Shopping i London


Parfym, duschcreme och badsalt från Next, 6 pund, present till Melanie.

Handkrämer från Next, en till mig och en till Melanie 7 pence/st

Klocka köpt i Notting Hill för 10 pund, present till Melanie

Plånbok från Primark, 4 pund, present till Melanie

Böcker från Waterstones, 17 pund för alla tillsammans.

Fodral till åkkort och armband i läder från små butiker i Camden Town.

Födelsedagskort från Next, 2 pund tillsammans.

Underkläder för 1 pund/st från Primark

Passfodral i läder från Saddler som vi köpte i Notting Hill, 10 pund/st

Tvål och handcreme som jag hittade inne på John Lewis. Nedsatt från 30 till 15 pund.

Doftljus och rumsspray från Sainsbury's för 4 pund tillsammans.

Liten ram med magnet på baksidan från Habitat, fick den för 1 pund!

Låga vita Converse, köpte dem på Footlocker i Camden Town för 35 pund.

Jag har varit så himla seg på att visa upp vad jag köpte i London. Men här har ni mina fina fynd, och några av grejerna har ni ju redan sett. Shoppingen i London är verkligen grym! Jag och Fredrik vill definitivt tillbaka enbart för att shoppa. Dock var jag väldigt besviken på Primark, det kändes bara hysteriskt och äckligt. Hittade absolut inget fint, allt såg bara felsytt och billigt ut. Är dock väldigt nöjd med underkläderna, bra material och passform och ser lika fina ut efter en tvätt. Plånboken till Melanie och kläderna till Leo är också väldigt fina.


Hip Hop Abs


Jag har precis kört ett pass med Hip Hop Abs. Körde första skivan som är Fat Burning Cardio (precis som videon ovan, dock visas där bara uppvärmningen). Det var riktigt roligt och det krävde inte alls mycket plats på golvet. Vissa övningar kändes verkligen i magen! Skulle passa perfekt att köra lite extra magövningar efteråt tycker jag. Ska köpa en yogamatta imorgon som man kan ligga på för att göra olika övningar. Ska även köpa lite mer träningskläder, behöver verkligen lite fler ombyten, man blir ju genomsvettig!!!
Galet skönt känns det iallafall. Kommer att köra detta ett tag framöver med en promenad på morgonen och ett pass med Hip Hop Abs på kvällen.

Nu ska jag duscha och sedan blir det middag framför några avsnitt av Dexter. Ska nog laga en couscoussallad med zuccini, quornfilé och massa grönsaker. Jag kommer att uppdatera om all träning och recept och så på min andra blogg för er som är intresserade :)


ÄNTLIGEN!


Yes, jag är en riktig boknörd, you know it! ;) Denna bok läste jag första året i gymnasiet, alltså en hel evighet sen! Minns att jag tyckte om den så himla mycket och att slutet skrämde mig och att hela boken allmänt var lite läskig. Men mer än så minns jag liksom inte. Hade boken på svenska men lånade ut den till en vän och nu är den borta. Det stör mig inte så mycket eftersom jag sedan flera år tillbaka har slutat läsa på svenska och bara vill ha mina böcker på engelska. Tänkte att jag skulle klicka hem den på Adlibris där jag köper de flesta av mina böcker...men där fanns den inte. Inte heller fanns den på Bokus, CDON eller Akademibokhandeln. Skrev in min mail på en lista där jag skulle få besked när den fanns i lagret igen. Detta var typ ett år sen! Boken finns fortfarande inte att få tag på. När vi var i London tänkte jag att nu måste jag ju ändå få tag i den. Fick hjälp inne på Waterstones - den fanns inte i hela London! Fick panik och tänkte att jag skulle be Eleonor köpa ut den i USA och ha med sig den till Sverige när hon kommer, så jag kollade på Barnes & Noble:
Not currently available!!!!!

