Rosetter & Sammet


Hittade två fina nyheter på H&M Home. Kudde och tvättpåse i svart sammet med rosett! Kudden skulle vara fin i sängen och påsen skulle vara fin att använda som förvaring och till exempel låta den hänga framme i badrummet eller i hallen.


@ Work



Så här ser det ut på jobbet när jag och Juan är världens bästa säljare =)


Eat, Pray, Love


Läste ut "One Day" i måndags och den levde helt klart upp till de höga förväntningarna jag hade på den. Underbar bok! Nu har jag börjat med en bok som heter "Eat, Pray, Love", har väl läst ca 100 sidor än så länge och det ser väldigt lovande ut, gillar den väldigt mycket! Är det någon som har ett fantastiskt boktips att dela med sig av så blir jag väldigt glad, snart blir det ju dags att köpa ett gäng till när jag är färdig med den här...


Friday Dinner


Så här såg det ut igår när vi hade lite fredagsmys med god lasagne och mycket rödvin =)


Flowers


Den här härliga färgklicken med färska blommor hade min söta svärmor med sig i torsdags när hon kom på besök. Passar väldigt fint bland allt det vita ♥


Grattis Daphne!


Idag fyller den här söta lilla tjejen 1 år! Grattis på födelsedagen underbara Daphne ♥


Nu kör vi!!!

Just nu sitter jag och min härliga arbetskollega Juan och laddar inför våra säljsamtal vi ska ha nu. Vi är galet nervösa och fnittrar som små flickor =) Allt förarbete med analyser och övandet på talmallen är över- nu kör vi på riktigt!!! Juan börjar med ett samtal nu...och alldeles strax är det min tur. Oh god...wish me luck...=)

Grattis Eleonor!


Idag fyller världens bästa Eleonor 24 år! Happy birthday darling ♥
Jag och Fredrik har varit på födelsedagskalas hemma hos Eleonor idag och ätit god middag och tårta. Sååå trevligt och framför allt så gott, är fortfarande galet mätt!


Lantlig Romantik


Sängkläder är verkligen härligt tycker jag. Är nog inte ensam om att tycka att en av de bästa känlsorna är att krypa ner i en renbäddad säng med fluffiga härliga kuddar och täcken, och med fina sängkäder. Am I right? =)
Tycker främst att mjuka pastellfärger är det finaste, puderosa, grått, beige och när det gäller mönster gillar jag randigt, rutigt, prickigt och självklart stjärnor =) Gillar verkligen den lantliga romantiska looken, med rutor i blått/vitt eller helvitt med volanger. Hos Ellos hittar man både rutor och volanger och jag är väldigt sugen på att klicka hem dessa...


Söndag


Söndag idag, helgen har gått såååå fort! Är iallafall frisk nu och det är skönt. Idag har vi storstädat och tvättat, haft mamma och Melanie på besök, varit och röstat, handlat mat...och nu sitter vi båda vid varsinn dator och slappar. Ska slänga mig i sängen nu med en liter bubbelvatten och läsa ut de sista sidorna i min underbara bok. Senare blir det nog lite kikande på valvakan och sedan en bra film och lite godis ♥


Bloomingville


Underbara bilder som inspirerar från Bloomingville. Älskar den pudriga lila tonen, får lust sån lust att få in massor med sådan färg här hemma!


Regina Spektor - "Samson"


Det här kan vara den vackraste låten jag någonsin hört! Både jag och Fredrik är helt sålda på den, den går bara om och om igen här hemma ♥


Tre nya tavlor...





Idag har jag varit väldigt produktiv och målat tre nya tavlor =) Den lilla canvasen med "Love is my religion" är en remake på den jag målade igår då jag skrev "Eat, Pray, Love". Målade helt enkelt bara över hela och så blev det en ny =) Spöken blev det också och en "French Lady". Hittade faktiskt den när jag kollade igenom mitt lilla arkiv med mina målningar. Skissade upp den för ca två år sen och hade helt glömt bort den. Så nu fick den liv med massa färg. Motivet hittade jag faktiskt på nätet och blev så himla förtjust så jag ville skissa min egen version. Men sedan blev den bara liggande. Men det är så bökigt att måla efter en skiss med massa linjer man ska ta hänsyn till, jag brukar ju ibland göra en liten skiss på en separat papper bara för att få ner min idé, annars målar jag alltid på fri hand. Jag är iallafall galet nöjd med dagens verk =)


Fredag


God morgon Fredag! Sitter hemma och känner mig fortfarande risig =( Så trist, ute skiner solen så det är alldeles ljust och fint här hemma, vill bara UT! Skönt att Fredrik slutar tidigt idag, så han är hemma runt tre. Kanske kan få komm u t en sväng med bilen eller något, blir knäpp på att sitta inne så här. Idag är jag iallafall feberfri men halsen kliar och svider och jag hostar och nyser och har så himla ont i kroppen....bläää...känns ju inte ett dugg kul att jag hann vara på nya jobbet i sammanlagt 7 dagar innan jag skulle gå och bli sjuk, vilket bra intryck, haha =) Men på måndag ska jag vara frisk och jobba hårt, det är min plan iallafall.
Vet inte riktigt vad jag ska hitta på, har varit uppe aptidigt och har redan hunnit kolla på Mad Men och True Blood. Blir så otroligt rastlös! Var så nära att jag började klicka hem grejer i ren tristess...men jag tror bestämt att jag ska sätta mig och måla lite.


