Ellos


Var inne en snabbis på Ellos nyss och dog lite när jag såg att det har kommit in en kudde med peace- tecken. Jag har ju väntat hur länge som helst på att det ska komma en budget variant på den fina kudden från Day Home. Och nu är den här - för endast 99 kr i storlek 50x50. Japp, den ligger redan i korgen ;) Det gör även de fina krokarna. Funderar på om jag ska beställ bordstabletterna eller örngotten (örngotten är ursnygga!).


Easter


Hittade dessa superfina ägg i porslin hos Ellos. Vore så fina att hänga i grenarna com vi har i köket till påsk. De kostar 299 kr och finns att klicka hem här.


Loppis!




Idag har jag och Fredrik varit på loppis tillsammans med Robert och Sanna. Det var en stor sporthall där privatpersoner hyr bord och säljer grejer. Mycket skräp men mycket fint också. Jag kom hem med dessa prylar: Ett skrin i glas som jag ska ha smycken i (30 kr). Fyra servettringar som jag bara inte kunde motstå tack vare den ovanliga formen (alla 4 för 10 kr). Till min stora lycka hittade jag ju även tre små rådjursfigurer. Jag har sedan tidigare tre stycken jag som jag köpt på loppis och fyndat på tradera. Och jag är verkligen inte ensam om att samla på dem, på Tradera blir de svindyra eftersom det är så många som budar. Hon som sålde rådjuren hade själv samlat i flera år och hade lite smått börja sälja av ett par stycken. Så jag fick alla tre för 100 kr.
Tanken är att köpa ett fat med glaskupa och ha hela samlingen där så att den kan stå framme.


Estelle


Ja, igår fick vi ju namnet på den lilla prinsessan och jag blev så himla förvånad! Estelle är ett namn som jag själv har på min "lista" över favoritflicknamn (tillsammans med Chloé, Jolie, Adrienne och Adele). Namnet känns inte speciellt klassiskt när man tänker på kungahus - men jag älskar det! Prinsessan Estelle, hur vackert är inte det?
Estelle Silvia Ewa Mary
Vill så gärna se bilder på vår lilla sessa! :)


Extremely Loud And Incredibly Close


Har läst boken och sett filmen och jag bara måste tipsa om båda två - fantastisk bok och fantastisk film. Och detta är ett sådant fint exempel på när man verkligen lyckas med att göra en bra film efter en bra bok!


Grattis!


Idag blir min söta lillasyster hela 16 år gammal! Grattis på födelsedagen ♥


4 favoriter från KappAhl


Jag har hittat så fina grejer till Leo från KappAhl, vill springa iväg och köpa allt på en gång! Baseballjackan och jeansskjortan är grymt snygga! Och jag bara älskar de röda byxorna med tillhörande skärp, jag gillar verkligen färgglada chinos på pojkar, så fint! Snygga t-shirts är aldrig fel och denna randiga snygging skulle jag gärna ha i Leos garderob.


Cupcakes-semlor


Jag och Leo bakade igår och det blev semlor/cupcakes. Eftersom jag är helt värdelös på att baka med jäst men ändå var sugen på att baka semlor så fick det bli cupcakes-semlor. Och herregud så gott det blev, de bara smälter i munnen! Jag gjorde min vanliga smet som jag använder när jag gör cupcakes och tillsatte 1,5 tsk kardemumma och det blev perfekt smak! Gröpte ur en liten kon och använde toppen på konen till att blanda ner i mandelmassan (tillsammans med grädde och lite vanlijsocker). Fyllde hålet, spritsade på vispad grädde och satte locket på toppen. Pudrade florsocker på toppen och voilá! Godare än vanliga semlor tycker jag och dessa ska jag definitivt baka till min födelsedag.


Lana Del Rey


Jag har totalt kärat ner mig i Lana Del Rey. Hur har jag kunnat missa henne?! Hörde "Born To Die" för första gången här om dagen och spelade den typ tusen gånger. Har lyssnat på henne hela helgen och favoriten är "Off To The Races". Har suttit ett bra tag framför youtube nu och lyssnat på hennes underbara låtar. Hon påminner väldigt mycket om Nancy Sinatra (som jag också gillar väldigt mycket) och jag njuter ända in i själen när hon sjunger ♥


Vitrinskåp


Något jag verkligen vill ha när vi bor större är ett vitrinskåp i köket. Vill fylla det med ljus, servetter, porslin och alla fina tårtfat. Dessa två exempel är väldigt fina. Helst skulle jag vilja hitta något gammalt skåp på loppis och fixa till det själv.


Designletters


Åh vad jag gillar dessa muggar som finns att klicka hem på familyroom.se. Kostar 149 kr styck och jag skulle gärna ha ett par stycken, bland annat för att ha pennor i.


