Art


Har fixat lite "konst" i Photoshop som jag har skickat på framkallning hos Fuji. Får se hur det blir, hade en en kod som gav mig 50 bilder gratis så det är inte hela världen om det inte blir bra. "May the force be with you" ska självklart vara i Leos rum, han är nämligen väldigt förtjust i Star Wars :) De andra fyra ska nog ingå i vår tavelvägg som jag har planerat att vi ska ha ovanför soffan. Robert Frost är min absoluta favorit poet, så en dikt av honom var självklar! Hjortar och peace tecken vet ni vid det här laget att jag älskar ;) "Imagine" går lite hand i hand med peace tecknet.


Tack Ellos!


Sitter och bläddrar lite i nya numret av Drömhem & Trädgård. Jag har fått en prenumeration med 3 nummer av Ellos som tack för att jag är en bra kund :) Och det är väl inte mer än rätt med tanke på hur mycker jag klickar hem därifrån ;)


Yellow, maybe?


Poster med peacetecken från Allposters.se, Pall från Ellos, Nalle från H&M Home

Funderar på att kanske ha gula detaljer i Leos rum? Tycker att det är en härlig färg som gör sig bra i ett barnrum och som dessutom gör sig bra till vitt. Som jag har tänkt mig nu så kommer han att få en vit Expedithylla och vita väggar (just nu är de limegröna...). I taket blir det en vit, rund rislampa och på golvet en matta i creme/vitt (i rutmönster). På sängen blir det ett vitt överkast med marinblåa stjärnor, samt kuddar i blått, beige och vitt. Känns som om en liten klick gult skulle bli fint.


Kartor


Till Leos rum vill jag gärna rama in en karta och hänga på väggen. Har hittat en fin från Allposters.se som har fina färger och perfekt storlek. Hittade dock även en fin Londonkarta som jag blev lite kär i! Så lite beslutsångest har jag nu, får se vad det blir till slut :)


Loppisfynd


Fyndade den här fina stolen nere på vår loppis för 125 kr. Älskar den! Planen är att klä om den i svart/vit randigt tyg, kommer bli så himla snyggt i nya lägenheten :)


Rumsavdelning


Lite så här har jag tänkt mig att vi ska dela av sängen om vi väljer att ställa den i vardagsrummet. Känns både mysigt och fint att sätta upp ett luftigt draperi/gardin så att man kan välja att stänga in sig lite eller ha det helt öppet. Önskar att vi kunde få se lägenheten en gång till och titta riktigt ordentligt så att man redan nu kan köpa lite nya möbler. Det som behövs är två nya sängar, en Expedit bokhylla (med 16 fack), ett litet skrivbord, utemöbler, vitrinskåp, någon form av hylla till badrummet (funderar på en vanlig vit Billy från IKEA). När det gäller "småsaker" så behöver vi ny lampa i köket och i till Leos rum, tvättkorg, ny vardagsrumsmatta (vill ha den randiga från IKEA) och nya gardiner.


VI SKA FLYTTA!


Jag är så överlycklig just nu. Jag har hållt det hemligt för er att vi har varit nr 1 på en lägenhet i en månad! Visningen skulle ha varit den 28 mars med blev framflyttad två veckor. De veckorna gick väldigt lååångsamt vill jag lova! Och hela tiden visste vi ju dessutom att vi låg som nr 1 vilket var ännu jobbigare. Visningen var för precis två veckor sedan och vi blev helt kära i lägenheten. Den är så fin! 70 m2 istället för trånga 43 m2 som vi bor på nu. Parkettgolv, 2 balkonger, eget rum till Leo, ljust och fräscht, bra med garderober och förvaring, fint område, nära till mamma, nära till jobbet för Fredrik. Allt är bara så bra med nya lägenheten. Jag höll det hemligt eftersom jag blev så sjukt besviken förra gången vi stod som etta men inte blev godkända. Hur glad är jag nu att vi aldrig fick den lägenheten - SÅ GLAD! Inflyttning blir den 1:a juni så det är dags att börja packa så snart som möjligt. Ska dit på torsdag och skriva kontrakt :) Oj vad kul det ska bli att inreda en helt ny lägenhet ;)