Så, hur har då denna bok hamnat hos mig kan man fråga sig? Efter ett mindre psykbryt och några svordommar så tänkte jag "Fasiken, en bok kan väl inte vara så svår att få tag i!?". Hittade en sida där privatpersoner säljer begagnade böcker - Hittade Per som hade min älskade bok och sålde den för 30 kr. Idag kom den i brevlådan och jag känner mig som ett barn på julafton. På köpet låg det en trevlig lapp i boken vilket bara gjorde min ännu gladare. Nu jäklar asså, bäst för den här boken att den är lika bra som jag minns! :)


Dexter


Äntligen har jag lyckats övertala Fredrik att vi ska börja kolla på Dexter. Jag vet faktiskt inte varför han inte har velat se det förut, men nu är det typ det enda vi gör. Haha, slappaste semestern ever, ligger i soffan och kollar avsnitt efter avsnitt. Nu har vi börjat på säsong 3. Det är så galet bra! :)


Fredag


Köpte en massa frukt och grönt igår, bland annat nektariner som är så himla gott!

Dag 2 och jag har varit ute och promenerat på morgonen, känns sååå skönt! Vi var och handlade en massa nyttig mat igår så det känns väldigt bra. Jag tycker att det är superviktigt att planera sina måltider, blir man för hungrig och det tar för lång tid innen maten är klar så händer det lätt att man äter för mycket eller att man stoppar i sig något onyttigt. Nu när jag har semester är det ju hur enkelt som helst, men sedan när jobbet kickar igång igen i höst så gäller det att planera riktigt ordentligt med lunch och ett mellanmål. Vi har ju världens bästa och finaste kök på jobbet (ska visa bilder någon gång) det enda man får passa sig för är det obligatoriska fredagsfikat vi har samt glassboxen från SIA där en kula glass bara kostar 5 kronor för oss anställda ;)


Healthy!


Jäklar vad skönt det var att powerwalka! jag bara flög fram i mina nya skor! Och löparbyxor är ju helt fantastiskt, sitter som ett smäck, material som andas och gör att man inte blir helt svettig och blöt. Åt gröt med rivet äpple och kanel + en halvliter vatten när jag kom hem. Känns så bra! Ikväll ska vi iväg och handla på Willy's, jag har suttit och skrivit på en inköpslista på vad jag ska ha. Nu blir det nyttig mat och inget godis fram till den 13 augusti (då ska vi ha födelsedagsfest för Fredrik och sedan åker jag till Helsingfors en vecka) och så blir det minst en promenad om dagen, helst två! Detta står på inköpslistan:

Råris, Fullkornspasta, Potatis, Quinoa, Couscous (fullkorn), Röda linser,Havregryn, Spenat, Broccoli, Blomkål, Morötter, Äpplen, Clementiner/Apelsiner, Vattenmelon, Jordgubbar, Ananas, Vindruvor, Gurka, Paprika, Isbergssallad, Ruccola, Rödlök, Avocado, Majs, Gröna ärtor, Frysta bär, Tomater, Citroner, Basilika, Haricots verts, Zucchini, Vitlök, Lax, Torskfilé, Sojakorv, Quornfärs, Quornfiléer, Falafel, Fiskbullar (yes, I love it!), Tonfisk, Ägg, Krossade tomater, Turkisk Yoghurt, Havremjölk (Oatly) Matlagningsgrädde (Oatly), Naturell yoghurt, Fetaost, Mozzarella, Keso, Knäckebröd, Te, Kokosflingor, Mörk choklad.

Måste även fixa en riktigt bra playlist i min Ipod, så störigt att behöva ändra låt när det kommer någon lugn ballad som gör att man tappar tempot. Mycket Britney lär det ju bli ;) Återkommer med listan när den är klar. Tycker musiken är jätteviktig!