Servettringar



Har fyndat lite nya servettringar på rean hos H&M Home. Fyra av varje blev det och blev ett fint tillskott till min låda med servettringar (ska visa den någon dag). Rosetterna fick jag för 29 kr/2- pack och de runda med text för 19 kr/st. Tror att de båda fortfarande finns kvar, så skynda om ni också vill fynda ;)


Revolutionary Road


Mitt läsår har verkligen börjat bra och jag har redan läst 5 böcker! Jag är verkligen inne i en period där jag läser hela tiden och plöjer böcker på löpande band. Har köpt 7 nya böcker så nu har jag ett par framöver. Igår började jag läsa "Revolutionay Road" och hittills är den lovande. Tycker att det är så himla bra att fynda böcker på Myrorna. Böckerna är verkligen i toppskick och jag betalar en tredjedel av vad det kostar att köpa dem nya. Jag irriterar mig verkligen på att det är så dyrt att köpa böcker på engelska i Sverige. Jag betalar mellan 60-120 kr för en engelsk pocket medan en på svenska kostar 39 kr. När vi åker till London om mindre än en månad ska jag köpa med mig lite böcker från Waterstones.


Alla Hjärtans Dag ♥






Bilder från gårdagens alla hjärtans dag firande ♥


Depp


Det blev ingen lägenhet för vår del och gissa om jag är deppig!? Fy vad tråkigt, nu är vi tillbaka på ruta 1...


Karmstol


Jag har länge varit väldigt förtjust i karmstolar. Det är ju så fint! Drömmen är att ha en vit med randig tygklädsel i svart/vitt. Man kan hitta väldigt fina stolar på Blocket som man själv kan klä om. Det är något som jag definitivt kommer att göra om vi flyttar till större, för just nu finns det ingen plats för det, tyvärr.


Baby


Snubblade över den här söta bodyn + strumpbyxorna från Ellos. Och självklart tycker jag att det här är superfint när det är en hjort på ;)


R.I.P Whitney Houston


Vaknade till nyheten av att Whitney Houston har dött. Satte på nyhetsmorgon och såg hennes gamla video till "I Wanna Dance With Somebody" och sa till Fredrik: "Varför visar dom den här videon...nu får jag en känsla av att hon är död..." och visst var det så. Videon tog slut och Tilde de Paula säger att Whitney är död...
Och visst är det tragiskt när stora talanger låter drogerna ta över. Jag har många minnen av Whitney, när jag var liten lyssnade mamma mycket på henne och jag vet inte hur många gånger jag såg "The Bodyguard" med Kevin Costner. R.I.P Whitney.


Ellos Sale


Ellos har just nu 50% på reapriset så jag klickade hem några godbitar :) Det blev ett nytt överkast, en sängkappa och svarta bokstäver. Klickade även hem en dimrosa linnéduk som inte syns på bild. Till mig själv blev det en blus och ett finstickad topp. Fredrik beställde shorts och piké från Esprit till riktigt bra pris! I ♥ sale.


Nervös, orolig och lite ont i hjärtat...


Berlin 2010

Den här lägenheten asså...den håller mig vaken om nätterna. Jag har en konstant känsla av nervositet och jag vill inget hellre än att få ett samtal som säger att jag är godkänd och att lägenheten är min. Min handläggare från bostadsförmedlingen ringe igår och tyckte att min lönemodell var otydlig? Men gissa om jag blev supernervös! Jag arbetar ju som konsult för Manpower. I korthet så fungerar det så att jag får betalt även om jag inte har något uppdrag, om jag inte själv har tackat nej till ett uppdrag. Och när jag väl är på ett uppdrag så får jag månadslön + provision. Nu har jag ju varit på samma uppdrag sedan jag började, så det är inga problem. Men hon tyckte inte att det framgick i mitt intyg och hon förstod inte alls det här med att jag får betalt även om jag skulle bli utan uppdrag. Jag känner så här: ska jag bli lidande för att de inte förstår sig på hur Manpower fungerar? Kan dom inte ta reda på sådant som är oklart för dem? Jag har en examen som försäljningsingenjör, arbetar som konsult med fast anställning och ska behöva känna att jag kanske inte får en helt vanlig hyreslägenhet? Jag har inte en enda betalningsanmärkning på mitt nuvarande kontrakt, har inga anmärkningar om att jag har stört mina grannar, jag har en fast anställning...nej, jag är så jäkla nervös och orolig! Jag vill inget hellre än att få den här lägenheten och det är skrämmande att det beslutet ligger i någon annans händer (någon som kan misstolka mina intyg).


