Byta plats...



Har flyttat runt på grejer hela dagen, möblerade till och med om för att prova något annat men det blev inge bra, så alla möbler har återgått till sina vanliga platser. På det lilla bordet står nu brickan som tidigare stod i köket och kaninlampan som tidigare stod på fönsterbrädan.



I fönstret står nu bokstäverna som förut tillsammans med mina målade flaskor och två nya ljusstakar som jag har fyndad. Lilla Bambi får också ligga där och vara söt =) Den ena ljusstaken var från början gul men är nu vit med hjälp av sprayfärg (den som Bambi ligger på) Tänk att jag fick båda ljusstakarna för 25 kr tillsammans.


Måndag


Ny vecka och början på något nytt känns det som. Solen skiner, musiken är på högsta volym och jag planerar för fullt =) Fick fina roser av mamma i fredags som nu står en i en liten vas som jag fyndade för en tia nere på loppisen, ska även visa er de andra grejerna som jag fick med mig hem, funderar på att gå en sväng dit idag också, tänk vilken lyx med en loppis bara några meter ifrån mig =)

Har varit vaken sedan 06:45 och har fått en hel del gjort och i eftermidag blir det tvättstugan. Imorgon ska jag köpa en massa vit sprayfärg och gå lös på småprylar men även på tre små satsbord som jag fick med mig från jobbet, jättefina men behöver som sagt en makeover. Veckan bjuder även på besök i form av svärmor som ska sova här en natt, självklart ska jag måla massa nya tavlor också och så planerar jag en liten photoshoot, tänkte ta riktigt snygga "pressbilder" på mina tavlor, kan vara bra att ha, dessutom kul att kunna publicera lite proffsigare bilder. Om ni missade det i förra inlägget så har jag nu startat en sida på Facebook för min kost som ni hittar här. Happy monday =)


Facebook


Nu finns min konst på Facebook =) Blir världens gladaste om ni alla ville ta en titt på sidan och "gilla" den, även kommentarer och feedback vore väldigt roligt! ♥ Klicka på bilden för att komma dit eller sök på Sara Den Underbara på Facebook.


Försäljningsingenjörer






Igår var vi ett gäng glada försäljningsingenjörer som tog emot våra diplom, åt middag och drack (för mycket) skumpa, vin och öl. Det var riktigt roligt och det känns så härligt att titta på mitt examensbevis =)


Graduation


Idag är det en speciell dag. Det är nämligen dagen då jag tar examen! =)
Kan inte förstå hur fort det har gått, började utbildningen i augusti 2009 och nu den 28 januari 2011 är jag färdig. Min nya titel är försäljningsingenjör och det känns riktigt bra! De senaste 5 månaderna har jag arbetat med sälj och det har varit så lärorikt. Igår hade jag min sista dag på jobbet och det var lite bittersweet, har haft så härliga kollegor och en riktigt bra handledare och framför allt tar jag med mig massor av nya kunskaper och erfarenheter ♥


25 kr


Igår sprang jag en snabbis till Myrorna på lunchen, den ligger så himla nära så jag hann gå där och titta länge på allt fint, kan verkligen rekomendera den som ligger på Adolf Fredriks kyrkogata, det finns hur mycket som helst där och allt är fint sorterat. För 25 kr gick jag därifrån med den här fina ljusstaken och en liten bambi, så nöjd så nöjd, perfekt liten lunch shopping ;) Ska även visa er vad jag hittade på den lilla loppisen som ligger på samma gata där jag bor, men först ska de få sig en liten makeover med vit sprayfärg.


Sweet



Kyana är världens sötaste! igår när jag kom till jobbet låg den här överaskningen på mitt bord. Jag som älskar dalahästar kan nu baka fina kakor med de här söta formarna. Tack snälla Kyana ♥ I will miss you too!


Tavelvägg


Jag tycker att det är otroligt snyggt med en ordentlig tavelvägg, och då menar jag inte bara ett par stycken utan när man går all in som på dessa härliga bilder. Skulle vilja ha något liknande i köket där jag faktiskt har "sparat" två hela väggar som är helt vita och tomma för tillfället. Skulle vilja blanda bokstäver, fotografier, målningar och även en liten spegel. Får se vad Fredrik säger, men jag tror att det skulle bli riktigt bra! =)


@ work


Här har ni en bild på mig och Kyana, hon är lite smått galen och vi har himla kul på jobbet =)


Horn


Jag har sagt det förut och jag säger det igen- jag älskar vitmålade horn, det är så vackert!