Powerwalk



Igår vad jag och Fredrik en sväng till Bromma Blocks för att shoppa lite på XXL som är en stor sportaffär. Jag köpte löparskor från Nike för bara 400 kr! Dom är sååå sköna, som att gå på moln. Köpte även löparbyxor och sportbh från Röhnisch för 150 kr/st. Så hela kalaset gick på 699 kr, vilket är vad skorna hade kostat från början. Tanken är att nu när jag är ledig så ska jag gå 2 powerwalks om dagen, en på morgonen innan frukost och en på eftermiddagen. Har även hantlar och en pilatesboll hemma hos mamma som jag ska hämta, perfekt för att göra lite övningar hemma. Har även beställt en prenumeration på Topp Hälsa så att man har lite inspirerande läsning. Även Fredrik har köpt skor och kläder och ska också börja träna, men han ska springa i våra spår vi har här precis utanför i skogen. Så nu ska jag dricka en kopp kaffe som kickar igång förbränningen och sedan är det invigning av mina nya kläder och skor som gäller :)


Twitter


Nu kan ni följa mig på Twitter :) Jag heter MissMantyniemi. Har ni Twitter? Vad heter ni? Vilka är roliga att följa? Just nu följer jag Lady Gaga, Britney Spears, Nikki Sixx, Blondinbella, Eleonor och Reuters.


Ask från London




Den fina ask i silver köpte jag i London på Zara Home. Fick den för 14 pund (tidigare 35 pund) och jag är så himla nöjd. Den är helt klädd i sammet inuti och jag har tänkt att ha småsaker som till exember USB minnen i den.


London shopping till Leo





Självklart fick Leo lite nya tillskott i garderoben från London :) Inne på Lillywhites hittade jag en piké, shorts och skor från Lonsdale, fick allt för 18 pund (ca 180 kr) Skorna är i äkta läder och var på 80% rea! Hade kostat 35 pund och var nedsatta till 10 pund. Shortsen hade kostat 15 pund och kostade nu 4 pund, pikétröjan kostade tidigare 18 pund och nu 4 pund. Så galet, var så nöjd med köpen! Tänkte att han skulle ha shortsen och pikén som gympakläder, men nu när jag tittar på tröjan så är den så himla fin och superkvalité så det känns lite dumt att ha den bara till gympan. Men shortsen blir perfekta att springa runt i.

Inne på Primark hittade jag en kofta och en till piké till honom. Kofta 6 pund, piké 3 pund och 6 par strumpor för 2 pund. Billigt, billigt och såååå bra. Ska bli så roligt att prova allt nytt på honom :)


Mys med Melanie


Igår kom lillasyster Melanie hem till mig. Vi myste till det riktigt ordentligt med grönsaker, dipp, Ben & Jerry's och en massa filmer. Dessa fyra såg vi. Kan verkligen rekomendra Ils (Them) och Eden Lake, två riktigt bra filmer som redan har sett ett par gånger. Vi var uppe till nästan halv fyra imorse :)


Anthropologie


Här är ett av mina köp som jag gjorde i London. Jag älskar ju bokstäver och siffror så jag kunde inte lämna landet utan ett besök på Anthropologie för att köpa denna kopp med min bokstav. Var ju egentligen uteefter ett F också till Fredrik, men det var den enda bokstaven där alla koppar var slut - typiskt! Jag började prata med tjejerna som jobbade därinne och de tyckte det var lite knäppt att jag kom hela vägen från Sverige och det enda jag köpte var en kopp, haha =) Fanns ju hur mycket fint som helst, men det var sista dagen och vi hade all packning med oss och väskorna var helt fullproppade. Fick ha denna i min handväska. Älskar den iallafall, så fin!


Amy Winehouse


Läste nyss att Amy Winehouse har hittats död i sin lägenhet. Än så länge är dödsorsaken oklar men jag är nästan säker på att det var drogrelaterat. Det läskiga är att jag precis idag lyssnade igenom hela hennes fantastiska album Back To Black och tänkte "fasiken vad bra hon är!". 27 år gammal blev hon, tragiskt med unga människor som förlorar livet på grund av droger. R.I.P.


&


Örngott från H&M Home, I like it! :)


Lista

Snodde denna lista från Linnea



Vilken svordom använder du mest?
Faaaaaaan! Fast enligt Fredrik kläcker jag ur mig helt otroliga svordommar, han säger att han ofta blir chockad över att så fula ord kan komma ur en sådan söt mun, haha :)

Vilken tid är din väckarklocka inställd på? När jag jobbar så är den ställd på halv sju, men nu när det är semester så ringer ingen klocka. Dock brukar jag nästan aldrig kunna sova längre än till åtta eller nio. Jag får liksom lite lätt panik av att vakna sent, känns som om hela dagen försvinner så mycket fortare.

