Dela rum

Idag har jag fixat lite i Leos rum (som snart även blir lilla W's rum). Har ställt spjälsängen på plats och flyttat om lite. Sängen fick en annan plats än vad som var tänkt från början och nu blev det mycket bättre! Hittade två fina exempel på Pinterest hur man kan göra när man ska ha en vanlig säng och spjälsäng i samma rum. Gillar verkligen loftsängen med spjälis under, men vi vill inte lägga några pengar på ny säng till Leo eftersom vi köpte en ny till honom när vi flyttade hit för ett år sedan. Och vi vet ju inte heller hur länge vi blir kvar i den här lägenheten och så som vi har ställt allt nu så funkar det jättebra! Skulle vi bli kvar längre än tre år (vilket jag inte tror) så köper vi en våningssäng.

Klick klick!

Nu har jag varit i farten igen och klickat hem lite godis från H&M ;) Kunde ju så klart inte motstå när jag såg det nyinkomna påslakanet med en liten bambi på - så två set blev det till mig och Fredrik. Till lillkotten blev det en sovpåse, tycker att det är en sådan smart grej så slipper man ha läskiga täcken på de små. Gillade att den var så neutral också, de som jag har tittat på tidigare har massa hysteriska tryck på. Denna kostar dessutom bara 179 kr!

Spjälsäng är köpt!

 
Idag har vi fyndat den här fina spjälsängen på Blocket. Alltså, jag älskar verkligen Blocket! Vi har köpt massa grejer där och man kan verkligen fynda möbler och prylar i perfekt skick, istället för att köpa nytt. Vi fick sängen för 200 kr (ord. 599 kr) och den är verkligen i perfekt skick! Happy! :) Nu vill jag börja fixa i babyhörnan. Ska städa bort allt skräp som står där nu så att vi kan ställa dit sängen. Sedan är det bara en bokhylla och en sänghimmel som är kvar (plus lite annat "fluff" så klart, men nu menar jag det allra nödvändigaste) Vaggan som jag har fyndat på loppis för 50 kr blir kottens första sovplats de första månaderna. Den ska bara få sig en makeover, en madrass och ett spjälskydd. Har beställt en fin sovpåse från H&M som vi hade tänkt att ha där i. Här är lite inspiration till babyhörnan som jag pysslade ihop för ett par veckor sedan:
 
 Spjälsängen blev ju en annan men jag tycker den vi köpte idag är finare :) Ni ser ju vart inspirationen till girafftavlan, som jag målade här om dagen, kommer ifrån. Spjälskyddet och den lilla skylten är köpt! Färgerna jag har tänkt mig är grått, mint och ljusgult. Kommer att passa fint med övriga färger i Leos rum som är mint, grått och vitt. Planen är att vara klar innan jag går tillbaka till jobbet, den 20:e augusti och det tror jag inte blir några problem!
 

Midsommar i Karlstad

Igår kom vi hem från Karlstad. Vi åkte i torsdags så vi har varit där hela helgen. Midsommar firade vi i fina Mariebergsskogen. Himla mysigt! ♥
 
 
 

Hämtat paket

Hämtade ut paket här om dagen från Ellos och H&M. Är väldigt nöd med mina fynd till lilleman :)
Babyfilt i 100% ekologisk bomull, Ellos, 45 kr
3 bodys i 100% ekologisk bomull, Ellos, 32 kr/st
Matchande byxor, 100% ekologisk bomull, Ellos, 27 kr
Body och 2- pack mössor, Ellos, 27kr/30 kr
Spjälskydd, Ellos, 230 kr (ord.pris 399 kr), 2- pack dra-på-lakan från H&M, 50 kr
Body H&M, 40 kr
Älskar kläderna från Ellos som är i 100% ekologisk bomull, de är så himla mjuka och fina och jag älskar ränderna och fåren som passar så fint ihop. Spjälskyddet fick jag med 40% rabatt och lakanen från H&M var på halva priset.
 