Fina Nyheter


Kikade in på H&M Home och såg att det har kommit en hel del fina nyheter. Kuddfodralet med "L´amour" kommer tyvärr göra så att jag bryter mot mitt "klick" förbud, jag bara MÅSTE ha det! Även tygkorgarna är underbart fina, vet dock helt ärligt inte vart eller vad jag skulle använda dem till, men de är ju bara så fina att se på =) En hel del grejer är signerade Lovisa Burfitt, allt är kanske inte riktigt min stil, men snyggt med text tycker jag, skulle kunna tänka mig örngottet. Servetterna med rosetter är ursöta och åker nog också med i beställningen!


Mys i soffan


Nu har vi tänt lite ljus här hemma och krypit ner i soffan (jag har iofs legat i soffan hela dagen...) och nu har det blivit dags för Idol. Jag känner mig eländig och sjukast i världen =( halsen gör så ont, kan varken äta eller dricka utan att det känns jobbigt. Har gjort massa vatten i vår soda streamer nu iallafall som jag ska få i mig...


Nya mästerverk =)





Medan jag var fullproppad med värtabletter satte jag mig ner och målade två tavlor =) En ny hjort och även en liten canvas med budskapet "Eat, Pray, Love", den sistnämnde är dock inte riktigt färdig än, men mitt i allt målande så började jag känna mig så dålig igen, så jag packade ihop allt blixtsnabbt och slängde mig i sängen.
Tänkte även att jag skulle visa upp ett lite urval av mina senaste mästerverk. Man ser verkligen ett mönster (om man tänker på alla tavlor jag har målat totalt) byggnader, djur, träd och text =) Har massor med idéer till fler tavlor jag vill göra, bland annat med spöken, fjärilar, en påfågel, ugglor...ja en hel del helt enkelt! Måste även komma iväg till IKEA och köpa ramar...


Höstjacka


Nu börjar det ju gå mot kallare tider, så en höstjacka står högt på listan just nu. Är väldigt sugen på denna från Ellos. Finns i svart och grönt, och för min del blir det en svart (OM jag beställer den) Jackan kostar 699 kr, men med rabatten på 40% blir det bara 420 kr! Inte illa =) Dock har jag ju "klick" förbud för tillfället, men för en nödvändighet som en ny jacka kan jag väl få göra ett undantag!? =)


Sick...


Igår kväll började jag känna av halsen....hela natten har jag sedan haft så galet ont, har vaknat typ hundra gånger. När klockan ringde imorse kände jag mig helt slut och halsen dunkade och gommen sved. Så tyvärr blir det en hemmadag för mig idag, får se om det blir bättre till kvällen eller om jag blir hemma en dag till. Känns verkligen himla trist att vara borta från jobbet samt sitta här hemma själv med regnet som öser ner utanför fönstret. Försöker dricka lite kaffe med det smakar bara äckligt och gör ont i halsen, det liksom skaver, fy...försöker äta lite frukt också med det kanske vore bättre att mixa ihop en smoothie...Förhoppningsvis kan jag göra lite jobb hemifrån senare...
Bläddrar i nya numret av allt om mat som jag har börjat prenumerera på, den är fasiken den bästa mattidningen. Så kul med lite ny matinspiration =) Nä, nu ska jag krya på mig själv lite!


Pink Details


Hemma hos oss är det ju väldigt vitt =) Men vi har några få accentfärger i mintgrönt och rosa. Jag och Fredrik gjorde en deal när vi flyttade ihop, jag fick bestämma färg i köket och Fredrik fick bestämma färg i vardagsrummet. Så självklart valde jag rosa och Fredrik valde grönt (egentligen var han mer inne på limegrönt, men jag fick övertala honom om att mintgrönt är finare, haha). Dock har vi inte allt för mycket rosa i köket, det är väl egentligen bara tavlan jag har målat och den rosa hissgardinen i "lilla köket" som sticker ut, för övrigt är det ju väldigt vitt där inne också. Anyway, det jag ville komma fram till är att jag tycker att det är snyggt när en accentfärg är diskret i ett hem, asså inte helt uppenbart att "jaha här var det rosa som är accentfärgen..." och så är allt perfekt matchat med massa rosa prylar. Tycker att det är snyggare att hålla sig inom samma skala men att variera så att det till exempel blir puder, ljusrosa och några få prylar i cerise.


Blommor i badrummet


Att ha blommor i badrummet är så himla fint! Det gör så mycket för hela intrycket, ombonat och mysigt. Så synd att vi inte har fönster i vårt badrum, annars skulle jag ha en orkidé där inne. Skulle vilja hitta någon snygg, stor vas, som får stå på golvet med några svartmålade kvistar (som man gör själv) och några vita plastblommor, typ liljor eller orkidékvistar.


