Happy New Year


Det har varit en riktigt härlig kväll här hemma. Vi har lyssnat på musik och dansat runt som galningar med ett varsitt glas vin =) Vi har lagat en underbart god middag och druckligt ännu mer vin. Nu ligger i soffan och tar en liten paus, är sååå mätta! Men strax slår klockan tolv så då tar vi med oss ett glas skumpa på balkongen och tittar på fyrverkerierna. Sedan blir det en bra film (The Town) nerbäddade i soffan med lite choklad (och mer vin!!!).
Jag hoppas att ni alla har det trevligt ikväll och att det nya året blir fantastiskt! ♥


Dukning till nyår







Dansar runt här hemma till tonerna av Madonna och ett glas vin i handen =) Har dukat upp nyårsbordet, gick verkligen all in!! =) Haha, nä en trerätters blir det inte, men det var bara så roligt att duka upp. Hade vi fått gäster hade det mycket väl kunna se ut så här =) Ska strax hoppa in i duschen och sedan hoppa i något snyggt fodral och sätta igång med maten. Ikväll blir det bara jag och Fredrik och det ska bli väldigt mysigt, vi ska laga potatisgratäng med kött/quorn, sallad och så har vi en hel låda vin och skumpa =)

Svart duk från Hemtex, Fyrkantiga tallrikar från Rosenthal, Skål från Höganäs,
Servetter med stjärnos från Åhlens, Servettringarna är second hand, Vinglas från IKEA, Glas från Kosta Boda,
Bestick från IKEA, Runda bordstabletter från Ellos


På Plats...



Nu har mina fynd kommit på plats här hemma. På brickan blev det ett gäng vita blockljus och renhornen, har fortfarande inte riktigt bestämt mig för om de ska bli vita eller om jag ska behålla dem som de är...?
Hästarna står på rad tillsammans med de andra på fönsterbrädan =)


Seahorse



Inatt runt kl ett fick jag sådan lust att måla- så jag tog fram allt och satte igång =) Resultatet blev en sjöhäst! Denna ska ramas och stå på bänken inne i badrummet, motivet passar ju ganska bra där inne =)


New Shoes


Kom även hem med ett par nya skor i tisdags och jag är nog kär i dem! =) Det var väldigt längesen jag köpte ett par skor, har tidigare haft ett problem då jag var totalt besatt av att köpa skor, har ca 100 par och de flesta ligger nerpackade och oanvända. Fick en sån kick av att köpa skor och ibland köpte jag även fast jag visste att jag inte borde. Men jag tog tag i det och bestämde mig för att det fick vara nog! Haha låter väldigt allvarligt nu, men det var ett sjukt beteende. Anyway, har som sagt inte köpt skor påväldigt länge eftersom jag inte behöver, jag har en livstidsförbrukning av skor! Men dessa skönheter som var på halva priset på Monki fick föja med hem och jag är så glad. De är ju så fina! =)


A Closer Look...


Här kommer lite bättre bilder på mina second hand fynd. Köpte 6 servettringar med den söta rosetten för 10 kr/st. Renhornen kostade 15 resp 25 kr. Dessa ska jag spraymåla i matt vit färg och sätta ljus i, är så otoligt glad att jag hittade dem! Dalahästarna är äkta allihopa kostade 75, 55 och 45 kr, helt galet med tanke på hur mycket dessa kostar egentligen. Kan ju säga att i stort sett alla hästar de hade tog slut på ett par minuter. Tjejen framför mig i kassan bad om alla röda hästar, ett par turister köpte alla blåa (förutom den som jag lyckades tigga till mig) och jag tog alla vita. Tjejen i kassan kunde inte förstå att alla var så intresserade av hästarna =) Den fina silverbrickan blev min för 45 kr.


Second Hand


Här är alla mina fina fynd som jag gjorde på myrorna i tisdags. En silverbricka, servettringar i silver, tre äkta dalahästar och renhorn. Är så glad för mina fina fynd =) Ska visa en närmare titt på allt.


Pälsmössa


Jag är kär....i Fredriks pälsmössa! Den är så himla snygg och nu är den min, haha, näää men jag kommer att låna den så ofta jag kan =) Älskar färgen och modellen och att den inte är äkta men ändå så snygg! Vill också hitta en liknande...