Nya dalahästar


En tavla med fyra nya dalahästar, I like it =)


Ny kudde



Igår var jag och Fredrik en sväng till Bromma Blocks, det blev tyvärr bara en kortis eftersom jag helt plötsligt började känna mig yr och konstig...Iallafall så hittade jag den här fina kudden inne i en butik som heter Nordik, det fanns massor med fina saker där inne, bland annat blev jag kär i en liten vit uggla...=) Kudden var på rea och fick följa med för ynka 31 kr (tidigare 129 kr), det kallar jag verkligen ett fynd!


Bambi In Love




Igår målade jag lite och det blev en hjort för ovanlighetens skull ;) "Bambi in love" heter den och jag blev väldigt förtjust själv i den. Så är det när jag målar, vissa tavlor känner jag väldigt starkt för och vill helst behålla medans andra är väldigt lätta att sälja eller ge bort. Denna är dock till salu för 300 kr eller högstbjudande, lämna en kommentar här i bloggen eller maila mig på [email protected] om ni är intresserade =)


Om du visar din så ska jag visa min...


Living Like Linda har utmanat sina läsare att visa upp sin Buddha i hemmet. Jag hakar på och visar här upp min vita Buddha som just nu står på en bricka på tv- bänken, den har flyttat runt en hel del här hemma men nu tror jag att den har hittat sin rätta plats!


Klocka


Nu hänger äntligen vår nya klocka på väggen i köket. Fyndade den på ÖoB för endast 75 kr! Den var brun från början, men med lite sprayfärg så är den nu vit. Love it =)


Just nu...


Har gjort lite kaffe, dukat fram med en cupcake från igår och ska läsa ett par sidor i min bok "Freedom" av Jonathan Franzen som är riktigt bra! Härlig söndagslyx ♥


Kalas!


Leo öppnar presenter i sällskap av Amelia och Leo nr 2 =)

Moster Carina, lilla kusin Thea ♥ och Robert                                                                Jag & kusin Amelia

Jag läste lite bok för Amelia..

Mamma, Robert, Diego, Carina, Sanna & Fredrik

Carina & mamma

Cupcakes & tårta

Tårtan blev sååå god!

Kalaset blev väldigt trevlig igår, dock kom inte alla som planerat vilket var lite tråkigt. Hade gjort massa mat så nu har vi måtlådor hela veckan =) Bjöd på chili con carne, ris, bröd och tsatziki och det blev väldigt gott!
Till fikat blev det tårta och cupcakes. Är lite besviken över att det inte fanns tillräckligt med tid att göra cake pops, men jag totaldäckade i fredags trots att jag baka skulle lägga mig ner och vila lite efter att ha stått i köket i fem timmar, vaknade upp halv fyra på morgonen och insåg att det inte skulle bli några cake pops, men men nästa gång. Det blev heller inga kronor på cupcakes, utan tårtan fick en krona istället, tårtan som inte blev en våningstårta på grund av bakpulvret inte räckte, haha, snacka om att inget gick som planerat. Men allt blev gott och väldigt trevligt var det ♥


Tulpaner


Imorgon är det väldigt mycket som ska göras inför kalaset. Allt ska bakas och hela lägenheten ska städas och piffas. Ska köpa årets första tulpaner, älskar verkligen att ha en fräsch bukett med rosa eller vita tulpaner hemma. Den rosa vasen med de rosa tulpanerna är en bild på en av de väääldig många buketterna med tulpaner som jag köpte förra året. Älskar min stora rosa vas som jag fick i födelsedagspresent. Den åker fram imorgon och så blir det nog två buketter med vita tulpaner, den är så stor så att man måste köpa minst två buketter annars ser det bara töntligt ut, haha =)


Spring News


Lite fler vårnyheter finns nu hos H&M Home, inget som sa "wow" direkt, men godbitarna ovan tycker jag om. Pläden med volang ser väldigt fin ut. Gillar även de avlånga örngotten i rosa och vitt väldigt mycket! Önskar att H&M Home fyllde på med nyheter lika ofta som de gör med kläderna. Och angående inlägget om Day Home som jag skrev igår så vore H&M perfekta kandidater för att göra lite kuddfodral med inspiration från de fina Day Home kuddarna.


Day Home


Jag är hopplöst förälskad i Day Home och ders underbara kuddar. Seriöst, så är skulle det ju se ut ifall jag fick designa en kollektion med kuddar, bokstäver, peacetecken och en hjort!? Skulle inte vara helt fel med ett par av dessa kuddar här hemma på sängen och i soffan.


