Amor Vincit Omnia


Väldigt söt hylla/tavellist med fint buskap från trend4you.


HAPPY!!!


Jag är så otroligt glad just nu! Vet ni varför? Jo för jag fick ett samtal för en stund sen och det visade sig att min intervju igår gick väldigt bra- för jag fick jobbet =)
Sådan otrolig lättnad, har oroat mig varje dag för hur det hela skulle lösa sig med praktik och nu är allt oroande över! Jag börjar på måndag kl 9 och det ska bli så himla roligt! =)


Du Nord


Jag är med och tävlar om denna fina klocka från Du Nord hos Nordljus. Den finns även i zink men självklart är jag intresserad av den vita, skulle vara så snygg i vårt kök. Åååå jag vill ha den ♥


Måndag


                                                                                                                                                    Berlin 2010

Har sovit lääänge idag och ätit en sen frukost. Ska strax iväg på en en intervju hos Progressor och jag håller tummarna för att det går bra. Tar nog en sväng förbi Mio efter det, är så sugen på att spana in höstkollektionen, ska försöka hålla mig ifrån att köpa något =) För övrigt händer det inte alls mycket idag. Hoppas att alla får en trevlig start på veckan ♥


Glaskupa


Ja, just nu suktar jag efter en glaskupa med ett tillhörande fint fat. Har faktiskt hittat en riktigt goding på Åhlens med ett svart fat i betong och en enkel glaskupa. Vill ha en liten miniros i någon fin liten kruka under kupan och kanske någon fin liten dekoration.


Målat lite idag


Här är resultatet av dagens målande =) Målade dem så att de ska höra ihop för jag ska ge bort dom till mamma, och jag hade tänkt att de skulle sitta bredvid varandra inne på toaletten så att man har något fint att titta på, haha =)
Citatet har jag tagit från de fina kuddarna jag bloggade om förut från Mimou.


American Wife


Inatt läste jag ut "American Wife" av Curtis Sittenfield. Gissa om jag älskade den här boken!? JA JA JA =)
Boken är löst baserad på Laura Bush (hustru till den förra amerikanska presidenten George W Bush) och hennes liv. Så fin bok, välskriven och omöjlig att lägga ner. Curtis Sittenfield kan verkligen skriva så att man inte kan hålla igen tårarna eller skratten. Rekomenderar verkligen denna bok, samt hennes förra bok "Prep" som också var helt underbar!

...denna bok heter "Presidentens Hustru" på svenska...=)


Dagens inspiration...



Fredrik är iväg och spelar discgolf och jag ska passa på att dra upp Elvis på högsta volym och måla lite tavlor. Planen är att det ska bli tre stycken idag, men jag får se hur mycket jag hinner med. Inspirationen för dagens tavlor är iallafall köksbärsblommor =) Dock blir det inga direkt verkligehtstrogna träd, utan jag har en liten annan idé, lite mer så där abstrakt och lite naivt, precis som min konst brukar vara =)


Dop


Igår var det dags för lilla Tom att döpas och jag är så glad att jag fick vara med vid detta speciella tillfälle. Dopet ägde rum hemma hos K och E i deras vackra villa på Lidingö. Jag var där tillsammans med Eleonor och Melanie för att ta hand om alla barnen och det blev en riktigt härlig kväll med god mat, skratt och många Disney filmer =) Lilla Tom var så duktig under dopet och resten av kvällen, så glad och nöjd ♥


Balmain


Jessica Alba är apsnygg i sin klänning från Balmain!


My Darlings



Idag var sista dagen med Ebba och Daphne, det har varit en sån härlig vecka med tjejerna och jag kommer sakna dem så mycket nu när de åker hem till München igen. Idag har vi varit i Tessinparken och lekt, tills det började spöregna och vi fick ta skydd i Fältan. Där käkde vi lunch och sedan låg vi i soffan på biblioteket och läste massa böcker. Efter det blev det en varsin glass till mig och Ebba och en titt på alla djur inne på Zoo affären. Sedan fanns det inte så mycket mer att göra i Fältan, och regnet bara öste ner så vi gick hem.


