Bilmatta

Såg att den här bilmattan har kommit in igen på H&M Home, är så sugen på att klicka hem den till lilleman, han älskar ju sina bilar och den här är ju så mycket finare än den klassiska bilmattan som är lite för färgglad för min smak...

Första plaggen & besök hos barnmorskan

De första små plaggen är köpta till Kickan som vi kallar henne i magen :) Jag tror inte att jag kommer vara så där rosa och fluffig när det gäller kläder till vår lilla tjej. Jag gillar ju rosa men tycker att tjejkläder oftast är så hysteriska med spets, volang, glitter, möster och ful nyans av rosa. Den här nyansen gillar jag, lite åt det pudriga hållet. Finns mycket fint efter Winston som hon kommer att få ärva, han hade mycket vitt och grått som bebis så det blir perfekt. I tisdags gick vi in i vecka 23 och igår var jag på besök hos barnmorskan. Blodtrycket, blodsockret och järnvärdet såg bra ut och lilla Kickans hjärta slog med 154 slag/minut ♥ Total viktuppgång hittills är 2,5 kilo. Vi bokade även in en glukosbelastning om två veckor....ser inte direkt fram emot det...men jag gör gärna alla tester som går för att vara säker. Nästa besök kommer hon att skicka en remiss till SÖS för ett planerat kejsarsnitt, precis som med Winston. Jag tänkte länge och ordentligt på att jag kanske skulle försöka föda "vanligt" den här gången, men nej, det tar emot så enormt mycket och jag blir helt enkelt panikslagen av tanken på det. 

Vecka 22

Gravid i v. 22 med Winston. Känner mig lite dålig som inte har tagit några bilder på magen än med lillan...
 
I tisdags gick jag och magen in i vecka 22. Tycker att det går lite långsamt nu, men å andra sidan så kan det ju vara sista gången jag är gravid så jag njuter! Jag är en person som gillar att vara gravid. Det är en fantastisk känsla att bära på ett litet liv i magen och att känna sparkar är så coolt! Jag känner rörelser varje dag och det är så mysigt. Att det gör lite ont ibland, att man är supertrött eller att man mår sjukt illa tycker jag inte är så farligt, det är klart att vissa dagar är jobbiga men när man tänker på varför man mår dåligt så är det ingenting i jämförelse med vad som väntar! Jag mår fortfarande illa vissa dagar, och då är det ordentligt! Lite halsbränna har jag även börjat att få, har inte kännt av det alls den här graviditeten (med Winston var det konstant!) men nu börjar det komma. Kissar varje eller varannan timme under natten, vilket såklart bidrar till att jag är väldigt trött om dagarna. En bra natt är jag bara uppe fyra gånger...Nästa vecka ska jag till barnmorskan och då kommer vi börja mäta magen. Var där sist i vecka 18 och fick höra bebisens hjärta (154 slag/minut). Passade även på att väga mig och hade då bara gått upp ett halvt kilo. Det hjälper att ha hund och en ettåring som man måste jaga hela dagarna ;) 

Charmtroll

I april får Ikea in en ny babykollektion och allt ser så himla fint ut! Härliga, lugna färger med fina mönster. Jag bara måste ha filten till lilltjejen :)

I ♥ bokrea

Jag verkligen älskar bokrea! Och då menar jag bokrea på nätet, tycker inte att det är speciellt billigt i butik, iallafall inte för mig som köper böcker på engelska. 9 böcker till mig och två till Winston för 200 kr! Det kallar jag reafynd! Upptäckte dock att alla böcker inte riktigt får plats i bokhyllan nu, måste ändra om lite i bokhyllorna för att få mer plats. Men snart är det nog dags att köpa en till...Mina bokfynd kommer från Bokus. 

Rutinultraljud

 
 
Idag har vi varit på det "riktiga" rutinultraljudet (förra gången visade det ju sig att jag bara var i v. 16 och därför kunde dom inte göra ett ordentligt ultraljud). Vi fick samma läkare som när vi gjorde RUL med Winston, och det kändes väldigt bra då han var sjukt noggrann förra gången. Och det var han nu också. Allt såg fint ut, det är så himla häftigt och faktiskt lite läskigt att kunna titta på bebisens hjärta, hjärna och lungor. Men så skönt att höra att allt ser bra ut. Och om doktorn har rätt så blir det en liten flicka :)
Jag var sååå inställd på att det var en pojke (och med Winston var jag så säker på att det var en liten tjej i magen). Det känns liksom fortfarande inte som om det är sant, och helt hundra kan man ju inte heller vara egentligen...;) men vi fick bilder som enligt doktorn visar tydligt att det är en liten flicka därinne :) Fredrik var helt säker på att det var en liten tjej och blev så glad när han fick höra att det var det. Namn har vi redan kommit överens om, men det håller vi lite på tills hon är här, men det börjar på J. Jag blev framflyttad tre dagar så jag är nu i vecka 21 (20 + 1) och beräknat förlossningsdatum är den 20 juli. 

RSS 2.0