ELLE


Sitter och bläddrar lite i senaste numret av Elle som damp ner i brevlådan igår. Omslaget pryds av ljuvliga Kate Hudson och hon ser så vårig och härlig ut. Vill bara att den vidriga snön ska försvinna nu, det har varit så skönt med lite plusgrader de senaste dagarna, dum som man är så hoppas man lika mycket varje år att våren är här så fort den första snön smälter, skulle inte förvåna mig om snön öser ner snart igen =)


Mirrors


Jag vill verkligen ha en STOR vit spegel här hemma, och den får gärna vara sjukt "krusidullig" som jag brukar säga =) Spegeln högst upp till höger skulle jag ge vad som helst för! Kollar Blocket dagligen, men hittar aldrig någon som får mig att känna "wow". Min önskan är ju att göra ett loppisfynd, och är den i guld så det ju bara att måla om. Jag vet inte hur länge jag orkar vänta på den perfekta spegeln, jag är ju så otroligt otålig, vill ju gärna ha allt på en gång. Har hittat ett okej substitut på Jysk, men den är ju inte ens i närheten av vad jag egentligen vill ha, men fin är den och jag misstänker att den inom kort kommer att finnas här hemma.


I ♥ Dalahästar


Som ni kanske har märkt så gillar jag dalahästar väldigt mycket =) Den rosa dalahästen är underbar och skulle vara väldigt fin i min samling. Muggarna är helt ljuvliga och jag skulle så gärna vilja ha dem i både vitt och rosa. Mattan är verkligen jättesöt och finns i massa olika färger och är dessutom vändbar, tycker att den skulle vara jättefin i ett barnrum.


Moodboard


Jag lovar att sluta plåga er med tjat om vad jag ska baka till kalaset på lördag. Detta blir det sista inlägget som handlar om bakverk och sötsaker =) Har satt ihop en liten moodboard över vilka färger kalaset kommer att gå i. Grönt, vitt och lite rosa blir det, jag har inga problem med rosa till pojkar =) Vill ju göra en våningstårta, så jag tänkte att första lagret ska vara rosa och det andra grönt, och så vill jag toppa den med en ganska stor grön krona gjord i marsipan. Vita ballonger blir det och prickiga servetter samt muffinsformar. Det blir förmodligen banancupcakes med dumle, creme cheese frosting och kolasås. Även chokladcupcakes med creme cheese frosting och små gröna kronor av päronmarsipan. Sedan cake pops som jag har tjatat så mycket om, blir nog ballerina med choklad/apelsinsmak som jag doppar i vit choklad och så blir det vanligt strössel, det har så många härliga färger. Men helt bestämd är jag inte än angående innehållet, har även funderat på att köpa färdig socker kaka och frysta hallon, och så blandar man ihop det med färskosten, det låter nästan godare...vad tycker ni? Ni som har gjort cake pops, vilken smak gjorde ni???


Hästar



Har spenderat kvällen med att måla lite. Är ju väldigt förtjust i dalahästar så det fick bli två stycken. Har en idé om att måla en massa olika hästar på det här sättet, men olika mönster Har skrivit upp en massa förslag på mönser som jag kan göra. Vill även göra en stor tavla där alla hästerna med sida olika mönster finns med. Jag sa till och med till Fredrik att jag har lust att kontakta IKEA för ett eventuellt samarbete, trycka upp dem som bilder för försäljning, dalahästar är ju svenskt och så i lite ny modern tappning, det skulle väl gå hem hos det svenska folket? Ska plocka fram Försäljningsingenjören (det jag är färdigutbildad till om 2 veckor!) i mig och satsa stenhårt på att få igenom en affär =) Jag känner verkligen att det är dags att satsa lite på konsten, det är otroligt kul och jag har fått så mycket bra respons från alla håll och kanter, inte minst från er underbara läsare!


