Gott och blandat

Har surfat runt och hittat lite smått och gott som gärna skulle få flytta in här hemma...
Anteckningsblock från Lagerhaus, Kuddar från Ellos och Lagerhaus, Koppar från Lagerhaus
Hållare för hushållspapper från Ferm Living/Länna Möbler, Matta från Ellos, Affisch från Lagerhaus,
Vas från H&M Home och Bäddset från Ellos.
 

Dopinbjudan + servetter

Så här ser inbjudningskorten ut till Winstons dop. De ligger redo i sina kuvert med adresser på - bara frimärken som fattas, måste fixa det innan helgen, för nu börjar det ju närma sig :) Har fixat ihop dem själv i Photoshop och sedan framkallat dem som vanliga fotografier hos Fujidirekt - Så mycket billigare än att beställa från sidor som gör inbjudningskort. Betalade bara 29 kr för frakten då jag hade ett erbjudande med 50 gratisbilder.
Har även beställt dessa servetter till dopet från H&M Home. Tror de passar fint till övriga dekorationer. Jag måste skriva en lista på vad jag har köpt och vad som behövs så jag får någon form av översikt och helhet. Ska samla ihop allt jag har köpt hittills och fota så får ni se (och jag får se om allt verkligen passar ihop!) Måste även boka en tid med vaktmästaren för församlingshemmet så att vi kan få komma och titta på lokalen. Kläder till lilleman att ha på dopfikat behövs också, funderar på den här bodyn tillsammans med ett par mörkblåa jeans...men vi får se vad det blir. En annan grej jag verkligen måste börja med är hans tavla jag ska måla till honom. Tänkte göra ett träd med en massa gulliga djur som liksom sitter i små hål i stammen (en räv, en uggla och en kanin som tittar ut från ett varsitt runt hål). Tavlan ska funka som en gästbok - jag ska klippa ut små löv av grönt papper där gästerna kan skriva en liten hälsning eller bara sitt namn, sedan kommer jag limma fast löven på trädet. Det blir lite allt i ett - ett dopminne, en fin tavla till hans rum och en liten present från mig :)
Ja, som sagt, en hel del kvar att fixa inför dopet - en lista är ett måste!
 

Tredje gången gilt...

Ja, det här med klänning till dopet visade sig ju vara oväntat svårt! Det här är tredje beställningen jag gör så nu hoppas jag att någon av dessa två funkar. Beställde dem från Nelly, hade 100 kr rabatt så det var ju bra, fick båda för 400 kr. Igår kom en en beställning med två klänningar från Ellos (beställde även tidigare tre klänningar och ingen av dem var bra!) men ingen var bra så de åker tillbaka.
 

Liljor

I hallen står ett gäng liljor i en vas. Så fina att se på men helt ärligt så tycker jag inte alls om doften, dessutom är jag lite lätt allergisk tror jag, får lite ont i huvudet av dem. Det samma gäller för Fredrik, han bara väntar på att de ska dö ;) Haha, verkar vara riktigt långlivade dock, då de har stått sig fina i 11 dagar nu. Det var nog sista gången vi har liljor här hemma, nästa gång blir det tulpaner!

Lite nytt från LaRedoute

Gjorde ju en beställning till mig själv för ett tag sedan från LaRedoute - de har ju en bra rea nu med 20% på reapriset + fri frakt. Idag klickade jag hem lite grejer till lilleman också. Fick allt detta för 440 kr! Den lilla jackan med öron + skorna blir perfekt när han ska åka bil och sitta i babyskyddet, hans lilla nalleoverall han har haft på sig tidigare är tyvärr för liten nu. Adidassetet är ju bara för gulligt, tog det i storlek 81 så att han kan ha det lite längre fram. Övriga grejer tog jag i storlek 71.

Dagens Winston

Idag har lilleman på sig kofta och strumpor från KappAhl och byxor från Name It.