Var köper du dina matvaror ifrån?
Vi storhandlar på Willys, men för mindre inköp blir det ICA. När jag vill vara dumsnål åker vi till ÖoB, haha :)

Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?
Jag umgås nog helst med mig själv, men en vän går nog före en barnfamilj iallafall.

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa
? En lägenhet

Har någon någonsin kallat dig lat?
Jag var en extremt lat tonåring och det fick jag minsann höra! :)

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nope...men lite vin hjälper ibland ;)

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Jag har packat ner alla mina CD- skivor och de bor numera på vinden. Spotify is the shit! (fast inte nu längre iofs när de ha börjat snåla på timmar och hur många gånger man får lyssna på varje låt)

Vilken är världens bästa artist/band just nu? Elvis är ju liksom alltid bäst, men just nu är jag helt nykär i Lady Gaga, hon sjunger ju som en gud!

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
Mina öron har inte hört en enda hemlighet på ganska länge...

När var senast någon stötte på dig? I London, inne på Hamleys Toy Shop.

Vad åt du till middag senast? Pasta med tonfisk, spenat, vitlök, paprika och grädde. Mums! :)

Använder du huvtröjor? Äger inte en enda!

Kan du vissla? Ja

Vem var den senaste som ringde dig? Mamma

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Jag tror inte...jag VET!

Vilket riktnummer befinner du dig i? 08

Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Vällingby Centrum som ligger ca 5 minuter från mig

Hur många syskon har du?
Tre yngre syskon, två systrar och en bror

Är du blyg inför det motsatta könet? Nej, pojkar skrämmer mig inte :)

Vilken film kan du alla replikerna till?
Dirty Dancing och Mean Girls

Äger du några band t-shirts?
Rolling Stones, Ramones och Mötley Crue (Iggy Pop och David Bowie räknas inte som band men jag har t- shirts med dom på också)

När flög du senast?
I onsdags då jag flög hem från London

Läser du för skojs skull? Jag är en riktig boknörd och läser hur mycket som helst! Minst 1 bok i månaden.

Diskar du din egen disk?
Jag diskar min disk OCH alla andras här hemma....

Gråter du ofta? Säkert en gång om dagen, är überkänslig. Jag och Fredrik såg filmen Hachiko här om dagen och jag kunde inte sluta gråta även när filmen var slut!

När grät du sist? Imorse när jag såg på nyheterna.

Försöker du alltid lära dig nya saker? Yes, kunskap är makt!

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Borde och borde, nej det tycker jag väl egentligen inte, varför borde dom göra det?

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Engelska och svenska har alltid varit mina favoritämnen.

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Vad svårt det blev att bara nämna ett personlighetsdrag. Men att kunna ha en öppen dialog är superviktigt!

Gillar du din boendesituation? Jag ska inte klaga, är så glad att jag har ett förstahandskontrakt. Men jag längar till vi flyttar till en större lägenhet.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
8, men måste jag gå upp innan klockan 6 fungerar jag inte alls.

Vilken är din favoritfrukt?
Apelsin

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Nej, men däremot bryr jag mig om hur mycket tillsattser, konserveringsmedel och antal E ämnen det är i. Det är skrämmande hur mycker crap det finns i vissa produkter!

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
26

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Det är så olika i olika situationer, går nog inte att generalisera på det sättet.

Gillar du senap? Love it!

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Även detta kommer att gå över och på något sätt löser det sig.

Tycker du om att krama folk? Delar väl inte direkt ut kramar till vem som helst, men jag kramar gärna mamma, Fredrik eller en vän :)

Äger du en digitalkamera? Yes

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Nä, den personen hade väl i så fall sin anledning.

Tycker du att du är attraktiv? Ibland

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Jag tror inte att mina föräldrar hade några färdiga namn. Kanske Elvis om pappa hade fått bestämma, haha :)


Mår illa....

