Söndag



Söndagen har jag och Fredrik spenderat hemma hos mamma & Co, men fortfarande säger jag att jag har varit "hemma" hehe, det tag ett tag att vänja sig vid att jag inte bor där längre. Vi har fikat och pratat och varit ute på promenad med Romeo. Vi matchade med pälsluvor på våra jackor =)

Helgen har gått så himla fort! Men det har varit så härligt att inte behövt tänka på något, inget jobb, inget plugg och inga måsten. Behövde verkligen det efter en galen vecka med jobb och skola. Igår var vi på en ordentlig shoppingrunda i stan, mycket jobb- mycket shopping =) Köpte massa nya grejer till mig själv, ska visa allt imorgon. Har även fått upp vår nya lampa, det blev sååå fint! Kvällen spenderade vi med att dricka vin och lyssna på gamla godingar på högsta volym, vi var uppe till halv tre på natten =)

Nu blir det nog strax en film för mig och Fredrik, helst en skräckis =)


Signs Of Spring



Igår köpte jag en ny vas uppe i en liten butik i Vällingby. "Björns" heter den och de säljer allt från iittala till Höganäs, Cult Design och Saga Form m.m. Har spanat länge på den här serien som är lite av en kopia av Kosta Boda. Så igår när jag var inne en sväng så såg jag att denna var på rea, inget snack som saken, köpte den pronto! Och min söta Fredrik köpte tulpaner så vi kunde ställa fram vasen på en gång =) Så nu känns det väldigt vårigt här hemma, haha, och utanför fönstret ligger den snö på marken...


Fika



Jag och Fredrik har precis tagit en härlig eftermiddagsfika här hemma. Druckigt kaffe, ätit cupcakes som blivit över från lördagen och gått igenom posten...


Birthday Party!








Ååå vilken trevlig dag det har varit! Vi har haft födelsedagskalas för Leo här hemma och det blev så lyckat! Så mysigt att ha familjen här hemma och äta och dricka gott ♥


Nytt här hemma



Hämtade ut lite paket igår med saker jag har beställt. Fick hem en katalog från Jotex, typ första gången jag någonsin hör talas om dem, så jag kollade och hittade lite grejer som klickades hem =) Det blev blåa handdukar med vita stjärnor, kommer nog passa perfekt i badrummet. Ska hänga upp dem sen och visa hur det blev. Det blev även 2- pack kökshanddukar och bakformar eftersom båda grejerna bara kostade 9 kr/st.
Från Nordljus klickade jag hem en hållare för hushållspapper, ni anar inte hur länge jag har väntat på att det ska komma in i sortimentet igen, säkert två månader...när jag såg att den hade kommit in klickade jag i panik vill jag lova. Det blev även ett stort F i vitmålat trä och en liten griffeltavla.

Griffeltavlan tänkte jag hänga eller ställa mot en vägg i köket, sött att skriva små meddelanden till varandra eller annat viktigt. Bokstaven ska inte upp riktigt än, ska klicka hem ett S och ett &- tecken, tänkte ställa dem på en list i vardagsrummet tillsammans med lite tavlor (det ska stå för Fredrik & Sara).


Dagens Outfit Torsdag


Leggings från H&M, Ny tunika från Salt, Jacka från Benetton, Stövlar från Skopunkten


Tårtan


Hann inte få någon bra bild på tårtan, slängde in den i kylen så fort den var färdig för att Leo inte skulle hinna se den, det var väldigt bråttom med att få ihop den innan de kom hem. Men det blev bra iallafall, fylld med vaniljkräm och hallon, täckt med ljusgrön grädde och smarties. Och godisarna var ju väldigt roliga, så de skulle han ju provsmaka direkt =)


Födelsedagsfirande!


Nu sover lilla prinsen efter ett lite galet födelsedagsfirande =) Vi har ätit god middag, öppnat presenter, lekt med presenterna, sjungit för honom och ätit tårta. Han blev jätte glad för alla sina presenter, hans gulliga farmor och farbror hade skickat presenter med posten.