Fika

Igår träffade jag Janine och vi hade en heldag på stan. Det blev söder med hela Götgatan från Slussen till Skanstull. En fika blev det också, i Skrapan med tomtelatte och goda cupcakes. Vi plöjde affärer som galningar, var helt slut när vi rundade av på Åhlens i Skanstull. Fick med mig fina fynd hem, från Monki och från Myrorna. Är så glad över mina fina prylar som jag fyndade på Myrorna, second hand är ju så kul! Ska visa allt snart.


Spring News


Det har trillat in lite vårnyheter hos H&M Home. Fanns inte så jättemycket, men kul att se lite nytt, de borde uppdatera oftare med nyheter. Gillar de vita kuddfodralen väldigt mycket, speciellt den runda. Gillar även tygkorgarna, speciellt de beiga med text, riktigt snygga att ha i köket. Och de blommiga är ju för söta att duka fram tepåsar och servetter i till fikastunden =)


Kortspel


Här hemma slappar vi som bara den och det är sååå härligt. Iågr spelade vi lite Skipbo vilket är mitt absoluta favoritspel, har spelat sedan jag var sju år så gissa och jag är grymt bra =)


Tavlor




Har fixat lite på våra tavellister i köket och jag är väldigt nöjd med hur det ser ut nu. Har ramat in min "French Lady" (tidigare hade jag "Love Letter" där som var ett kärleksbrev skrivet av Beethoven). Har även ställt dit tavlan som Fredrik fick av mig i julklapp. En canvas med en bild på honom och Leo, den finaste bilden jag någonsin tagit på dem ♥ Beställde den hos Fujidirekt och jag kan verkligen rekomendera att göra detta, blir så himla fint! Nu är det bara en fin ram till ugglan som ska köpas.


Julafton









Julafton igår var riktigt mysig. Vi började här hemma med att öppna några klappar. Sedan åkte vi iväg till mamma där vi åt underbart god julmat och massa sötsaker som jag hade bakat =) Kvällen spenderade vi hemma, Leo lekte med sina nya saker och jag och Fredrik skålade med ett glas rödvin och film. Mysigt ♥


Merry Christmas


Så här ser årets julkort ut som jag har fixat ihop i photoshop. Med detta önskar jag er alla en riktigt god jul!
Vi sitter och myser med julmusik och har precis ätit frukost. Nu ska finkläderna på, sedan öppnar vi några klappar och sedan bär det av till mamma där vi ska äta god mat. ♥


Chokladcupcakes med pepparkaka



Sådär, nu är mina cupcakes färdiga. Det blev chokladsmak med en vanlig creme cheese frosting och så är den toppad med en pepparkaka. Är så himla nöjd, tycker att de blev väldigt fina.


Xmas Music


Jag är inte speciellt förtjust i julmusik, men med en fantastikst sångröst och fina melodier blir det fantastiskt. Elvis, Carola och Sara Dawn Finer har lyckats utmärkt och dessa tre skivor går varmt nu till julen.
Bäst är så klart Elvis =)


Härligt att vara ledig....


I ugnen står en gäng chokladcupcakes och medan de blir färdiga dricker jag lite kaffe och läser ur min underbara bok "Cutting For Stone", är helt inne i den! Hur härligt är det att vara ledig!? Att kunna baka och läsa böcker och bara göra sånt som är kul och avslappnande. I love it! Imorgon börjar äntligen Fredriks semester också, ska bli så mysigt att vara lediga tillsammans. Hoppas att tiden går väääldigt långsamt =) Och imorgon är det julafton!
Nä nu måste jag kolla hur det står till i ugnen, man vill inte ha torra cupcakes! Sedan ska även en god glasyr på och så ska det toppas med...ja det får ni se när de är färdiga =)


Christmas Inspiration


Jag är helt såld på de här vackra bilderna, jag få sånt ha- begär efter att det ska se ut just så här hemma hos oss. Bokstäverna, kvistarna, hjorten, rosetten...ja det tilltalar mig verkligen!


