Balkonghäng

Winston inviger balkongen för i år :) Vi har suttit där en stund på eftermiddagen och bara njutit, det är roligt att han kan sitta själv nu. Han kan sitta länge och vara nöjd med att pilla på en leksak. Han sov även en stund i vagnen och jag passade på att läsa lite och se på ett avsnitt av "The Good Wife" som är nya favvoserien. 

Hushylla

Winston har fått den här fina hushyllan från Åhlens - den är så fin! Har tänkt att sätta den på väggen och ha hans småprylar i den. Jag valde mellan att ha denna eller en tallrikshylla med böcker - men han har redan så mycket böcker (med en boktokig mamma blir det så) och då behöver vi iallafall ha någon annan förvaring till övriga böcker som inte får plats, så hushyllan fick det bli!

Second hand fynd

Förra helgen var vi en sväng till Myrorna i Ropsten, den är så stor och man hittar garanterat alltid något :) Jag köpte den lilla rottingfåtöljen och 7 nya böcker till Winston för 170 kr. Har tänkt att spraymåla fåtöljen svart eller vit och ha en söt liten kudde i den :)

Winston 6 månader

Idag blir Winston 6 månader. Ett halvt år har du varit hos oss, lilla älskling! Fortfarande lika glad och nöjd, bästa ljudet i världen kan ju vara när han skrattar, då skrattar jag också så att tårarna rinner - dels för att det är roligt och dels för att det lilla skrattet träffar mig rakt i hjärtat ♥ Om dagarna när han är vaken tycker han om att ligga på en filt på golvet där han rullar runt och pillar med leksaker. Lägger man en leksak en bit ifrån honom så ålar han dit, kommer han inte fram så blir han väldigt frustrerad och gnällig. När han ligger på rygg så försöker han dra sig upp i sittande lägge, ser lite ut som om han gör sit-ups ;) Han kan sitta själv i soffan med kuddar runt omkring. Tippar han framåt tar han emot med händerna, men tippar han åt sidorna så blir han liggande. Han sitter med oss vid matbordet och får oftast då lite puré av något slag. Om han inte äter så sitter han nöjd och pillar med en leksak. Bäst är träklossarna från Brio som han bankar i bordet och sedan skickar ner på golvet... Nya smaker den här månaden är äpple, päron, pasta med persilja, och avokado. Mixar eget och fryser in i små iskuber. Avokadon går dock inte att frysa (tror jag?) utan den mosar jag med lite ersättning. Godast hittils var nog päron. Han sover fortfarande i sin vagn, men kommer nu till ro själv med hjälp av nappen som han helt plötsligt tar! Han sover 8-9 timmar i sträck på natten, men eftersom han gärna somnar runt halv nio betyder det att jag nästan varje natt är uppe och matar honom någon gång mellan 4-5. Vaknar han närmare halv 6 brukar jag gå upp för dagen. Han säger ibland "DA DA" och det är så sött. Han älskar att lyssna på musik (just nu är det "All of me" med John Legend som gör att han blir glad). Han är så nyfiken på allt runt omkring och sträcker sig efter precis allt. Sitter han i mitt knä och jag dricker ett glas vatten - då tar han tag i glaset och vill också smaka! Han har storlek 68 i kläder, blir jätterädd och ledsen när Elton skäller men skrattar när Elton slickar honom på tårna :) Imorgon ska vi till BVC, så då uppdaterar jag med längd och vikt. 

Vitsippor

Plockade som sagt vitsippor idag som hamnade i en ny liten vas från H&M Home. Den fina glasasken fyndade jag igår när vi var en sväng till Myrorna. 

Promenad i solen!

Men hur skönt väder är det ute!? Ingen jacka behövs, tog en sjal runt halsen som till och med blev lite varmt. Underbart att våren är här på riktigt. Tog med mig lilleman och Elton på en långpromenad. Det är så fint med de vita träden som blommar som vi har väldigt många av här. Lilleman somnade efter ett stund och jag stannade till på en äng som var som ett hav av vitsippor och plockade med mig en bukett hem, härligt med lite gratis blommor som lyser upp hemma :)

Kungsträdgården

Igår var det dags för vår årliga tradition - att åka in till Kungsträdgården och äta en glass under körsbärsträden. Förra året låg Winston i magen, kommer ihåg att Fredrik sa "nästa år har vi med oss barnvagn och en liten bebis", då kändes det så långt borta och helt overkligt. Men igår var han med, vår älskade lilla Winston ♥ Den här gången var även min familj med, mamma, syskon och hela baletten :) Att försöka få till en fin bild med 5 personer (eller ja 4 personer och en hund, haha) är inte helt enkelt! Men där är vi, vår lilla familj på 5. Första gången (som var 2009) var det bara jag och Fredrik. Häftigt att tänka tillbaka, då hade vi ingen aning om hur framtiden skulle se ut. 

Just nu...