Jag har stressat runt som en tok hela dagen för att handla och sedan även hitta göra tårta innan de kom hem, ville ju att det skulle vara en överraskning och det lyckdes! Medan han grejade med sina nya leksaker smet jag in i köket, tände ljusen på tårtan och förde samtidigt en dialog med Fredrik på engelska att han skulle börja sjunga när jag kom med tårtan. Haha det är så bra att man kan prata ett annat språk när man behöver prata lite hemlisar med barn i samma rum =) Leo blev himla glad iallfall när han såg tårtan och var direkt där och pillade på bokstäverna, haha, så jag hann inte få någon bild innan det fattades några godisar =)

Glad över att det blev lyckat och att Leo uppskattade det och fick en fin födelsedag ♥


Freak


Who is this!? Heidi Montag har lagt sig under kniven och genomgått tio skönhesoperationer på EN dag, bland annat så har hon opererat hakan, näsan, lyft ögonbryn, fettsugit sig och gjort bröstförstoring (F- kupa)...fy fan vilken galning! 23 år är hon bara också dessutom...tycker att det är för sorgligt, man känner ju inte ens igen henne längre, ser ut som en helt annan människa, alla hennes utmärkande drag är helt borta. Skrämmande...


Grattis Leo


Idag blir Leo en stor pojke, 6 år fyller han! Ska överraska honom med en tårta när han kommer hem med Fredrik sen från dagis, hih =) Stort grattis till dig lilla älskling ♥


Plastic


Några blommor har fått flyttat in i vårat vardagsrumsfönster. Har haft en tanke om det ganska länge att ha några vita blommor i en cylinderformad vas. Det fick bli i plast, visst är det underbart med riktiga blommor, men det blir ju en kostnad att alltid ha "färska", fräscha blommor. Plus att man måste ha sån jäkla koll på dem hela tiden, man vill ju inte ha vissna blommor i fönstret och så ska man ha tid att köpa nya....Anyway, fem stycken "bollar" blev det, haha, vet faktiskt inte vad de här blommorna heter, gillar bara formen så himla mycket. Hittade dem på Åhlens och vasen kommer från Lagerhaus. Ska nog fylla botten med några vita stenar, ser så tomt ut...
Och kanske borde man kapa av några så att de står i olika höjder?


God Morgon!



Vaknade nyss för en stund sen, sitter med en kopp kaffe och nya numret av Sköna Hem. Jag bara måste ta mig till Svenskt Tenn någon dag och shoppa lite grejer, tex dessa fina kuddar. Jag fullkomligt älskar elefantmönstret de har på en massa grejer. Vill ha kuddar, bricka och grytlappar, fast i mörkblått.

Har egentligen skoldag idag, men har försovit mig som tusan! Skulle ha gått upp 6.30, stänger av klockan för att "bara sova liiiite till" och vaknar upp tjugo över nio. Blir så irriterad på mig själv! Samtidigt så finns det ju en orsak, är helt slut! Har jobbat 12- timmarspass två dagar i rad plus skola. Så det har blivit riktigt sena nätter och tidiga mornar, men ca fem timmar sömn. Tänkte först stressa iväg till skolan så jag kunde gå på eftermiddags lektionen, men helt ärligt så orkar jag inte. Så skönt att vara hemma och pyssla lite idag, har ju inte varit här på två dagar (gått hemifrån halv åtta på  morgonen och kommit hem strax efter tolv på natten)

Ska hoppa i kläderna snart och åka en sväng till Vällingby. Ska köpa en sista present till Leo, och köpa det sista inför hans kalas på lördag. Dock vet jag inte ens än vilka som kommer och vilka som inte gör det, lite irriterande, blir så svårt att planera...
Ska även baka en tårta till honom som vi ska mumsa på ikväll =)


Lilla Prinsessan


Idag fyller min lilla prinsessa 4 år! Tänk att tiden har gått så fort, jag "kände" ju henne redan när hon låg i mamma R's mage =) Vi har haft så många roliga stunder, jag och Ebba, och jag änskar att jag kunde krama henne idag när hon blir en stor flicka. Stort grattis till till dig min lilla vän ♥


Sweet Dreams


Jag skulle nog ha en massa söta drömmar om jag fick krypa ner bland de här fina sängkläderna från Ellos. Favoriten är det rosa med vita prickar!