UPDATE: HELVETESJÄVLASKIT! Kom hem efter jag och Fredrik har varit och handlat lite, hade glömt telefonen hemma - och självklart har jag ett missat samtal från min handläggare på bostadsförmedlingen. Kul att tänka på det hela helgen, har jag fått den eller inte?

I like!


Men åh så fin den här dagbädden från Mio är! Om vi får lägenheten så blir det denna till Leo istället för Hemnes från IKEA. Denna känns mer luftig vilket jag tror blir bättre i ett utrymme som ligger så nära hallen. Hemnes är så fin, men passar nog bättre i ett "riktigt "rum, i nuläget vill jag verkligen maximera utrymmet så att det inte känns övermöblerat. Jag har ett sånt fint överkast i vitt med blåa stjärnor på som han ska få och så toppar man det med en mysig pläd och en massa kuddar i blått och vitt. Har beställt en superfin kudde från H&M (som jag faktiskt beställde långt innan allt det här med lägenheten) som skulle bli så himla fin till.


Tapeter


Rusta har så många fina och prisvärda tapeter tycker jag. Här är mina favoriter! Får vi lägenheten och tillåtelse att tapetsera så blir det stjärnor i Leos "rum". Stjärnorna är marinblåa på en cremevit botten, och det är små stjärnor med mycket mellanrum vilket gör den diskret. I sovrummet OM vi får lägenheten och OM vi får tapetsera så gillar jag den första och den fjärde. Fågeltapeten är bara så fin, men kanske inget som vi kommer att välja.


Formar


Här har jag ju lyckats hitta något som jag verkligen gillar - cupcakesformar med stjärnor, woho! Har letat efter det ett bra tag (man får ju hoppas att det är stjärnor på sidorna också...). Älskar de små pinnarna som ingår när man köper de översta formarna. Kommer ifrån kakburken.se


For the boys


Snart är det alla hjärtans dag och jag har klickat hem de här tröjorna till Fredrik och Leo som de ska få i present. Jag ÄLSKAR ju när det är lappar på armbågarna, plus att Fredrik passar så bra i turkost - så jag kunde inte motstå :) Rött på Leo tycker jag är så fint och jag ser framför mig denna med vit píké under och jeans till.
Måste även få tag i de fina alla hjärtans dag äggen från Åhléns så att pojkarna kan få lite godis också ;)


Plats 3...


Gick in och kollade och såg till min lycka att jag hoppat upp ytterliga två platser i kön för lägenheten. Nu är vi alltså på plats 3, bara två personer före (snälla, snälla, tacka nej till lägenheten...). Jag har gått från plats 16 till 3, helt otroligt! Det enda jag tänker på hela dagarna är lägenheten, helt sjukt, men jag hoppas så mycket att jag får den. Har redan kollat upp nästan alla möbler och prylar som vi behöver så som ny säng till oss, Sänggavel,ny säng till Leo, garderober, mattor, bokhyllor och förhoppningsvis får vi även plats med ett skrivbord. Jag har ju liksom som en enda stor blackout efter visningen, kommer inte ihåg detaljer om lägenheten och inte finns det någon planlösning att titta på heller...kommer dock ihåg att det var en väldigt fin fiskbensparkett i vardagsrummet, me like :) Förstår ni hur förkrossad jag blir när vi inte får lägenheten...


UPDATE: Nu fick jag ett samtal från bostadsförmedlingen och jag är nummer 1 på lägenheten. Nu ska jag skicka in alla papper som behövs och sedan är det bara att hoppas på att jag blir godkänd - för då är lägenheten min! :)

Sovrum


Tapet från Rusta, Lampa från Ellos, Fågelbur från Ellos, Överkast från H&M Home
Sänggavel från Ellos, Kuddfodral från Day Home, Sängbord från Ellos

Jag vet att det är otroligt dumt att sitta och drömma om lägenheten som vi kanske får, för det är ju trots allt 4 personer före mig som har tackat ja. Det kräver alltså att de inte blir godkända av hyresvärden för att jag ska få den. Jag vet iallafall att jag blir godkänd så jag hoppas, hoppas, hoppas att den blir min. Skulle ju vara så härligt att få ett eget sovrum. Vill att det ska gå i härliga, pudriga färger med vitt som bas. Man kan ju även hoppas att man får tapetsera om, älskar den fina tapeten från Rusta, som i så fall bara blir en fondvägg bakom sängen.


Keep Calm And Hug A Pug


Denna söta mops kan man köpa här och jag är väldigt sugen på att klicka hem en!


Candy Pink


Gissa om jag dog lite när jga såg den här underbara tröjan från Hunky Dory. Den är rosa OCH det är en stjärna på den - Lovely! Med tydligen är det inte bara jag som tycker att den är underbar då den är slut precis överallt!


I'm In Love!


Jag är kär i den här underbara väskan från La Redoute! Äkta skinn och kostar 799 kr.