Jag antar att ingen har undgått vad som har hänt i Norge? Jag mår illa, inte konstigt att man känner att det inte finns något hopp för mänskligheten, inte konstigt att man känner sig mer och mer rädd, vad som helst verkar ju tydligen kunna hända...


Keep Calm And Eat A Cupcake





Har precis fixat lite i köket och så här ser det ut just nu! Har ramat in affischen som jag köpte på Cool Britannia i London. Det står "Keep calm and eat a cupcake", passar väldigt bra i vårt kök tycker jag :) Köpte även den lilla Piccadilly Circus skylten ovanför spisen, hittade den i Covent Garden.


London Dag 6


På dag 6 åkte vi för sista gången in till stan. Vi bestämde oss för att göra ett sista besök på Lillywhites och jag skulle även till Anthropologie. Så vi släpade med oss väskorna till stan och åkte till Oxford Street.

Sedan gick vi till Piccadilly Circus för att shoppa en sista gång på...

...Lillywhites! :) Fredrik köpte löparkläder och jag hittade massa fint till Leo.

Sedan åkte vill till Victoria (centralstationen) där vi handlade lite mat på Marks & Spencer, sedan lämnade vi tillbaka våra Oyster Cards (tunnelbanekort som man kunde lämna tillbaka när man var färdig och få 5 pund tillbaka). Jag funderade först på att spara mitt eftersom det var limited edition med Will & Kate på :) Vi köpte tågbiljetter till Gatwick och lämnade stan.

Vi var tidiga på flygplatsen så det blev en lång väntan då vårt flyg blev försenat. Jag sträckläste boken "Room" som var grymt bra och sedan fick vi äntligen gå på planet och åka hem. Home sweet home ♥
Vi har haft en riktigt härlig vecka i London, men det är skönt att vara hemma! Imorgon ska jag vissa vad jag har shoppat :)


London Dag 5



Dag fem började med att vi åkte till Piccadilly Circus. Där ligger nämligen en affär som heter Lilywhites som vi besökte 4 gånger sammanlagt! Det är 6 våningar med superbilliga sportprylar, kläder och skor. Efter det åt vi munkar och åkte sedan till Notting Hill där vi spenderade hela dagen.








I en söt liten butik köpte vi varsitt passfodral i äkta läder. Fredrik tog ett svart och jag ett rosa så klart :) Vi åt Fish & Chips till middag och åkte sedan hem. Notting Hill var det bästa på hela resan tycker jag. Otroligt fint med alla pastellfärgade hus och roliga små butiker. Ni får absolut inte missa detta om ni åker till London!


London Dag 4


På vår fjärde dag åkte vi till Marble Arch. Vi var uppe tidigt för att shoppa på Primark innan det blev proppfullt med folk, men det hjälpte inte att vara ute i god tid, det blev fullt på två sekunder. Hittade inget speciellt utan det blev lite småsaker. Därefter blev det en promenad i Hyde Park.




Det är väldigt lugnt och fint i Hyde Park, skön kontrast till Oxford Street :)



Jag och Fredrik blev som två barn när den här söta ekorren skuttade fram till oss. Så himla söt! Ekorrar måste vara det sötaste djuret ever, kolla bara hur den står på baktassarna :) Vid ett tillfälle hoppade han upp på mig, helt magiskt att vara så nära ♥

Efter Hyde Park åkte vi till Camden Town. Det var riktigt mysigt där! Jag köpte två par Converse och Fredrik köpte världens snyggaste skinnjacka!



När vi hade alldeles för mycker påsar orkade vi inte mer och åkte till London Bridge där vi tittade på...


...Tower Bridge! Sedan var den dagen slut!


London Dag 3




På vår tredje dag började vi med att åka till Green Park för att se på Buckingham Palace.


Det var alldeles för mycket folk! Vi kom ju precis när det var vaktbyte så det var helt galet!

Vi åkte till Covent Garden istället för att trängas med alla turister. Shoppingen och stämningen här var underbar!