Marimekko


Har väldigt stor lust att klicka hem detta från Marimekko så att jag kan få bättre ordning här hemma på räkningar och sådant. Två pärmar skulle sitta fint, samt två block och en liten memo kub också. Finsk som man är så måste man ju bidra på något sätt, så varför inte köpa lite finsk design =)


Fredag


Idag är det fredag och jag är super mega sjuk!!! Det började ju redan lite smått i onsdags, blev värre igår och natten till idag har varit hemsk. Feber, ont i kroppen och dunderförkyld! Fan säger jag bara, så tråkigt...Har inte gjort mycket idag, snytit mig som en dåre , målat naglarna och kollat på "The September Issue" som var riktigt bra! Så skönt när älskling äntligen kom hem från jobbet. Han hade med sig Ben & Jerry's till mig, han är så snäll! Vi har ätit god lax till middag och nu ska vi strax kolla på film och äta massa chocolate fudge brownie, wohooo! =)


Böcker



Var ut en sväng och hämtade mina böcker som jag hade klickat hem från cdon. Så nu sitter jag här med en kopp kaffe och blir inspirerad av massa fina bilder =)


Torsdag


                                                                                                                          

Fasiken vad uttråkad jag är nu. Är hemma och känner mig inte riktigt helt ok idag, kände det redan igår. Och imorse vaknade jag med feber och ont i hela kroppen...känner mig dock bättre nu, har sovit några timmar, kollat på en bra film och tagit en alvedon. Så jag tänkte ta mig ner till centrum och hämta ut ett paket som väntar samt skicka iväg ett litet grattiskort till en liten prinsessa som fyller år på lördag.

Känner mig lite lätt stressad över att jag har missat en dag i skolan nu, säljteknik har vi haft hela dagen, kankse inte direkt något ämne som är så där jättefarligt att missa en gång, men det är trist. Imorgon måste jag dock gå oavsätt hur jag mår. Ny kurs som heter systemintegration startar imorgon, och allt som har med data att göra vill man inte missa!

Nu måste jag leta fram något vettigt att ha på mig så jag kommer iväg innan min alvedon slutar verka och jag mår dåligt igen...


The Time Traveler´s Wife


Nu har jag gråtit en hel flod efter att ha tittat på "The time traveler´s wife". Guuud så bra den var, och sorglig och så fin. En av de bästa filmerna jag har sett, lite i klass med "Benjamin Button" för er som har sett den. Rekomenderas varmt ♥


Ljus i mitt lilla hus...



Å vad glad jag blev när jag hittade detta söta hus i vitt smide. Har spanat länge på de fina zinkhusen som finns på de flesta webshopparna jag brukar spana runt på dagligen, men aldrig hittat något i vitt. Och idag så bara stod det där framför mig. Hittade det inne på en av mina favoriter när det gäller småprylar till hemmet- Grosso på Karlaplan. De har massa fint där och alltid mycket billigare än vad det tex är på nätet. Hittade så mycket fint, men jag hade inte tid att titta i lugn och ro, men jag ska garanterat dit igen den här veckan med en fullproppad plånbok, ska köpa allt jag vill ha, haha =)
Just nu står det lilla huset i vardagsrummet, men vi har redan så himla mycket ljus där, så jag funderar på att ställa det i köket. Å jag är så nöjd och glad =)


Onsdag


Idag har jag röda läppar från Isadora och mössa från Lindex. Kom ganska nyligen hem efter några timmars jobb. Känner mig galet trött, och lite sjuk, har ont i halsen samt i hela kroppen- inga sjukdommar tack! Kan inte ens minnas sist jag var sjuk, snacka om att man blev sjuk ofta när man jobbade på dagis, blä!
Längtar efter min älskling, han är och fixar med dumma bilen som har beslutat sig för att gå sönder vilket har resulterat i att vi inte har kunnat ha lilla Leo hos oss den här veckan =( Men förhoppningsvis kommer han till helgen iallafall. Måste börja planer lite inför hans kalas också, han fyller 6 år den 21 januari och då ska han minsann få en stor blå tårta =) Haha, har massa roliga idéer. Nä nu måste jag "housewifa" lite och sätta igång med maten så att jag har matlåda med mig till skolan imorgon!


