Akuten med Jolie

 
Igår skulle jag egentligen ut och handla alla ingredienser till bakverken som ska fixas till Jolies dop på lördag. Men så blev det inte. Söndagar är min dag att ha sovmorgon och jag brukar då sova till strax innan 9 och gå upp direkt och pumpa så jolie kan få "frukost". Hon brukar vaknar vid 5- 5.30 på morgonen så det funkar jättebra. Nu för tiden har jag aldrig mjölk så det finns en färdig flaska på morgonen, utan måste pumpa direkt när jag vaknar så hon kan få mat. Just den här natten vaknade hon istället strax efter kl 3 och fick mat. När Fredrik gick upp med henne strax innan 8 så var jag på väg att också gå upp för jag visste att hon inte skulle kunna hålla sig till kl 9. Men vi tänkte båda att hon lika gärna kunde få ersättning den här gången (hittills helammad - på flaska).
Han matade henne runt 8 och allt verkade bra. Fredrik gick ut en sväng och runt 11 började hon kräkas. Tänkte att det var en normal reaktion eftersom hennes mage inte är vad vid något annat än bröstmjölk. Men andra omgången var det så segt det som kom upp att hon nästan inte fick luft, det kom liksom inte ut ordentligt, istället åkte det tillbaka ner i halsen och hon blev alldeles röd i ansiktet. I panik tog jag upp henne och vände henne neråt och framåt. Riktigt segt, men ut kom det. Mitt i allt blev hon väldigt slö, och jag tänkte att hon var trött (hon skulle precis sova den tiden). La henne i vagnen i hallen för att höra henne bättre och började fixa med lunch till Winston. Hör att hon låter och springer ut, och där ligger hon på rygg och får knappt luft igen. Gör samma sak, upp och vänder på henne och allt kommer ut. Detta händer sedan tre gånger till och jag har redan ringt Fredrik i panik och han kommer hem. Sjunde gången kräks hon galla över hela golvet och vi ringer vårdguiden som säger åt oss att åka in till akuten på en gång. Jag börjar så klart störtgrina, dels för att jag blir orolig och dels för att jag hatar sjukhus...ringer mamma och ber henne komma och ta hand om Winston. Under tiden gör jag klart maten till honom och sätter honom vid bordet, försöker hela tiden hålla mig lugn så han inte ska bli orolig. Packar skötväskan medan Fredrik klär på Jolie (som har däckat totalt) och sätter henne i babyskyddet. 
 
Efter att ha väntat 4 timmar får vi äntligen träffa en läkare som konstaterar att hon har fått en allergisk reaktion på grund av mjölkproteinet. Under de fyra timmarna vi väntar mår hon bra och är helt som vanligt igen. Dricker bröstmjölk och kräks inte mer än vad hon brukar göra efter en måltid. En remiss är skickad till barnläkare som ska utreda allergin och vi har även fått ett recept på mjölkfri ersättning. 
 
Är så glad att jag har pumpat så här länge och hållt igång mjölkproduktionen, för nu kan jag fortsätta ett tag till iom att mjölkfri ersättning är så dyrt. Vi kommer självklart ha det hemma också så att det finns backup hela tiden, eller om vi ska iväg. Skönt att hon är såpass stor att hon snart kommer börja äta gröt och annat än bara flytande. Hade tänkt att börja trappa ner inför dopet och helgen därpå ska vi också bort, det är ju inte jättesmidigt att pumpa någon annanstans än hemma. Men vi kör ett tag till!! :)

Vilken dag!

 
Bild från Instagram idag, innan spyor och bajskaos...
 
Asså...trött är bara förnamnet efter den här dagen. Allt började lugnt och fint med båda barnen hemma eftersom Winston inte kändes helt hundra (han kräktes och hade feber i helgen). Vi lekte med lego, promenerade med hunden och fixade lunch. Winston somnade fort och planen var att även Jolie skulle somna samtidigt...men så blev det inte. Eller, somnade gjorde hon och jag pumpade och betalade räkningar, skulle just sätta mig med min bok då hon börjar gråta. Oftast behövs bara nappen men ingenting hjälpte. Jag vaggade, gav nappen (som hon pillade ut hela tiden!), försökte rapa henne, försökte sova bredvid henne i sängen. Men till slut bara skrek hon och jag tog ut henne till vardagsrummet. Där kommer en stor rap och jag tänker "jaha det var därför....". Lägger henne i vagnen och hör Winston ropa "mamma". Tittar på klocka och inser att det inte blir någon "egentid" eller powernap som jag hade tänkt att ta. Jolie somnar fort i vagnen och jag tar upp Winston. Vi lyssnar på musik och äter mellis och jag är så glad att jag får tanka på med lite koffein och socker istället för den planerade sömnen.
 