Julkort


Julkort är så roligt! Hittills har det trillat ner 11 stycken i brevlådan och jag hoppas att det kommer fler. Jag önskar att jag hade fixat något fint där vi hade kunnat hänga upp alla kort, en liten lina med små nypor på till exempel. Men men, har försökt ställa upp dem fint framför spegeln på fönsterbrädan, men det är ju så tråkigt att inte alla syns. Fick även en väldigt fin present med julkortet från K och E, gud så glad jag blev! =) Jag ska även visa hur vårt julkort ser ut i år, men jag väntar ett tag till så att jag är säker på att alla har fått sina kort!


Snart sätter vi igång...




Jag och Leo var så duktiga och kom iväg så att vi var i Vällingby precis när affärerna öppnade. Han är så otroligt duktig och lättsam att ha med i affärer, fast jag skulle springa fram och och tillbaka i massa olika affärer så hängde han snällt med i varje affär, inte ett endaste pip om att det var jobbigt. Vi fick med oss massor hem, bara sötsaker, haha =) Fick även de två sista klapparna inhandlade. Snart sätter vi igång med godisbaket, ska bli riktigt spännande. Just nu vilar vi maten lite då vi precis åt en sen lunch, lite julmusik går i bakgrunden också,
åh så härligt ♥


God Morgon


Första dagen på min julledighet, känns så härligt! Dock vaknade jag klockan sju med huvudvärk och förkylning...men det blir nog bättre fram mot dagen. Det är fortfarande alldeles mörkt ute och det är så mysigt med min lilla kanin som lyser i fönstret. idag är planen att jag och Leo ska baka julgodis. Han hade sin sista dag i skolan igår så han får hänga med mig idag och imorgon medan jag fixar det sista inför jul. Imorgon har Fredrik sin sista dag och det ska bli helt underbart att få vara lediga tillsammans!

Letar runt efter goda recept, finns massa olika godis som jag skulle vilja göra plus att jag har kommit på ett litet eget recept som jag skulle vilja prova. Men det blir iallafall mozartkulor och Leila Lindholms Cornflakes Crisp. Saffranstryffel vore också gott. Mitt egna lilla påhitt har en smak och choklad och mint =) Imorgon ska jag även baka cupcakes, saffranskakan men vaniljglasyr och kanske prova jag på ett nytt recept på saffransrulltårta, lät så himla gott!

Så när Leo vaknar blir det frukost, lite barnprogram och sedan åker vi iväg till Vällingby. Ska även köpa lite presentpapper och så har jag en julklapp kvar, men jag vet precis vad jag ska ha så jag hoppas på att jag slipper trängas med andra panikslagna människor. Just därför vill jag komma iväg så att vi är där precis när det öppnar.


Dear Santa...

Här är min önskelista till tomten =)

Bricka, kudde och block från Svenskt Tenn, Lampa från Clas Ohlson, Uggla från Ilva, Svart skål från Iittala, Vita ramar i olika storlekar från IKEA (till mina tavlor), Pappelinamatta, en söt kokbok och en prenumeration
på Sköna Hem.
Jag har varit väääldigt snäll i år ♥


Påfågel & Uggla







Är riktigt uttråkad här hemma, har gått i pyjamas sen i torsdags och jag känner att jag snart börjar klättra på väggen. För att inte bli helt nuts så har jag varit lite kreativ idag och målat två tavlor. En påfågel på canvas och en uggla som ska ramas in med en svart ram. Är mycket nöjd med dagens fåglar =) Ugglan är inspirerad av ljusstaken från Ilva/ House Doctor, ville ha den väldigt grafisk och jag tror att den blir perfekt till en svart ram som tar fram just det grafiska i bilden. Påfågeln har ingen plats än, men får luta sig mot väggen så länges.


Saffranskaka med vaniljglasyr


Gjorde en otroligt god kaka igår som jag bara måste dela med mig av. Ville så gärna göra något med smak av saffran men inte de klassiska lussebullarna, jag klarar inte av att baka med jäst! Bläddrade lite i min bok "Sju sorters kakor" och i den hittade jag ett recept på saffranskaka, som är som en sockerkaka fast med smak av saffran. Tyckte att det kändes lite väl tråkigt så jag slängde ihop en glasyr med vad som fanns hemma och det blev perfekt. Så gott!