Sedan besöket hos BVC så har vi lagt Winston på mage betydligt mer än förut. Nu får han ligga på mage en liten stund en timmer efter varje måltid (en timme efter maten så att det inte ska kännas obehagligt för honom). Och han har redan blivit starkare i nacken! Han ligger nöjd mycket längre. Vi tränar även nacken genom att sätta honom i knät med ansiktet mot oss, och med bra stöd i ryggen så att han får träna på att hålla upp huvudet. Om vi lägger ner honom bredvid oss i soffan så är det på sidan med stöd bakom och framför. Babysittern blir det bara när jag är helt själv och behöver ha händerna fria (typ om jag dammsuger, diskar eller duschar). På natten sover han på rygg (vågar inte lägga honom på sidan där, tänk om han skulle råka rulla över till magen!!!) med en kudde under huvudet. Hoppas nu att det ger resultat (att huvudet ändrar form och att nacken blir starkare).

Winstons hörna

Några bilder från Winstons del av rummet. Det dröjer ju ett ganska långt tag tills han kommer att vara intresserad av att leka där inne, men det är så roligt att fixa med alla hans små prylar där inne :)

Winston 3 månader


Idag blir vår fina, lilla Winston hela 3 månader! Jag kan inte förstå att tiden har gått så snabbt, det känns ju som om det var igår vi kom hem från BB med vår lilla mini Winston. Han är det bästa, underbaraste, finaste och mest värdefulla jag har ♥ Han skrattar högt när pappa Fredrik kittlar honom på magen och blir rädd och börjar gråta för höga och plötsliga ljud. Han sitter helst i babysittern och gillar inte alls att ligga på mage. Vagnen är bästa stället att sova på, men vaggan går också bra ibland och han somnar runt 22-23 och vaknar mellan 06-07, dricker en flaska och somnar om till 09. Jag slutade pumpa mjölk den 9:e januari så nu får han bara ersättning och det funkar bra tillsammans med Minifom - inga problem med magen längre! Han har storlek 62 i kläder, vägrar ta nappen och gillar att äta på sina händer. Tar man av hans strumpor så har han sött ludd mellan tårna och det luktar lite, lite fotsvett, haha, fast på ett gulligt sätt. Att bada är väldigt skönt och att se sig själv i spegeln är roligt :) Älskade du, inte visste mamma att det var nu livet började på riktigt och inte visste mamma att man kunde älska någon så oerhört mycket. Jag är så tacksam att just jag får vara din mamma ♥

Dip dye

Superfina kuddar som har kommit på H&M! Vill så gärna ha två rosa i våra vita fåtöljer. Man kanske ska passa på nu när det är 10% på hela sortimentet... Kostar 149 kr och finns som ni ser även i grått.

LaRedoute


Just nu får man 20% rabatt på alla reavaror på LaRedoute så jag har gjort en liten beställning. Ballerinas i äkta skinn som har kostat 499 blir nu mina för typ 119 kr! Även jackan är ett superfynd som tidigare kostade 899 kr och blir min för runt 200 kr. Tre klänningar blev det också - inte en enda svart, haha :) Den rosa kostar 63 kr och blir nog bra som en "vardagsklänning" med leggings. Även fast man är mammaledig vill man ju inte gå i mjukisar hela dagen. Samma sak med den grönblåa klänningen, vardagsfin och kostar runt 100 kr. Den marinblåa klänningen är ett alternativ till dopet då ingen av klänningarna jag beställde från Ellos passade!