Home Inspiration


Igår hörde jag att det var något tungt som brevbäraren släppte ner i brevlådan =) Och visst var det så, nya IKEA katalogen ,woohooo! =) Även lite en liten katalog från H&M Home låg där och väntade. Har bara hunnit bläddra en snabbis i IKEA katalogen, men har hittat en del fina grejer som jag ska visa senare, har speciellt fallit för ett par ljusstakar som jag bara måste ha!! =)


Dagens Outfit Onsdag


Nu ska jag alldeles strax springa iväg och hänga lite med mina söta tjejer idag också. Tror att det blir en sväng till Tessinparken eller biblioteket i Fältöversten, beror ju lite på vädret...
Har på mig klänning från H&M och kofta från Zara


Mata ankor på Djurgården...


Igår medan Daphne sov i vagnen promenerade jag och Ebba ner till Djurgården för att mata ankorna ♥


Dagens Outfit Tisdag


Idag har jag på mig leggings med skinnrevärer från KappAhl, Tunika från H&M, Kofta från MQ.
Till detta blir det även samma väska som igår, Ray Bans och ballerinas från Accessorize


Parken


Idag har jag haft en toppendag med tjejerna i Gustav Adolf parken. Ebba var så söt och puttade försiktigt på lillasyster i gungan. Sedan käkade vi middag på Karlaplan vid fontänen och sedan var det mys framför en film innan det var läggdags. Dom är söta som socker ♥


Dagens Outfit Måndag


Idag har jag i stort sett varit helt klädd i H&M med fodralklänning, tunika och strumpbyxor därifrån.
Väskan är köpt i Helsingfors, ballerinas från Accessorize och Ray Bans.


Öppna hyllor i köket


Nästa projekt här hemma blir att få upp ett par vita hyllor i köket. Det är så himla snyggt med öppna hyllor i kök tycker jag! Vi har ett perfekt utrymme ovanför spisen där det skulle få plats 2- 3 hyllor. Där tänkte jag att vi skulle ställa upp snygga burkar med pasta, ris och sånt. Även våra vita skålar som vi ofta äter ur, samt någon snygg korg där man förvara lite allt möjligt. Ikea har många olika varianter, men de jag har tittat på är tyvärr för stora på längden, vi har bara plats för en längd på 71 cm. Hittar vi ingen så kan man ju alltid köpa konsoller och fixa med egna hyllplan, precis som vi gjorde med våra bokhyllor. Ååå jag längtar efter att få sätta igång med detta =)


Skyline painting


Här om dagen när jag satt och höll på med något helt annat så fick jag en idé om att jag skulle måla en tavla med en skyline där husen skulle se ut lite som karameller och inte vara speciellt realistiska. Klottrade snabbt ner idén i en liten bild samt några ord om färgpaletten. Idag kände jag att jag ville måla lite och sagt och gjort- här är resultatet av dagens kladdande =) Är väldigt nöjd med färgerna faktiskt. Vit ram till denna och förmodligen hamnar den på köksväggen.


Fyndade ljusstakar


Igår fyndade jag dessa ljusstakar i frostat glas på Åhléns. Priset? 17 kr st =) Ska dock leta efter ljus i en annan färg att ha i, i puderrosa eller creme vore fint!


Ebba & Daphne





Igår hängde jag med de här söta tjejerna, Ebba och Daphne ♥


And I wonder if I ever cross your mind, for me it happens all the time...


