Key Lime Pie





Jag och Fredrik har precis druckigt kaffe och tagit en bit Key Lime Pie- den blev så galet god! Limekrämen är helt underbar och det syrliga passar så bra med grädden. Den här kommer jag garanterat att göra fler gånger, det var ju lätt som en plätt att göra också. Jobbigt bara att den ska stå i kylen minst 3 timmar innan man äter den, gissa om jag har gått och suktat efter den =) För er som också vill göra den goda paj, kommer receptet här;

Pajskalet:
15 digestivekex
125 g smör

Limekräm:
1 burk kondenserad, sötad mjölk
5 äggulor
1 dl pressad limejuice

Garnering:
2,5 dl grädde
Skivad citron eller lime

Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen till ett fint "mjöl", jag gjorde det i mixern. Smält smöret och rör ihop med kaksmulorna. Tryck ut smeten i en form, jag använde en med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda skalet i mitten av ugnen i 8 minuter. Gör nu krämen. Separera äggulorna från vitan. Blanda ner gulorna tillsammans med den kondenserade mjölken. Pressa juicen ur ca 3 limefrukter (beroende på storlek, jag använde 2 stora och fick ihop till 1 dl) och blanda ner tillsammans med mjölken och äggen. Häll krämen i pajskalet och grädda i 15 minuter. Låt svalna och ställ den sedan i kylen i minst 3 timmar innan servering. Spritsa ut grädde runt kanten precis innan servering och garnera med några skivor citron eller lime.


Nytt...


Idag kände jag att jag ville pyssla med något här hemma och så fick det bli. Bytte plats på vasen med kvistar och ställde den mitt på köksbordet. Var inne en sväng på Åhlens och köpte glaskrukor, lila blockljus och sand och fixade till lite dekorationer till bordet. Är så nöjd! Blev så härligt med lite "natur" här hemma i form av kvistar och stenar, och den lila färgen på ljusen tycker jag väldigt mycket om!
Har även fått en idé till ett annat pyssel som ska upp till jul...=)


Just nu...


...sitter vi och myser i soffan. Jag dricker Bacardi Breezer Cranberry, den är så galet god! Har även en flaska rosé på kylning =) Vi tittar på "Så mycket bättre" och senare blir det movie night! =) Happy Saturday!


Key Lime Pie


Har länge varit sugen på att baka en Key Lime Pie, och idag tänkte jag prova det! Har aldrig bakat det förut men jag håller tummarna att den blir bra, det låter ju så sjukt gott! Bilder på skapelsen kommer later =)


Bloomingville


Har bloggat förut om Bloomingville och såg nu att det hade kommit nya inspirerande bilder på deras hemsida. Jag älskar verkligen deras bilder, stilen är underbar! Och jag blev ju väldigt glad när jag såg bilden med dekorerade kvistar =) Vill ut och shoppas som en galning och höstpiffa här hemma. Är så himla sugen på en dov, puderfärgad lila ton här hemma, blandat med härlig puderrosa! Å så fint...


God Morgon Lördag


Ååå så härligt med lördag! Här hemma har vi druckigt kaffe och tittar på nyhetsmorgon. Jag har även hunnit läsa ut en fantastisk bok; "The Help" av Kathryn Stockett- den var ju sååå bra! Jag har verkligen haft tur med mina senaste böcker, har inte läst en dålig bok på evigheter. Brukar alltid titta på The New York Times Best seller lista för att få lite tips på bra böcker. Nu ska jag jag ge mig på nya numret av "Sköna Hem", känner verkligen för att göra något pyssligt idag, vill ju måla en tavla och fixa lite här hemma. Men vi tar dagen som den kommer, jag älskar att ha en hel helg framör mig utan något inplanerat, bara njuta av varenda lediga minut...


