Imorgon händer det!!!


Två inspirerande hem!

Imorgon får vi ÄNTLIGEN nycklarna till vår nya lägenhet :) Åh vad jag har längtat, tiden har gått så sakta! Det blir en fullspäckad dag imorgon. Först ut är en sväng till Tyresö för att hämta en säng till Leo som jag hittade på Blocket idag. Helt ny från Mio med gavel, resårbotten och bäddmadrass för endast 500 kr (tidigare 4000 kr!). Man kan inte göra annat än att älska blocket :). Efter det ska vi hem och packa bilen så full som möjligt och även få med all mat som är kvar. Sedan åker vi till områdeskontoret, hämtar nycklarna och packar ur allt vi har. En runda till blir det med vår säng och så många kartonger som möjligt. På lördag blir den "riktiga" flytten då vi har hyrt en lastbil och får hjälp av lillebror Kevin med att flytta resten.

På lördag eftermiddag blir det målning av Leos rum. Just nu är det en limegrön färg där som ska målas över med en "pudergrå" färg. Var först inne på att måla det vitt, men gillade verkligen den färgen vi hittade. Ska även måla sängen som vi köper till Leo imorgon. Den är i furu men ska bli vit.


Äntligen!


Äntligen har jag fått tag i min frisör och bokat en tid för klipp och färg på måndag. Har ringt och ringt och det visade sig att hon har flyttat sin salong. Så roligt att jag inte har varit där på nästan 2 år(!) och hon visste precis vem jag var :) Hon är otroligt trevlig och dessutom grymt duktig på det hon gör. Har gått till henne ett par år nu och jag kan absolut inte tänka mig att gå någon annanstans. Det blir samma färg som hon brukar göra på mig - slingor i tre olika färger (två olika blonda och en brun). Åh vad jag längtar efter att få bli snygg i håret igen!


Dagens Leo


T-shirt från Ellos, Shorts från Vertbaudet, skor köpta i London och "Wayfarers" från Lindex

Minns när jag köpte den här t-shirten till Leo. Jag frågade först om han tyckte att det var ok med rosa och han svarade "Absolut, det är en fin färg. Dessutom är det en kille i skolan som ofta har på sig rosa och ibland lila och han är riktigt cool!"


Tårta till mamma ♥


Idag åkte vi över en sväng till mamma för att överraska med tårta och en liten present. Tårtan blev riktigt bra! Gjorde en vanlig sockerkaksbotten och fyllde och täckte den med en frosting gjord på bland annat citron och vit choklad. Och så lite färska blåbär på det!


Lite nytt!


Gjorde nyss en liten beställning på Ellos då jag såg att det var rea på dessa gardiner och överkast som jag har spanat på ett tag. Gardinerna hamnar i nya vardagsrummet och överkastet är till vår säng.


Vi Vann!


Tänkt att vi vann Eurovision Song Contest! Loreen är helt fantastisk och jag är så sjukt stolt just nu :) Även om jag "visste" att hon skulle vinna redan när hon vann Melodifestivalen så vågar man ju inte riktigt ta det för givet. Jag var så nervös när det var poängutdelning, och när det stod klart att vi vann så kom det en liten glädjetår.


Loreen ♥


Åh vad jag hoppas att vår vackra, underabara Loreen vinner ikväll!


La Tour Eiffel


Har klickat hem det här fina Eiffeltornet från Ellos. Har inte bestämt mig än om jag ska låta det vara som det är eller spraya det vitt...vi får se hur jag gör när vi har kommit på plats i nya lägenheten. Jag är iallfall väldigt nöjd med mitt köp och vill ni har ett likadant så kostar det 149 kr och kan klickas hem här.


Elvis ♥


Elvis har en speciell plats i mitt hjärta och jag har snällt frågat Fredrik om jag får ha en Elvis-tavla i nya lägenheten och det gick bra :) Så jag har beställt den här fina postern från Allposters.se som ska ramas in i en svart ram och hängas på ett perfekt ställe ♥


Trött




Elton ligger på en av sina favoritplatser och ser väldigt trött ut :) Jag känner mig precis likadan! Jag har jobbat färdigt för idag och det är dags att gå ut på en promenad med Elton...men jag är så trött! Min jäkla pollenallergi gör mig så seg och snurrig i huvudet. Idag känns det dessutom lite svårt att andas och ögonen bara rinner...bläää...


Dop


Ingen har väl missat att lilla Estelle döptes idag. Jag såg inte hela cermonin från början eftersom jag har varit på kontoret på förmiddagen. Men lagom till lunch när jag kom hem så hann jag se några av höjdpunkterna. Lilla Estelle skötte sig verkligen bra ;)


Packning pågår!