Förmodligen gör vi så att Leo får sovrummet och vi kombinerar vardagsrum/sovrum och delar av med snygga draperier från taket. Känns bättre så, så att han kan ha ett eget rum med alla sina saker. Vi kommer ju ändå inte direkt att hänga i sovrummet om vi tar det, kommer bara sova där. Vi har ju ändå köket och en jättestor balkong att röra oss på. Hoppas bara att det går att möblera bra då vi kommer att köpa en större säng till oss. Vill inte att möblerna ska "stå på varandra". När man väl är på visningen så är det som om man är helt uppvarvad och inte riktigt kan ta in allt man ser. Eller så blir jag iallafall och sedan när jag kommer hem så har jag nästan redan glömt hur det ser ut. Planlösningen ser ut så här:

Hallen är grym! Stor och härlig, inge trängsel där inte när det kommer gäster. Och balkongen är också stor, man kan lätt ha ett stort bord med fyra eller sex stolar, vore så mysigt att äta middag där ute hela sommaren.


Party Looks








Ikväll firar vi Janine som har blivit 26, så det blir utgång! Woohooo, ska bli riktigt roligt! :) Funderar lite på vad jag ska ha på mig ikväll och började titta på gamla bilder. Herregud, jag festade som en galning i 5 år mellan 18-23. Det var varje helg som gällde och min partner in crime var alltid Eleonor. Jag har så sjukt mycket partybilder så jag tänkte visa er lite party looks genom tiderna. Eftersom vi var ute så ofta så brydde jag mig ibland inte vad jag hade på mig, det viktigaste var att sminket och håret var bra :) Så känner jag lite fortfarande, hår och smink är viktigast för mig! På en av bilderna ser ni hur jag i brist på något annat festade i min sov-tshirt (den svarta med ett grönt träd och text) som jag så fint matchade med ett par ballerinas. Kommer ihåg att en kille i baren frågade mig om jag precis hade vaknat, haha :) En gång "klädde vi ut" oss i rutiga kjolar, vit skjorta, svart tröja, knästrumpor och kors runt halsen. Katolsk uppfostran var svaret när folk undrade varför vi var klädda så. Guuud vad roligt jag har haft med min Eleonor ♥

Har fortfarande inte bestämt mig vad det blir för outfit ikväll men det lutar mot en fodralkjol och en oversize topp. Håret blir stort och lockigt och jag är lite sugen på att köra lite hippielook med en flätat band och stora örhängen.


Dagens Elton



Älskade, underbara hund ♥


Accessoarer


Har hittat så många fina accessoarer inne hos Kyss Johanna. Vill klicka loss, men allt jag vill ha är såååå dyrt!

Halsband med stjärna från Sophie By Sophie, Sjal från Missoni
Väska från Camebridge Satchel, Ring med peacetecken från Sophie By Sophie


VILL HA!!!


Söndagsmorgon




Så här såg det ut imorse då Leo och Elton hade lite mys i sängen :) Visst är det härligt när man hinner ta fram kameran och fånga just den där bilden man vill ha. Kommer nog framkalla dessa tre och rama in i en serie, ni vet, i en sån där ram för tre bilder från IKEA.


Lördag



Vår lördag började med att vi besökte utställningen där jag medverkade med 6 tavlor (2 hängde på en annan vägg som inte fastnade på bild). Minglade, åt goda snittar och hade det trevligt. Vi stannade bara 1 1/2 timme eftersom det sedan var dags att åka på kalas i Norrtälje. Min kusin Amelia fyllde 4 och av oss fick hon en brödrost från OBH Nordica (leksaksvarianten så klart, så roligt att dom har gjort en hel hushållsserie för barn) och en fin randig tröja med rosett från H&M.


Leo, Fredrik, Elton och födelsedagsbarnet Amelia :)

Var väldigt dålig på att ta kort igår, vilket är lite tråkigt, men men. Roligt med kalas, vi åt god tårta, drack kaffe och hade som vanligt väldigt trevligt.


Superfynd!