H&M Home


Kikade in på H&M Home idag och blev glatt överaskad över nyheterna som har trillat in. Väldigt fina julprylar, finns en hel del som jag skulle kunna tänka mig att klicka hem. Är helt kär i servettringarna med rosetter och örngottet med ekorrar och texten "One upon a time..." Gillar även löparen med godsaker och tygkorgarna med en kanin och klubba på. Men det är fortfarande aja baja när det gäller att klicka hem grejer...=(


Pip, Pop & Pim


Nu är mitt lilla projekt färdigt. Grenarna har jag målat svarta och det är nog inget jag gör om snart igen, det var så jäkla jobbigt att måla varenda liten kvist. Tre små vita fåglar från Berry Details har nu intagit kvistarna och jag är så nöjd! Leo har döpt fåglarna till Pip, Pop och Pim =)


Sunday


Idag har vi haft lunchbesök i form av svärmor Birgitta och Lars, de hade med sig fina blommor och vi bjöd på kyckling & spenat paj. Efter en trevlig lunch och en pratstund om det ena och det andra så var det dags att säga hej då. Jag tycker att det är så roligt att få besök här hemma ♥


Love


Hit me like a ray of sun
Burning through my darkest night
You're the only one that I want
Think I'm addicted to your light


Kvistar & grenar


För några veckor sen fick jag helt plötsligt en idé om att jag skulle gå ut och plocka ihop lite kvistar som jag skulle måla vita. Dock blev det aldrig gjort. Började googla lite bilder idag och hittade en del, så nu kände jag att jag inte kunde vänta längre, så idag har jag varit ute och plockat med mig kvistar och grenar. Har ställt ihop dem i en glasvas och jag är så nöjd med storleken och formen på grenarna. Dock tror jag inte att jag vill ha dem vita länge, utan de får nog bli svarta. Har tänkt att dekorera grenerna efter säsong =) Just nu har jag hittat ett par vita fåglar med klämma på Berry Details som jag tänkte ha i grenarna. När det blir dags att pynta inför jul blir det nog svå kulor eller stjärnor, till påsk blir det små pastellfärgade ägg....osv. Ååå vad kul det här lilla projektet känns, ibland blir man så glad över vissa idéer man får =)


Fun at work!



Jag är så glad över att jag får gå till jobbet varje dag och ha roligt, jag trivs så himla bra! Dels för att jag har riktigt härliga kollegor och dels för att själva arbetsuppgifterna är så himla roliga och det bästa av allt är att jag lär mig så otroligt mycket nytt. En av de grejerna som jag är med och får arbeta lite med är en sida som heter inredningskataloger.se. Idén är helt fantastisk tycker jag, en sida där vi samlar Sveriges inredningsleverantörer så att man kan klicka hem deras produktkataloger- Jag ÄLSKAR kataloger =) Så ett tips till er alla idag är att ta en titt på sidan och go nuts- beställ hur många kataloger ni vill för det är helt gratis!


Autumn


Yes, det är ett faktum att hösten är här, fast det känns mer som vinter på en gång, det är ju apkallt ute! Blir så sugen på att höstdekorera lite här hemma, eller bjuda på middag och få duka riktigt höstigt. Får se om jag kan komma på någon fin dekoration som skulle passa här hemma...


Söndagspyssel


Detta är vad jag har pysslat med här på morgonen. Hittade själva citatet på nätet och tyckte var så gulligt =) Fixade till det i photoshop och printade sedan ut och ramade in. Nu står den på den nya fläkthyllan i köket.


Patch it up baby!


"We can patch it up baby..." är en textrad ur en Elvislåt som passar bra in på dessa plagg med "läderlappar" som detaljer. Det är ju så snyggt med en stickad tröja med lappar på armbågarna eller ett par leggings med lappar vid knäna. Gillar verkligen de mörka från Lindex med beiga lappar på insidan.


Äntligen IKEA!