Jag ÄLSKAR den här låten, den är helt underbar ♥


H&M Home


H&M har fått in så himla mycket fint på Home så det är nästan omöjligt att inte klicka hem några av godsakerna. Hade ju egentligen bestämt mig för att ha ett litet "klick" förbud hela året ut...
Har iallafall gått och kärat ner mig i en hel del; Linneservetterna på första bilden, så snyggt med naturfärgen och jag älskar att duka med "riktiga" servetter. De små förvaringskorgarna i satin med rosett bara skriker mitt namn, så otroligt söta! De svarta kaninerna som sitter lutade på soffakanten är helt underbara, vill så gärna ha en i vår soffa också! Örngotten i sängen med volangkant är så fina, vita och rosa skulle jag sova väldigt skönt på =)
Ursnygg påse att bära tvätten i när det vankas tvättstuga, dock lite osäker på om all tvätt verkligen får plats då måtten är 57x70 cm. Rund, rosa kudde som ser ut som en liten godisbit, skulle vara fin bland alla våra vita kuddar i sängen. Svart pläd med liten volang som skulle vara fin i vår vita soffa. Sist men inte minst, söta pappersservetter med fjärilar. Ååå jag vill ju så gärna haaaaa!!! Buhu vad tråkigt med klick förbud, jag ska aldrig mer få sådana dumma idéer...


Mimou


Onsdag


God Morgon! Sitter och mumsar på en god frukost framför Nyhetsmorgon. Har varit upp sedan kl 7 imorse då jag hade tvättid, inte så kul men nödvändigt! Ska strax ner och hämta de torra kläderna och sedan är jag färdig! Tar en snabbis in till stan där jag ska kolla upp en adress vid Stadion. Ska på intervju imorgon och jag vill inte irra runt imorgon och gå vilse! Sedan kommer även Kevin på besök för en liten shoppingrunda i Vällingby.


Butterflies


Fjärilar och insekter syns lite här och var till hösten i heminredningen. Gillar verkligen dessa fina sängkläder från Ellos med fjärilar och trollsländor. Rosa och grått är en fantastiks kombination! 149 kr för örngott och påslakan- en bra deal! =)


Målade lite igår...



Igår blev det lite kladdande med min akvareller och resultaten blev så här! Har ju sedan tidigare en tavla med en hjort, så jag ville spinna vidare på det...Sedan blev det även en målning av...ja ser ni vad det är? Eiffeltornet =) Har ju så många fina minnen från min resa till Paris med Eleonor, så detta är som en liten hyllning till min favoritstad! Nästa vända till IKEA blir det vita ramar till dessa. Hjortbilden är mycket mindre än vad den ser ut att vara, endast 15x20 cm. Eiffeltornet är 30x40 cm.


Födelsedagsfest!









Så himla lyckad och trevlig födelsedagsfest igår ♥


Dagens Outfit Fredag


Klänning och kofta från H&M, Skor från Friis & Company, röda naglar från Mavala =)


Pall


Det blir en snabbis till IKEA idag för att köpa dessa söta pallar. Perfekt när det kommer gäster och man behöver fler sittplatser. Helst vill jag nog ha rosa =) fast det blir nog vita trots allt, men vi får se, bestämmer mig på plats! Priset för dessa är endast 49 kr, så det blir nog 4 stycken skulle jag tro.


Grattis älskling!


Idag fyller världens finaste år ♥ Grattis min älskling!


Frukost på sängen


Idag fyller min Fredrik år, så jag var uppe före honom för att fixa frukost på sängen till honom. Stekta ägg, bröd och kaffe blev det. Så mysigt att bara ligga i sängen i mysa, men till sist blev det väldigt bråttom för Fredrik för att komma iväg till jobbet =) Jag tänkte först gå och lägga mig igen, är så jäkla trött. Kunde absolut inte somna igår, bara massa tankar som snurrar runt, runt...
Men eftersom det är mycket som ska göras idag så är det nog lika bra att jag går upp nu och sätter fart.
Ska baka chokladcupcakes samt göra alla tårtbottnar. Handla Fredriks present som fortfarande inte avklarad. Har varit så himla struligt, det jag hade tänkt att köpa till honom är slutsålt i hela Stockholm, hur typiskt är inte det liksom!? Så nu måste jag iväg och kolla efter något annat...
Måste även städa hela lägenheten, ta en sväg till både Willy och IKEA och så ska jag ju självklart skämma bort min älskling ikväll med en god middag + efterrät här hemma =)


All White...


