Dagens Outfit Onsdag


Idag har jag på mig kjol och topp med paljetter från H&M, Ballerinas från Accessorize


Inför Berlin


Sitter och läser i min Topp 10 Berlin, har väl i stort sett gått igenom hela boken två gånger om nu, haha =) Men det är så skönt att ha full koll innan man åker iväg. Har kollat kartan och satt ut markeringar vid allt som ska besökas och göras. Vi bor centralt i stadsdelen Charlottenburg vilket jag har förstått är ett väldigt fint område, och det känns ju skönt, man vet ju inte mycket om speciella områden i andra länder. Men detta är Berlins motsvarighet till typ Östermalm eller Karlaplan. Och det är gångavstånd till i stort sett allt förutom det man vill se i östberlin. Än så länge har vi bestämt oss för ett besök på Zoologischer Garten och Madame Tussauds. Utöver det blir det mest att promenera i stan och se på sedvärdheter, åka upp i massa höga torn =) Besöka kyrkor och den stora fina parken Tiergarten där man kan hyra roddbåt och ge sig ut på sjön, haha blir supermysigt. Har även hittat en hel del restauranger, klubbar och caféer som vi vill besöka. Någon som jag har gått och kärat ner mig totalt i är det här underbara slottet- Schloss Sanssouci. Det är ju galet vackert!!! 


One More Slice



Nu står Leila Lindholms nya bok "One More Slice" på vår list i köket. Har inte riktigt tittat igenom den noga än, bara bläddrat lite, men av det lilla jag har sett så vattnas det i munnen =) Ska leta upp något riktigt gott och provbaka lite!


Skillnad...



Sju månader efter att vi flyttade in vår lägenhet ser den ut så här. Minns den där första natten när vi släpade dit alla kartonger och vi hade inga möbler med oss förutom sängen. Mörkt ute var det också eftersom det var november och bara massa kartonger överallt...men nu är det ljus och fräscht och så himla fint ♥


Leggings


Klickade hem tre par nya leggings på Nelly som just nu har rea. Löjligt billigt blev det, alla dessa tre par inklusive frakt för endast 197 kr! That's nice =)


Dagens Outfit Söndag


Kjol och kofta från Gina Tricot, Linne från H&M, Skor köpta i Paris


Berlin


Jag och Fredrik bokade precis en resa till Berlin den 14- 20 juli.
Ska bli så himla mysigt att komma iväg några dagar och upptäcka en ny stad tillsammans ♥
Någon av er som varit i Berlin? Åsikter/tips/shopping/sevärdheter- Tell me! =)


Dagens Outfit Lördag


Kjol från Gina Tricot, Linne & Kofta från H&M


God morgon lördag!



Efter allt det goda och söta igår är det gott med enkla knäckemackor och kaffe till frukost. Brickorna med stjärnor på är nya inköp från Åhléns, köpte två stycken som är perfekta att duka upp frukost på till mig och Fredrik. Fyndade dem på rean för 19 kr styck och de matchar burkarna vi har i köket med samma mönster.


Midsommar 2010









Nu har vi precis ätit upp efterrätten som vi dukade upp på balkongen. Vi har firat lite smått jag och Fredrik, midsommar känns ju inte direkt som någon högtid som bör firas ordentligt. Vi lagade god middag bestående av lax med färskpotatis i senapssås och sallad. Många glas vin blev det också till maten =)
Till efterrätt blev det en chokladkaka med vit choklad och jordgubbsglasyr toppad med färska jordgubbar. Den blev verkligen otroligt god! Ska lägga upp recept på all mat imorgon, blev verkligen gott!
Nu smälter vi maten lite och ska strax krypa ner i soffan, hälla upp lite mer vin och kolla på en bra film.
Hoppas att ni alla har en trevlig midsommar ♥


Dagens Outfit Fredag


Idag har jag på mig klänning från H&M, kofta från Zara, Skor köpta i Paris


Vanessa Hudgens


Ååå så snyggt med långklänning, vill ha det mer än någonsin nu. En enkel, precis som vanessas och så matchar man med lite långa halsband och utsläppt hår. I like it =)


Dagens Outfit Torsdag


En väldigt enkel outfit idag då jag ska springa runt på stan med barnvagn i ett par timmar.
Leggings och tunika från H&M, Ballerinas från Friis & Company


ABC


Det är inte bara vita träbokstäver som faller mig i smaken. Just nu är jag väldigt sugen på dessa två; Kudde från Mio med alfabetet på samt söta små stenar med bokstäver från Noga Utvalt. Skulle vilja ha stenarna precis som på bilden, i en hjärtskål. Kudden skulle vara fin i soffan eller på sängen.


Dagens Outfit Måndag


Klänning från Sisters, Ballerinas från Accessorize, Väska från Charmant, Ray Bans


Gardiner & Fruktfat





Lite nytt i köket! Så skönt att gardinerna äntligen har kommit på plats. Har haft både stången och gardinerna här hemma hur länge som helst nu. Enkla, korta längder, blev så himla fint. Även ett nytt frukfat som jag hittade på Åhlens står på bordet.