H&M Spring 2010


Å så mycket fint H&M har fått in i webshopen, vill klicka som en galning =) Men jag tänkte ta en heldag snart och bara gå runt och kolla i affärer och shoppa lite nytt. Det har blivit så mycket till hemmet de senaste två månaderna så ni känner jag att jag är riktigt sugen på att köpa massa nytt till mig själv. Färger jag är ute efter i vår är svart och vitt som bas så klart, och till det marinblått, korall och grönt.


Dagens Outfit Måndag


Lackleggings från American Apparel, Tunika & Päls från Gina Tricot, Kappa från H&M
Mössa från Zara, Skor från Bianco


Monki


Monki är en av mina favoritbutiker, det är verkligen helt i min stil, nästan som om de ibland har läst mina tankar! Och när jag ser dessa två grejer så är det bara sååå rätt. Koftan är ju helt fantastisk- rosetter och svart/vitt. Skulle vara så snygg till vilken som helst av alla mina svarta klänningar. Och diademen är ju bara för söta, inget man har på sig i skolan eller på jobbet kanske, men vid speciella tillfällen eller om man bara ska vara hemma och vill vara lite extra söt =) Vill springa till en Monki direkt och få hem dessa älsklingar!


Dagens Outfit Lördag


Topp från H&M, Kjol från Gina Tricot, Jacka från Benetton,
Halsduk från Cubus, Skor från Bianco


Hässelby Slott










Idag har jag och älsklingen varit på en långpromenad till Hässelby Slott som ligger här i närheten. Det är så himla fint- det är ju rosa! =) Hur fint skulle det inte vara att gifta sig där!? Vi båda kom och tänka på det nu när vi var där, det är så otroligt fint på baksidan, finns till och med en liten fontän. Skulle verkligen vara något...
Anyway, efter ett tag höll vi på att frysa ihjäl. Eller det var mest mina ben som var så kalla att de domnade bort, resten av kroppen var jättevarm. Så vi skyndade oss i panik tillbaka, haha.
Men nu är vi hemma och är varma och mätta efter en god middag. Jag är galet sugen på lite Ben & Jerry's, men det är ju så förbannat kallt ute, vet inte om jag orkar med det. Film och mys blir det strax iallafall =)


Turquoise Details





Ett modernt bröllpo med turkosa detaljer- helt i min smak. Skulle också kunna tänka mig att skippa kyrkan helt och istället ha det i en fin lokal som man kan dekorera precis hur man vill. Men drömmen är ju att ha cermonin och hela kalaset utomhus och för våran del blir det ju helt klart cupcakes istället för tårta =)
Bilder från Green Wedding Shoes


Leggings


Dessa skulle sitta fint tillsammans med en enkel svart överdel. Jag älskar ju allt som har med nitar att göra. Vet inte hur länge jag har letat efter leggings med nitar på, och ändå är det så konstigt att jag själv inte äger ett enda par!? För jag menar det finns ju en hel del därute i butikerna. Så dessa ska jag leta reda på och köpa!


Fredag


Dagen blev inte riktigt som det var tänkt. Hade planerat en utekväll med Åsa och Janine, men vi har nu skjutit upp det till en annan gång. Istället blir det mys med min älskling, och helt ärligt så älskar jag ju att vara hemma och mysa med Fredrik. Vi har varit ute på en riktigt långpromenad i snön i 2 timmar! Så nu ska vi strax sätta igång med middagen- thaimat blir det ikväll, min favorit! Massa bra filmer har vi laddat upp med också, och självklart chips & dipp =) Nämnde jag att vi även har en hel låda rött vin också, hihi...