 
...sitter jag i soffan och mumsar chokladbananer medan jag bläddrar i nya numret av Sköna hem. Lilleman sover så gott och "ska" sova i en timme till, så jag ska nog strax se på ett avsnitt av "The Good Wife" som jag precis har börjat kolla på - känns väldigt lovande!

Sällsynta fåglar & insekter


Är väldigt sugen på att klicka hem dessa planscher härifrån. Superfina är dom och jag tror att de i så fall hamnar i pojkarnas rum, ovanför Leos säng. Är lite trött på tavelväggen som han har där just nu, känns lite plottrigt. Dessa två stora motiv skulle bli mycket bättre!
 

Till sommaren

Men åh så sött detta vore till Winston i sommar :) Hatten och shortsen bara måste jag ha!
Allt kommer från H&M. 
 
 

Dagens Winston

Idag matchar Winston vädret utanför fönstret - grått från topp till tå (men han är min alldeles egna lilla solstråle trots att det är grått ute ♥). Body från Ellos (kan verkligen rekommendra deras ekologiska barnkläder, så himla fin kvalitét!) och byxor & strumpor från H&M. Och där Winston är, är så klart även Elton :)

Dagen i bilder

 
Morgonmys med min lilla solstråle! Vi startar varje dag med att jag lyfter över honom i sängen och så gosar vi en stund ♥
Efter frukost låg vi allihopa på golvet medan lilleman övade på att rulla, det är såå roligt tycker han, på två sekunder ligger han på mage :) Winston har på sig body och strumpor från H&M och byxor från Cubus. 
Sedan sov Winston i 2 timmar och jag passade på att göra rent hela badrummet, jag stod boktavligt talat på knä och skrubbade för hand - not so nice, men nu är det skinande rent :) Matade lilleman när han vaknade och sedan var det dags för promenad med Elton. Ny jacka från Ellos och mössa från H&M. 
Efter lunch satt vi på sängen och sjöng som vi göra varje dag. Den här boken är typ det bästa som har hänt oss :) Han fick den i doppresent och den är så härlig. Text, bilder och musik - jag har lärt mig massa nya sånger och Winston känner igen Blinka lilla stjärna. Byssan lull och Yllevisan. Så roligt, han skiner upp som en liten sol när han hör dem. 
Winston tog en liten nap på 45 minuter och jag åt glass och bläddrade i nya numret av Elle Decoration. Nu har vi varit ute med Elton igen och lilleman sover. Ljuva mammaledighet, vill aldrig att det ska ta slut ♥

Winston vänder sig!

Winston har tidigare, för ca 2 månader sedan gjort några små försök till att vända sig, men har inte kommit längre än att han hamnar på sidan. Men senaste veckan har han försökt intensivt, så fort man lägger honom på rygg så försöker han vända sig (jag kan ju säga att han har varit omöjlig att byta blöja på!), han har kommit runt, men fastnat med armen under sig så att han inte riktigt kommer över på mage utan rullar tillbaka. Men idag hände det - helt plötsligt så gjorde han en helt perfekt rullning och låg på mage! Min stora, duktiga pojke ♥

Tisdag

Några bilder från vår tisdag. Påskliljor på köksbordet, nya kuddar i fåtöljen (rosa från H&M, Peace från Ellos) och min finaste lilla Winston som har på sig byxor från Cubus, Tröja från Åhlens och strumpor från KappAhl. 
Idag har vi inte gjort mycket, plockat lite hemma, lekt och sjungit, varit ute på promenad och nu sover lilleman (i sin säng!) och jag ska nog passa på att läsa ut min bok "The Snow Child" som jag inte alls har många sidor kvar i - lite mörk choklad, kaffe och Elton som sällskap blir perfekt :)

I magen, utanför magen

Jag och Fredrik med magen i v. 34. Tänk att det var du, vår älskade Winston som var därinne ♥
Utanför magen, 5 månader gammal. Min lilla familj, ni är mitt allt ♥

Födelsedagsfirande

Ja, här kommer lite bilder från min födelsedag - en hel vecka senare! Det har varit lite smått kaos med febrig bebis (som även helt plötsligt sover sååå dåligt på nätterna) och trasig dator. Det är tur att jag har min jobbdator här hemma annars hade jag varit helt utan. Men en ny är på g! Anyway, födelsedagsfirande blev mysigt med middag och tårta. Lilleman hade feber och var supergnällig så det var inte det enklaste att få ihop tårta, städning och ta hand om Winston - helt slut var jag på kvällen! Fick så himla fina presenter - Av mamma & co fick jag en klocka från Bering och ett par vita Converse. Av Fredrik fick jag en ring från Edblad samt presentkort på Chilli (woohoo ska shoppa inredning i helgen tror jag) Förra veckan firade vi även min lillasyster och mormor (vi är många i familjen som fyller i mars) så mycket tårta har vi ätit :)

RSS 2.0