Saffranskaka
• 200 g smör • 0,5 g saffran (1 pkt) • 2 ägg • 3 dl socker
• 2 tsk bakpulver • 1, 5 dl mjölk • 4 dl vetemjöl

Inga svårigheter med denna kaka. Smält smöret och låt svalna, sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker. Tillsätt saffran, mjölk och smör. Blanda ner vetemjöl och bakpulver. Häll smeten i en smörjd och bröad form ca 24 cm i diamneter. Gräddas i nedre delen av ugnen enligt receptet i 45 minuter. Men jag tog ut min efter 35 minuter och den blev helt perfekt. Låt svalna, på med glasyren, in i kylen en stund och sedan är den redo ät att ätas.

Vaniljglasyr
Glasyren slängde jag bara ihop på en höft så jag vet inte exakt hur mycket det ska vara av allt.
Ingredienserna var iallafall färskost, vaniljsocker, strösocker och smör, om jag ska gissa på hur mycket av allt så blir det nog så här:
• 100 g färskost • 1,5 msk vaniljsocker • 1 msk socker • 1 msk smör
Deta blir ett tunt lager som ni ser på bilden. Mitt bästa tips är att smaka er fram tills glasyren är god helt enkelt =)
Ett tips är att kanske göra Leila Lindholms creme cheese frosting.


L'amour



Nytt kuddfodral från H&M Home med texten L'amour. I like it =)


Little Red Bow


Det är detaljerna som gör det. Med en liten röd rosett blev det genast lite mer juligt =)


Xmas Inspiration


Martha Stewart är en av mina idoler när det gäller inredning och speciellt där det kommer till att dekorera. Plöjer en massa bilder medan jag lyssnar på julmusik så julstämningen är på topp just nu (trots mitt eländiga tillstånd) Ska höja volymen på musiken, ta en till Ipren och en dos hostmedicin och sedan ska jag dra igång en liten lunch till mig och älsklingen som snart är hemma från jobbet. Ska även samla krafterna och försöka piffa lite här hemma inför helgen, så skönt att ha det rent och snyggt inför helgen.


Mina julfavoriter som jag spelar just nu...


I ♥ your blog


Det har ju verkligen blivit så att man har hittat sina favoritbloggar som man dagligen kikar på. Jag tänkte lista några av mina favoriter och jag delar in dem i kategorierna inredning, Mat & Godsaker och Lifestyle. Here we go:

Inredning
Ellas inspiration • Simplicity • House Of Philia • Hemmariket • Passion For Poison
Oh So Glam • Helt Enkelt • Flex Inredning • Purple Area • Elinas Hem 
Inspiration & Design Stil Inredning & Design • Vitt hus med vita knutar
My Home •  Designtjejen

Mat & Godsaker
Linnéas Skafferi Kalasgott En sida med mat • Bakfnatt • Bevemyrs
Cutecakes Hello Sugar

Lifestyle
Blondinbella • Kelly Biddle • Deliciously No Scarlett • Kenza • She City 
Angelicas Closet • Carolina Gynning • Rebecca & Fiona  • Nio Till Fem
Englas Showroom • Linnéa i USA • Sofis Snapshots • Hemma hos Katta
Molly Rustas 


Dörren



Så här blev resultatet efter att vi målade dörren vit. Glömde ju bort att ta en före- bild men som tur var så hittade jag en gammal bild där dörren fanns med. Har ju undvikit att fota så att dörren syns för att jag tycker att den är så ful. Men nu är den fin =) Nu är det bara handtaget som ska skruvas tillbaka, men vi avvaktar med det eftersom vi är sugna på att köpa ett nytt nu när dörren är så fin. Men det blev verkligen helt annorlunda med en vit dörr,
I love it!


Xmas Cupcakes


Ja detta är vad jag gör när jag är sjuk, googlar cupcakes =) Är riktigt sugen på att baka några fina jul cupcakes. Gillar verkligen idén med att spritsa frostingen i form av en gran och att sedan toppa med en stjärna, så något i den stilen tänker jag definitivt göra!


Sjuk...