Veckans Outfits


Här kommer hela veckans outfits!
Måndag: Klännings från Frk/Åhlens, Kofta från Zara
Tisdag: Kjol och Kofta från H&M, Tee från Ralph Lauren
Onsdag: Tunika och fodralklänning från H&M, Väska köpt i Helsingfors
Torsdag: Klänning från Frk/Åhlens, Kofta från H&M
Fredag: Leggings från H&M, Tunika från Only, Kofta från Gina Tricot


Bok & Kalender


Nu har jag införskaffat mig en ny kalender för att skriva ner allt som händer i mitt viktiga liv =) Även en ny bok som jag har väldigt höga förväntningar på!


First Day


Första dagen på nya jobbet är avklarad =) Det känns riktigt bra och det verkar vara ett härligt gäng som jag kommer att arbeta med. Snart blir det sängen så jag har energi inför morgondagen!
God natt ♥


Perfekt!


Igår åkte vi till Jysk och köpte möbeln som jag har suktat efter så länge =) Och den blev så himla perfekt i badrummet, jag är så galet nöjd!


On The Wall



Igår satte Fredrik upp en tavla ovanför sängen med tre favoritbilder på oss ♥


Shopping


Detta är vad jag köpte i torsdags när ajg var ute på en liten shoppinrunda. Det blev H&M för hela slanten och jag kom hem med en brunmelerad kofta, en svart/vit randig finstickad tröja, en svart vippig kjol och ett svart diadem med stenar på. Det blev även nya svarta strumpbyxor.


Pall


Inför Fredriks och Kevins födelsedagsfest som vi hade här hemma förra månaden köpte vi tre vita pallar för att skapa lite fler sittplatser. Nu står de bara staplade i ett hörn så jag tänkte att de skulle komma till användning på något sätt...ställde en pall bredvis soffan och staplade upp alla böcker som vanligtvis brukar ligga på soffbordet. Toppade med ett par Iittala lyktor och voilá! =)


Dagens Outfit Fredag


Idag har jag på mig fodralklänning och ny tröja från H&M, Sjal köpt i London och väskan är köpt i Helsingfors

Ska strax in till stan för att möta Eleonor, vi ska luncha och förhoppningsvis blir det lite shopping också =)
Ikväll blir det mysig middag och en hel del vin för mig och Fredrik, några bra filmer har vi på lager också.
Happy friday!


Vita ljusstakar


Gissa om jag föll direkt för dessa underbara ljusstakar i vitt från IKEA. Så snyggt att placera ett par i olika storlekar i grupp med vita blockljus. Frågan är om vi får plats med fler ljus här hemma, vi har ju löjligt mycket av den varan =)


Love


Du är det finaste jag vet ♥


Dagens Outfit Torsdag


Idag har jag på mig Linne från H&M, Kjol från Monki, Kofta från Zara, Väskan är köpt i Helsingfors
och på fötterna har jag skor köpta i Paris (syns ej på bilden dock)


Torsdag


Nu sticker jag iväg in till stan en sväng. Ska förbi skolan och fixa med lite papper, göra ett bankärande och sedan blir det lite shopping! =) Behöver lite nytt i garderoben, speciellt nu när nya jobbet drar igång på måndag. En ny svart kofta är viktigast och även en rosa vore nice, gillar de från H&M  som jag redan har i en del färger. Även en svart kjol som inte är i bomull ska införskaffas, är så trött på svarta bomullskjolar som tappar färgen. Fina diademet och oversize tröjan ska också spanas på. En skjorta blir det nog också, gillar denna i vitt/blått.


I wish...


Det här är vad jag suktar efter denna månad!

En glaskupa vill jag verkligen ha! Denna kommer från Åhléns.
Den runda, rosa kudden från H&M Home vill jag verkligen ha, men klick förbudet råder fortfarande...
Har åter igen läst ut alla böcker jag beställde sist så nu är det dags för nya. "One Day" av David Nicholls är jag väldigt sugen på att läsa just nu.
En turkos Buddha skulle vara fin här hemma, vi har ju redan en vit men denna skulle jag vilja placera uppe bland bökerna, eftersom jag har färgsorterat dem så vore det fint att ställa den här bredvid de blåa/turkosa böckerna bara för att förstärka färgen. Kommer från Indiska.
Nya handdukar till badrummet vill jag ha! Vita med blåa stjärnor skulle passa perfekt. Dessa går att klicka hem från Noga Utvalt
Den vita möbeln med korgar vill jag också ha i badrummet. Har länge letat efter den perfekta förvaringsmöbeln och denna är så himla fin tycker jag! Skulle få plats med så mycket grejer i korgarna som man inte vill ha framme. Kommer från Jysk och är på halva priset fram till den 5 september, så det blir nog ett köp i helgen...
Silverljusstakar har jag letat länge efter och dessa föll mig i båda smak och pris =) Kommer från EM och kosar under 200 kr för båda.
En helkroppsspegel i hallen har vi väntat länge på. Denna från IKEA vore toppen att få upp så snart som möjligt. Den har verkligen de perfekta måtten för vår lilla vägg i hallen som vi har reserverat för en spegel.


RSS 2.0