Helt plötsligt börjar Winston spy, över hela bordet, stolen och mattan. Jag lyfter upp honom och bort till golvet (vill bort från mattan!) där han spyr ner golvet och sig själv...Ett djupt andetag och av med alla kläder och in i duschen med honom. Väl ute från badrummet ska jag ta tag i städjobbet och då vaknar Jolie. Hon är dock ganska nöjd så jag hinner torka upp från golvet, bordet och lägga kläderna i en påse. Över mattan slänger jag en handduk för Jolie börjar bli otålig och jag känner hur stressnivån stiger. Tvättar och spritar händerna och börja fixa med flaska till Jolie (samtidigt som jag får skälla på Elton som försöker slicka i sig spyan på mattan...). 
 
Vi har en lugn stund i soffan, jag matar Jolie och Winston myser och tittar på Svt Play. Då brakar det till i Jolies blöja och på skötbordet ser jag att det har läckt överallt. När kläderna väl är av har hon bajs på hela ryggen och armarna. Här ber jag en bön till Gud och känner att tårarna är nära. Ropar in Winston i badrummet där han får sitta på pottan med min mobil och fortsätta titta på sitt program. Fixar ett bad till Jolie och allt lugnar ner sig. Hon älskar att bada och stressen inombords lägger sig. Efteråt myser vi alla på sängen och ÄNTLIGEN kommer Fredrik hem. Han tar köksmattan och går ner till tvättstugan och jag tar ut Elton och Jolie på promenad när han kommer upp igen. Efter det hinner jag pumpa och äter kalla rester från kylen. Gör välling till en väldigt trött och gnällig Winston som precis gör nummer två i blöjan. Fredrik tar det och efter en stund hör jag hur han spyr i badrummet - precis när nya blöjan och rena pyjamasen var på. In i duschen igen, men eftersom han är så trött så gråter och skriker han hysteriskt. Gumpa, favoritnallen, har även han fått spya på sig...Efter mycket om och men är han duschad och har ny pyjamas igen (och Gumpa är även han duschad och genomblöt men ska ändå gosas med såklart). Vi ligger i vår säng och läser typ hundra böcker. Precis när jag tror att han har somnat så sätter han sig upp och säger att han vill sova i sin egen säng. Bäddar ner honom och sitter bredvid i mörkret tills han har somnat. Vilket tar typ sju minuter. Lilla gubben ♥
 
Ikväll ska jag lägga mig i tid (var uppe till halv tolv igår vilket är alldeles för sent för mig) så att jag orkar med morgondagen ifall det blir en repris på den här dagen...Båda barnen sover iallafall gott och jag ska bara slöa i soffan och pumpa och sedan däcka! 

Rutiner

 
Ja, då har jag nu äntligen börjat med lite rutiner när det gäller Jolies sömn. Så här länge väntade jag inte med Winston, men jag har behövt tid på morgonen att pumpa ur mjölk och då har det varit smidigt när hon fortfarande ligger och sover så att jag bara behöver hålla koll på ett barn medan jag gör det Nu är jag så inne i det och har dessutom vid flera tillfällen haft båda vakna på morgonen medan jag pumpar och det är inga problem. Jolie är aldrig hungrig direkt på morgonen utan sitter nöjd i sin babysitter så det är ingen stress. Jag tror dessutom att jag kommer sluta pumpa snart (har nu gjort det i 4 månader!!!) och hur som helst så är det ju sååå skönt med rutiner tycker jag så att man vet när barnet sover och på så sätt kan lägga upp dagen lite bättre. Målet är ju dessutom att hon ska sova hela nätter, men där är vi inte än. Jag går ju efter Gina Fords metod CLB (men utesluter ganska mycket av det andra runt omkring, hon är ju väldigt kritiserad för sina metoder och det finns sådant som jag inte håller med henne om, men jag gillar sovtiderna för de funkar verkligen!).
Vi började igår och rutinen just nu för Jolie ser ut så här: Vaknar kl 07, äter vid 8-8.30 och sover igen mellan 9-10. Sedan är hon vaken till 12:30, då jag ger henne mat och låter henne somna och hon får sova till 14.30. Sedan tar hon en liten powernap mellan 16.30-17.00 och får flaska när hon vaknar. Sedan är hon vaken till ca 19.30, hon får ny blöja, pyjamas och en flaska och somnar därefter. Sedan matar jag henne vid 23, då tar jag upp henne fast hon sover och matar henne, och efter det somnar hon om direkt och sover till ca. 04.30 då hon får mat och somnar om direkt. Och sedan vaknar hon kl 07 och det hela är igång igen :)
 
