Min födelsedag!

Hipp, hipp hurra för mig själv idag :) Idag blir jag alltså 28 år. Startar min dag med att vara astrött eftersom Winston fick feber igår efter sin vaccinering - 39,6 grader!!!! - behöver jag säga att jag höll på att dö av oro!? Men han har trots allt ätit och sovit bra (somnade vid 23 och vaknade sedan 04 och fick mat, somnade om och vaknade 6.30) Jag kunde ju dock inte sova, låg och var orolig halva natten och kollade hur han andades och kände på honom, mitt lilla hjärta :( Nu på morgonen hade han 38,6, han fick mat och alvedon och har sovit en liten stund. Ska se om jag får lite tid över idag till att baka en liten tårta av något slag. Kladdig chokladkaka med hallonmousse var min plan, vi får se vad det blir!

Lite nytt till lilleman

Hittade lite fint till lilleman på Ellos så det fick bli en liten beställning. Ny pyjamas, vilket han behöver, då han bara har två just nu. 2-pack bodys och en söt liten mössa med öron :)

BVC

Det är en gnällig och trött liten kille vi har här hemma just nu. Idag har vi varit på BVC och vaccinering stod på schemat. Jag hade en klump i magen hela morgonen, tycker så synd om honom när han är så glad och har ingen aning om vad som väntar honom. Precis innan sticket var han hur glad som helst och så helt plötsligt ryckte han till och så kom tårarna. Vid andra sticket blev han ordentligt ledsen och då kom det även några tårar hos mig. Mitt lilla hjärta! Men jag hade med favvonallen Gunnar :) Och när jag höll fram den så sträckte han genast fram händerna och kramade nallen och då blev det bra på en gång ♥ När vi kom hem bäddade vi ner oss i sängen och sov tillsammans, sååå mysigt - jag sov 1 1/2 timme och lilleman sov 3 timmar och en kvart. Ingen feber än och jag hoppas att vi slipper det! Vågen visade 7345 g och han är nu 66 cm lång.

Erbjudande från Sköna Hem

Jag är en riktigt sucker för prenumerationserbjdanden med fina premier :) Såg detta och skrev direkt upp mig för 4 nummer av Sköna hem + fyra koppar och brevpress - så himla fint! Du hittar erbjudandet här.

Winston 5 månader

Idag blir vår lilla kille 5 månader! Det är så roligt att följa hans utveckling och just nu känns han verkligen som en "stor pojke". Han är fortfarande så glad, skrattar och är nöjd för det mesta - hunger och att vara trött gör honom ledsen. Han har precis växt i storlek 68 i kläder och har snart växt ur liggdelen i vagnen. Vaggan är för liten och en ny säng ska inköpas. Sova i vagnen är fortfarande bäst, men spjälsängen går bra alla naps förutom på kvällen. Blinka lilla stjärna är hans favoritsång, sjunger man den för honom skrattar han och sjunger man den när han är ledsen eller försöker komma till ro och sova så blir han lugn. Hans favoritnalle heter Gunnar och är en liten kossa, när man håller upp den framför honom så gör att ett glädjetjut och sträcker sig efter honom. Ligger man nära honom med ansiktet så sträcker han upp händerna och känner på näsan och munnen (och nyper gärna hårt i kinderna och drar i håret) Han har precis upptäckt sina fötter och pillar gärna på dem. Han har även upptäckt Elton på ett helt annat sätt och sträcker sig mot honom och känner på pälsen (även här blir det ibland hårda nyp och drag i pälsen, men Elton är världens snällaste hund och gör ingenting). Lite andra sovrutiner har han kommit in i helt av sig själv, helt plötsligt vill han sova för kvällen redan vid 20:00 (tidigare var det mellan 22-23) Dock vaknar han vid 04 (vilket inte är så konstigt, då har han ju sovit i 8 timmar) och vill ha mat och sedan somnar han om igen och sover till 7. Hittills har han smakat på potatis, morot, banan, gurka, ärtor och apelsin. Apelsinen blev han helt tokig i (har filmat och ska lägga upp, det är så kul!) och även ärtpuré var väldigt populärt. Han vänder sig från mage till rygg och är på god väg att vända sig från rygg till mage. Det här är verkligen den bästa tiden i livet, att få vara hemma med den här lilla killen och att få se hur han utvecklas. Jag är så lycklig över att jag får vara med om det här! ♥

