La Redoute

Fick ett mail från La Redoute om att det endast idag är 40% på reapriset. Självklart nappar jag och klickar hem lite barnkläder, men inte bara till Leo utan till lilla kusin Siri och till Loi (som är Fredriks bästa väns son). Vilka fynd jag gjorde :) Jag vet inte om det riktigt syns på bilden, men tröjan till Siri är full av små stjärnor- love it! :)

Bookbinders Design

Hur seg är jag som tänkte visa er en av mina fina julklappar så här en månad senare? SEG! Anyway, finaste kalendern och bokmärket från Bookbinders Design fick jag av mamma. Har börjat med att skriva några korta rader varje dag om vad jag har gjort så att den blir roligare att spara, för den här vill man ju inte direkt kasta när året är slut.

Same but different

Förra helgen var jag och Fredrik en sväng till stan. När vi går på sergelgatan så minns jag plötsligt att precis här stod vi en gång för längesedan, i våra pälsmössor som vi hade på oss ju den här dagen också, och tog ett foto.
Jag hade planerat det hela från början. Fredrik brukade ha sin pälsmössa så jag såg till att jag också hade på mig min för att jag ville få ett foto på oss tillsammans. Ni vet när allt är så där pirrigt nytt och man vill inget hellre än att ha en bild tillsammans för då känns allt "som om det är på riktigt". Jag ville ju inte heller framstå som om jag hade planerat det hela, så jag försökte liksom få det att låta som "by-the-way-ska-vi-ta-ett-foto" :)
Så i fredags fiskade jag upp kameran (nu låter det mer " ok älskling nu ska vi ta en bild, se normal ut") och tog en bild på oss på exakt samma ställe. Och visst är det lite kul att jämföra bilderna. Vi kan konstatera att Fredrik inte ha åldrats en dag och jag börjar se lite äldre ut...

Ica Maxi

Fick hem ett reklamblad från Ica Maxi här om dagen - det får nog bestämt bli en tripp dit inom kort, kolla in alla fina skålar och burkar! Och det bästa av allt är ju priserna :) Ser precis ut som om det skulle komma från Rice eller IB Laursen!

For the boys

Här kommer lite tips på snygga inredningsprylar till pojkrummet (Allt blev godkänt av Leo, haha!)
 
Världskarta på canvas från Mio, Affisch med skalbagge från Hagedornhagen, Papperskorg från Lego
Stormtrooper (Star Wars) väckarklocka (vi köpte den till Leo i födelsedagspresent och han blev så glad!), finns att klicka hem här, Påslakanset från H&M, Peacesymbol i metall från Ellos,
Sparbössa (uggla) från Lagerhaus, Förvaringskorgar från H&M och Kids Concept, Jordglob från Åhlens,
Kuddar från H&M, Mio och Zara Home

Last Minutes With Oden

 
Såg precis den här kortfilmen hos Nio till fem. Det gör verkligen ont i hjärtat och jag grät som bara den! Det är verkligen speciellt hur man älskar sin lilla hund. Det finaste av allt är att Elton direkt hoppade upp hos mig och pussade mig i hela ansiktet tills jag skrattade. Han känner av direkt om jag är ledsen och kommer alltid för att trösta ♥

Bebis!

 
Förra veckan (den 23:e januari) hände något helt underbart - min bästa vän blev mamma till den här söta pojken som har fått namnet Alexander. Jag är så himla glad! Och det känns helt overkligt att hon har fått barn, vi har gjort så mycket galet och kul tillsammans och bäst var vår resa till Paris - och nu är hon mamma. Samtidigt så blir jag så ledsen att jag inte kan vara där (hon bor i USA) och pussa och mysa med lilla bebisen. Jag sitter som en hök på Facebook och hoppas att det ska komma upp bilder, och så fort det kommer upp en så blir jag alldeles tårögd och jag skriker till Fredrik "Det har kommit en ny bild, kom och titta!" :) Underbart är det iallafall och jag är så glad ♥

Movies

Tänkte ge er lite filmtips! Nu har vi ju alla väldigt olika smak när det gäller film, men dessa fem filmer tycker iallafall jag var väldigt bra :) Bäst var "Flight" och "Lawless". Och gillar man skräck så tycker jag att "Sinister" var så där skönt läskig så man är lite rädd efteråt ;)

Pastell

Ingen har väl missat att det är pasteller som gäller i vår! Ellos har verkligen hakat på trenden och har hur mycket som helst i blått och rosa. Jag vet inte hur mycket pasteller det blir hemma hos oss till våren, men en liten rosa kudde eller annan detalj blir det nog :) Båda tavlorna ovan har jag målat, och den ena har vi på väggen i vardagsrummet. Om någon är intresserad av en egen i mindre format så är det bara att höra av er ;)
 
Tavlor målade av mig "Atumn Goodbye" och "Mad World", virkad sittpuff från Ellos,
Kuddfodral från H&M Home, Nagellack från Chanel, Vas och kruka från Svenskt Tenn
Pall från Ellos, Kopp och ljuslykta från Iittala, Lådor från Lagerhaus,
Muffinsformar från Miss Etoile, Fotpall från Ellos
 

H&M Beställning

Här om dagen hämtade jag ut ett paket från H&M som innehöll tre nya kuddfodral (två beiga och ett zebramönstrat), tre ljuslyktor, stjärndekorationer och servettringar. Mycket nöjd med mina grejer :)