Igår flöt det på väldigt bra, med några förskjutningar i tiden här och där men hon somnade som hon skulle för kvällen och allt gick enligt rutin. Tiderna är inte riktigt enligt Gina Ford (hennes dagar är alltid mellan 07-19 men jag lägger Jolie mellan 19.30 - 19.45), men just nu kör jag lite egna tider tills vi "är där", jag kan tänket och vet hur många timmar hon bör sova under dagen och hur många timmer i sträck hon bör vara vaken. Nu ligger hon i vagnen och ska upp om några minuter. Det är perfekt att vi lämnar Winston på förskolan kl 9 för då kan hon sova sin timme i vagnen. 

Fars Dag

 
Idag har vi firat pappan i huset med Nutellasemifreddo och paket och många pussar och kramar :) Semifreddon blev så galet god! Receptet hittade jag på Jennys matblogg och det var löjligt enkelt att göra. Det smakar som glass med maränger och Nutella. Kommer definitivt börja göra denna när vi har kalas hemma. 
 
Och all kärlek till min egna pappa idag också så klart! ♥

Reima Fangan

 
Har precis beställt en vinteroverall till Winston. Inte det roligaste att köpa då det är såååå dyrt! Men det är klart han måste ha en bra modell som håller honom varm på förskolan. Det blev en Reima Fangan i blått (hade egentligen velat ha en "neutral" färg som svart eller röd så att Jolie kan ärva den, vilket hon såklart kan och kommer få göra ändå, men ni förstår vad jag menar). Fick ner den till 674 kr på Sportamore med koden VINTERVIND som ger 25% rabatt. Nu behöver han bara ett underställ och en riktigt varm mössa så är han klar inför snön :)
 
 
 
 

Tiden springer iväg!

Älskade, underbara skatter ♥
 
Det blev visst en ganska lång bloggpaus som inte riktigt var planerad. Fullt upp med två små som dessutom är hemma båda två den här veckan och är sjuka :( Det är ju så himla kul att gå tillbaka i arkivet i bloggen och läsa, och jag vill verkligen vara duktigare på att blogga, men tiden asså...oj vad den springer iväg! Winston somnar kl 19 som vanligt på kvällarna och Jolie somnar vid 20:30 (idag somnade dom samtidigt vid sju och vi har redan hunnit kolla på en film - "Southpaw", så bra!). Kvällstiden brukar jag och Fredrik spendera tillsammans med att mysa i soffan och se på någon bra film/serie och prata om hur dagen har varit. Nu när det är mer att göra och ta hand om så känner man att det är viktigt att hitta tid för varandra. Från och med att Fredrik kommer hem från jobbet och tills Winston har lagt sig är det ju bara full fart - Laga mat, äta mat, plocka undan, bada, sätta på pyjamas, pumpa mjölk, göra välling, borta tänder, byta blöja, mata bebis...puh! ;) Men jag älskar det och lilla Jolie är så glad och nöjd och hänger med överallt. Allt handlar verkligen om att förbereda allt så bra som möjligt. Till exempel att plocka undan efter maten och fixa köket på en gång, plocka undan leksaker och sånt när Winston har lagt sig, se till att det finns matlådor till alla, lägga fram kläder till barnen och mig själv och fixa förskoleväskan. Man får verkligen superpowers som förälder :)

RSS 2.0