Vaccin

Idag har vi varit på BVC och vaccinerat lilleman. Fy vad jobbigt! Sprutor är ju inte något jag själv tycker är kul och att min lilla bebis då ska få en spruta i varje lår - nej, inte kul alls. Men det gick bra, han blev ledsen och grät på ett sätt som jag aldrig hört honom gråta på förut, men sedan gick det ju över och han somnade innan vi en ens hade kommit utanför dörren. Jag trodde att jag skulle bli ledsen och gråta men jag lyckades hålla känslorna i styr. Vägning och mätning blev det såklart också och vår kille väger nu 6340 gram och är 61,7 cm lång. Vår hemläxa blev att ha lilleman mer på magen, dels för att han behöver träna nacken mer och dels för att huvudet inte ska bli platt.
Väl hemma så sov han i 2 och en halv timme. Vaknade och var lite extra gnällig men inget som är jättejobbigt. Vi var ute på promenad med Elton och även en sväng till affären och han sov hela tiden. Så än så länge är han bara lite gnällig och väldigt trött. Jag hoppas verkligen att han slipper feber. Just nu sover han sött i sin vagga, men jag misstänker att han inte sover för natten än. Men jag är beredd på att den här natten inte blir som vanligt så jag tänkte lägga mig tidigt så att jag orkar vara uppe inatt om det behövs. Tänk vad fort man vänjer sig vid något, han har sovit hela nätter i två veckor nu - så skulle han vakna mitt i natten skulle det kännas jättejobbigt trots att jag satt uppe här många gånger per natt och matade för inte så längesedan.
 

Kalas i helgen

I helgen hade vi kalas för Leo (som fyller 10 år imorgon). Det var ju liiite mer stressigt att få ihop allt med en liten bebis hemma, men det gick bra och jag lyckades bjuda på tre sorters hembakat + lunch som bestod av baconpasta och sallad. Var inte så flitig med kameran (tog inte ens en enda bild på födelsedagsbarnet!?) men några bilder kan jag bjuda på!

DIY

Har egentligen inte tid för att sitta och pyssla idag, det är mycket som ska fixas inför Leos 10- årskalas imorgon. Men när jag satt och slog in hans presenter nyss så kunde jag inte motstå att pyssla ihop några små cupcake - dekorationer. Pappret jag använde för att slå in presenterna med hade mustaschmönster så jag klippte helt enkelt ut dem och limmade ihop två stycken mot varandra och en tandpetare i mellan. De andra är bara svart washitejp som jag har klippt till små flaggor.

Förvaringslådor

Nya förvaringslådor till lilleman från H&M Home. Sååå söta ju! Tänkte förvara små minnen i dem som t.ex alla hans "välkommen-till-världen" kort, hans första napp och annat smått och gott :)

Mini fashion

Ett paket från H&M hämtades ut igår och innehöll bland annat den här söta tröjan till myran. Storlek 68 är det så den passar nästa gång han byter storlek.

Klänning till dopet


Fick hem en klänning från H&M idag som jag hade tänkt att ha på dopet, men den åker tillbaka, var inte alls lika fin som den var på bild. Har precis beställt dessa tre från Ellos och hoppas att någon av dem är fin. Hoppas mest på den rosa - älskar modellen och färgen! Blir det den ärmlösa så tänkte jag ha en rosa kofta över. Den svarta med lång ärm gillar jag också jättemycket. Har suttit länge och letat nu, så jag hoppas verkligen att någon av dessa blir vinnaren. Annars får jag nog ta mig en sväng till H&M och typ prova alla klänningar dom har! Vill ju inte köpa något jättedyrt och inte heller något som är "för fint" så att den bara blir hängade i garderoben efter dopet. Tur att lillemans klänning redan är fixad ;) Ska visa en liten sneak peak någon dag på den fina klänningen som många små barn har haft innan lilleman (bland annat faster Charlotte, farbror Anders, kusin Siri och storebror Leo).

Ljusslinga

Winston har fått ett ny ljusslinga från Lagerhaus med små ugglor i papper. Så himla söt och just nu på halva priset :) Jag drömmer om en större lägenhet där lilleman kan få ett eget litet krypin som jag kan inreda. Men vi har tänkt att bo kvar här några år till, tills dess får jag drömma helt enkelt...

Sötaste byxorna!

