Jul i Karlstad 2012

Julen spenderade vi Karlstad hos Fredriks mamma. Det var fullt hus och det var verkligen mysigt att fira jul på "riktigt" med jultomte, rimm på paketen, julmat och Kalle Anka. Jag tror inte att jag har firat så sedan jag var liten! Vi fick så himla fina presenter som jag ska visa en annan dag. Vi träffade även Fredriks brorsdotter/Leos kusin för första gången. Lilla Siri - söt som socker!
 

H&M Home

Nu har det kommit in mycket nytt hos H&M Home. Beställde bland annat det zebramönstrande och det beiga kuddfodralet. Var lite sugen på giraffen men avvaktar ett tag. Tänkte att den skulle vara fin i Leos rum. Gillar verkligen den zebramönstrade asken samt de svarta ljuslyktorna i tre olika storlekar. För övrigt var det inte jättemycket som jag gillade, hoppas att det kommer in mer. Är så sugen på att rensa ut julen nu och börja "vårpiffa". Vi har ju inte så mycket julpynt hemma och det mesta går i vitt och silver så det får hänga kvar till nyårsafton, men sen åker det ut!

Årets Julkort 2012

Så här ser årets julkort ut! Har fixat det i Photoshop och den fina bilden har lillasyster Melanie tagit. Trots att jag var så tidigt ute och skickade efter korten redan i oktober så kom de iväg idag. Men men, nu kommer de fram i mellandagarna iallafall och vi önskar ju trots allt våra nära och kära en god jul och gott nytt år ;)
Imorgon åker vi till Karlstad för att fira jul hos Fredriks mamma. Ska bli så mysigt!

Vårnytt!

Såg att Ellos har fyllt på med lite vårnyheter och jag fastande direkt för dessa fina mattor! Vill ha den med ljusa färger i vardagsrummet och byta ut vår svarta matta ett tag. Det gråa är ju också väldigt fin...nästa så att man vill klicka hem båda och byta lite när man känner för det :) Jag gillar när mattor är i 100% bomull som gör de lätta att bara slänga in i maskinen och tvätta.
Förhoppningsvis ligger denna matta under vårt vardagsrumsbord inom kort :)

Julgalan 2012

Igår var det dags för Julgalan 2012 på Friends Arena och vi hade så roligt! Mat, drinkar och bra show. Peter Jöback var underbar! Och Danny ♥ han är bara så bra. Men bäst av alla var helt klart Loreen! Jag stod på min stol och dansade och hela Friends Arena sjöng med. Fick tyvärr ingen bra bild på henne, men men. Träffade även supertrevliga Anders Bagge som gärna ställde upp på en bild.

Morotstzatziki

Här kommer ett superenkelt recept på ett gott tillbehör som funkar till det mesta - morotstzatziki. Jag provade helt enkelt att byta ut gurkan mot morot och det blev så gott! Nu för tiden har jag nästan alltid en sats färdig i kylen då den är väldigt nyttig och passar till nästan allt! Du behöver 2 morötter, 2 vitlöksklyftor, 2,5 dl turkisk yoghurt och salt och peppar. Riv morötterna och vitlöken fint, blanda ihop med yoghurt, salta och peppra efter smak - klart! Jag äter min till lunch idag tillsammans med råris, gröna ärtor och hemmagjorda tonfiskbiffar.

På önskelistan

Här är något som står på min önskelista till tomten - 29 vykort med hela alfabetet från Therese Sennerholt. Går ju att användas på många olika sätt- I like! Kostar 320 kr och finns att beställa här.

4 bilder från köket...

Här kommer några bilder från köket. På sista bilden ser ni att jag äntligen har fått upp min fina anslagstavla samt en glimt från vardagsrummet. Det är så himla svårt att få till fina bilder nu när det blir mörkt så tidigt. Försökte få till en helbild på köket, men med motljus så blir det bara dåliga bilder...
Var tvungen att flytta adventsljusstaken som tidigare stod på bänken eftersom lågan kom alldeles för nära skåpet ovanför. Den fick flytta till fönsterbrädan och en liten bricka med småplock fick ersätta den.

Xmas

Lite julinspiration från min "julmapp" på Pinterest (ni hittar mig här).
Idag är jag ledig och myser runt i mjukisar och piffar lite här hemma. Självklart är julmusiken på :) Jag lyssnar helst på Elvis, Sarah Dawn Finer, Carola och Peter Jöback när det kommer till julmusik. På fredag ska vi på julgalan för tredje året i rad och jag längtar så mycket! I år får vi bland annat se Loreen, Danny, Molly Sandén och Peter Jöback.

Första ljuset är tänt...

Jag och Melanie har bakat chokladmuffins med crumble och tänt första ljuset i adventsljusstaken.
Nu blir det film!

Winter Wonderland

Romeo är på besök och har sovit över från igår till idag. Vi har varit ute på en promenad i snön och det är verkligen vackert ute. Hundarna älskar snö, och Elton blir helt vild och skuttar av lycka :)

Jul här hemma

 
Så här ser det ut hemma hos oss just nu när det gäller julpynt. Adventsljusstaken fixade jag ihop med glasflaskor från IKEA och julgransdekorationer från Lagerhaus i form av olika djur. De var träfärgade från början så jag målade dem vita och målade dit siffror. Superenkelt och resultatet blev himla bra tycker jag :)

RSS 2.0