Hissgardin


Jag MÅSTE ha den här hissgardinen till vårt kök, i det fönstret vid spisen där vi nu har en rosa hissgardin. Kan känna att jag var lite för snabb med att köpa den rosa som jag inte riktigt har gillat så mycket. Hade ju en idé i början när vi flyttade in att köket skulle gå i lite rosa toner, men så blev det inte, så jag har stört mig lite på gardinen ett bra tag nu. Men denna som jag har hittat på Jotex skulle vara helt perfekt, i vitt så klart =)


Tårtfat


Igår köpte jag absolut inget av det jag behövde, istället kom jag hem med världens finaste tårtfat från Himla. Jag har velat ha det hur länge som helst, och nu är det äntligen mitt. Jag hade tur kan man säga....hittade det på Åhlens där jag hade ett presentkort, det var 30% rea och så fanns det bara en enda kvar. Som om inte det vore nog så gjorde tjejen i kassan fel så jag fick det för mer än halva priset! Nästa helg har jag ett fint tårtfat att servera Leos födelsedagstårta på =)


Griffel


Man kan göra väldigt mycket fint och kreativt med hjälp av griffelfärg. Just nu är jag väldigt sugen på att måla en ruta med griffelfärg på dörren mellan köket och vardagsrummet (den som vi precis har målat vit). Rutan ska vara på kökssidan och så vill jag rama in den med fina, vita lister så har vi en stor och bra griffeltavla. Ååå vill sätta igång med det nu!


God Morgon Lördag


Vi sitter och slappar som bara den, har ätit långfrukost med ägg, kaffe och annat gott! Strax ska vi bege oss in till stan. Ska bli väldigt mysigt, hålla varandra i handen, kolla affärer och ta en fika. Jag ska även hitta det sista till Leos kalas nästa helg, behöver bland annat fina muffinsformar och servetter. Hittade grön marsinpan med päronsmak igår som jag ska använda till att göra små kronor till cupcaksen, så temat får bli grönt helt enkelt =)
Ska även kolla på Akademibokhandeln eftersom jag fick ett presentkort där i julklapp, ska se om jag kan hitta någon fin inredningsbok och så självklart lite ny skönlitteratur. En sväng till Panduro måste jag också ta, behöver decoupagelim, canvas och vita små pinnar till mina cake pops som jag ska göra nästa helg.


More paintings




Tre nya verk som jag har gjort idag.


Hold It Against Me


Snacka om att jag inte har koll längre, Fredrik kom hem i tisdags och frågade om jag hade hört Britneys nya låt...
NEJ det hade jag inte, visste inte ens att hon var på g med ny skiva!
Anyway, nya låten heter "Hold it against me" och jag tycker att den är okej, det är ingen wow låt (inte än iallafall) men det ska bli spännande att höra resten av skivan (för er som inte riktigt känner mig så har jag varit världens största Britney fan och det sitter liksom fortfarande i lite, haha) 


Så många idéer...


Så här blir jag varje gång vi ska ha kalas här hemma, jag blir helt besatt av att tänka på vad jag ska baka, hur jag ska duka, hur jag ska dekorera, vad ska det vara för fyllning i tårtan, vilken färg på frostingen...sa ni förstår. Igår låg jag vaken och tänkte på cake pops, det är inte normalt. Men jag tycker att det är så roligt att anordna kalas och att baka och dekorera fint. Har iallafall bestämt att det blir chokladcupcakes med ljusblå glasyr, som dekoration blir det en krona gjord av marsipan (som på bilden uppe till höger). En hög, fin tårta med den vanliga fyllningen: vaniljkräm, jordgubbskräm med vit chokladfrosting (det är sååå mycket godare än att täcka tårtan med grädde, jag lovar!) Den blir blå med vita prickar som på bilden ovan (skulle även vilja ge mig på att göra den i två våningar). Sen blir det ju även cake pops, de blir vita med färgglatt strössel. Det är allt jag vet för tillfället. Sedan ska det dekoreras också...ja, jag gillar att gå all in när det är kalas!                                                           


Fur Throw


Jag är så sugen på att köpa en pälspläd, skulle vara så fint och framför att mysigt att ha en i soffan. Har hittat en på Åhlens men den är slut i hela Stockholm, just my luck! Någon som vet vart man kan få tag i en som inte kostar skjortan? Vill ha, vill ha, vill ha! =)


Cake Pops


Jag planerar för fullt Leos 7- årskalas som vi ska ha nu i januari. Hittade denna amerikanska skapelse som kallas för Cake pops och tänker definitivt göra dem till kalaset. Verkar finnas två sätt att göra dem på; antingen mixar man ihop kakor med fyllning (ballerina, oreos) med creme cheese, eller så bakar man en sockerkaka/chokladkaka som man sedan smular ner och blandar med creme cheese. I båda varianterna formas smeten till bollar och doppas sedan i smält choklad och dekoreras med strössel eller annan dekoration. Jag tror att jag kör på kakvarianten, finns ju så många goda Ballerinasmaker plus att det känns som lite mindre arbete när jag ändå ska baka både tårta och cupcakes. Så kul att prova något nytt =)
Någon som har provat att göra dessa?