Var inne på H&M igår för att köpa en present till min lilla kusin (hon fick den här supersöta tröjan) och hittade två superfynd till Leo. Rutig skjorta och en kofta för 50 kr/st! Leo blev också väldigt nöjd och ville absolut ha på sig nya skjortan på dagens kalas :) Han har dessutom redan planerat att han ska ha på sig koftan när han ska till skolan på måndag :)


Inspiration: barnrum


Två inspirerande barnrum. Älskar verkligen Expedithyllan. Det är precis den storleken jag vill ha till Leo i framtiden. Vill kopiera kartan och jordgloben rakt av! Gillar även korgarna, annars ser det lätt rörigt ut om alla saker "står framme". På den andra bilden är det Union Jack kudden jag gillar samt de färgsorterade böckerna, så snyggt! Även hyllorna är riktigt snygga.


Första fästingen


Idag har jag plockat bort Eltons första fästing och det var inte helt utan drama vill jag lova!
Jag var preic redo för att gå utanför dörren och åka iväg till jobbet. Precis som vanligt brukar jag klappa lite på Elton, och pussa och säga "Hej då" och "Elton stannar här". Ser då att han har något ovanför vänstra ögan och tänker att det är något han har dragit med sig in från morgonpromenaden. Försöker borsta bort det, med det lossnar inte. Tittar närmare och får panik när jag ser att det är en stor, grå fästing. Jag är extremt känslig när det gäller allt som heter småkryp, alltså jag gillar inte ens fjärilar! Fredrik var redan på jobbet så där står jag själv och måste ta tag i det. Ringde min chef och var lite smått hysterisk och meddelade jag jag skulle jobba hemma istället eftersom hunden har en fästing och min första plan var att gå till veterinären och låta dom ta hand om det (jag har själv haft en fästing på benet en enda gång och då gick jag till vårdcentralen för att ta bort den, haha, vilka blickar jag sa när jag var där för att ta bort en fästing).

Gjorde en statusuppdatering på Facebook om fästingen och fick genast respons. Slutsatsen var - gör det själv, det är bara att ta tag i den och dra rätt ut! HELL NO, tänkte jag, inte fasiken tänker jag ta i den! Men eftersom det var en hel timme kvar tills veterinären öppnade och jag började tänka på en massa sjukdommar så tog jag beslutet att göra det själv trots allt. Haha, jag hade live coaching via telefon samt på facebook chatten. Jag tog en liten bit toapapper mellan tumme och pekfinger, tog tag i den ordentligt och drog bara rätt ut. Den satt hårt och plötsligt klickade det till och den var borta. Jag mosade till den och spolade ner den i toan. Jag vet att man ska titta på den för att se att hela är med och sedan bränna den, men fy fasiken vad äckligt, nej jag kunde helt enkelt inte, ville bara bli av med den. Lite svullet, rött och blodigt blev det efteråt men det är tydligen normalt. Ringde veterinären han ställde 100 dumma frågor, men hon var så otroligt gullig och hjälpsam och nu känns det bra. Ska ner till apoteket på lunchen och köpa fästinghalsband.
Så, där har ni hela historien om när Sara drog ut Eltons fösta fästing, haha, vilken jäkla nybörjare jag är :)


Dagens Outfit Leo


Idag ställer Leo upp på en dagens outfit :)
Nya byxor från Ellos som snabbt blev en ny favorit. Även skorna kommer därifrån. Jackan är köpt i London på BHS. Sjalen och mössan är från H&M.


Tre nya




På lördag ställer jag ut tavlor på Allhusets Vårsalong. Konsten har verkligen legat på is det här året. Förra året var jag grymt produktiv och deltog i 5 utställningar! Lusten har enkelt inte funnits där plus att all tid har gått åt till min älskade Elton ♥ Det är verkligen mycket jobb med en valp vill jag lova!
Men nu när jag har haft en paus så har jag grymt mycket inspiration och idéer. Roligt att kunna visa upp något nytt på lördag också. Och som ni ser så är det fortfarande fåglar som gäller ;) Är även väldigt inne på grått och "smutsig" lila när det gäller färgval.