Idag har lilleman på sig så söta byxor med en nalle på rumpan :) Kommer från Newbie och inhandlades när han låg i magen, tänk att han redan har storlek 62 i kläder ♥

Beställt till dopet

Lite smått och gott som jag har beställt till dopet. Sugrör och bokstavsgirlang från Miss Etoile. Tänkte hänga upp girlangen i lokalen med lillemans namn. Muffinsformar, papperstallrikar och sugarpaste i vitt och blått. Hade tänkt att göra cupcakes dekorerade med stjärnor gjorda i sugarpaste. Har inte riktigt bestämt mig vilka smaker det ska vara på allt eller hur många olika sorter jag ska baka. Hade tänkt att baka allt själv och vi kommer bara att bjuda på fika, ingen mat. Men som jag har tänkt hittills så blir det en tårta (i en stor rektangulär form) med vaniljkräm, jordgubbsmousse och grädde, chokladcupcakes med vitchokladfrosting, hallonpannacottapaj i portionsglas och cakepops. Men det kan nog ändras ett antal gånger innan det är dags ;)

Dagens Winston

Det här inlägget skulle ju postas igår men lilleman blev så gnällig precis när jag höll på med det och sedan glömdes det bort...men igår hade iallafall lilleman på sig body från Polarn O.Pyret, byxor från Newbie och strumpor från KappAhl. Provade en del av alla nya kläder och storlek 62 satt helt perfekt på honom så nu har jag även plockat bort det mesta i storlek 56.

Dop

Lilleman ska döpas den 8 mars och jag håller självklart på att planerar för fullt. Det gäller att vara ute i god tid nu känner jag när man har en liten att ta hand om. Kyrkan är bokad och även församlingshemmet där vi kommer att ha dopfikat. Just nu ser inspirationen ut så här, pastell, pom poms, vita tulpaner (eller rosor), cupcakes, cake pops, tårta...vi får se vart det hela landar till slut :)

Sovit hela natten!

Lilleman har sovit hela natten från 23:00 till 07:00 - Woohoo :) Han har ju iofs sovit 7 timmar i sträck vid två tidigare tillfällen, men nu var det 8 timmar och på "perfekta" tider. Dock så vaknade jag ju så klart runt fyra eftersom jag är van vid det och hade sedan svårt att somna om. Nu sover han igen (somnade halv nio, då var han supertrött!) och jag tänkte låta honom sova till kl. 10:00 om han inte vaknar tidigare. Då blir det mat och sedan tänkte jag försöka hålla honom vaken till kl 12:00 och gå ut på en promenad med vagnen och Elton och hoppas på att lilleman sover till ca:14:30. Hoppas så klart att han gör en repris ikväll och somnar runt elva och sover hela natten. Jag hade tänkt att han får sova totalt 5 timmar under dagen (mellan kl 7 och 19) för att han ska sova hela natten. Vi får se hur det går :)

Rensat i lillemans garderob

Idag har jag rensat i lillemans "garderob" (hans garderob består av en korg under skötbordet där kläderna är nära till hands). Alla kläder i storlek 50 har jag vikt ihop och lagt ner i en liten låda ♥ Storlek 56 är precis på honom nu och funkar nog ett litet tag till. Har tvättat upp allt vi hade hemma i storlek 62 så att det är färdigt när det väl är dags. Tror att många av plaggen passar bra nu också. Känns ju lite sorgligt på något sätt att han har växt ut sina första kläder, min lilla bebis- men kul med lite nya kläder, hade väldigt mycket i storlek 62 här hemma så där behöver vi inte köpa något nytt. Sist vi var på BVC så var han 58 cm lång och vägde 5540 gram. Vi ska dit igen den 20:e januari, och då lär han ju ha växt på både längden och bredden ;) Dessutom är det dags för lilleman att vaccineras, fy vad jobbigt...På onsdag ska jag på återkontroll hos min barnmorska, sjukt långt efter förlossningen men hon hade inga tider innan jul. Allt känns iallafall bra i snittet (det känns med andra ord inget alls) så jag hoppas att allt är bra. Ska bli roligt att få visa upp lilleman så hon får se vem det var därinne :)