Belysning


Lite mer belysning är något som vi behöver här hemma, har diskuterat lite med Fredrik och det står mellan dessa tre (hade en fjärde med från början som var från Åhlens men den sa han nej till på en gång, jag visste det!) Den från Ellos gillar vi mest båda två, självklart är den även dyrast med sina 999 kr. Den från Jotex (199 kr) skulle jag kunna tänka mig före den från Clas Ohlson (249 kr)...tror jag...fördelen med den från Clas är ju att jag har tittat på den live och kollat kvalitén och den är väldigt fin. Lampan från Jotex ser väldigt fin ut på bild, men det är ju alltid lite av en chansning när man beställer (den från Ellos har jag redan sett live och den är UNDERBAR!). Ja, det råder som sagt lite beslutsångest här hemma...


Shopping på Hemtex




Hittade så fina saker på rean på Hemtex. Är så nöjd med sängkläderna med stjärnor, jag äääääälskar ju stjärnor =) Blev även två kökshanddukar med hjort på, var väldigt stora och fina. Sist men inte minst så blev det sex röda servetter, älskar att använda "riktiga" servetter när man bjuder hem folk på middag. Dessa har jag även i rosa sedan tidigare och jag är så nöjd med dem. Tänkte att de skulle passa bra vid framtida julmiddagar. Gissa vad jag betalade för dem? Ynka 7 kr styck, not bad =) Hela kalaset gick på 380 kr, vilket är väldigt bra då ett påslakan från början kostade 300 kr. Ååå vad jag älskar att fynda!


Rådjurstavla


Den är fina tavlan som Leo döpte till "Rådjurstavla" målade han igår. Han fick inspirationen från våra nya kökshanddukar som det är en hjort på. Jag blev så glad att ha målade ett av mina favoritmotiv och den blev så fin. Ska definitivt köpa en ram och låta den pryda vårt hem. Ska ha det som aktivitet varje helg när han är här, han kommer att vara grym på att måla när han blir stor =) Ska även köpa en fin pärm och en mapp till honom och så ska jag dokumentera allt fint han gör (haha snacka om att jag är skadad från att jobbat på dagis, där vi fotade barnen när de målade och sedan satte in allt i pärmar och skrev texter och sånt till) tror att det är roligt för honom att ha när han blir äldre.


Memory


Köpte nya påslakan igår, och de är ju alltid ihopvikta med en kartongbit. Jag och Leo tänkte länge på vad vi skulle använda dem till (hade två stycken) , han är precis som mig när det gäller pyssel och hitta på kreativa saker, så vi bestämde oss för att göra ett eget memory. Sagt och gjort, vi gjorde varsinn bild till varje par. Det blev så fint, 24 bitar som vi strax ska spela en vända med. Leo är så himla duktig. Ska även visa hans fina tavla som han målade igår.


Pocahontas






Kvällen har spenderats med mina älskade färger =) Det blev en tavla som fick heta "Pocahontas". Inspirerades av min förra tavla med hästen så nu passar de väldigt fint ihop. Jag är väldigt nöjd! =)


Grattis Nina


Ett stort grattis till Nina som fyller 30 år idag. Hipp hipp Hurra!


Right Now...



Nyduschad och nerbäddad i soffan med min älskling och tända ljus ♥


Besök






Här hemma har Melanie och Romeo varit på besök sen igår och sovit över. Det har varit så mysig! Romeo är så himla SÖT, blir så glad när han är här ♥


Citronrisotto


Igår gjorde jag citronrisotto till middag och det blev så himelskt gott! Receptet svängde jag ihop själv efter egen smak och jag bara måste dela med mig av detta:

Citronrisotto:
5 dl ris (man behöver inte ha arborioris, jag körde med parboiled)
8 dl vatten
1 buljongtärning (grönsaksbuljong)
2 dl vitt vin (torrt eller halvtorrt)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 citron, saften
1 äggula
4 msk grädde
1 dl riven ost
Salt & peppar
Smör & olivolja

Finhacka löken och pressa vitlöksklyftan och stek tillsammans med 1 msk smör och 1 msk olivolja i en kastrull. Tillsätt riset och sedan vattnet och buljongtärningen. Låt koka upp på medelvärme utan lock och se hela tiden till att blanda runt och så att vätskan inte kokar bort för fort (gör den det har du för hög värme) När riset börjar bli färdigt häller du på två dl vitt vin, sänker värmen och sätter på locket. Under tiden blandar du ihop äggula, grädde, citronsaft och osten. Smaka på riset så att det fortfarande har tuggmottstånd och se till att det fortfarande finns vätska kvar, risotton ska vara krämig, men inte vattning.  Jag behövde inte fylla på mer vätska under koktiden och det ska man inte behöva göra. Ta av kastrullen från plattan och blanda ner äggsmeten. Salta och peppra och servera med något gott till. Vi hade kyckling/quornfilé som jag stekte i smör, färsk persilja, peppar, salt och några droppar sweet chilisås. Vi hade även gröna ärtor till. Det var såååå gott!