Troll Bedside Crib

Winston växer så det knakar och väldigt snart har vaggan (och även liggdelen i vagnen, där han nu sover för det mesta) gjort sitt. Vi har ju en spjälsäng i hans rum (han och Leo delar rum) men det känns inte ok att börja lägga honom därinne redan. Vi vill ju helst att han ska sova hela natten "på riktigt" innan de sover tillsammans så att Leo ska slippa bli väckt. Än så länge har vi ju ingen fast rutin på lillemans sömn så det känns som sagt inte aktuellt än. Hittade den här sängen - Troll Bedside Crib som skulle passa oss jättebra! Kommer i så fall ha sidan uppe så att det blir som en liten spjälsäng, madrassen han måtten 89x39, så då borde han ju kunna sova i den tills han blir ca 1 1/2 år. Vill ju inte ha den stora spjälsängen ute i sovrummet/vardagsrummet då den tar alldeles för stor plats. Men denna blir nog perfekt! Det är ett litet pussel att bo på 68 kvm ( med 1 sovrum!) när man har hund, bebis och en 10- åring varannan vecka, ;) 

Winstons Dop: Lokal & Dekorationer

Här kommer första delen av bilderna från Winstons dop! Lokalen var försammlingshemmet som tillhör kyrkan. Blev så glatt överraskad när vi en vecka innan dopet var och kollade på lokalen - så himla fin! Ljusinsläppet var fantastiskt och naturen utanför de stora fönstrerna var så fin med träd, vatten och till och med rådjur på dopdagen :) Att dekorera blev ju sjukt stressigt! Vi hade ca 1 timme och 15 minuter på oss och det blev lite smått kaos med att Fredrik skulle iväg och hämta sin bror med familj, Charlotte (Fredriks syster) körde en ledsen Winston i vagnen och kvar var jag och stackars Nina som egentligen bara var där för att fotografera. Hon tog tag i en massa saker och började direkt med att flytta bord...utan henne vet jag inte hur det hade gått! Det blev ju dock bra till slut :) På borden blev det pappersduk och sedan dekorerade jag med gamla glasburkar som jag ställde tulpaner och värmeljus i. Hade egentligen tänkt att göra fina buketter med tulpan, blåbärsris och Krysantemum - men det fanns ingen tid till det så det blev bara tulpaner. Små mini-honeycombs låg också på borden. På presentbordet ställde jag en vas med grenar och hängde fast bilder på lilleman. På samma bord stod en höganäskruka där gästerna fick lägga i varsin lyckönskning till Winston (som de skrev på pappersstjärnor som jag hade klippt ut). Stora honeycombs och bokstavsgirlang hängde ovanför dessertbordet.

Söndag

Härlig söndag med solen skiner utanför fönstret! Lilleman ligger och sover jag slösurfar lite men ska strax slänga mig på sängen med en bok. Winston är fortfarande sjuk, med hosta och snor som rinner, men han känns ändå lite bättre, inte lika gnällig längre. Ingen feber har han haft så nu är det nog bara att vänta ut hostan, som jag har hört kan ta lång tid innan den går över. Han vaknar på nätterna nu när han är hostig och jag hoppas verkligen att han kommer tillbaka till sin sova-hela-natten-rutin när han är helt frisk igen. Han sover dessutom helt uteslutet i vagnen nu, så där blir det också till att börja om på ruta ett med att sova i vaggan/spjälsängen när han är frisk igen...Nya ljuslyktor från H&M, blommor som har överlevt från dopet och lite nya kuddar i soffan!

Vårkänslor!

Vad härligt det är med solen, man får verkligen vårkänslor (att det pratas om minusgrader till helgen känns dock mindre kul...). Vi tog en promenad med lilleman i vagnen och Elton som fick leka av sig med att jaga bollen :) Winston sover fortfarande så jag tänkte passa på att fixa en kopp kaffe och framkalla lite bilder.
 