Vi har haft en riktigt härlig lördagsmorgon här hemma med nyhetsmorgon, äggmackor och kaffe, och pratat om allt mellan himmel och jord. Nu är vi tillfixade och klara och tänkte gå ut en stund- till IKEA =) Whoohoo säger jag bara, har längtat som en galning dit efter att det har blivit inställt två helgenri rad. nu jäklar ska jag gå loss på allt det fina, godsakerna ovanför är vad jag har tänkt att få med mig hem, men jag misstänker att det kan bli lite mer grejer =) Övriga planer för dagen är baka bullar (Fredrik vill göra det) jag däremot vill baka Key Lime Pie, måla lite tavlor kanske, pyssla hemma och se på en massa skräckfilmer och äta gott.
Gud så härligt det är med helg! ♥


Little Bird


Fint kuddfodral från H&M Home i 100% linne, 149 kr. I like =)


Fynd


Fyndade en fin griffeltavla på Indiska här om dagen, fick den för 60 kr! Nu står den fint i köket och presenterar vad det blir för middag. Igår blev det paj och den blev helt galet god! =)


Färdigt!


Wohooo fläkten i köket är äntlign färdigbyggd och jag blev så nöjd! =) Kryddhyllan kommer absolut inte användas till kryddor utan det blir plats för lite dekoration. Just nu står det små träbokstäver där och burkar med stjärnor på. Ska fixa en fin liten tavla där också...så nöjd, så nöjd, köket ser så annorlunda ut nu än med det stora tomrummet som fanns där förut. kan inte fatta nu i efterhand att jag faktiskt först var emot fläktbygget, ville ju hellre ha konsollhyllor där.


Rustik Romantik


För mig innebär rustik romantik mjuka pasteller blandat med det lite hårdare i form av zink och silver eller mörk rotting och trä.

Vit spegel från Nordljus • Zinkkrukor från Stilero • Lampa från Ikea • Ljusstakar från EM
Krokar från Syster lycklig • Korgar från Kung Karusell • Roskudde från Mio och rund kudde från H&M Home
Klocka från Fabulous Living


God Morgon


Har varit vaken sedan halv sju imorse. Är hemma idag eftersom det bankas och stökas i köket idag- byggarbetare är här och bygger en fläkt i köket. Visar bilder när det är färdigt senare i eftermiddag =)
Sitter och tittar på nyhetsmorgon, dricker kaffe och bläddrar i nya numret av Elle. Idag blir det lite jobb hemifrån, städning, kolla lite serier och jag skulle hemskt gärna vilja hinna en sväng till Vällingby, jag måste köpte en ny jacka, fryser ju ihjäl i min vårjacka jag har nu!


Nya ljusstakar


Igår köpte jag tre nya ljusstakar på Mio. Precis sådana som jag ville ha, vita i gjutgärn. Tycker de blev så fina på rottingbrickan. Så synd att vår fina vita orkidé har tappat alla sina fina blommor, men den kommer väl igen snart...Angående brickan här så håller jag mig nog till dessa tre ljusstakar, jag bloggade ju om att ha en bricka full med olika ljusstakar, men jag tycker det blev så bra med kronan, glasflaskorna och böckerna så för tillfället får det va så här. Skulle vara snyggt att blanda ett par svarta gjutgärnsstakar också, men det återstår att se, har ju ändrat tusen gånger på den här brickan =)


2


Nu har min lilla häst från Panduro fått sällskap av en större från Village.


God Morgon Söndag



God Morgon! Sitter och dricker lite kaffe och bläddrar i sköna hem och Ikea katalogen. Vi ska ju dit i eftermiddag så jag försöker göra någon form av lista så att det inte blir så långdraget. Självklart är det en del av de grejerna med stjärnor jag ska ha och så har jag hittat ett fint runt bord som jag skulle vilja ha bredvid soffan. Nya ramar behövs också, och säkert så blir det lite ljus =) Vårt träd utanför fönstret är så himla fint med sina höstfärger. Är så glad att vi har skog precis utanför fönstret, på våren har vi ju ett körsbärsträd utanför, så fint! Nu blir det grötfrukost och sedan tvättstugan!