                                                                                                                                                   Berlin, 2010

Idag mår jag riktigt dåligt! Kände redan igår att jag började känna mig konstig, frös som bara den fast jag låg nerbäddad i soffan. Hade ingen aptit och ont kroppen. Tog tempen- och javisst hade jag feber. Hela natten har varit en mardröm, har inte kunnat sova, ena stunden är det kallt och nästa så är man genomsvettig. När jag vaknade vid halv sju så hade jag så ont i halsen och hostan är mycket värre. Så går det när man försöker lura kroppen med Ipren och går till jobbet fast man inte är riktigt hundra procent. Hoppas att inte hela helgen blir sjukstuga nu, vore så tråkigt. Så idag blir det film och serier för min del. Så tråkigt, massa grejer som jag hade behövt fixa idag, både på jobbet och här hemma. Måste till exempel få iväg alla julkort och hämta ut en julklapp som jag har beställt och ligger på posten och väntar. Nu ska jag leta upp någon bra film att titta på.
Hoppas att ni har en trevligare torsdag än vad jag har ♥


Pimpade grenar



Var inne en sväng på Åhléns efter jobbet idag och köpte ett paket med många små silvriga julgranskulor. Hängde ett par i grankvisten och några stycken på de målade grenarna i köket. Blev himla mysigt, men jag ska nog köpa några fler olika kulor och hänga i grenarna i köket, fanns så himla många fina på Åhlens.


Ny Header


Pysslade ihop en ny header igår. Kände att det var dags för ett nytt utseende här på bloggen. Jag är sååå nöjd med den nya och jag är så tacksam för att snälla Nina hjälpte mig att få den på plats =)


Måndag


Igår när vi alla tre var på väg från tvättstugan så kröp Leo in under en stor gran, vi frågade vad han gjorde och han sa att det var en gren som hade ramlat ner som han ville "lägga upp i granen igen" =) Gren? utbrast jag, "Leo är det barr på den?", "Japp", "då tar vi med oss den hem". Leo såg lite förvirrad ut och undrade vad jag skulle ha den till. Grenen hamnade i en vas och sedan hade jag tänkt att hänga små julgranskulor i den. Det blir en mini julgran eftersom vi inte kommer att ha någon i år.

Idag är jag hemma och mår inte så jättebra. Planen var ju att ta det lugnt i helgen eftersom jag gick tidigare från jobbet i fredags med feber och en dos cocillana i kroppen som gjorde att jag kände mig helt väck...hela fredagen låg jag nerbäddad i soffan  med frossa och tittade på den ena tv programmet efter det andra. Sov flera timmar och vaknade inte förens kl elva dagen efter. Vi tog det lugnt hela förmiddagen och det kändes mycket bättre. På eftermiddagen åkte vi och handlande och sedan bakade vi pizza och så blev det en film som avslut på dagen. Igår kände jag mig sämre igen. Ändå satte jag igång och målade dörren samt baka pepparkakshus som jag hade lovat Leo att göra, annars hade jag hoppat över det. Kände mig helt svimfärdig igår framåt kvällen.

Inatt har jag sovit riktigt dåligt och drömt massa mardrömmar, vaknade upp helt genomblöt av svett. Vaknade av att jag hade ställt larmet för att kunna höra av mig till jobbet och meddela att jag inte kunde komma. Somnade sedan om och drömde mardrömmar igen, vaknade upp av att jag trodde att det var någon som försökte ta sig in i lägenheten...obehagligt, men självklart var det ingen där, bara något i drömmen som hängde kvar. Migrän, svidande ögon och näsa, och en kliande hals med jobbigt hosta. Har även värk i ryggen över lungorna. Har tagit en dos cocillana och ska verkligen ta det lugnt idag!

Tycker alltid att det känns jobbigt att vara hemma när man vet att man borde vara på jobbet. Så här har jag alltid varit, känner mig skyldig när jag är hemma och är sjuk. Men samtidigt har jag aldrig förstått sådanan som går till jobbet och är sjuka, vad tjänar det till? Men det var precis det jag gjorde i fredags. Jag tror att det hänger kvar från när jag jobbade på dagis. Där var vi alla så beroende av varandra, var någon borta så blev det tuffa dagar. Så för varje dag man var hemma kände man sig som en svikare. Och samtidigt blev folk galna om man kom till jobbet och var sjuk.