Rutiner

Det här med rutiner på små bebisar...lilleman har ju hittills fått sova och äta hur han vill och på nätterna har vi inte haft några problem - han verkar förstå att det är natt och sover alltid sina längsta sovpass på natten. Mellan fredag och lördag sov han för första gången 7 timmar i sträck! Annars brukar han vakna efter 4-5 timmar. Han somnar alltid om efter maten och sover i 99% av fallen fram till ca 10.00. Inte så mycket att klaga på alltså. Självklart blir några nätter då och då helt kaos och han vägrar somna eller vaknar redan efter två timmar. Men det skulle ju bara skönt att få in lilleman i någon form av rutin så att man vet ungefär hur dagarna ser ut. När jag var gravid köpte jag boken "The Contented Litte Baby Book" av Gina Ford och planen var att så fort lillbebben var född skulle rutinerna anpassas. Men så blev det ju inte riktigt. Man ville ju så gärna ta vara på varenda liten minut man fick chans att sova ibörjan så jag tänkte hela tiden, "vi börjar snart när vi är lite mindre trötta", haha, ja, den dagen kom ju inte riktigt...men under julveckan var lilleman uppe till nästa halv tre på natten varje kväll så då kände jag "Nej, det här funkar verkligen inte längre - nu är det dags för Gina Ford!" Det gjorde vi i två dagar (och funkade faktiskt bra!) men sedan gick Fredrik tillbaka till jobbet och tiderna passade inte alls när jag var hemma själv och behövde gå ut med Elton två gånger om dagen - lilleman somnar alltid i vagnen. Så nu blir det inge Ford utan jag får försök hitta egna rutiner. Hjälp mig! Hur gjorde ni? Hur tidigt började ni med rutiner på era små?

Dagens Winston

Idag har lilleman body från Little House Of Commons, byxor från Name It och strumpor från KappAhl :)

I Hallen

Fixade lite i hallen igår kväll och så här ser det ut nu. Har tagit bort alla julprylar (förutom hjortarna ovan samt julstjärnan) och det känns så skönt. Nu ser jag fram emot att dekorera inför våren :) Så känner jag varje jul, så fort nyårsafton är över så vill jag bara ha bort allt som har med julen att göra. Just nu är det lite tomt här och där på bänkar och fönsterbrädor, men jag tänker låta det vara så tills jag vet vad jag vill ha där. Beställde nyss den fina glaskupan med svart träfat från Ellos som ska få en plats här hemma.

Tummy Time

Elton tycker att det är väldigt spännande när lilleman kommer ner på hans nivå :) Varje dag lägger jag Winston på mage för lite "tummy time". Han är inte jätteförtjust i det och är bara nöjd i ca 5-7 minuter, sedan blir han gnällig. Han tycker det är betydligt roligare att ligga på mage på mitt bröst när jag sitter i soffan, då får jag stora leenden tillbaka och så fäster han blicken på vår tavelvägg :)

Jotex

Fick hem Jotex katalogen idag och hittade lite fint - bland annat den runda spegeln för superpriset 369 kr och de fina rottingkorgarna (599 kr). Korgarna vore så fina inne hos lilleman för förvaring och spegeln vill jag ha i hallen. Typsikt så har Jotex inga rabattkoder just nu så jag väntar lite...men är lite rädd för att spegeln ska ta slut...
 

Viktväktarna

Ni har väl inte missat att Leila Lindholm är ny ambassadör för Viktväktarna? På ca 5 månader har hon gått ner 19 kg! Inte illa! Jag har tidigare varit med i Viktväktarna och alltid fått bra resultat, dock har jag bara varit med i korta perioder (3 månader) och haft svårt att hålla vikten efteråt. När jag var gravid gick jag upp 8 kg, en månad efter förlossningen hade jag gått ner 15 kg! Alltså har jag gått ner 7 "bonuskilon" och vill nu passa på att gå ner mer när jag har fått en sådan bra start. Så, nu kör jag Viktväktarna fram till juni och det känns så bra - för det bästa med Viktväktarna är ju att man inte behöver förbjuda något utan bara äta mindre av det som inte så nyttigt. Jag tänkte att jag uppdaterar er varje månad (eller kanske varje vecka, eftersom man väger sig en gång i veckan) med hur mycket jag har gått ner. Nu kör vi! :)

RSS 2.0