 
 

Vecka 22

Igår gick jag och magen in i v. 22. Just nu tycker jag att det går sååå sakta! Men samtidigt så har det gått så fort när jag tänker tillbaka på den dagen då vi fick plusset på stickan, då var jag bara i v. 5. Just nu längtar jag efter att känna mer rörelser i magen. Han gillar tydligen att sparka mot urinblåsan :) Känns som ett "litet pickande" mot blåsan och så känns det som om jag blir jättekissnödig, fast det är typ två droppar som kommer ut, haha :) Ibland känner jag även någonting vid revebenen, som att något vrids om där inne. Det är så himla svårt att förklara hur det känns. Men jag vill liksom få en ordentlig kick! :) Dock sa vår ultraljudsläkare att jag har moderkakan i framvägg och att det därför kunde dröja innan jag känner sparkar. När började ni känna sparkar?
 

Tavla till W

Idag har jag målat den här tavlan till vår lilla W ♥ Det ska bli så roligt att börja fixa i hans lilla hörna inne i Leos rum. Det enda som behövs är en spjälsäng och en Billybokhylla, försöker hitta allt på Blocket så att vi slipper lägga en masa onödliga pengar. Även barnvagn har vi tänkt att köpa därifrån, vi vill gärna ha en Brio Happy och det kommer nya då och då på Blocket så jag tror nog att vi får tag i någon till slut.
 

Lindex Baby

Åh, jag har hittat så himla mycket fina babykläder på Lindex! Ska dock lugna mig nu då  jag har köpt en hel del på senaste - men det är ju så svårt att låta bli. Det är ju första gången jag ska köpa minikläder och det känns så himla roligt :) Förhoppningsvis blir det rea på några av dessa plagg och då kan jag ju slå till. Ni som har haft småttingar - hur mycket kläder behöver man egentligen?
 

Sovrummet

Här kommer några bilder från idag på vårt "sovrum". Eftersom vi har ett stort vardagsrum så har vi delat av det med vita draperier som vi har fäst i skenor i taket. Tycker att det funkar riktigt bra. Drar man i för draperiet från båda hållen så känns det som om man är i ett eget rum. När kotten kommer så får han sova i en vagga som vi kommer att ha bredvid sängen. Vaggan är köpt på loppis för längesedan men ska få sig en total makeover - men det blir ett annat inlägg :)
 
 

Geox

Har spanat in dessa skor från Geox ett tag då jag såg att Katta, som också är gravid, hade köpt dem. Nu är de på rea plus att man får 40% på en vara (även rea) så nu slog jag till! Fick dem för 611 kr istället för 1199 kr, så jag är nöjd. Jag har letat efter något bekvämt som passar mina onda preggofötter samt förhoppningsvis lindrar min ischias. Det är ju inte konstigt att jag får ont när jag är ute och går i ett par platta ballerinas helt utan uppbyggnad. Dessa blir perfekta när vi ska traska runt i Helsingfors en vecka. De är ju dessutom roligare än ett par löparskor som jag först var inne på att köpa. Känns lagom kul att matcha sommarklänningen med ett par löparskor, dessa blir perfekta! Hoppas bara att de passar nu också....
 

Rea på Nelly.com

Har nyss klickat hem lite kläder från Nelly - till mig och till kotten :) Jag har hittills inte köpt några mammakläder, förutom leggings, eftersom jag bara använder klänningar/tunikor så tror jag att mina vanliga kläder kommer funka länge. Hittade dock en fin tunika och en kjol från Mama-licious för inga pengar alls (90 respektive 69 kr!). Till lilla kotten blev det 3 par tights och en body (med text på) från Name it för 30 kr/st. Babyoverall (129 kr) och body med räv (51 kr) från Little House Of Commons.
 