Home Sweet Home












Några bilder från vårt hem hur det ser ut just nu. Är inte så mycket kvar som jag känner att vi absolut måste göra, lite mattor, speglar, lampor och föravring så är jag nöjd =)


Rea på Hemtex


Nina tipsade om att det var rea på Hemtex just nu och jag hittade en del som jag vill åka och köpa NU! =) Kanske tar en snabbis till Vällingby, finns ju en Hemtex där, fast den har inte det bästa sortimentet, men jag kanske har tur =) Är väldigt förtjust i dessa godbitar, den runda kudden har jag spanat länge på och kudden med noter var väldigt fin. Kökshandduken med hjorten har jag bloggat om tidigare så den måste jag ha! Vita "tassels" á la Maria Montazami vore fint att ha hemma, är de i bra kvalité så köper jag nog ett par stycken. Jag älskar ju stjärnor så det är ingen tevekan om sakern att jag plockar på mig dessa påslakan om de finns kvar. Även om de är till barn så är de gröna såååå fina och jag vill väldigt gärna ha dem till mig och Fredrik. Leo har sedan tidigare ett jättefint pålakanset med stjärnor i blått och vitt från Hemtex. Skuttar in i duchen nu och sticker iväg så fort som möjligt. Update senare om jag hittade något! =)


God Morgon


God morgon allihopa, här sitter jag nu och dricker kaffe och kollar lite bloggar. Försökte gå upp klockan åtta coh göra lite nytta här hemma samt komma in i en vanlig dygnrytm eftersom det är jobb som gäller på fredag igen. Men det gick som sagt inte bra alls och nu sitter jag här och klockan är elva...suck! På dagens schema står inte mycket, har lite viktigt pappersarbete att stå i och sedan hoppas jag att Melanie kommer på besök. Nu ska jag svepa det sista kaffet och spana in mina dagliga bloggar =)


Now & Then


De här två bilderna är tagna i från nästan samma vinkel, bara bordet som inte syns på den nya. Och visst är det lite skillnad? =)


Pretty


En av mina fina presenter från Fredrik var den här parfymen från Elizabeth Arden som heter "Pretty". Den luktar såååååå gott, kan vara den bästa parfymen jag någonsin haft. Tack snälla älskling ♥


Mirrors


Vill tipsa om dessa fina speglar som finns hos Rusta. Den runda har en diameter på 60 cm och kostar 199 kr. Den stora har måtten 48 x 120 cm och kostar 399 kr. Jag vill ha båda!! Den stora vore så fin att luta mot väggen nedanför sängen och den runda skulle vara fin i hallen.


Fina Flaskor



Blev färdig med alla flaskorna igår, fem stycken blev det och jag är otroligt nöjd, de blev så fina! =)


Chokladkaka med nötcrumble


Har precis sagt hej då till mamma som har varit här ett par timmar och fikat. Jag bjöd på en väldigt god kaka som jag slängde ihop här om dagen efter ett eget recept. Var så sugen på att baka men var så trött på allt som man alltid gör, så jag exprimenterade lite och resultatet blev väldigt gott!

Chokladkaka med nötcrumble:

Kaka:
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver

Crumble:
100 g smör
2 dl havregryn
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 msk kakao
150 gram mörk choklad
1 dl hackad mandel

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och kakao och vispa ihop. Tillsätt sist smöret och vispa till en slät smet. Smöra och bröa en form ca 24 cm i diameter och häll över smeten. Sedan är det dags att göra crumble. Finhacka chokladen och blanda ihop alla ingredienser, den ska ha en smulig konsistens och det enda viktiga är smöret fördelas ordentligt. Strö över på kakan i ett jämt lager och sedan in i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan svalna och förvara sedan i kylskåp tills den är kall. Servera gärna med en klick vaniljglass.


