Julgalan 2011


På fredag ska vi på Julgalan. Åh det ska bli så roligt! Det är Fredriks jobb som bjuder och vi var ju även där förra året. Hade inga förväntningar alls då men det blev en riktigt lyckad kväll. Så vi ser verkligen fram emot fredag. I år kommer vi bland annat att få se Danny, Charlotte Perrelli, Brolle, Loreen, Linda Bengtzing, Jessica Andersson...Tror det kommer bli riktigt bra :)


Soft


Fick precis hem en katalog från H&M som innehöll en massa mysiga plagg. Blev så sugen på att klicka hem lite myskläder till oss allihopa. Längtar så otroligt mycket efter ett få vara lite julledig. Bara glida runt i hemmakläder, mysa, tända ljus, dricka julmust, se på film, läsa böcker, sovmorgon, krama Elton, pussa på Fredrik, spela spel med Leo, baka...Tror bestämt att det blir nya tofflor till oss allihopa iallafall, Elton har bitit sönder mina och varken Leo eller Fredrik har några.


Nu är det jul här i vårt hus...










Igår julpyntade jag lite här hemma och här ser ni resultatet! :)


Adventsljusstake



Idag plockade jag fram förra årets burkar med siffror på för att fixa ihop årets adventsljusstake. Det blev vit sand i år som jag hittade på Ikea för ett bra tag sen. I men lite ljus och så ställde jag dem på en silverbricka med några kottar som jag köpte idag på Rusta. Blev himla bra tycker jag! Men nu i efterhand har jag flyttat på brickan och ställt den på vardagsrumsbordet istället. Har nämligen gjort ett fint litet arrangemang med inspiration från den här bilden, och det står nu fint bredvid lilla kaninlampan. Bild kommer strax!


Vincent


Igår var vi på Gärdet för att kolla lite på outleten som ligger där. Hade ju fått mail om att det var Himla som var där och då fick jag bråttom! :) Vi hittade en massa bra julklapper och även dessa fina skor från Vincent till Leo. Det fanns en liten hörna längst in med massa barnskor. Dessa är i äkta skin med fuskpäls inuti hela skon och vi fick dem för bara 100 kr. Vilket jäkla kap! ;) Och Leo är så himla glad för dem också, han säger att det är de skönaste skorna han någonsin har haft!


Breaking Dawn


Igår såg jag äntligen "Breaking Dawn" med Melanie! Jag tyckte om den väldigt mycket, kändes väldigt annorlunda från de övriga filmerna och längtar man ju ihjäl sig efter den andra delen! Fast jag redan vet hur det går så är det spännande. Ni som inte läst böckerna - gör det! Bättre än filmerna, förutom den första, där jag fortfarande tycker att den filmen är bäst och hittills den enda filmen som är lika bra som boken.


Eltons favoritplats




Eltons nya favoritplats är uppe på soffan där den nya pälspläden ligger. Där kan han ligga och sova i flera timmar. Det mysigaste är att ibland när vi sitter i soffan så känner man hur han lägger sitt lilla huvud på axeln eller delar ut några pussar i nacken. Min lilla mysiga Elton ♥


Julinspiration


Jag är nog lite kär i det här fina arrangemanget! Gissa om jag tänker göra något liknande - oh yes! Jag har en perfekt rund silverbricka och en vit, glittrig ren. Det får bli min grund, och sedan tänker jag bygga på med silverglittrande kottar som jag har hittat på rusta och de fina ljuslyktorna på bilden finns billigt på Åhléns. En liten, vit  hyacint i ett glas hade tänkt mig också. Åh vad mysigt det ska bli att få julpynta! :)


Insanity - Jag är äntligen färdig!


Gud vad glad jag är, idag blev jag nämligen färdig med min Insanity workout - woohoo!!! i 60 dagar har jag svettats och kämpat. Fina resultat har jag fått också. Har gått ner 8,1 kg och minskat 21 cm i midjan. Känns helt underbart! Nu tar jag en veckas "paus" och tränar lite vad jag vill och sedan fortsätter jag med The Asylum som är ett fortsättningsprogram för Insanity på 30 dagar. Nästa mål är att gå ner 5 kg eller mer fram till den 31 januari.
Here we go!


