldigt ofta, men nu har vi haft samma ett bra tag (i rosa och grått) och jag är mer än sugen på lite nytt. Färgerna jag är inne på ser ni ovan, blått, mint och grått. Dock är just dessa, i helt perfekta färger, lite för dyra för att köpa alla. Elefantkudden kommer från Day Home och den i mint kommer från Svenskt Tenn...de övriga tre går dock att klicka hem, från Ellos :)

Winston 18 månader

Bilder från förra veckan då vi var i Jönköping och hälsade på Winstons farfar
 
Förra veckan blev vår lilla älskling 18 månader! Tiden går så fort, tänk att vi ska ha 2-årskals om 6 månader...Idag har vi varit på BVC och det var så roligt att träffa "vår" BVC-sköterska, hon är så himla bra. Hon blev så glad över att vi ska ha en till och självklart kommer vi att fortsätta med henne när Kickan föds, så skönt! Lilleman fick bygga torn av klossar (vilket han gjorde redan som 1-åring), titta lite i en bok och härma djurläten, peka ut kroppsdelar och leta efter en gömd sak. Han klarade allt alldeles utmärkt. Hemma pratar han ju hur mycket som helst, så det var ju lite typiskt att han inte ville prata lika mycket där, men hon trodde på oss när vi sa att han kan fler än 10 ord :) Han väger nu 10385 g och är 81 cm lång ♥
Han kan så mycket vår lilla kille. Han härmar allt man säger och gör, ord vi hör ofta är: brandbil, brumma (som betyder bil), stanna, mamma, pappa, åka, skor, wow, kasta och ramlade. Ställer man en fråga så nickar han eller skakar på huvudet som svar. Han är väldigt förstående och kan göra en massa saker man ber honom om som att tex hämta saker, leta efter saker och flytta på saker. När det gäller att leka så är det bästa han vet att köra med sina bilar eller titta i sina böcker. Han sysselsätter sig själv helt utan problem i långa stunder. Vi skulle i stort sett aldrig "behöva" leka med honom men jag tycker att det är jättekul att vara delaktig i hans små lekar och att läsa tillsammans är det bästa jag vet. Han älskar att hjälpa till med olika saker, som att packa upp matvaror eller vika in tvätt. Att vara ute och gå tycker han är jättekul, igår gick han i 40 minuter med Fredrik och Elton. När han kom hem gick han raka vägen till sig säng och visade att han vill sova, däckade efter 5 minuter gjorde han :) Han somnar vid 19 på kvällen men vaknar en gång varje natt och vill ha flaskan och somnar sedan om direkt. Det här måste vi ta tag i...vi trodde att det bara var en fas men det har pågått i ett halvår nu, så det är dags att göra någonting åt det. På dagen sover han från kl 12 och så får han sova till max 15, oftast sover han två timmar. Han är en väldigt lugn pojke och kan som sagt sitta länge och vara nöjd, men han är så himla bestämd och vill gärna ha vissa saker på sitt sätt. I ren protest kan han slänga sig raklång på golvet eller kasta saker. Han pussas och kramas gärna och är noga med att det blir rättvist, om jag ber om en puss så går han även och pussar Fredrik och Elton :) Winston, mamma och pappa älskar dig så mycket ♥
 
 

Beställt

Idag har jag vågat mig på en liten beställning från LaRedoute till Kickan. Har hittills fortfarande bara köpt två bodysar (men Winston i magen började jag handla i v. 20) så idag tänkte jag att det fick bli lite till henne också (beställde även till Winston och Leo). Byxorna med rosett är så himla söta! Eftersom vi får en sommarbebis så vet jag inte riktigt hur jag ska göra med kläderna i storlek 50/56. Räcker det med kortärmat? Har hittat fina kortärmade pyjamaser med knäppning hela vägen ifram från H&M som jag funderar på att köpa och ha som sprakdräkt när det är varmt. Haremsbyxorna med små stjärnor tog jag i storlek 50, tänkte att dom säkert är sköna och luftiga om det är varmt. Resten av kläderna tog jag i storlek 60 och uppåt. Måste verkligen ner i källaren och hämta Winstons första kläder och se hur mycket som behöver köpas. 

v. 27

Så trist att jag inte har uppdaterat bloggen lika mycket den här graviditeten, men tiden bara flyger fram. Går in i vecka 29 imorgon! I vecka 27 var jag hos barnmorskan och allt såg bra ut, hade dock dåligt järnvärde och måste vara noga med att äta mina Niferex. Fick även provsvaren från min glukosbeslastning och de var sååå bra, skönt! Lilla kickans hjärta slog med 158 slag/minut, jag har hittills gått upp fyra kilo och mitt SF mått är 25. Mår för övrigt bra, men det börjar kännas lite tungt och jag undviker gärna att böja mig ner till golvet. Har fått ont i ljumsken, precis som med Winston, så det gör lite ont att gå ibland. Får sammandragningar då och då och kickan sparkar runt som bara den - så mysigt :) Har fått en tid till SÖS den 18 maj för samtal om snitt och jag hoppas att det går lika bra som sist. 

Och så var det dags igen...

För två veckor sedan (ja jag ligger lite efter med bloggandet) var det återigen dags att ta oss till Kungsträdgården för att äta glass och titta på de underbara körbärsträden. Tyvärr var det sjukt mycket folk den här gången då det pågick någon konsert samtidigt, så ljudnivån var hemsk och Elton var livrädd då det även smällde ballonger överallt. Vi blev inte långvariga och jag fick inte till de bästa bilderna då det blev lite stressigt (och ingen fin gruppbild). Men men, glass fick vi i oss iallalla och det var lika vackert med alla träden som vanligt. 

Påsktårta

 
 
Men hur fin är den här påsktårtan!? OM jag bestämmer mig för att baka något till helgen så ska jag dekorera den så här fint. Känner dock att det har varit alldeles för mycket socker på senaste, så vi får se om det blir något bakande. För övrigt så kommer vi nog inte fira påsken alls, har fixat påskägg till Winston och Leo och även kaninöron till Winston :)

RSS 2.0