Hittade ett ställe som heter Candy Cakes där jag hittade denna goda cupcake med smak av banan och kola. Mums! :)


Till lunch åt vi en fantastisk Fish & Chips! Mushy peas (det gröna på tallriken) är så himla gott. Man kunde köpa det på burk i mataffärerna men jag provade aldrig. Ångrar att jag inte köpte med mig en burk hem. Vi fortsatte sedan med shopping hela dagen i Covent Garden och åkte sedan hem efter att ha handlat med oss massa färsk frukt från Marks & Spencer.


London Dag 2


Dag två började med att titta på Big Ben, den är riktigt mäktig! Dock var det jobbigt mycket turister och det tog en evighet att ta sig fram!
Vi gick mot Parliament Square för att se på...

Westminster Abbey. Dags för lunch så vi tog tunnelbanan till Chinatown!




Fredrik käkade med pinnar men jag kan absolut inte det! Så jag fick vanliga bestick :) Maten var underbar och kostade typ ingenting!

Efter maten tog vi en promenad till Trafalgar Square.


Det var väldigt fint! Jag hittade även bokaffären Waterstones precis i närheten där jag köpte tre nya böcker :)

Vi promenerade över bron Hungerford Footbridge, därifrån såg vi London Eye och...

Houses Of Parliament/ Big Ben. På andra sidan vattnet fanns det en karusell, jag ville egentligen åka med Fredrik tyckte det var pinsamt :)

Efter allt promenerade var vi helt slut! Vi bestämde oss för att åka till Sainsbury's och handla massa gott med oss hem.

En trött Fredrik som inte vill bli fotograferad ♥

Den här bilden är så rolig! Det var inte bara Fredrik som var trött och somnade lite på tunnelbanan :)


London Dag 1


Vi började vår första dag med att ta en liten promenad i vårt område. Vi bodde i Wembley, precis vid Wembley Stadium. Vi köpte frukost på Tesco och gick mot tunnelbanan.

Det tog ca 10 minuter från Wembley till Baker Street. Här bytte vi linje för att komma till Oxford Circus - shopping stod nämligen på schemat första dagen.

Framme! :)



Carnaby Street

Kuddar inne på Debenhams

När vi inte orkade gå mer fram och tillbaka på Oxford Street så var det väldigt skönt att åka lite buss. Vi satt på övre våningen vilket gav en ganska bra utsikt.

Vi promenerade hela Regent Street tills vi kom till Piccadilly Circus. Där var det galet mycket folk! Vid det laget var vi helt slut i fötterna så vi åkte hem. Vi avslutade dagen med att köpa lite godsaker på Tesco och tittade på film på hotellrummet.


Room


"Room" är en av flera böcker som jag köpte på underbara bokaffären Waterstones i London. Igår var vi väldigt tidiga på flygplatsen plus att det var förseningar så jag sträckläste ut hela boken och den var så grymt bra! Alla ni där ute som gillar böcker - läs denna! Sorglig, rolig, spännande, fantastisk!


London!


Allt är packat och klart! Nu ska vi laga lite lunch och sedan åker vi :) Kommer nog inte kunna blogga då jag misstänker att det inte finns internet på hotellet. Annars hörs vi igen nästa vecka. London, here we come :)


Pink Peacock


Det blev inte bara en tavla igår utan jag målade även denna rosa påfågel :)


Anthropologie


Hade det inte varit för denna bloggerska så hade jag totalt missat att göra ett besök på Anthropologie nu när vi åker till London. Tänkte inte alls på det! Självklart följer muggarna med monogram med hem till Sverige, har spanat på dom många gånger, de är ju så fina! Och förvånadsvärd billiga tycker jag, 6 pund/st. Även anteckningsblocket är väldigt fint, älskar fina block då jag skriver väldigt mycket.


Baby It's Cold Outside


Detta är vad jag har jobbat med idag, en ny tavla som heter "Baby It's Cold Outside", är väldigt nöjd! :)


Personlig Almanacka




Framsida, baksida och första sidan

Min personliga almanacka kom igår och jag är så nöjd! Jag är helt lost när jag inte har koll på dagar och datum, så en almanacka är verkligen nödvändigt för mig. Älskar att man kan designa sin egen, bilderna jag har använt är min egna motiv som jag har målat.


