God Jul!

Årets julkort som blir väldigt sena i år, har inte ens fått hem min beställning än...men men dom får komma fram i mellandagarna, vi önskar ju trots allt en god jul och ett gott nytt år ;)
 
Jag och Winston är uppe och sitter i soffan och äter frukost. Idag firar vi jul hemma hos mamma. Riktigt lugnt och skönt inför den här julen. Har haft alla julklappar färdiga ett bra tag (förutom en klapp som jag åkte iväg och köpte igår) och eftersom vi inte är hemma så har vi helt skippat julstädning ;) Hos mamma blir det också lugnt, vi ses liksom för att äta gott och umgås,väldigt kravlöst. Jag kan tycka att det är så sorgligt med folk som stressar ihjäl sig inför jul och som hetsköper dyra julklappar - varför? Jag vill lära Winston och Jolie att julen inte handlar om vem som får flest klappar under granen, vill att dom ska vara tacksamma och uppskatta det dom får. Precis som när Winston fyller år så blir det två klappar till vår lilla älskling (en bok och Duplo). Har valt dom med omsorg och jag vet att han kommer bli jätteglad. Lilla Jolie får inga paket av oss, sätter istället in pengar på hennes konto, känns mer praktiskt så eftersom hon inte kan öppna några paket. 
Jag står för efterrätten idag och har en Nutellasemifreddo i frysen och lite senare ska jag även svänga ihop en banoffeepaj. Hur ni än firar så önskar jag er en riktigt god jul och hoppas att ni får lite lugn och ro och tid till att umgås med familj och vänner isället för att "prestera" för Facebook och Instagram ♥

Tips!

Måste bara tipsa om att Bokus just nu har mellandagsrea och att man kan fynda årets adventskalender från Pixi för bara 69 kr! Den innehåller 24 pixiböcker och är ju perfekt att köpa nu och ha till nästa år. Jag klickade hem en direkt :)

Jolie 5 månader

I måndags blev vårt lilla charmtroll hela 5 månader! Den senaste månaden har hon hunnit bli döpt, fått vaccin och varit ordentligt magsjuk. Alla rutiner har ju tyvärr rubbats på grund av sjukdom, så typiskt när hon precis hade börjat sova hela nätter! Men förhoppningsvis hittar vi tillbaka snart. Hon är så nöjd och glad liten tjej som älskar när man pratar och tramsar med henne. Hon skrattar och pratar och är väldigt medveten om vad som sker runt omkring. Hon har börjat tycka att Winston är väldigt rolig och skrattar och tittar på honom när han håller igång. Hon har verkligen upptäckt sina händer och fötter och kan ligga på rygg hur länge som helst och bara pilla på fötterna eller titta på sina händer. Tycker om att hålla i saker och sträcker sig efter allt som är inom räckhåll. Hon lyser upp i ett leened om hon får hålla i en leksak och ligger och "pratar" med den. Vänder sig från mage till rygg men har inte löst vändningen åt andra hållet. Hon har storlek 68 i kläder och har tyvärr planat ut lite på vikten på grund av att hon var magsjuk, hon väger 6690 g och är 64 cm lång. Jag har trappat ner till att bara pumpa på kvällen så nu dricker hon ersättning och får två flaskor bröstmjölk per dygn. Hon äter var fjärde timme ungefär och sover hela nätter (om vi nu hittar tillbaka dit igen!) från ungefär kl 20 och sedan matar jag henne vid 23 och sedan sover hon till ca 7. Vi har fortfarande inte provat att ge henne mat än, men hon är väldigt intresserad när hon sitter med oss och äter, hon följer liksom maten med blicken :) Har tänkt att morot ska bli den första smaken. Hon gillar inte alls att klä på sig body eller mössa, så fort något ska över huvudet blir hon arg :) Älskade lilla skatt ♥