Belöning


Jag har gjort en deal med Fredrik. Om vågen visar att jag har gått ner 5 kg eller mer den 31 januari så får jag den här fina brickan från Svenskt Tenn som jag har dreglat efter hur länge som helst. Först hade jag ju tänkt att köpa den till mig själv men Fredrik sa att han ville göra det eftersom han redan nu tycker att jag har varit så duktig! :)


Dukning








Igår firade vi tre år och åt en riktigt mysig middag här hemma. Jag dukade och piffade innan Fredrik kom hem från jobbet och för typ första gången någonsin så kommenterade han dukningen - "Men åh vad fint du har gjort älskling!". Vi drack vin, lyssnade på musik och lagade mat. Det blev potatisgratäng med kyckling för Fredrik och quornfilé för mig, och en god sallad till det. En väldigt mysig kväll helt enkelt! ♥


En liten present...



Har precis slagit in en liten present till min Fredrik som han ska få ikväll :) Inget speciellt så där, men lite småsaker som jag vet att han vill ha och behöver. Ser verkligen fram emot kvällen då vi ska mysa riktigt ordentligt!


3


Idag har jag och min underbara Fredrik varit tillsammans i tre år. Gud så fort tiden går! Så ikväll ska vi fira lite med middag och vin här hemma, och en liten present har ska min älskling självklart få också :) Imorgon blir det även en mysig bio. Love you ♥


Te


Sitter hemma och jobbar, var tillbaka på kontoret idag efter att ha varit hemma i tre dagar och varit sjuk. Så skönt att komma ut! Idag var det inte alls jobbigt att lämna Elton ensam hemma, står utanför dörren länge och lyssnar, men han piper inte alls. Så skönt, jag vet inte om jag hade klarat av att gå om jag hörde honom, min lilla plutt! Dricker lite vaniljte ur min fina kopp från Anthropologie, älskar den! Dags att återgå till jobbet, skönt att ta en liten "powerbreak" på några minuter, annars fastnar man lätt i samma spår och blir lite seg. När jag har jobbat färdigt ska jag se om jag kommer in på H&M, det är ju värsta trycket på webbshoppen idag eftersom samarbetet med Versace släpps idag....


Bladverkets Julsalong


Nu är det snart dags för utställning igen! Jag är en av 9 deltagare på Bladverkets julsalong. Hade tänkt att måla lite nytt, det var ett bra tag sedan jag målade och jag saknar det verkligen!


Morgonpromenad



Om ni undrar så har bloggen varit död i några dagar eftersom jag har varit sjuk! Feber, hosta, halsont och bara allmänt ont i kroppen. Hade tänkt att gå till jobbet idag, men kände att jag inte var redo. Ska vila upp mig riktigt ordentligt idag så att jag kan vara på plats imorgon igen, bara inte febern kommer tillbaka igen...
Har iallafall varit ute på en härlig morgonpromenad med Elton. Så härligt med solen som skiner och den friska luften. Nu blir det nog en film i soffan bredvid Elton som har somnat :)


Ny Mössa


Köpte en ny mössa förra helgen, skönt att ha när det blir mycket promenader nu med Elton. Chokladbrud med en liten pälsboll, kostar 98 kr och kommer från H&M.


Siffror och bokstäver


Som ni kanske redan vet så älskar jag ju bokstäver och siffror när det kommer till inredning. Vill så gärna ha örngotten (hint till tomten...) från H&M Home!
Kudde från Mio, vattenkaraff från Bolina, Necessärer från H&M home,
Kruka från Mio, ljus och örngott från H&M Home.


GRANIT



Förra året när jag letade efter dessa stjärnformar från Granit så var de totalt slut i hela Stockholm. Men i lördags var jag inne en sväng på Granit, och hur glad blev jag när jag såg att de hade kommit in igen!? Köpte fyra stycken, men ångrar att jag inte köpte två till, får göra det någon annan dag. Tänkte att de skulle vara fina att göra pepparkakscheesecake i till julafton. Dessa kommer nog att få hänga med vid en massa tillfällen - russin och mandlar, oliver, nötter, godis...eller varför inte med en litet värmeljus i. Kostar 25 kr/st.


Alla krossade hjärtans dag





Idag när jag och Melanie var i stan för en liten shoppingtur så såg vi en massa folk på Plattan som höll i vita ballonger. Helt plötsligt så släppte alla sina ballonger samtidigt och det var faktiskt väldigt fint! Tydligen så är det alla krossade hjärtans dag idag och detta hade något med det att göra.


Orange


Jag gillar verkligen dessa två armband från H&M, som det är lite Hermés känsla över. När det gäller just armband så tycker jag att det är så snyggt med färgen orange!


