Baileys tryffel

                                                                 

1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad i bitar
½ dl florsocker
100 g smör, rumstempererat
2 cl Baileys eller whisky
kakaopulver att rulla tryfflarna i

Koka upp grädden. Lägg choklad och florsocker i en bunke och slå över den kokande grädden under omrörning. Rör till en helt slät smet. Vispa i smör och sprit. Fyll en spritspåse med smeten. Lägg i kyl att stelna.
När smeten börjat att stelna, spritsa ut fem längder på smörpapper med slät tyll nummer tre. Låt sedan åter stelna i kylskåp. Dela varje längd i tio bitar och rulla dem i kakao. Förvara kallt fram till servering.

Det här receptet låter ju helt fantastiskt gott, jag älskar tryffel och med smak av Baileys måste det ju bli så jäkla gott. Ska nog prova på detta till helgen då vi ska få besök.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0