Sorry för frånvaron på bloggen men det är fullt upp här hemma. Melanie har varit på besök över helgen så vi har varvat filmkväll, mys och packning. Igår sprang vi fram och tillbaka på vinden för att hämta ner grejer samt packa om lådor som står där uppe. Melanie dök djupt i mina skolådar, haha, och ett par fick hon med sig hem. Jag har 8 flyttkartonger med bara skor! Ska sälja en del när vi har kommit på plats i nya lägenheten.
Men men, vi har kommit en bra bit på vägen iallafall och har hunnit packa ner böcker, filmer, dekorationssaker så som ljusstakar m.m, sängkläder, kökstextilier och kläder. Men det är fortfarande mycket kvar. Bara 12 dagar kvar tills vi flyttar nu :)


Lunch


Svängde nyss ihop en lunch som blev väldigt god! Tänkte dela med mig till alla vegetarianer där ute som kanske behöver lite nya idéer! Till en portion behöver du:

3/4 dl okokt ris
1 liten morot
1 dl kikärtor
1 liten vitlöksklyfta
persilja
Olja
1 dl gröna ärtor
Fetaost

Börja med att koka riset, självklart funkar det med mer ris, men jag gjorde denna rätt just för att minska lite på riset och istället tillsätta lite andra ingredienser som fortfarande gör det matigt. Jag rev moroten och stekte den tillsammans med en skvätt olja och en pressad vitlöksklyfta. Tillsätt 1 dl kikärtor på burk och få gärna med lite av spadet. Stek på svag värme och tillsätt sedan riset när det nästan är klart. Behövs det vatten så tillsätt en skvätt. Krydda med persilja, salt och peppar. Avsluta med 1 dl frysta, gröna ärtor. Servera med något gott tillbehör (jag hade basilikapuckar) och smula en bit fetaost (ca 25 g) över det hela. Färdigt!


IKEA Malm


Känner mig väldigt sugen på dessa två möbler ur Malm- serien från IKEA. Byrån har jag tänkt att vi ska ställa i Leos rum och förvara hans kläder i. I hans rum finns redan 4 inbygda garderober, men eftersom han har så "små" kläder och inte har något behov av att hänga kläderna (jag och Fredrik vill ju gärna hänga fina klänningar/skjortor osv.) så känns det bättre att han får en egen liten förvaring så att garderoberna kan användas maximalt. Skrivbordet som egentligen är ett toalettbord vill jag gärna ha till min lilla arbetshörna som jag drömmer om. Jag är på jakt efter ett skrivbord med bra mått och då vill jag inte ha något som är djupare än 50 cm. Detta bord är 41 djupt och 120 brett och det känns som perfekta mått. Dock vet jag inte än om det kommer att funka, eftersom vi inte har exakta mått på lägenehten. Ritningen är ju inte alltid 100% rätt så jag får helt enkelt vänta tills vi flyttar. Nu är det bara 14 dagar kvar! :)


Kladdkaka



Detta är vad jag bakade- en kladdkaka med mini-marshmallows, toppad med chokladfrosting och bär :) Står just nu i kylen och gottar sig och ska avnjutas senare till en bra film. Nu tar vi en härlig långhelg!


Bakning pågår...




Yes, bakning pågår här hemma, man måste ju fira att det är långledigt, woohoo! :) Här ser ni lite av ingredienserna: blandade bär, choklad och marshmallows. Lägger upp en bild när kakan är klar!


H&M Home


Gjorde nyss en liten beställning på H&M Home. Det blev 2 badrumsmattor (eftersom nya badrummet är ganska stort så tänkte jag mig en vid badkaret och en vid toaletten) och två förvaringskorgar som förmodligen hamnar i Leos rum (måtten passar faktiskt perfekt i en Expedithylla från IKEA). Skynda att fynda om ni är intresserade, mattan kostar bara 19:50 och korgen 59:50!


Grattis pappa!


Stort grattis till pappa som fyller år idag! Jag längtar otroligt mycket efter honom och att få åka till Helsingfors och hälsa på. I augusti blir det en resa dit, ska bli så kul! ♥
Älskar den här bilden på oss som är tagen i en fotoautomat (har även ett foto med mig och mamma), vet tyvärr inte hur gammal jag är på bilden.


Ice Cream


Har ni vägarna förbi Lidl så måste ni köpa med er den här glassen. En riktig Ben & Jerry's kopia men så himla god! Kostar 25 kr finns i fyra smaker. Vi smakade två i helgen (Cookie dough och Chocolate fudge), de andra två ska vi minsann också prova (Strawberry cheesecake och Bananalicious).


Manhattan


Jag är väldigt sugen på en "Manhattan" kudde från Svenskt Tenn. Så himla fin och skulle nog göra sig bra i vår vita soffa. Har även tänkt att Leo ska få en anslagstavla med samma tyg. Jag har ju en vän som gör så fina anslagstavlor med olika tyger och själv har jag köpt en med det svarta elefanttyget av henne. Här kan ni spana in hennes sida på Facebook.


