Säker solning!

image732
Visst är det underbart när sommaren kommer och man äntligen får lite färg på sin bleka kropp, man känner sig mycket fräschare direkt. Visst vet vi att solens strålar är farliga med många verkar inte bry sig om detta, utan steker sig i flera timmar utan skydd, vilket är livsfarligt!!!
Solbränna är ju egentligen kroppens sätt att försvara sig mot solens strålar och bidrar bland annat till sliten och rynkig hud. Men det värsta är ju hudcancerformen malingt melanom. Sverige är nummer två i Europa och nummer fra i världen när det gäller andelen av befolkningen som får hudcancer. Anledninngen till detta är att vi inte skyddar oss tillräckligt bra. Så tänk smart i sommar och smörj in dig ordentligt för det är inte värt att bli brun till varje pris. Och skippa solariet helt och hållet, det ökar cancerrisken med 50%, helt sjukt!

6 gyllene regler när det gäller solning:
1.
Sola inte mer än 30 minuter i början. öka sakta dosen och sluta innan du blir det minsta röd!
2. Även när du inte ligger på stranden så är det smart att skyda sig med hatt, solglasögon och solkräm där kläderna inte skyddar.
3. Undvik solen mitt på dagen. Ungefär hälften av UV- strålningen kommer mellan klockan 11 och 15
4. Var extra försiktig på breddgrader runt ekvatorn, pö höga höjder och på platser med mycket fri himmel.
5. Smörj in dig innan du går till stranden, många gör misstaget och smörjer in sig på stranedn. Gör man det innan hinner krämen absorberas. Efter 3 timmar bör man smörja på lite till.
6. Vattnet skyddar inte mot UV- strålningen utan tränger obehindrat ner till drygt en halvmeters djup.

image733
I år tänker jag investera i L'oreals nya solskydd i sprayform. Tidigare har jag alltid struntat i att skydda mig och stekt i flera timmar för att kunna bli riktigt brun. Men nu har jag insett hur korkat det är och tänker vara väldigt försiktig i år. Vill ju gärna ha en fräsch hy i framtiden också...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0