Birds

I samband med min lilla second hand runda förra veckan hittade jag även dess fåglar på Stadsmissionen. De kostade 5 kr/st och innehåller nu salt och peppar :)
 

"To Miya, With Love"

Igår leverade jag dessa tre tavlor som ska sitta i ett flickrum ♥
 

Rock baby

Jag tycker att det är så gulligt med rock t-shirts på de små :) Kommer från H&M och kostar 80 kr/st

Besök hos barnmorskan

Påsalakanset och skylt från H&M
Igår var det dags för mitt andra besök hos barnmorskan. Blodtrycket var bra och hittills har jag bara gått upp 2 kg sedan inskrivningen den 25 mars - så himla skönt! Fick även höra bebisen hjärta med dopplern, 150 slag/minut ♥
Jag berättade även om min onda rumpa, haha, och hon sa att det var ischias, alltså inte foglossning. Fick tips av Eleonor, som hade samma sak under sin graviditet, att man kan göra lite olika stretchövningar, så det ska jag prova. Efter besöket blev det en snabbrunda inne på Cubus där jag hittade lite kläder till lilleman.

Reashopping på Åhléns

Idag var jag en sväng in på Åhlens i samband med mitt besök hos barnmorskan och kom hem med några reafynd. Ett hundhuvud i keramik som ska få en plats på tavelväggen, en prickig duk och en måttsats i porslin.
 
 

Cubus

Åh vad jag gillar dessa babykläder från Cubus. Jag bara måste köpa byxan och tröjan med stjärnor, den randiga pikébodyn och 2- pack blåa byxor. Bra priser har dom också!
 

Cravings

Visst är det lite lustigt att man helt plötsligt blir sugen på helt random grejer när man är gravid. Fredriks teori är att kroppen känner att det är något näringsämne som saknas och att man därför får cravings. Men vad jag har läst så finns det inte alls någon förklaring till detta fenomen. Jag trodde ju att det bara var struntprat och att jag inte alls skulle bli sugen på vissa saker - men där hade jag fel! Tänkte lista alla mina cravings, so far...:)
 
- Apelsiner
- Morötter (kylskåpskalla)
- Gurka
- Jordgubbar
- Granny Smith äpplen
- Filmjölk
- Naturell yoghurt
- Rödvinsvinäger
- Bubbelvatten
- Gröna ärtor
- Fiskbullar i hummersås
- Bigarråer
- Vattenmelon
 
Jag vet inte hur många gröna äpplen jag har ätit!? Men det är det absolut godaste jag vet just nu - kan äta tre om dagen! Filmjölk tycker jag inte ens om, så ni kan ju gissa hur förvånade både jag och Fredrik blev när jag en kväll blev så desperat sugen att jag sprang till affären innan de stängde bara för att köpa filmjölk. Man kan ju tycka att det är tur att jag är mest sugen på frukt och grönsaker, sötsaker gör mig mest äcklad! Dock kan jag tycka att det är riktigt gott med sura godisar eller några hårda lakritsgrodor. Något jag absolut inte kan äta är panerad fisk, något som är stekt i smör, potatismos, kokosmjölk, curry och chips. Bara jag känner doften av smör i stekpannan så får jag kväljningar och samma sak med chips - blä! Bubbelvatten har varit min stora räddare genom mitt galna illamående fram till v. 16. Jag gjorde slut på vår nya kolsyrepatron i vår Sodastreamer på ca 4 veckor. Mitt sug efter rödvinsvinäger startade för ca 3 veckor sedan. Blev lite orolig och kollade upp om det var ok att äta - och det var det :) Till nästan varje måltid vill jag ha tomat och rödlökssallad med massa vinäger.
Det senaste är bigarråer och vattenmelon :)
 

Början till foglossning?