Hjort



Den här fina hjorten budade jag hem på Tradera. Fick den för 91 kr och det var den värd, så fin!


Pälspläd


Igår kom äntligen den vita pälspläden som jag har beställd från H&M Home. Jag älskar den! Har lagt den över ryggen på soffan och den räcker precis hela vägen, perfekt! Soffan är galet mysig nu :)


Ny matta


Jag har ju helt glömt bort att visa er den nya mattan i köket. Beställde den från Ellos för ett tag sen och jag är så nöjd. Riktigt fin kvalité och stjärnorna är underbara. Har några småändringar som jag vill göra i köket, bland annat en ny gardin.


Skogspromenad










Idag har duktiga lilla Elton varit hemma själv medan jag har varit på kontoret. Det kändes riktigt jobbigt att stänga dörren imorse och bara gå. Väl på kontoret har jag så mycket att göra, så då tänker jag inte på det, men när klockan närmar sig tolv så vill jag inget hellre än att gå! Hela resan hem är jobbig, då vill jag bara hem så fort som möjligt. Tänker på vad han gör, om han har pipit, om han har gjort sig illa. Haha, asså gud vilken "hönsmamma" jag låter som nu! Han blev så himla glad när jag kom hem, och lika glad blev jag. Vi gick ut på en härlig promenad i skogen, och han skuttade och var så himla glad. En massa fina bilder fick jag på honom också :) Är ni trötta på att se bilder på Elton vid det här laget? ;)


Jobbigt


Idag är jag tillbaka på kontoret efter att ha jobbat hemma en hel vecka. Lilla Elton är hemma hos mamma. Jag har redan ringt två gånger för att höra hur det går, och han piper lite och verkar lite nere, stackars liten! Men jag hoppas att Romeo kan pigga upp honom lite :) Det är riktigt jobbigt att vara ifrån honom iallafall! Men snart får jag äntligen pussa på min lilla Elton, går från kontoret om 20 minuter :)


Julklappar


Julen 2010

Idag har jag gjort beställningar här och där och i stort sett alla julklappar är färdiga, gud så skönt! Den enda som är kvar är självklart Fredrik som alltid är svårast att köpa något till, men jag tror att jag vet vad han ska få. Det blir en runda till stan i helgen för att köpa det sista, tänkt vad skönt att vara klar så tidigt!


Handduk


Jag känner själv att nivån på bloggen inte är den bästa seda lilla Eltons ankomst ;) Så nu bjuder jag på ännu ett inlägg som handlar om min lilla hund; jag har beställt den här handduken till Elton som han ska få i julklapp, haha, ja- han ska få en julklapp! Mest är det för att han behöver en egen handduk, vi duschar hans tassar varje gång han har varit ute och den här med hundar var ju såååå söt! :) Och jag misstänker att han kommer att älska att riva upp ett paket!


Korg





ÄNTLIGEN har Elton fått sin egen korg att sova och vila i. Köpte ju en på Tradera innan vi hämtade honom, men den var sjukt stor! Var nere på vår lilla loppis i torsdags och såg att de hade en mindre korg. Frågade om den var till salu, men det var den inte! De behövde den för förvaring så det spelade ingen roll vad jag ville ge för den. Men då kom jag på att jag hade den stora som jag inte ville ha, så jag gjorde en deal att vi skulle byta, och det gick de med på :) Var nere nu på lunchen och bytte och har gjort i ordning hans säng. I botten har jag lagt en kudde, och sedan en fleecepläd och överst hans fina teddypläd från Rusta :) Han har även fått kudden med hjorten från H&M Home och så sitter självklart hans nalle Bodil där också :) I helgen ska jag köpa färg och spraya korgen vit, sen är det helt färdigt!


Söndag








Vi har varit på en härlig långpromenad ner till stranden, så långt är det ju inte egentligen, men för lilla Elton är det hittills den längsta sträckan han har gått, han orkar inte allt för mycket :) Han har hälsat på massor av hundar och även en massa människor som vill klappa honom. Man kan höra på långt håll "Meeen guuuud vad söt", och så kommer det fram någon som vill klappa. Och så är det lika kul varje gång någon frågar vad han är för ras "Jo, han är en blandras mellan Cavalier, Shih tzu, Griffon, Skyeterrier och Bolognese". Haha, folk ser lika förvånade ut varje gång :) Väl nere på stranden blev han rädd för ankorna, men han gillade att gräva hål i sanden, så synd att kameran dog, såg så himla roligt ut, hade velat filma det. Nu ligger Elton utslagen på mattan och sover,
 lilla gubben ♥


Kuddar & Pläd






Lite nytt har hamnat i soffan. En randig pläd från IKEA som jag köpte förra helgen, var så trött på våran gröna pläd som vi hade innan, och jag är grymt nöjd med den nya! Två nya kuddfodral har det blivit också, ett med hjort från Ellos och ett med stjärna från Jotex.