Winstons Dop

I lördags döpte vi vår älskade lilla Winston. Även om det var superstressigt innan med att dekorera lokalen så blev allt så himla bra till slut. Bjuder på några bilder som bästa Nina har tagit, hon var vår fotograf under dagen och jag kunde inte vara mer nöjd med bilderna! När jag har fått alla bilder så tänkte jag lägga upp allt i olika inlägg,så som dukning, dopcermonin, fikat osv. Just nu har jag dock en liten sjukling att ta hand om, Winston blev sjuk under dopet och har nu en jättejobbig hosta samt är väldigt snorig :( Tack och lov ingen feber än...

Liten elefant

En liten elefant i sugarpaste har jag tänkt att göra till lillemans tårta. Har aldrig använt sugarpaste förut så jag hoppas att det blir bra. Ska även göra stjärnor av den, små som dekoration till cupcakes och större till tårtan som jag hade tänkt att skriva Winstons namn på samt datum med kristyr. Hade först tänkt ge mig på att göra den med en ballong i snabeln (utan fågel) men hittade även den sittande som är så söt och ser väldigt enkel ut att göra. Dock blir det förmodligen två tårtor så jag kanske kan göra en av varje...

Bilder

Jag hade ju tänkt att vi skulle ha inramade bilder på Winston som dekoration i lokalen...men, jag har inte köpt några ramar så jag löste det på ett annat sätt. Hittade små klämmor med krok inne på Panduro igår som jag har klämt fast fotografier i och hängt på några grenar i en vas. Blev himla bra faktiskt :)

Läsa bok

Jag och Winston har precis haft lite mys i sängen med hans favoritbok (eller rättare sagt hans enda bok som är mjuk, är så rädd för att han ska skära sig på pappret annars...). Amadeus och Amanda heter den och lilla nallen som man flyttar till varje sida är sååå rolig att ta tag i och helst stoppa i munnen :) Brukar läsa i samband med att hans ska sova - och nu ligger han och sover sött inne i sitt rum i spjälsängen. Vi försöker verkligen sluta med vagnen nu och det går bra. Så länge man lägger honom i tid, alltså innan han hinner bli så trött att han blir ledsen, så går det jättebra. Han ligger och pratar för sig själv och sedan somnar han. Inatt sov han från 22.15 till 06.45 i sin lilla vagga bredvid vår säng. Det här med att vara konsekvent är inte alltid så lätt när man själv är trött, då är det så lätt att bara välja det enklaste alternativet som men vet funkar. Men nu blir det inge mer vagn för lilleman (förutom när vi är ute och går med Elton, då somnar han ju och när vi kommer in låter jag honom ligga kvar).

Glasburkar

Jag har en liten idé om att dekorera med glasburkar. Blir ju tyvärr inga fina Mason Jars, utan lite udda som vi har här hemma efter pesto, smörgåsgurka och rödbetor :) Tänkte att de små burkarna skulle ha lite vit sand i botten och ett värmeljus, och de stora med blommor. Måste bara se hur många vi har, det får inte se för pluttigt ut, utan jag behöver ju ett par stycken...När det gäller blommor vill jag gärna har vita. Vill inte lägga en massa pengar på blommorna utan hade tänkt att köpa tulpaner och rosor - kan man blanda dem? En tredje sort vore ju kul, men jag har ingen aning om vilken - hortensia eller lilja kanske (dock luktar ju liljor så himla starkt...) Ska kolla utbudet i blomsteraffären imorgon när jag ska iväg och fixa det sista inför dopet (listan är lååååång)

Dekorationer till dopet

Servetter från H&M Home, Cupcakesformar från Partytajm, Sugrör och bokstavsgirlang från Miss Etoile,
Honeycombs från Lagerhaus, cakepop-pinnar + ljusblått sidenband från Panduro
 
Här är lite av dekorationerna till dopet. Som ni ser så går färgtemat i vitt och blått. Har suttit och knytit rosetter på cakepop-pinnarna så fort jag har haft några minuter över, pillrigt men fint blir det :)De små papperbollarna ska ligga på borden och den stora blåa ska hänga ovanför dessertbordet tillsammans med en massa vita honeycombs. Ska leta lite inspo till dukningen som inte riktigt är helt bestämd än...

RSS 2.0