Akuten x 2

Både onsdagen och torsdagen spenderades på akuten...en gång med Elton och en gång med Jolie (igen!!!). På kvällen i onsdags märkte vi att Elton var alldeles svullen i baken, som en stor knöl som var lite lila. Vi blev såklart jätteoroliga och ringde till veterinären. Dom sa direkt att det förmodligen var analsäcksinflammation och att det inte var någon akut fara. Vi bokade en tid till dagen efter men oroade oss fortfarande då han var så himla besvärad, han tjöt om man kom emot och han ville hela tiden vara där och slicka. Plötsligt ser vi att det är blod i soffan och Elton försöker desperat tvätta sig. Fredrik får på honom en av Jolies blöjor så att han inte kan komma åt, då är det som om han bara ger upp, helt utmattad lägger han sig på mattan och är helt okontaktbar. Vi ringer tillbaka till veterinären som fortfarande tycker att att vi kan vänta till imorgon. Men nej, vi ville absolut inte vänta. Mitt under detta börjar Jolie att kaskadspy...Winston var magsjuk i måndags så vi förstår att hon har blivit smittad. Vi beslutar att Fredrik ska åka in med Elton och jag stannar hemma med barnen. Ringer hit mamma eftersom jag blev så orolig att vi skulle behöva åka in med Jolie (med tanke på hur det blev sist). När Fredrik väl kommer hem med Elton så är han helt borta och blöder jättemycket från rumpan. Usch vad jobbigt det var att se honom så, han bara ramlade ihop på köksgolvet och låg där. Vi grät båda två. Veterinären hade givit honom lugnande, öppnat upp och spolat rent. Ser så läskigt ut, som ett hål rakt in. Mitt lilla hjärta. En strut har han runt huvudet också som han ska ha i 6 dagar. Han får medicin och smärtstillande. 
 
Jolie fortsatte att kaskadspy och på torsdagsmorgonen hade hon även feber. Då hade det gått 12 timmar och hon var blek och lite slö. Ringde vårdguiden som sa att vi var tvugna att åka in till akuten direkt eftersom det var stor risk att hon skulle bli uttorkad. Med en sjuk hund och Winston som skulle till förskolan löste vi det så att vi gjorde oss i ordning fort och packade en väska till mig och Jolie (ifall vi skulle bli inlagda). Vi lämnade Elton hemma en liten stund medan Fredrik körde oss till akuten, lämnade mig och Jolie och åkte hem för att lämna Winston på förskolan och sedan vara hemma med Elton. På akuten fick vi komma in direkt och det konstaterades att hon var något uttorkad men ingen fara med henne. Hon fick vätskeersättning och dom undersökte henne och tog blodprov. Maginfluensa med order om att forsätta ge henne vätskeersättning och lite mat i taget. Är så glad att jag har kunnat ge henne bröstmjölk de här dagarna, har pumpat massor och hon har dessutom inte ätit mer än ca 30 ml år gången. Jag och Fredrik skulle egentligen ha gått på julgalan ikväll med Fredriks jobb, min lillasyster skulle vara barnvakt, men eftersom Jolie fortfarande inte är helt ok så fick Fredrik gå själv. Hon äter lite dåligt, men kräks tack och lov inte. Så här sitter jag själv denna fredagskväll med en sjuk bebis, en sjuk hund och en till liten älskling som sover. Har ätit tacos och tittat på Homeland, Jolie har sovit sedan klockan sju men vaknar nog när som helst för lite mat. 

Dop

I lördags döpte vi vår lilla tjej, vår underbara Jolie Alicia Winter ♥ 
Det var sjukt stressigt hela veckan och kvällen innan var jag uppe till 02 och gick upp 06 för att hinna med det sista. Förstår nästan inte hur jag lyckades men det blev till slut en jättefin dag. Skriver mer och visar bilder när jag har fått alla bilder. Bästa fotografen hade vi också, precis som på Winstons dop så var Nina där och det känns så skönt att veta att man får riktigt fina bilder utan att behöva stressa runt med kameran själv, man hinner liksom inte!

RSS 2.0