Stars & Stripes


Sjukt snygg sjal som har kommit in på Ellos från Saint Tropez. Finns i två färger, grå eller beige och kostar 299 kr. Åh, vad jag vill ha en!!!


Pink!


H&M har fyllt på sin rea och jag klickade bland annat hem den här rosa koftan. Finns i fler färger så som svart, blått och grönt och kostar nu 129 kr. Det blev även en svart enkel känning och en t- shirt till Leo. Nu har jag klickat ganska galet på senaste och får nog lugna ner mig lite ;)


If...


Krokar från Hemtex, Brevlåda från Bruka Design, Förvaringskorg och bokhylla från IKEA,
Jordglob från Åhléns, Sparbössa från Bruka Design, Förvaringslåda från Rusta.


Ni som har hängt med här bloggen ett tag vet att vi bor väldigt litet och jag drömmer om att bo lite större. Helst av allt vill jag ju att Leo ska få ett eget rum och sitter ofta och möblerar hans icke existerande rum i mitt huvud. OM vi nu skulle flytta så är jag helt säker på att det blir en Expedit från IKEA. Bra förvaring och snygg i sig själv tycker jag. Vill i så fall ha den med 16 hyllor och ha förvaringskorgar på hela nedre raden.
Den fina förvaringslådan med Union Jack kommer från Rusta och den har jag faktiskt redan köpt ;)

Så även om vi inte ska flytta än så får ni stå med att jag bloggar om prylar och möbler till våra fantasirum ;) När det väl händer sedan så kan bara gå tillbaka och titta på mina inredningsidéer.


Bug Box


Klickade precis hem en Bug box från CanCan Interiör. Lådan innehåller 6 fototryck i storleken A4.
Tänkte ha dem precis som på bilden i ett litet collage med vita ramar. Just nu får man 20% på hela sortimentet med koden VÅRYRA som gäller fram till imorgon (8 april).


Dogs



Här hemma är vi fortfarande sjuka, men jag börjat känna mig lite bättre - så skönt! Melanie har vågat sig hit och tagit med sig Romeo. Gissa om Elton är överlycklig :) Romeo där emot är ju inte lika glad då han inte får en lugn sekund med Elton som bara vill leka hela tiden (Romeo är 7 år och Elton är 8 månader). Inatt sov jag och Melanie i sängen med båda hundarna och Fredrik sov på soffan. Trångt och varmt med ena hunden på kudden och den ena nere vid fötterna på täcket :)
För övrigt händer det inte mycket, ni vet ju hur män blir när dom är förkylda - Fredrik beter sig som om han vore döende och har parkerat sig i ett soffhörn med datorn och snorpapper. Vi plöjer film och äter en massa gott. Igår bakade vi en morostskaka som blev helt otroligt god. Ikväll ska vi käka hemlagad thaimat och kanske bakar vi en kladdkaka också :)
Det var en liten update från mig, hoppas att ni njuter av er påskledighet!


Shopping


Här hemma är både jag och Fredrik jätteförkylda och bara ligger i soffan och slappar. Jag är riktigt uttråkad och vill bara bli frisk! Hur typiskt är det att man ska bli sjuk när man äntligen är lite långledig!? För att pigga upp mig lite har jag varit inne på LaRedoute och klickat hem lite nya kläder till Leo. Rekomenderar att ni kikar lite på deras spring sale. Fick dessa plagg för 216 kr! Använde rabattkoden 121835 och slapp därmed frakten på 49 kr :)
Har även klickat hem två klänningar till mig och två par shorts till Leo från H&M.


Baseballjacka


Den här fina baseballjackan köpte jag till Leo i London. Hittade den på BHS för det underbara priset 9£! Den hade hade tidigare kostat 30£ och det fanns bara en enda kvar - i rätt storlek. Sann lycka :) Leo älskar den, och han är sååå fin i den. Den är fodrad och ärmarna är i vitt fuskskinn, så den funkar perfekt som jacka just nu.


Just nu...


...ligger jag i sängen med en bok (Rosemary's Baby) och äter jordgubbar. Självklart är Elton framme så fort jag ska fota ;)


RSS 2.0