Rebecca & Fiona


Min nya favorit blogg står Rebecca och Fiona för. Tjejerna är DJ's och verkar festa värre än Lindsay Lohan. Satt igår med ett glas vin och kollade igenom HELA bloggen, varenda sida. Så jäkla kul att läsa om hur länge de sover, hur lite de sover och hur mycke de festar. Galet snygga är ju tjejerna också, så där orättvist snygga. Inspirerande stil också, då där nonchalant som jag gillar, rockiga. Sååå coola! Check them out!


Jennifer's Body


Jag har väntat på att få se den här filmen och hade ganska höga förväntningar. Och visst, så fort man accepterar att det inte är en seriös skräckis, utan faktiskt även katigoriseras som komedi, så blir den riktigt bra. Man skrattar och man gömmer sig bakom kudden då och då. Och man struntar faktiskt i att det är rätt larvigt emellanåt. Och mest av allt är man nyfiken på vad som ska hända.
Föll pladask för en låt i filmen som man hör väldigt ofta, och nu har jag äntligen hittat den, har lyssnat som en tok på den idag =)


Inreda med bokstäver


Ååå det är ju så himla fint att inreda med bokstäver hemma. Det ger en sådan fin effekt, drar verkligen blicken till sig. Är så sugen på klicka hem några bokstäver att ha här hemma. Vill nog ha vita, i trä och riktigt stora. Antingen vill jag bilda ordet HOME och ha på en list ovanför soffan eller bokstäverna F, S, L samt ett &- tecken. I köket vill jag ha bokstäver som bildar KITCHEN eller BON APETIT...Skulle även vara jättefint att ha DREAM ovanför sängen som på bilden.


Carnival Wedding





Helt fantastiska bilder från ett bröllop med "nöjesfält" tema. Så härligt med färgerna turkost, rött och vitt. Älskar alla de små detaljerna, att allt matchar och tårtan är underbar! Inte direkt den typ av bröllop jag skulle vilja ha, men det är så otroligt kul med sådana specifika teman. Bilderna kommer självklart från minfavoritsida när det gäller bröllopsinspiration- Green Wedding Shoes.


Besök och presenter


Har haft min underbara lilla Eleonor här på besök. Hon kom igår och stannade över natten och har precis åkt hem...Så himla kul att få träffa henne igen, det var ju galet längesen vi sågs. Vi har kollat på massa film och ätit gott. Och en present fick jag också, läppglans och nagellack från Sephora och en nyckelring från Old Navy, tack darling =) Ett helt perfekt avslut på ledigheten, imorgon drar skolan igång igen. Har varit ledig i en måndag så det börjar verkligen kännas att det är dags nu, man blir lite trött på att vara hemma och sova hur länge man vill och inte ha något speciellt att göra.


Böcker


Dessa böcker är på väg hem till mig, jag kunde inte låta bli...=) Jag älskar ju att bläddra i inredningstidningar, så när jag hittade dessa tre böcker till väldigt bra pris kunde jag inte motstå! Fina att ha framme på bordet. Ska samla hela "101..." serien tänkte jag, fanns massa olika, men jag börjar med dessa två, får se om de är bra, i så fall blir det fler =) "Inred och dekorera ljust och lantligt" har jag suktat efter länge, ska bli så kul att bläddra och inspireras!


White


Ellos har blivit en sida jag besöker väldigt ofta när det gäller heminredning. Tycker de har så mycket fint, precis i min stil. Jag älskar ju vitt! Lite romantiskt "shabby chic" med mycket levande ljus, jag tänder till och med små ljus bredvid mig när jag diskar upp efter middagen, det gör det hela lite mysigare än vad det egentligen är =) Anyway, hittade en massa fina dekorationer som skulle sitta fint här hemma. Lampan är helt underbar men går loss på 999 kr- galet! Ljuslyktan och kronorna är underbara, samt det hjärtformade ljusfatet i keramik och de fina ljusstakarna. Ååå jag vill klicka!


I Wish...