Söndag






Leo har på sig tröja och byxor från H&M, Skor från Ellos och "Wayfarers" från Lindex

Har precis kommit in från en promenad med Leo och Elton. Passade på att ta med kameran och få några fina bilder på Leo. Vilken tjejmagnet va? ;) Han tycker själv att han är supertuff i sina solglasögon!
Nu blir det chill i soffan med te och inredningssurfning! Vi är alla så pepp på flytten om ca tre veckor, och lite senare är det dags att börja packa lite smått då vi fortfarande inte har börjat med det!


Sänggavel


Jag är lite sugen på att beställa den här skärmväggen från Ellos och använda den som sänggavel. Tror att det blir mysigt tillsammans med vita, lite tunna draperier runt sängen. Alternativt har vi tänkt att göra en egen sänggavel, men jag gillar verkligen den här. Ellos har just nu 30% på möbler så jag funderar på att slå till!


Gardiner


Gjorde precis en beställning på Jotex och det blev ett par gardiner till Leos rum. Har spanat på dessa ett tag och med rabattkod på 40% + fri frakt var det dags att slå till ;)


Dagens Elton


Min söta lilla Elton ligger i sin korg och vilar. Så gulligt att han älskar den lilla korgen, det är så att han precis får plats. Tidigare hade vi en mycket större korg, men han låg aldrig i den. Köpte den lilla till Romeo (mammas hund) men medan den stod här hemma så blev Elton väldigt förtjust i den. Så vi gav den stora till Romeo istället och han älskade den! Helt perfekt :) Ser dock så roligt ut ibland när vi tar med vår korg hem till mamma och hundarna ligger där - Romeo i sin korg som är betydligt större än honom och Elton i sin lilla korg ;)


La Redoute


La Redoute har definitivt de snyggaste barnkläderna tycker jag. Just nu pågår en grym rea och jag har passat på att fynda lite till Leo i en storlek större som han kan ha längre fram. Ett bar byxor, en jacka och en finstickad tröja blev det. Hittade även ett påsklakan och örngott med stjärnor till honom. Allt detta för 317 kr!


Vardagsrum


Jag har så många ideér när det gäller vårt nya vardagsrum, så jag måste få ner dem på några inspirationskollage. Den randiga mattan från IKEA ska ju ÄNTLIGEN bli min :) Fjärilarna är beställda för ett tag sedan och ska upp i vita ramar. Har nog tänkt att de ska sitta ovanför sängen eftersom jag ovanför soffan vill ha en tavelvägg (med blandade motiv samt ett svart X och silverhjorten) De randiga gardinerna från Ellos är jag väldigt förtjust i men väljer även mellan ett par helvita. När det gäller bokförvaring blir det antingen öppna hyllor som på bilden nere till höger eller en vit billy bokhylla med glasdörrar. Den vita puffen ska jag ha även om det tar en evigheten innan jag har sparat ihop till den ;) Så himla trist att jag missade den när det var kampanj på Dalani.se och man fick den för 699 kr!!!
Om det finns plats över så kommer det även bli ett litet office i en hörna. Letar efter det perfekta skrivbordet men har ännu inte hittat något.


Ektorp Tullsta


Vi har köpt den här fina fåtöljen som nu står här hemma och väntar på att få flytta till nya lägenheten. Den hamnar antingen i vardagsrummet eller i Leos rum beroende på vart den får plats. 26 dagar kvar tills vi flyttar -  JAG LÄNGTAR! :)


Girl Crush


Har ni sett den nya serien "New Girl" med Zooey Deschanel? Fasiken vad bra den är! Jag och Fredrik har plöjt hela första säsongen och är lite ledsna över att det inte finns fler avsnitt :( Hoppas verkligen att det kommer mera längre fram. Är lite smått kär i Zooey, hon är så himla söt och så otroligt charmig i sin roll. Måste se något annat med henne snarast, typ "500 days of summer".


Långpromenad





Vi har precis kommit in efter en låååång promenad på 1 1/2 timme. Det enda jag kommer sakna när vi flyttar är den underbara naturen med vatten och skog. Det är så lyxigt att kunna gå promenader med Elton i sådan fin miljö. Och det härligaste av allt är att man ser djur så fort man går utanför dörren, rådjur och ekorrar ser man varje dag.


Cherry








Igår var vi en sväng in till Kungsträdgården på kvällen. Det har blivit lite av en tradition att åka in och titta på körsbärsträden i april :) Det är lika underbart varje gång att få se alla rosa, fina träd. Skönt att vi var där på kvällen igår då det inte alls var lika mycket folk som det brukar vara. En glass blev det och Elton blev som tokig när han väl fick smaka ;)


RSS 2.0