Tygkorgar



Jag gillar verkligen tygkorgar, tycker att det är snyggt till både förvaring och att duka med för att ha bröd, kakor, servetter eller annat i. Den vita med text har jag betsällt från Jotex och agerar just nu som fruktkorg på köksbordet. Den blommiga kommer från H&M Home och i den  har jag servetter som står i fönstret i "lilla köket".


Söt!



Ni får ursäkta, men jag kan inte sluta fota min lilla Elton, är såååå söt! :)


Fredag


Nyvakna imorse runt kl 06:00...

Woohoo, idag är det fredag! Gud vad skönt det ska bli att få sova ut, att bra kunna somna om efter att Elton har väckt oss vid 5 på morgonen, utan att behöva tänka på att man måste upp snart. :)
Idag ska vi åka iväg till Zoo affären i bromma för att köpa lite mer mat åt Elton, samt lite nya leksaker, asså han biter på ALLT. När vi vaknar på morgonen så har han varit och hämtat en massa "skatter" och lagt i sin säng. Bland annat gillar han Fredriks arbetskäder, mina ballerinaskor, strumpor och alla sina leksaker. Ser så roligt ut när det är fullt med grejer runt omkring honom :)

Förhoppningsvis får han även en ordentlig korg idag, nu sover han på några filtar på golvet. Korgen som jag köpte via Tradera var alldeles för stor! Men jag hittade en mindre korg nere på vår loppis, den var egentligen inte till salu, men jag gjorde en deal med dem om att de får mina stora korg i utbyte mot den lilla. Ska ävan köpa sprayfärg så att den blir vit! :) Så med andra ord är det bilträning som gäller för lilla Elton idag!

Helgen blir annars väldigt lugn, vi ska bara vara hemma och mysa, vi tre ♥


God Morgon!



God morgon önskar jag och lilla Elton ;)

Har varit uppe tidigt imorse, Elton vaknar ungefär vid kl 5 varje morgon och är jätteglad och vill leka och pussas. Har tidig tvättstuga idag innan jag börjar jobba. Provade att lämna honom ensam för första gången när jag slängde in tvätten i maskinen. Guuuud vad jobbigt det var, stressade som fasiken ;) Var borta i 10 minuter och det gick jättebra. Snart ska jag ner igen, men den här gången får han följa med så att han får komma ut på en liten promenad också. Men sista rundan till tvättstugan tänkte jag lämna honom ensam igen.


Pumpor


Fredrik och Leo gjorde så fina pumpor i helgen. Vi tänder dom varje kväll nu ute på balkongen, väldigt mysigt faktiskt! :)


Inflyttningsfest


I lördags var jag och Fredrik på inflyttningsfest hemma hos Robert och Sanna. Deras lägenhet var jättefin och festen var som förväntat riktigt rolig! :) Tyvärr tog jag inte så många bilder, vi hade helt enkelt för roligt för att jag skulle komma ihåg det!


I'm In Love


Elton är det sötaste som finns! Guuud vad mysig det är att ha honom här hemma ♥ Här sover han med sin lilla nalle som jag köpte på Ikea i helgen, vi har döpt henne till Bodil, haha. Kastar man iväg henne så springer Elton och hämtar henne. Och säger vi "sök Bodil" så letar han upp henne och hämtar henne till oss. Han kommer bli riktigt duktig på att hämta saker.

På natten vill han gärna komma upp i sängen, men vi är stenhårda och han har fått en liten sovplats precis nedför sängen, bredvid på min sida. Vaknar ibland mitt i natten av att han slicker mig i ansiktet och piper. Man vill ju inget hellre än att ta upp honom och gosas! Men tillåter man det en gång så blir det tyvärr lätt en vana.

Ibland är han så himla busig och biter på allt möjligt, men han är så lugn och fin och lyssnar på vad man säger.
Han är fortfarande inte riktigt van vid att gå i koppel ibland stannar han bara och sätter sig ner och tittar frågande på mig :) Men han vet vilken port som är vår, så fort vi närmar oss så springer han för fullt.


RSS 2.0