Här är min lilla önskelista för vårat vardagsrum/sovrum. Den stora vita lampan kommer att bli helt underbar här inne, och så blir det en matchande liten att ha i fönstret, båda från Ellos. Tv- bänken är den enda som har fått det att säga "klick" direkt, har tittat överallt, denna kommer från Ellos och heter "Romantic" och bara det säger väl allt, kommer ju passa perfekt här hemma. Kistan i rotting kommer från Åhlens, vill ha den nedanför sängen vid fotänden. Tanken är att man där i kan slänga ner sina myskläder, tofflor och alla de där plaggen som man inte riktigt vill slänga i tvätten efter bara en användning men samtidigt inte vill hänga in i garderoben heller. Kuddarna ska ligga på sängen och kommer från H&M Home. Ovanför sängen vill jag hänga upp bokstäver och bilda ordet "drömma" och i fönstret vill jag ha orkidéer.

She's coming home!


Idag kommer äntligen min lilla älskling Eleonor hem. Hon har varit i USA i tre månader! Har saknat henne galet mycket vissa dagar, men samtidigt är man ju så glad för hennes skull att hon får spendera tid med sin stora kärlek =) Men det ska bli så kul att få träffa henne igen ♥


Baka, baka liten kaka...



Det blev lite spontanbak här hemma. Allt gott vi hade hemma tog slut i torsdags när vi hade besök. Småkakor blev det, choklad med pärlsocker på. Så nu är vi redo för besök igen =) Det är lite housewife varning på mig nu de senaste dagarna känner jag...=)


Skärbräda


Mormor kom och hälsade på i torsdags för att hämta hunden. Lite tråkigt nu utan honom, han var ju himla söt. Fick även en skärbräda av henne, jättefin och perfekt eftersom vi faktiskt inte har köpt någon än. Har bara en sån där äcklig i plast från IKEA. Men nu har vi en ordentlig i trä, stor och bra var den också. Tack lilla mormor =)


Fix...


Lite har vi hunnit fixa här hemma under ledigheten. Vita lådor har införskaffats och sorterats för bra förvaring. Fotografier har kommit upp på väggen i ramar. Känns mycket mer hemtrevligt så fort det kom upp lite bilder. Längtar som en tok efter att få måla lite tavlor, har så många idéer!




Fynd från Hemtex



Här är mina fynd som jag hittade på Hemtex här om dagen. Karaff för vin eller saft med ett mönster av "bubblor" i, svart linneduk och rosa linneservetter. Ska upp en sväng dit idag också, ska köpa fler servetter, trodde nämligen att de var 2- pack och att jag hade köpt 6 stycken, men istället var det bara 3 stycken upptäckte jag när jag kom hem. Hittade även några små vaser i samma rosa färg som jag ska köpa, om de finns kvar. Vill börja dekorera fönterbrädorna med lite ljusa vårfärger nu, trots att snön ligger kvar. Allt julpynt åkte ner fortare än kvickt så fort julen var över! Så nu ser fönsterbrädorna löjligt tomma ut...


Inspirerande...




Riktigt mycket inspiration får jag utav dessa bilder. Det är ju så himla snyggt med vittt och svart i kombination, är så himla glad att vi i sista sekund beslutade oss för att köpa en vit soffa. Samma sittpuff som våran är det på bilden också =) Precis samma typ av vita lampa är det jag har spanat in till köket...


2010





Igår hade vi det supermysigt här hemma. Melanie stannade och åt middag med oss innan mamma kom och hämtade henne. Vi åt lax, mums, det är det bästa jag vet! Jag hade bakat cupcakes med hjälp av Melanie och Leo, dom blev så himla goda! Den nya ugnen är verkligen helt fantastisk. När vi hade lagt Leo så drack jag och Fredrik lite vin och myste. Vid tolvslaget gick Fredrik och Leo ut och tittade på alla fyrverkeriet, jag är inte ett dugg intresserad, plus att jag stannade inne med hunden, han har varit på besök här =) Livrädd var han när det började smälla, stackaren. Natten avslutades med lite mer vin, chips och en skräckfilm.
Nytt år nu med massor av nya möjligheter, hoppas att detta år blir toppen!


RSS 2.0