Pepparkakshus



Idag har vi bakat pepparkakshus. Vilket projekt det blev! Vi började med att sätta oss ner och skissa upp våra hus. Och sedan gjorde vi mallar för alla delar. Jag hade en idé om att Leo skulle göra sitt helt själv, ingen hjälp med ritningarna, utan bara precis så som han ville, det fick bli hur vingligt som helst =) Sedan var det dags att kavlar ut degen, skära ut alla delar och grädda dem i ugnen. Fredrik hjälpte oss att smälta socker i en stekpanna och sedan var det dags att bygga ihop. Fredrik byggde åt Leo, sockret blir ju varmt som fasiken! Han fick ihop huset hur bra som helst och det blev så gulligt, alldeles snett och precis så som han hade ritat det =)
Mitt hus blev total katastrof. Hade fått ihop grunden så bra men när taket skulle på så rasade det ihop totalt och gick i bitar, alltså takbitarna blev aldeles mjuka och bara föll isär. Jag försökte att rädda det, men ju mer jag pillade desto fler småbitar blev det. Jag var såååå jäkla förbannad. hade ju stått typ hela dagen och pysslat. Jag gav upp och lämnade mitt vrak..Leo kom ut till mig och sa att jag kunde få halva hans hus eftersom mitt hade gått sönder. Hur gulligt ♥
Jag gjorde ett nytt försök och fick lappa ihop alla småbitar. Och visst funka det, taket såg ut som ett lapptäcke =) Men med glasyr och massa smarties så gick det att dölja. Men det var ju inte alls så där mitt hus skulle se ut, haha, ser ut som om en tioåring på speed har gjort det =) Jag hade gjort värsta skissen med vilket mönster jag skulle göra med glasyren och så skulle jag dekorera med några rosa smarties och sikverkulor. Det skulle liksom vara "classy"...nästa gång köper jag färdiga delar och lägger allt krut på dekorationerna.


Tredje Advent


Nu brinner det tredje ljuset i vår adventsljusstake =)


Lite smått...


I år blir det inte så mycket jul här hemma, eller det blir iallafall ingen röd jul. Än så länge har vi ju adventssljusstaken och så har jag köpt blommor i form av tre vita hyacinter och två julstjärnor i miniformat. Även bokstäverna God Jul har kommit upp. Mer än så är det faktiskt inte. Ska dock hitta några fina små kulor eller stjärnor att hänga i kvistarna i köket. Och så blir det ju pepparkakshus imorgon. Skulle jag även hitta ett gäng billiga och snygga julgranskulor så skulle jag vilja lägga dem i en cylindervas och låta den stå som dekoration.


Lördag


Leo har tappat en framtand och den lilla gluggen är så gullig =)

Snacka om slapp lördag. Tog sovmorgon till kl elva imorse!? Jag brukar annars vakna runt åtta. Men det beror väl på att jag inte är helt frisk...Båda jag och Leo låg med feber igår. Idag har det varit betydligt bättre, men inte helt hundra. Vi har städat lite här hemma, tittat på djurdokumentärer, varit och handlat och bakat pizza. Fredrik och Leo har dessutom satt igång och målat dörren. Vilken skillnad det blir, så mycket snyggare =) Imorgon blir dörren färdig och då kommer det bilder. Vill även hinna med en sväng till Jysk för att köpa en spegel och så ska jag och Leo baka pepparkakshus, ska bli så roligt, jag har aldrig någonsin gjort det så det blir spännande. Har suttit och skissat hela veckan på hur mitt ska se ut, har massa post-it lappar på mitt skrivbord på jobbet med olika förslag, haha =)
Nä, nu ska Leo i säng och jag och Fredrik ska se på skräckis och käka Ben & Jerry´s som förblev oöppnad igår!? Fredrik köpte det för att vi skulle mysa till Idol men jag var inte sugen...första gången jag inte är sugen på BJ. Men idag är jag glad för att det finns en helt oöppnad Cherry Garcia i frysen =)
Hoppas att ni har en trevlig lördagskväll ♥


Painted Doors


Imorgon är planen att vi ska måla våra dörrar här hemma. Just nu är dom bruna träfärgade och jag har irriterat mig på dem väldigt länge. Jag tror ingen gissar fel på vilken färg det blir- vitt så klart! =)


Tips

Måste bara tipsa om denna tröja från Gina Tricot med snygga lappar på armbågen. Finns i en mängd färger och med eller utan text. Jag är ju svag för text så en svart med textskulle sitta fint för mig, men även den rosa utan text är fin. Kostar 199 kr.