Yoko Ono

Jag har ett bra tag varit sugen på Yoko Onos motiv "Shadow Piece" och "A Poem To Be Read With A Magnifying Glass" som finns att köpa på Moderna Museet. Det är bara så irriterande att det kostar över 100 kr bara för att få hem dem med frakt och allt. Då åker jag ju hellre in till stan och köper dem i butiken. Det har dock inte blivit av....såg dessa fina bilder hos Concept By Anna och känner ännu mer att jag bara måste in och köpa dem NU! Så förhoppningsvis blir de mina nu i helgen :)

Ny säng, ny sänggavel, ny tavla

Förra veckan köpte vi äntligen en ny säng! Vår gamla tog vi med från mitt rum när vi flyttade ihop första gången, och jag tror att den var närmare 12 år gammal. Nu blev det dessutom en större säng och vi båda sover så himla bra nu! En ny sänggavel blev det också, Brimnes från Ikea. Älskar den! Så bra med förvaring på sidan och att man kan "dekorera" med tavlor eller vad man nu vill ha. En ny sängkappa kom jag på att jag hade också, så den åkte på :) Även tavlan målade jag förra veckan, så nu känns "sovrummet" verkligen uppdaterat - I love it!

Piratkalas

Idag har vi haft kalas för Leo som fyller 9 år på måndag! Vi bjöd på korv med bröd med olika tillbehör. och självklart en massa bakverk :) Jag gjorde hallonpannacottapaj, kladdkaka med kaffeglasyr samt små "tårtbakelser". Gjorde en vanlig sockerkakassmet och grädde i muffinsformar. Sedan gjorde jag ett litet hål i dem och fyllde med hallon och vaniljkräm, locket på och sedan grädde på toppen. Blev så goda!
Vi hade iallafall en väldigt nöjd och glad Leo här hemma som somnade väldigt fort när alla gästerna hade gått ;)

Wallpapers by Ellos

Ellos har släppt en egen kollektion med tapeter och det finns så himla mycket fint! Gillar verkligen dessa fondtapeter som enkelt ger en snygg fondvägg. Älskar insekterna och fåglarna, men det finns liksom inga tomma väggar kvar här hemma.
 

Peace

VILL HA! Så typsikt att jag har gjort en beställning som redan har gått iväg från H&M och så missade jag det här fina ljuset. Men det dröjer nog inte så länge tills jag gör en beställning där igen :)

"Vårstädning"

Visst är det ett tag kvar tills det är vår, men jag kallar det vårstädning ändå! Har totalrensat i Leos rum och det känns så himla rent och fint där inne nu. Rev ut alla grejer från Expedithyllan, torkade rent, rensade ut bland grejerna och ställde tillbaka allt. Passade även på att färgsortera Leos böcker ;) Hängde om hans pompoms och adderade fler kuddar i sängen. Nu är det superskönt att sitta där och läsa en bok.

Bambi

Julen är bortstädad här hemma och nu börjar jag sakta men säkert inreda för våren ;) Tömde min fina ljusstake på alla glittriga kottar och satte dit mina små porslingsfigurer. Haha, man kan tro att jag är en liten tant men jag är så förtjust i allt som har med rådjur/hjortar/renar att göra. Alla har jag hittat på olika loppisar eller vunnit på Tradera.

Mitt bokår 2012

Det blev en hel del lästa böcker under 2012 - hela 25 stycken (läste även "The Tiger's Wife" av Téa Obreht, men den fick inte plats på bild!). Bäst var Life Of Pi, Elvis An The Memphis Mafia, We Need To Talk About Kevin och Låt Den Rätte Komma In (som jag läste på Svenska).
Jag har sjukt mycket nya böcker hemma så år 2013 ska inte bli sämre :)

Bathroom

Har sprungit runt här hemma och fotat allt möjligt - man måste passa på innan det blir mörkt ute! Jag avskyr att ta bilder med blixt. Anyway, här är några bilder från vårt badrum. Är sugen på att köpa nya handdukar och en ny badrumsmatta, men det får bli efter alla "sovrumsprylar" är inhandlade, så som ny säng, sänggavel och matta. Förhoppningsvis kommer jag iväg redan idag för att köpa ny säng :)

Tine K Home

Hittade en massa fina bilder på Pinterest där jag följer Tine K Home. Våren ser riktigt lovande ut! :) Facettljuslyktorna har jag tre stycken av sedan tidigare och nu vill jag så gärna ha en rosa som är ny färg för i år.

2013

Ett litet urval av bilder från bloggen under 2012
 
Första dagen på det nya året! Och på något sätt känns det alltid så "fräscht" med ett nytt år, som att starta om på nytt. Men egentligen är det ju ingen skillnad, bara en ny dag som vilken annan dag. Igår firade vi hemma hos mamma med supergod mat och en livrädd hund. Stackars Elton! Vid tolvslaget satt jag inne på toaletten med Elton eftersom det var det mest ljudisolerade stället i hela lägenheten. Han flämtade och hjärtat slog så hårt. Jag var så glad när det äntligen var över och han blev sig själv igen. Nästa år får det bli lugnande eller så åker vi ut i skogen där det inte smäller ;)

RSS 2.0