Just nu...


...sitter den här söta ekorren utanför min balkong och äter körsbär från trädet :)


Mina Tavlor


Blev så glad när jag såg den här bilden på Facebook! Ett nyrenovert rum där de har valt färgerna i samma ton som tavlorna, vitt, svart och rött! För er som inte vet så är det jag som har målat tavlorna, sålde dem i mars i år och det är så roligt att få se i vilken miljö tavlorna hamnar :)


Måndag






London 2007

God morgon babes! Har varit vaken sedan kl 6 och idag står tvättstugan på schemat. Sitter just nu och skriver en packningslista inför London på torsdag. Skönt att skriva ner det innan så att man inte glömmer en massa mitt i all stress när man ska börja packa. Det ska bli så himla härligt att få komma iväg med min älskling och se London tillsammans ♥ Var iväg och köpte en ny, fin rosa resväska igår :) Det gäller att packa smart, vi vill ju kunna shoppa så mycket som möjligt utan att behöva betala övervikt på flyget hem.
Jag ska även göra listor på affärer och platser vi vill besöka tillsammans med adresser och en liten lätt planering över dagarna och vad vi ska göra. Har kollat vädret och det ser ut att bli perfekt för att upptäcka staden utan att behöva svettas ihjäl och förhoppningsvis slipper vi allt för mycket regn.


Sainsbury's


När jag var i London för 4 år sen blev jag helt kär i affären Sainsbury's. Det är väl främst en mataffär med det finns även inredning, leksaker och andra prylar, ungeför som en stor Coop eller ICA Maxi (fast större). Minns att jag köpte så otroligt billiga värktabletter för 19 pence/förpackning (som jag tror blir ca 2 svenska kronor) Köpte med mig väldigt många förpackningar kan jag lova! Var inne och kollade lite på deras hemsida och hittade denna kudden för 7 pund och doftljus för 4 pund. Vill ha! :)


Helsingfors




Helsingfors, 2009

Nu har jag bokat en resa till Helsingfors. Åker den 15- 22 augusti. Det ska bli så härligt! Att vara i Helsingfors på sommaren är obligatorisk, älskar känslan man får av att vara där. Dock kommer det nog inte bli så mycket shopping, även om jag skulle vilja shoppa loss som en galning på Stockmann. Jag har valt att resa med endast handbagage på 10 kilo, men någon liten grej ska jag nog lyckas få med mig ;)


Lördag


Idag har det verkligen inte hänt mycket. Jag tog en ovanligt lång sovmorgon till kl 11! Efter frukost blev det en dusch och sedan spenderade jag 4 timmar till att läsa ut "The Time Traveler's Wife". Den var så himla bra! Kan inte komma ihåg att filmen var lika bra, men det var ju ett tag sedan jag såg den. Lagade middag, åt och började sedan på en ny bok - "Shantaram". Satt på balkongen i två timmar och läste i kvällssolen och drack te, så härligt. Sedan spelade jag Skipbo med Leo och nu ska jag och Fredrik strax koka nudlar och krypa upp i soffan med en bra film. Hoppas att ni har haft en härlig lördag darlings!


Ellos Favoriter


Fick hem nya Ellso katalogen här om dagen och hittade en hel del godbitar. Mattan är helt fantastisk och jag skulle sååå gärna vilja ha den i vardagsrummet istället för vår vita vi har där nu. Lampan är sjukt snygg och överkastet skulle vara så fint här hemma.


BHS


Om prick en vecka åker vi till London. Behöver jag säga att jag längtar efter att shoppa! :) Johanna har tipsat mig om att jag måste besöka BHS. Jag spanade lite på hemsidan och förutom massa fina inredningsprylar så hittade jag dessa fina väskor. Hoppas verkligen att de finns kvar när vi kommer dit. Har länge velat ha en väska i mindre modell så jag hoppas att denna blir min, helst den bruna men den svarta är också fin.


Just nu...


