Cravings

Visst är det lite lustigt att man helt plötsligt blir sugen på helt random grejer när man är gravid. Fredriks teori är att kroppen känner att det är något näringsämne som saknas och att man därför får cravings. Men vad jag har läst så finns det inte alls någon förklaring till detta fenomen. Jag trodde ju att det bara var struntprat och att jag inte alls skulle bli sugen på vissa saker - men där hade jag fel! Tänkte lista alla mina cravings, so far...:)
 
- Apelsiner
- Morötter (kylskåpskalla)
- Gurka
- Jordgubbar
- Granny Smith äpplen
- Filmjölk
- Naturell yoghurt
- Rödvinsvinäger
- Bubbelvatten
- Gröna ärtor
- Fiskbullar i hummersås
- Bigarråer
- Vattenmelon
 
Jag vet inte hur många gröna äpplen jag har ätit!? Men det är det absolut godaste jag vet just nu - kan äta tre om dagen! Filmjölk tycker jag inte ens om, så ni kan ju gissa hur förvånade både jag och Fredrik blev när jag en kväll blev så desperat sugen att jag sprang till affären innan de stängde bara för att köpa filmjölk. Man kan ju tycka att det är tur att jag är mest sugen på frukt och grönsaker, sötsaker gör mig mest äcklad! Dock kan jag tycka att det är riktigt gott med sura godisar eller några hårda lakritsgrodor. Något jag absolut inte kan äta är panerad fisk, något som är stekt i smör, potatismos, kokosmjölk, curry och chips. Bara jag känner doften av smör i stekpannan så får jag kväljningar och samma sak med chips - blä! Bubbelvatten har varit min stora räddare genom mitt galna illamående fram till v. 16. Jag gjorde slut på vår nya kolsyrepatron i vår Sodastreamer på ca 4 veckor. Mitt sug efter rödvinsvinäger startade för ca 3 veckor sedan. Blev lite orolig och kollade upp om det var ok att äta - och det var det :) Till nästan varje måltid vill jag ha tomat och rödlökssallad med massa vinäger.
Det senaste är bigarråer och vattenmelon :)
 

Kommentarer
Postat av: Charlotte

Jag hade exakt samma med Oliver i magen! Var nästan bara sugen på nyttiga saker som frukt och bär och fräsch sallad. Godis gick bara inte alls att äta! Salt gick en period, typ chips eller lakrits. Var också illamående länge under första graviditeten. Tom v 20. Med Billy mådde jag illa v 7-12 prick sen var det borta från en dag till nästa. Gick upp ungefär samma med båda men vikten fördelade sig helt olika + helt olika magar! Därför trodde jag in i det sista att jag väntade en tjej andra gången men icke :D

Hoppas du mår bra resterande del av graviditeten! Och grattis igen!

2013-06-11 @ 21:55:03
Postat av: Charlotte

Och jag hällde i mig mjölk med Billy... :D

2013-06-11 @ 21:56:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0