Leilas General Store

Men åh, hittade så mycket sött inne på Leilas General Store till julen. Det lilla cupcake-kitet är ju helt underbart, så fint om man t.ex ska bjuda på lite julfika. Paketet med pinwheels är ju så söta, renarna är såklart mina favoriter. Söta att hänga i Winstons rum eller i granen (dock har vi ingen gran i år eftersom vi är bortresta över julen). Jag har inte ägnat en tanke åt att det snart är jul, men det är ju inte långt kvar nu! Tar nog fram jullådan nästa helg.

Beställt vinterskor

Har precis lagt en beställning på LaRedoute. Det blev dessa vinterskor då jag desperat behöver nya. Jag har haft mina nuvarande i ca 7 år och de har hållt så många vintrar! Riktigt bra köp (ett par skinnboots i mc- modell från Bianco) som nu har de gjort sitt då jag testade dem här om dagen när det snöade och strumpan blev helt blöt...De här från Soft Grey är i kalvskinn med foder innuti och en bra sula. Blir nog perfekt för alla vinterdagar med promenader med hund och vagn. Just nu får man dessutom 50% på en vara + fri frakt så jag har verkligen fyndat (fick dem för 299 kr totalt!). Använd kod 422870. 
 

Läsa bok

Winston älskar verkligen böcker och det är jag så glad över! Nu vet man ju inte hur länge det håller i sig, men jag hoppas att han kommer älska böcker lika mycket som jag när han blir vuxen. Varje dag går vi igenom hans lilla bibliotek som vi har i vardagsrummet, det är totalt 33 böcker (plus att vi alltid har ca 4 stycken från biblioteket också, som vi lånar nya varje månad) Han plockar fram dem, jag läser och han lyssnar och sitter helt stilla. Sedan när boken är slut så väljer han en ny. Så vid slutet av varje dag ligger alla böcker på golvet. Plockar in dom (i färgordning) bara för att göra om det hela nästa dag igen :)

Adventsljusstake

 
Gillar verkligen den här ljusstaken från Åhlens som jag tror får bli årets adventsljusstake. Jag brukar pyssla ihop egna (här och här kan ni se exempel) men i år får det bli en "färdig". Kostar 149 kr.

Blåvitt

Jag började samla på blåvitt porslin i somras och har hittat en del på loppis. Mitt senaste tillskott är dock inget loppisfynd - utan ett fynd från Rusta. Fyra skålar i olika mönster för 79 kr. Jättefina är dom, ett julklappstips tycker jag!

Winstons första kalas!

I lördags hade vi kalas för Winston och det blev väldigt lyckat. Ingen stress, fördelsedagsbarnet var glad hela tiden, han fick superfina presenter, goda bakverk och trevlig stämning. Vi började kalaset med presenteöppning och sedan åt vi korv med bröd följt av fika. Jag hade bakat hallonpannacottapaj, halloncupcakes med vit chokladfrosting, kladdkaka med chokladglasyr och chokladbollar med nougat. Chokladbollarna var såååå goda! Stort tack till alla som kom ocn firade vår lilla älskling ♥

Vardagsrummet

Två bilder som jag knäppte i lördags strax innan gästerna kom (man får passa på att fota när man har städat ordentligt!) Har varit dålig på att visa bilder sedan vi byggde om, men så här ser det alltså ut. Väggen där bokhyllorna står fanns inte förut uatn vardagsrummet var jättestort och vi hade draperier med sängen bakom. Eftersom rummet hade två dörrar funkade det perfekt att dela av det med en vägg. Som ni ser på översta bilden så har Fredrik gjort två fönster upptill så att det nya rummet får ljusinsläpp. 

Winston 12 månader

Vår älskade lilla plutt, ett helt år är du nu!
Det är så mycket som har hänt i lillemans utveckling den sista månaden. Han står helt själv i längre stunder och i lördags tog han sina två första steg ♥ Han är helt tokig i bilar och böcker. Det är i stort sätt det enda han leker med just nu. Han kör bilarna runt runt i lägenheten och brummar för fullt eller så sitter han och bläddrar i bok efter bok. Favoritböckerna handlar om bilar eller djur. Finmotoriken har tagit ett stort steg framåt och helt plötsligt kan han bygga torn av 5 klossar, ställa upp alla djuren på fötter och ställa upp smala klossar på rad. Han kan även pricka i den cylinderformade och den kvadratiska klossen i plocklådan. Han visar med händerna och med läten och de få ord han kan vad han vill göra (t.ex om han vill äta för han handen till munnen eller så gör han en rörelse med handen som betyder att han vill ha en sked och äta själv). Han föredrar numera att äta själv med sked men hjälper även till lite med händerna ibland, och dricker jättefint ur vanligt glas. På kroppen kan han peka ut håret, händerna, tänderna, munnen och fötterna. På frågan "vart är" kan han peka ut mamma, pappa, Leo, Elton och moster. Han kan även peka ut en massa saker så som lampa, boll, bok, ballong, strumpa, bil. Han kan härma hur bilen låter och piper för att visa hur djuren låter (alla djur låter likadana just nu) Han vinklar även ut handen och "flyger" med den och brummar när man frågar hur flygplanet gör. Pussar allt och alla på beställning :) När vi är ute och går med Elton så pekar han ut träden och löven på marken. Han kan även hämta saker om man ber honom och kasta boll. Just nu går det verkligen fort och helt plötsligt kan han så mycket saker att jag inte hänger med. Säger man ajabaja till honom så härmar han och säger "ba ba". Han härmar väldigt mycket! :) Sovrutinerna har vi ändrat lite på så nu sover han en timmer mellan 10 och 11 och en timmer mellan 15 och 16. Men jag funderar på att börja med en sovstund om dagen mellan 12 och 14:30. Jag brukar prova det när han vaknar efter sju, men vaknar han närmare sex så håller vi oss till två sovstunder. Han dricker hälften välling hälften ersättning innan han lägger sig för natten och det funkar bra, men ibland vaknar han och vill ha en liten skvätt runt 5, annars sover han hela natten som vanligt till ca 6.30. Väldigt rolig tid just nu, även om man blir lite sentimental av att tänka på att han inte är någon bebis längre. 

RSS 2.0