...njuter jag av en kopp te och nya numret av Sköna Hem - Nice! :)


Tisdag






Jag och Leo har varit ute och ätit glass, lekt och handlat lite småsaker. Leo har invigt sina nya fina chinos från H&M, så snygga! Till det har han även tröja från H&M och skor från Ellos.


Rubbernecking


En ny tavla som jag har målat på hela dagen idag. Är sååå nöjd! :)


Digestive, Jordgubbar & Yoghurt


Världens godaste efterrätt som jag har fått hang up på här hemma. Dessutom nyttig! Jag krossar fyra digestivekex i matberedaren och sedan varvar jag smulorna i ett glas tillsammans med färska jordgubbar och yoghurt. Det är såååå gott! Jag har vanilj/jordgubbs yoghurt men jag kan tänka mig att i stort sett vilken smaksatt yoghurt som helst är god till.


God Morgon Söndag


Här hemma blev det en lång sovmorgon, eller för Fredrik blev det en lång sovmorgon då han fortfarande ligger och sover. Jag vaknade vid kl 10 och satte genast igång med att städa undan efter gårdagen, det var ett berg av disk och på vardagsrumsbordet stod det massa glas, vinflaskor, ölburkar, chipsrester...ja ni fattar :) Nu har jag iallafall ätit en väldigt sen frukost bestående av yoghurt, havrekuddar, färska jordgubbar, svartvinbärste och knäckebröd med ost och gurka. Tror inte att det händer mycket idag. Kanske målar jag en tavla, men i så fall måste jag iväg och köpa ny färg, mina vita är helt slut och det är ju den jag använder mest när jag blandar fram alla färger. Har fått massa nya inredningsideér till kök och hall, men just nu köper vi ingenting utan sparar oss till shopping i London :) Hoppas att ni har en mysig söndag framför er, nu ska jag minsann väcka Fredrik! :)


Fresita


Öppnade precis en flaska Fresita som jag har velat prova ett bra tag nu, men den har alltid varit slut här nere i centrum på Systembolaget. Idag hade jag tur, tog en utav de två sista. Väldigt gott var det, smakar som spetsad jordgubbssaft :)


En liten kvist...


Jag och Fredrik gick ner till affären för att köpa lite vin och annat gott tills ikväll. På väg hem gick vi förbi en buske med rosa blommor. Jag mer eller mindre tvingade Fredrik att bryta av en liten kvist som sedan hamnade i en liten vas här hemma. I vanligt vis brukar jag använda mig av Leo, haha, eftersom jag tycker att det är pinsamt att bryta av kvistar och plocka blommor ur rabatten är på gården :)


Kenzo & Friends





Nu är jag färdig med tavlan som jag har målat på beställning. Det är en liten pojke som heter Kenzo som ska ha den, så jag hoppas att han blir nöjd med resultatet ;)


Nya kuddar


Igår kom det ett paket från H&M som förutom nya kläder till mig och Leo innehöll två nya kuddfodral (zig-zag mönstrade) Jag är så nöjd med mönstret och jag ser att det kommer funka tillsammans med övrig inredning här hemma (var lite orolig att det inte riktigt skulle passa). Vi har ju haft våra kuddar från Himla sedan vi flyttade in och jag kände att det var dags för något nytt! (så här såg det ut innan). Nu är det bara ett par rosa kuddfodral som fattas (de vita med paljetter ska inte vara i soffan) Och dessa två från Ellos gillar jag väldigt mycket! Helst vill jag nog ha den som är 40x40 då den är 100% linne, precis som kudden från Svenskt Tenn. Två stycken ska jag ha och dessa skulle då kosta 102 kr, vilket är ett fynd! MEN...vi åker ju snart till London och där borde det ju finnas enkla, rosa fodral. Vore ju roligare att köpa det där. Men samtidigt är jag rädd att dessa ska försvinna. Vilka stora problem man har va!? ;)


Fruktsallad


Jag startar denna fredag med en fruktsallad gjort på äpple, nektarin och melon. Sååå himla gott! Ska även sätta mig och måla strax, har ett beställningsjobb att göra. Ett barnmotiv är det jag ska göra, så det är roligt :) Happy friday darlings!


RSS 2.0