Filmen & boken


Har varit på bio med Eleonor idag och sett Eat Pray Love. Den var så bra! Läste ju ut boken tidigare i veckan och det är så härligt när man läser en bok och sedan kort därefter ser filmen, boken och filmen kompleterar liksom varandra. De har lyckats bra med att fånga upp det mesta i boken, som vanligt fattas det ju tyvärr en del bitar, men man kan inte begära att få med allt. En bok är alltid bättre än filmen, så är det bara...


Ljusbricka


Jag är så sugen på att göra något liknande här hemma. Det är ju så snyggt med en bricka med lite blandade ljusstakar på. Jag lutar nog mer åt det hållet att jag vill ha olika ljusstakar som inte behöver matcha varandra helt perfekt. Skulle nog vilja blanda vita gjutgärnsstakar med några i fattigmanssilver, vet att det finns på Mio, då det ska jag spana efter idag...


Helgläsning...


En massa tidningar har trillat ner i brevlådan i veckan, så nu har jag en hel del helgläsning framför mig =)


Nya Böcker


Böcker är det enda jag är tillåten att klicka hem under mitt klick förbud. Det är så svårt att hitta billiga och bra böcker på engelska ute i bokaffärerna. Adlibris är mitt favvoställe när det gäller böcker, fraktifritt och billigt!
Läste ut "Eat, Pray, Love" i måndags och har nästan blivit tokig utan en bok resten av veckan. Nu har jag två nya! "Little Bird Of Heaven" av Joyce Carol Oates, som är en av mina favoritförfattare. Den andra boken heter "The Help" och är skriver av Kathryn Stocket. Vet inte vilket jag ska börja med...

P.S. "Eat, Pray, Love" är verkligen en bok jag kan rekomendera!


Stars


Oh my god...gissa vem som ska till IKEA på söndag i ren panik och rensa hyllrona?


Rosebud



Jag har fått en sån fin ny blus/tunika av min underbara Fredrik. Den är av märket Rosebud och finns att köpa på Joy. Hade aldrig trott att det finns så mycket fina kläder på Joy, men det fanns så mycket fint, väldigt mycket romantiskt och Odd Molly över kläderna. Är så kär i den, så fin! Den fanns även i rosa och jag skulle så gärna vilja ha den också =)


Premier


Om det är något jag verkligen tycker är vardagslyx så är det tidningar. Jag prenumererar til höger och vänster på en hel del tidningar och det bäst jag vet är ju när man får premier med sin prenumeration =) En av mina senaste är Allt Om Mat och som premie fick man en digital köksvåg och en skalkniv från Fiskars =)


En liten häst...


Igår var jag och Fredrik på en liten shoppingrunda i Nacka Forum. I mina påsar låg det pland annat den här lilla vita hästen som man kan sätta ett ljus i. Har ju länge varit ute efter en "dalahäst" fast i helvitt. Har hittat en på EM som jag har planerat att köpa, har även hittat en på Village....anyway, tänkte att den framtida hästen och den här ska få hålla varandra sällskap. Denna kommer från Panduro och kostade ynka 34 kr.


Beautiful Girls ♥


Söta Jacqueline och storasyster Adrienne, så himla mysiga. Lilla J är bara 5 veckor gammal och världens gosigaste bebis =)


Grattis Mamma!


Grattis mamma på födelsedagen ♥


God Morgon!


Skönt att det går att blogga igen! Det funkade ju inte alls igår...god morgon på er! Har varit vaken ett bra tag, käkat frukost, kollat på Glee och varit nere i tvättstugan. Nu dricker jag kaffe och kollar i nya Elle Mat & Vin. Fredrik är ute och golfar så jag är hemma och fixar lite tänkte jag, man hinner ju knappt städa mitt i veckorna. I eftermiddag åker vi iväg och firar mamma som fyller år idag ♥


RSS 2.0