Pyssel



Har pysslat lite här hemma med mina glasflaskor som jag har sparat på sååå länge. Kom på idag att jag ville spraya dem vita och limma fast mönster och text. Än så länge är bara tre färdiga, har två flaskor till som står på balkongen och torkar, får se vad jag limmar på dem, kanske stjärnor, &- tecken eller någon text. Kommer nog att ha ljus i dem. Har även ett par plastblommor som jag kanske sticker ner i några bara för att få det lite varierat så att det inte bara är ljus i alla. Är väldigt, väldigt nöjd och det är så roligt att pyssla! Har galet många flaskor kvar också, skulle vilja göra några svarta med vita dekorationer eller göra några som man tar fram till nästa jul. Ska definitivt fortsätta samla flaskor =)


Horse




Har målat en ny tavla som jag är lite smått kär i =) En häst blev det, i lite indian style. Avslutade det hela med att kladda massa röd färg på hela handen och göra mitt avtryck. Med tanke på att vi bor litet så kan inte alla tavlor jag måla få komma upp på väggen, men dessa måste jag rama och hänga någonstan, gillar den verkligen!


Mitt 2010

Nu är 2010 över och ett nytt spännande år väntar. Så jag tänkte ta en titt bakåt i bloggen och se vad som har hänt det här året!

Januari


Leo fyllde 6 år...


...och det firade vi med att bjuda hem nära och kära på massa godsaker =)


Det var galet kallt och jag frös som bara den i mina strumpbyxor!


Men jag och Fredrik trotsade kylan och traskade iväg på en promand till Hässelby Slott. Så vackert med ett rosa slott!!


Började läsa inredningstidningar för att få inspiration till hur vi skulle inreda vårt nya hem!

Februari


Vi beställde förstoringar av fotografier tagna från vår resa till Rom. Ramade in dem och det blev så fint här hemma när det sakta men säkert började falla på plats.


Vi fick även upp gardiner.


Lillasyster fyllde år och jag var lika ledsen som vanligt att jag inte kan fira henne på grund av avståndet mellan oss...


Började titta på True Blood och kunde sitta uppe hela nätterna och titta på avsnitt efter avsnitt...

Mars


Åkte iväg till Helsingfors i några dagar. Var så glad över att jag kunde dricka kaffe från Starbucks på Arlanda =)


Jag fyllde 24 år och blev överraskad av Fredrik med kaffe och present tidigt på morgonen...


...i paketet låg det fina örhängen som matchade min ring.


Det var en väldigt konstig födelsedag, eftersom det var samma dag som farmor skulle begravas. Det var så sorligt och jag grät miljoner tårar över lilla farmor som jag aldrig mer skulle få träffa...


Trots att jag var ledsen ställde jag till med en riktig födelsedagsfest. 17 personer i vår lilla lägenhet och det blev en riktigt lyckad kväll =)


Sedan var det Melanies tur att fylla år och vi åkte hem till mamma för att fira henne med tårta och presenter.


Hallen fick sig ett lyft med nya möbler och mattor.

April


Jag och Fredrik åt Thaimat på vårt favvo ställe på Söder ♥


Satte upp en fin text på väggen i köket


Vi fick äntligen hem vår tv- bänk som vi hade väntat så länge på!


Fredrik överraskade mig med rosor och vin efter en lång arbetsdag ♥


Eleonor och Jason förlovade sig!

Maj


En härlig partykväll med Janine och Lina


Läste galet många inredningstidningar


Dekorerade och inredde för fullt här hemma


Vi köpte en mixer och gjorde smoothies väääldigt ofta.


Målade två nya tavlor med fåglar


Såg den väldigt efterlängtade Sex And The City 2 med Eleonor

Juni


Köpte fina ringar


Målade två nya tavlor


Vi köpte en tv efter att ha varit utan i 6 månader.


Jag hittade två nya favoriter: Tunika från H&M och att ha håret i en lös fläta.


Bakade en underbart god kaka till midsommarafton


Satt hemma hela dagen framför teven när Victoria och Daniel gifte sig


Fixade balkongen och trivdes väldigt bra där ute, drack kaffe och bläddrade i tidningar och njöt av solen.


Gick på premiären av Eclipse med Kevin och Melanie, galet hur mycket jag hade längtat efter den filmen.


Bokade en resa med Fredrik till Berlin

Juli


Åkte till Berlin med Fredrik och hade det alldeles underbart


Åkte ut på landet för att hjälpa till och närvara vid Daphnes dop. Vilken härlig helg!


Hittade min drömkudde på rea efter att ha spanat på den hela hösten. Happy =)


Målade två nya tavlor


Vi fick en vacker rosa orkidé av mamma som lös upp hela rummet!