Hittade det jag behövde idag. Det blev helvitt med tanke på att jag inte hittade den rätta duken till bordet. Ville så gärna fynda en helvit eller en i marina färger, men hyllorna är helt tomma i reahörnorna...Köpte iallafall vita tallrikar och assieter, ballonger, serpentiner och servetter...

Det får bli denna nyinköpta duk på bordet och så tänkte jag blanda upp de vita servetterna med de stjärnmönstrade. Blir nog nice =)

Har funderat fram och tillbaka på vad vi ska bjuda gästerna på när det gäller mat. Brukar alltid göra min specialare som är pasta med pesto och annat gott. Men nu börjar det kännas så uttjatat. Hade först tänkt att göra lasagne, men sedan började jag tänka på hur många vi har bjudit och hur krångligt det blir att stå och göra flera formar med lasagne. Så nu har vi bestämt oss för att bjuda på ris och kyckling i currysås med en god sallad till.
I tårtväg blir det en 2 våningstårta med hallonmousse och vaniljkräm täckt med vit chokladfrosting. Garnerat med färska hallon på en kritvit tårta. Skippar tyvärr den ljublåa/prickiga sötnosen jag bloggade om här om dagen.
Now it's all white =)


Dagens Outfit Onsdag


Idag har jag sprungit runt på stan och letat dekorationer till festen, klädd i klänning från frk/Åhlens, kofta från H&M, Väskan är en present från Fredrik, Armbanden är köpta i Rom och solglasögonen är Ray Bans


Födelsedagsbarn!




Idag grattar jag två söta pojkar- Lillebror Kevin som fyller 15 år och världens sötaste Alexis som blir 6 år idag. STORT GRATTIS! =)


Cake Inspiration


Hur fint vore det inte att göra en sån här tårta på lördag? Ååå jag blev helt kär i det blåa med prickarna. Vore dock så himla fint om man kunde tillverka små vita stjärnor istället...
Har suttit och tänkt så jäkla mycket på oliak tårtor så nu har jag två nya recept i huvudet som jag så gärna skulle vilja prova att baka. Så kul att komma på nya recept. Dock vore det ju bäst att hinna provbaka innan lördag.
Det jag har tänkt mig är en chokladtårta med två bottnar och ett lager med vit chokladtryffel med smak av hallon. Den andra tårtan ska ha hallonbottnar i tre lager. Fyllningen blir ett lager vaniljkräm och ett lager hallonmousse. Frosting blir vit chokladtryffel. Vad tror ni om det?


Dagens Outfit Måndag


Nu ska jag iväg en sväng för att se om jag hittar något till festen på lördag. Måste även handla lite mat samt fixa det sista till Kevins present. Fredriks present har jag inte ens hittat än..suck..
Kjol från H&M, Tunika från Vila, Ballerinas från Accessorize, Hatt köpt i Berlin och väskan är en present från Fredrik


I ♥ Glee


Har sett färdigt på hela första säsongen av "Glee". Man blir på otroligt bra humör av den serien. Så härligt med all musik ♥ Älskar verkligen denna version dom gör av "Don't Stop Believing".
Lea Michele som spelar huvudrollen Rachel Berry sjunger verkligen som en gud!!!


Moodboard


Har satt ihop en liten moodboard för hur jag vill att festen ska se ut på lördag. Fredrik och Kevin fyller år med tre dagars mellanrum så vi tänkte fira dem samtidigt. Festen blir här hemma hos oss och jag hade tänkt ha lite marint tema på det hela. Ska köpa vita och blåa ballonger och fästa i hela taket hade jag tänkt. Blir nog inga cupcakes, utan en stor våningstårta istället, tänkte göra ett vitt lager och ett blått med chokladstjärnor runt omkring. Har till och med gjort en liten ritning över hur tårtan ska se ut =) Mörkblåa servetter med vita stjärnor har jag redan vilket är helt perfekt! Skulle så gärna vilja fynda någon fin vit duk också att ha på bordet och så blir det vita blommor i vaser. Ska nog ta en runda i stan den kommande veckan och se om jag kan hitta några billiga fynd och lite dekorationer på Panduro, Hemtex och Party Store.