Magen (och smutsig spegel!) i v. 14 vs v. 20
 
Sedan ca tre veckor tillbaka får jag så galet ont i rumpan om jag har gått mycket eller överansträngt mig. Känns liksom i "rumpbenet" eller muskeln. Haha, vad knäppt det låter när jag säger att jag har ont i rumpan, men det är min bästa förklaring på hur det känns :) Ibland strålar det ner i benet så att jag inte kan gå, blir liksom helt svag i benet. Ibland gör det bara ont i några sekunder, att det liksom hugger till och jag får ta några haltande steg och sen är det över. Men ibland, som igår tex, så satt det i över en timme. Jag ska till barnmorskan på onsdag, så jag ska höra med henne vad hon tror att det är. Någon som har haft foglossning och känner igen sig?

Newbie

Idag har jag shoppat lite till lilleman. Jag tokgillar kläderna från KappAhls kollektion Newbie, så himla mycket fint! Det verkar vara en väldans åtgång på en del av grejerna, så jag tänkte att jag skulle vara ute i god tid så att jag får tag på de plaggen som jag vill ha. Byxorna men nalle på rumpan fanns det mycket kvar av. Men bodyn med stjärnor fanns bara i ministorlekar (jag tog en i strl 56). Den finns ju även med vit botten och blåa stjärnor, men jag ska kolla på en annan KappAhl om de finns kvar. Byxorna tog jag också i strl 56, det får bli en liten outfit tillsammans med bodyn :) Ville även ha bodyn med en mustasch på men den var helt slut. Men samma där, ska kolla i en annan butik.

Second hand fynd

Igår var jag på en liten second hand runda med Janine och gjorde en hel del fynd - mest till lilla kotten i magen :)
Två par små skor för 30 kr/st, en sparbössa i form av en kanin för 50 kr och två Barbapapaböcker i toppskick för 20 kr/st. Kan man gör annat än att älska loppis och second hand!?

Första beställningen

Gjorde nyss en beställning till lilla W :) Känns himla konstigt att klicka hem minikläder. Ellos har just nu halva priset på alla röda priset (på Catalog Outlet) så jag passade på att fynda lite. Tre bodysar, två mössor, en filt och ett par byxor. Fick allt för ca 200 kr. Dessutom var det mesta gjort i ekologisk bomull, så det känns ju bra. Jag tog lite blandade storlekar i 56, 62 och 68.

Vår lilla pojke ♥

 
Idag kan jag äntligen dela med mig av den underbara nyheten att vi ska bli föräldrar i oktober! Vi har varit på rutinultraljud idag och allt såg fint ut med vår lilla pojke ♥ Jag har varit helt säker på att det var en liten tjej där inne, men ack så fel jag hade :) Både jag och Fredrik fick hålla oss från att inte storgråta inne hos doktorn. Så himla fint att få se den lille där inne. Jag har varit så nervös inför den här dagen och nu kan jag äntligen andas ut! Jag är nu i vecka 20 (19+1) och lillpojken är beräknad till den 30:e oktober. Jag är så obeskrivligt glad just nu och går runt här hemma och svävar på moln.
 
Och så skönt att äntligen gå ut med det här på bloggen och på Facebook. Jag har ju vetat om det sedan v. 5, så jag har hållt lääänge på vår lilla hemlighet. Vi berättade för de närmsta i v. 13. Jag har mått OTROLIGT illa från morgon till kväll ända fram till till v. 16 ungefär. Nu har jag riktigt bra dagar för det mesta men vissa dagar är illamåendet tillbaka. Tröttheten börjar också släppa, ibörjan var jag tvungen att ta en powernap varje eftermiddag och sedan somnade jag runt åtta - nio om kvällarna.
 
Ser ni att han gör tummen upp på den översta bilden, haha, så söt! :)
 
 

Group Portrait In Forest

Jag har hittat en ny favoritfotograf - Helena Blomqvist. Hennes bilder är så där sagolika och magiska (och en aning läskiga!) som jag gillar. Kände direkt när jag såg hennes bilder att jag blev inspirerad till att måla. Denna bilden ovan "Group Portrait In Forest" är min favorit och finns till min lycka att klicka hem från Fotografiska :)

RSS 2.0