Örngott


Ellos har så himla många fina örngott just nu som verkligen faller mig i smaken!


Lägenhetsvisning


Matta från Ellos, Kuddar från H&M Home, Lampa pch säng från IKEA

Igår var vi på en lägenhetsvisning. Det är en hyresrätt som jag stod som nummer 16 på. Tänkte att det är ju väldigt många framför mig men varför inte åka och titta på den...Gick in idag och kollade och står nu på plats 5! Genast börjar jag så klart möblera lägenheten i mitt huvud...så himla dumt att göra så, man blir så besviken sedan. Det bästa av allt är att det är en 2,5:a vilket betyder att Leo äntligen skulle få en egen hörna med säng. Det är liksom ett stor fyrkantigt rum när man kommer in från hallen som är väldigt lång och smal och från det rummet är ingång till sovrum, vardagsrum och kök. Alltså är det liksom inget riktigt rum, men på ena sidan är det helt fritt från dörrar vilket betyder att en säng skulle vara perfekt där. Gillar verkligen sängen från IKEA eftersom den så snyggt funkar som soffa när Leo inte sover där (den går även att bädda ut till en dubbelsäng!). Lampan skulle vara superfin där (både jag och Leo gillar den) och mattan har vi ju redan i en mindre version, så denna stora skulle jag tycke väldigt mycket om. Prydnadskuddarna ska både passa Leo och oss, och dessa från H&M tycker jag är jättefina!
Nu håller vi alla tummarna här hemma att vi får lägenheten!!!


Prag


Har hittat en resa till Prag, och nu sitter jag bara och väntar på att Fredrik ska komma hem så att han kan "godkänna" det hela. Staden ser verkligen magisk ut! Någon av er som varit där? Bokar vi resan så blir det 4 dagar i Prag i slutet på juli. Vore inte helt fel :)


UPDATE: Yes, nu har vi bokat en resa till Prag! Ser verkligen fram emot det :) 4 dagar i slutet på juli blir det.

6 månader


Idag blir min lilla Elton 6 månader gammal ♥
Hans fullständiga namn är Elton Quentin Leon, hihi, jag har ju lite hang-up på det här med namn. Älskar att matcha ihop namn och frågar alltid folk vad deras barn heter.


Skrivbord


Har hittat ett skrivbord som jag verkligen gillar! Detta kommer faktiskt från Jysk och kostar just nu 850 kr istället 1200 kr. Jag vill ha! Vore det helt knäppt att köpa det nu och ha kvar det i kartongen tills vi får större? Fredrik tycker att det är galet...Men jag kände verkligen "wow" så fort jag såg det och köper jag det inte nu så kanske jag ångrar mig sen...Åh vad jobbigt!


Smått & Gott





Va uppe i Vällingby en snabbis på lunchen för att leta efter äggen från Åhlens. De hade tyvärr inte kommit in än, men jag kom inte hem tomhänt för det ;)
På Lagerhaus hittade jag en del smått och gott. Fina bakformar med "vågig" kant, små flaggor som man kan dekorera cupcakes med (fick tipset från den här bloggen), anteckningsbok samt långa tändstickor i fin ask. Servetterna hittade jag på rea på Åhlens.
Elton skulle absolut upp på puffen när jag försökte fota och nosa på alla grejer ;)

Ägg


Hittade de här söta äggen på Åhlens. Hur fina? Så sött att ge ett litet ägg med godis eller en liten present, precis som med påskägg. De är 12 cm långa och kostar 19 kr/st. Jag ska ha ALLA :)


Black & White


Jag är ju väldigt svag för grafiska tryck och kombinationen svart och vitt. Här är några fina ting som gärna skulle få flytta hem till oss.
Skål från Lagerhaus, Kofta från H&M, Servetter från H&M Home, Eiffeltorn från Frank Form
Påslakan och örngott från Ellos, Väska från H&M, Örngott från Lagerhaus


Ren från Affari


Jag är så himla glad över att jag fick tag i den här renen från Affari. Har spanat på den ett tag, kring jul var den lite här och var, men med ett pris på 850 kr var det inget jag prioriterade. I söndags var jag och Fredrik i stan. Var inne en sväng på Mio och där står det en enda ren kvar - som är nedsatt 70%. Tvekade inte en sekund, och för 255 kr blev den min :)
Nu är ju frågan vart den ska stå. Elton är ju så rädd för den, skäller och försöker gå till attack. Ville ju ha den stående på golvet (jag har den största modellen), men jag vågar inte lämna honom ensam hemma med den. Vilken mardröm att komma hem och renen är trasig...
Få försöka vänja honom vid den nu i helgen :)
Vill ni köpa en ren så hittar ni den här (dock till fullt pris)


RSS 2.0