Min lördag


Gårdagens regninga lördag spenderade jag i stan med Eleonor. Vi kollade i lite affärer och jag fyndade fina bordstabletter på Hemtex för en tia styck! Sedan blev det bio där vi såg "Inception". Väldigt bra film, var så spännande att jag satt på stolkanten och ville skrika rakt ut! Och vem älskar inte att vila ögonen på Leonardo Dicaprio? =).
Kvällen spenderade jag sedan ensam hemma, med en god middag för mig själv i soffan och massa avsnitt av Dexter. Idag kommer äntligen Fredrik hem igen, har saknat honom galet mycket ♥


Hässelby Slott






Igår var jag och Melanie en sväng till Hässelby Slott. Var där sist när det var vinter och det var såå himla fint nu med alla träd och buskar. Och att slottet är rosa tycker jag fortfarande är helt fantastiskt =)


Yesterday...


Gårdagens outfit som jag glömde lägga upp!
Leggings & Tunika från H&M, Ballerinas från Friis & Company, väska som jag fått av Fredrik och Ray Bans


Love The Way You Lie


Hur jäkla bra är inte den här låten!? =)


New things..


Lite nya saker här hemma som jag har köpt på senaste. Nya sängkläder från Ellos i rosa med vita prickar. Sååå himla fina! Prickig duk som jag fyndade på Åhlens och en "skål" för skedar som jag fyndade i Karlstad på Bruka Design. Vill ju ha för knivar och gafflar också, så fint att ställa fram när man har kalas och fest.


Köket då och nu...


Hittade en riktigt gammal bild på vårt kök från november 2009. Kan inte fatta att det deppiga köket på bilden idag är vårt fina kök som jag tycker så mycket om ♥
Jag är så himla nöjd med hur vår lägenhet ser ut idag och självklart är det fortfarande en del småfix som fortfarande ska göras. Men när man ser skillnaden från hur det såg ut när vi flyttade in så blir man så himla glad över att man sakta men säkert har byggt upp ett litet hem i sin egen smak och stil och att det blev så bra =)


Kalasfina!


Igår snyggade vi till oss tiktigt ordentligt innan vi skulle iväg på kräftskivan. Jag hade en blå klänning från Sisters och Leo hade en grön skjorta från H&M =) För mig blev det lockigt hår och Leo lånade lite vax av pappa och fixade till en snyg frilla. Älskar verkligen de här bilderna på oss, de blev ju himla fina. Ska framkallas och ramas in här hemma =)


Kräftskiva










Igår var vi way out på landet bland kossor och hästar för att gå på kräftskiva hos Hasse och Helen. Vi började med en liten femkamp där vi bland annat skulle skjuta med luftgevär och springa med en sked i munnen med ett ägg på. Det var faktiskt himla kul och mitt lag kom på andra plats =)
Maten var så himla god! Kräftor, paj, baguette, tzatsiki och sallad. Även drinkar, nubbe, likör och vin slank ner =) Vi var hemma runt tolv inatt och tog en rejäl sovmorgon imorse.

V har ju även varit i Karlstad sen i onsdags för att hälsa på Fredriks mamma som bor där. Även hans bror och syster var där och vi haft det så himla trevligt, så det var lite trist att åka hem igår. Vi har hängt på stan, ätit supergod middag varje kväll, spelat spel, festat lite och bara suttit och pratat och delat historier. Har skrattat så mycket och jag trivs verkligen i Karlstad. Ser fram emot nästa gång vi ska dit!

Nu har va ätit en väldigt sen frukost och håller på och fixar lite här hemma. Måste packa upp allt och fixa en tvättid. Ska städa upp hela lägenheten och baka en kaka för ikväll kommer Fredriks pappa på besök och ska sova här en natt. Ska bli trevligt =) 


RSS 2.0