Jag och Eleonor hade en obligatorisk kväll på hennes balkong med drinkar och hög musik

Augusti


Tog finaste bilderna på mig och Leo när vi hade gjort oss fina för att gå på kräftskiva


Det var en riktigt härlig sommarkväll med femkamp och massor med god mat


Jag ordnade med en stor födelsedagsfest för Kevin och Fredrik och bjöd familj och vänner på god mat och massor av sötsaker.


Rebecca kom till Stockholm med Ebba och Daphne och det var så mysigt att få hänga med tjejerna.


Jag hade tråkigt en dag och sorterade vår böcker i färgordning.


Jag målade bland annat den här tavlan...


...och ett Eiffeltorn...


...och dess två som var en present till mamma.


Jag läste ut en av de bästa böckerna någonsin- American Wife


Jag närvarade och hjälpte till när lilla Tom skulle döpas.

September


Började på mitt nya jobb som var en praktikplats som ingick i min utbildning till försäljningsingenjör. Här arbetade jag tillsammans med Juan som också gjorde sin praktik och vi hade så roligt ihop =)


Fina bilder på mig och Fredrik kom upp på väggen.


Läste ytterligare två bra böcker.


Eleonor fyllde 24 år och jag och Fredrik var på födelsedagskalas


Jag målade tre nya tavlor som jag blev väldigt nöjd med!

Oktober


Träden utanför fönstret visade att nu var det höst


Jag dekorerade med kvistar som jag målade svarta och ställde i en vas på bordet.


Birgitta och Lars kom över på lunch en söndagseftermiddag.


Jag plöjde inredningstidningar och läste ut en till superbra bok.



Fick ett nytt roligt projekt att arbeta med på jobbet


Provade på att baka Key Lime Pie för första gången och den blev sååå god!

November


God frukost en lördagsmorgon med Fredrik och Leo...

samma morgon tog jag den här bilden på dem som jag tycker som sååå mycket!


Jag gick ut i skogen med Leo för att leta efter en massa stenar...


Som jag skulle använda till det här pysslet


Jason kom till Sverige och vi drog ut ett helt gäng för Eleonors möhippa. Vi hade en helt oförglömlig kväll!


Jag och Fredrik firade två år tillsammans


Eleonor flyttade till USA för att gifta sig och bo tillsammans med sin Jason. Det var så otroligt bittersweet. Min bästa vän som jag har gjort allt roligt med befinner sig så långt borta nu...men samtidigt är jag så glad för hennes skull ♥


Det blev första advent och adventssljustaken pysslade jag själv ihop av gamla burkar.


Blev lite kär i Keshas låt "The Harold Song" och gjorde tavlor med citat ur texten.

December


Blev bjudna på julgalan av Fredriks chef och hade en riktig toppenkväll!


"Julpiffade" hemma med vita hyacinter


Vi gjorde pepparkakashus. Mitt blev katastrofalt fult medan Leos blev väldigt fint =)


Bloggen blev uppdaterad med en ny header =)


Vi målade dörren vit och blev så nöjda med rsultatet, vilken skillnad det blev med vitt istället för brunt!


Målade två nya tavlor som jag blev otroligt nöjd med!


Leo tappade en tand och fick världens sötaste glugg =) Vi spenderade även två dagar med att baka massa godis inför jul.


Bakade goda cupcakes till julafton.


Skickade ut våra fina julkort som jag hade fixat i photoshop.


Och så blev det till slut julafton. Vi började dagen hemma med att öppna några julklappar...Fredrik och Leo blev väldigt glada över vad snälla tomten hade kommit med i år =)


Vi fortsatte firande hemma hos mamma med mycket god mat och Romeo som jultomte =)


Jag hittade fina loppisfynd.


Hade många sköna dagar av ledighet. Målade bland annat denna tavla mitt i natten.


Dukade upp inför nyårsafton som jag och Fredrik spenderade själva med god mat och vin.


Vi gjorde oss fina och lyssnade på musik och drack vin medan vi lagade mat. Det blev potatisgratäng, kött/Quorn och sallad. Gott, gott =)


Vid tolvslaget tog vi med oss ett glas skumpa ut på balkongen och tittade på fyrverkerierna. Sedan blev det fil moch mys långt in på natten och det nya året.

Har verkligen haft ett härligt år och jag hoppas att 2011 för med sig massor med kärlek, lycka och roliga överaskningar ♥


RSS 2.0