Snökula


De är ju så söta! Och självklart är ju min favorit den med renen =) Finns hos Jysk och kostar endast 30 kr!


Love The Way You Lie (part 2)

Sååå himla bra! Mycket bättre än första versionen...


Hyacinter


Köpte vita hyacinter för ca en vecka sen och har väntat på att de ska slå ut. Igår när jag kom hem från jobbet tänkte jag "å vad gott det lukta hemma idag"- och sen såg jag...det var hyacinterna som äntligen hade slagit ut med massa vita blommor. Så fint ♥


Andra Advent


Sitter i soffan och myser med min laptop =) Andra ljuset är tänt och vi dricker lite kaffe och mumsar på chokladbollar. Känner mig inte alls bra idag. Har legat och sovit på eftermiddagen, vaknade för en liten stund sen, tog en dusch men känner mig fortfarande inte helt hundra. Skulle inte förvåna mig om jag blir sjuk snart... För övrigt har det inte hänt mycket idag, vi har tvättat och tittat på några avsnitt av "Life", en samling helt underbara djur & natur filmer, rekomenderas verkligen! Det blir nog en film strax och sen läggdags så att jag är pigg i morgon. Hoppas att alla har en mysig andra advent, nu är det inte långt kvar till julafton =)


Julgalan 2010


Vi satt på balkongen och hade utsikt över hela salen, så fint med alla stjärnor som hängde i taket!

Jag och Fredrik ♥

Maria Montazami och en annan kille som jag tyvärr inte vet namnet på var kvällens värdar. Maria var precis lika härlig som jag hade förväntat mig =)

Darin var så grymt bra- vilket röst!

Velvet var sjukt snygg!

Alcazar

Maria Montazami, Alcazartjejerna, Velvet och Pernilla Wahlgren

Som avslutsningslåt sjöng hela gänget "Don't stop Believing" och det var såååå bra!

Vi hade en sån himla rolig kväll igår då vi var på Julgalan 2010. Vi blev bjudna av Fredriks chef och vi var ett gäng på 10 personer. Maten var god och underhållningen var helt fantastisk! Jag hade mest sett fram emot Maria Montazami och Darin, men alla var ju så sjukt duktiga, dom bjöd verkligen på en riktigt bra show med så mycket bra musik och snygga scenkäder. Fick tyvärr inte bilder på alla klädbyten och alla artister. Det var värsta draget i Annexet, folk stod nästan på bordet och dansade. När Sebastian Seebach sjöng sin "Natteravn" så lyfte nästan taket, haha, det var sån härlig stämning! Det var även stand up med Stockholm Live, coverband som körde massa bra rocklåtar och så var det ju klubb! Folk dansade som om det var sista dagen på deras liv =) Vi var kvar till klockan slog 02:00 och sedan blev det en taxi hem. Ett stort tack till Fredriks chef som bjöd på denna underbara kväll! =)


Three Wishes


Det här är mina tre önskningar just nu! Stjärnskålen från Granit är jag väldigt sugen på, vill ett par stycken tror jag, fin att använda till lite allt möjligt, servering, småsaker, värmeljus...Lampan skulle vara helt perfekt här hemma, organzaskärmen passar med taklampan och den har bra storlek- och så är den ju vit! =) Blocket från Svenskt Tenn har jag dreglat efter länge. Tycker butiken ligger så dåligt till på Strandvägen, det är ju inte direkt där man hänger när man är på shoppingrunda, tar mig aldrig tid att gå förbi där. Tänkte att jag skulle vara lat och klicka hem den på deras webbshop istället men frakten var ju löjligt dyr!


House Doctor

Jag bara måste tipsa er om att House Doctor har öppnat en butik i Stockholm. Den ligger i PUB- huset (om jag inte minns fel så var det på plan 3) Jag var där på lunchen i måndags och det finns verkligen så himla mycket fint! Letade efter deras fina uggla (ljusstake) men självklart hade den redan sålt slut, just my luck!

RSS 2.0