Silverbricka



Det har varit många olika saker som har placerats på den här delen av bänken. Ett tag hade jag brödlådan där, ett fruktfat, en anna bricka...men nu har jag äntligen hittat det som jag har velat ha men aldrig riktigt hittat rätt. En silverbricka där man kan ställa olja, vinäger, lök, vitlök, tomater...Hittade brickan på underbara Grosso och jag är sååå nöjd! =)


Diadem



Jag älskar verkligen diadem med rosetter, har hur många som helst nu. Så gissa om jag blev glad när Monki reade ut dessa för halva priset. Så jag fick med mig ett gult, ett rosa och ett prickigt för endast 60 kr. Nice =)


Roses



Har verkligen saknat att ha färska blommor hemma och eftersom tulpansäsongen är över så fick det bli rosor här om dagen. En bukett rosa och en med gula som jag blandade ihop i samma vas. Ser genast så fint ut med blommor här hemma ♥


Cute!


Den här lilla hunden är för söt för att vara sann! Tre månader gammal är han och var på besök hemma hos mig igår. Mitt hjärta smälte snabbare än smör i solsken vill jag lova ♥


Just Married!











Nu är dom gifta! ♥


The Wedding





Idag är det kungligt bröllop och helt ärligt tycker jag faktiskt att det ska bi lite spännande. Bänkade mig framför teven imorse med en kopp kaffe för att spana in bröllopsbevakningen. Har inte varit ett dugg intresserad under bröllopshysterin hittills, men nu känns det faktiskt lite kul och jag kommer nog se vigseln i eftermiddag =)

Såg bilderna från eventet i konserthuset igår och Victoria var så himla fin i sin klänning!


Dagens Outfit Onsdag


Leggings & Tunika från H&M, Ballerinas från Wedins


Dagens Outfit Tisdag


Shoppade en hel del igår och fick bland annat med mig denna Musse tee och nya leggings i ett mer tätt material, lite tjockare än de vanliga. Har ju en exakt likadan tee med Musse som jag köpte på Lindex för några år sen och när jag såg denna i lite med oversize modell så var jag tvungen att ha den också =)

Tee & Leggings från H&M, Kofta från MQ, Ballerinas från Wedins


Arbetsintervju


Nu sticker jag iväg in till stan för en arbetsintervju.
Jag hoppas verkligen att det går bra nu ♥


Photos




Köpte äntligen fotolådan från Mio som jag har suktat efter väldigt länge nu. I vitt trä med glaslock och kommer från Riverdale (kostar 279 kr) Den passade perfekt här hemma på hyllan som jag har låtit stå tom länge nu i väntan på lådan. Ska fylla den med alla våra fotogarfier som vi inte sätter in i fotoalbum.


Eclipse


Efter "Sex And The City 2" är det nu snart dags för nästa film jag har längtat galet mycket efter- nämligen Eclipse som har premiär den 30 juni och jag har biljetter! Köpte tre biljetter till mig och mina systrar, ska bli så himla kul! Längtar galet mycket...


Liten krona...



Det har öppnat en ny liten heminredningsbutik i Fältöversten som är helt underbar! Precis allt faller mig i smaken! De har bland annat produkter från SIA Home Fashion, Cult Design, IB Laursen, Miljögården, Chic Antique och On Interiör. Köpte med mig denna söta lilla krona som jag tänkte skulle passa perfekt på vår lilla bricka på bordet- och visst blev det precis så bra som jag hade tänkt mig =)
Köpte även en annan liten grej, men den får ni se när den har kommit på rätt plats!

...räknade hur många kronor vi har är hemma nu och kom fram till att det är 8 stycken, hihi, men det är ju så himla fint med kronor =)


Aladdin


Har en ny liten älskling i min Disney samling, Aladdin blev det och den är en av mina absoluta favoriter!


Chunky Monkey Cake





I fredags hade vi helt plötsligt en del gäster här hemma =) Jag, Fredrik, Tamara, mamma, Eleonor och Kenzo. Jag mixade ihop en god soppa till lunch och bjöd sedan på en kaka som jag hade bakat efter eget recept. Har ju varit så himla sugen på att baka väldigt länge nu och jag var så nyfiken på att göra något med blandningen jordnötter, choklad och banan. Resultatet blev en kladdig chokladkaka med skivad banan och bitar av snickers. Frosting gjord på jordnötssmör, färskost, vaniljsocker och florsocker. Och visst gick det hem =) Döpte den till Chunky Monkey Cake efter glassen (Ben & Jerry's) med samma namn som innehåller banan, choklad och nötter.


Läsning




Sitter här med alla nya nummer av de tidningarna jag prenumererar på, så jag har med andra ord en hel del läsning i helgen =) Har börjar prenumerera på en ny tidning som heter "Baka" och som premie fick man "Kakboken". Tidningen är toppen men lite besviken blev jag på boken, fanns kanske 5 goda recept som jag kan tänka mig att prova på, bland annat hasselnötstårtan som ser underbar ut!


I love this song!


En riktigt härlig sommarlåt, älskar den!


Outfit i helgen...


Outfit från i söndags som jag glömde bort att lägga upp!
Ny tunika och leggings från H&M, hårband från Gina Tricot, Ray Bans,
Armband från KappAhl och ring från H&M


Frukost på balkongen


Imorse åt jag och lillasyster Tamara som är på besök en härlig frukost på balkongen. Kokta ägg, kaffe (för mig) vindruvor, jordgubbar och riskakor. Fågelkvitter, sosken och mys ♥


Pimp My Balcony






Jag är så galet nöjd med hur balkongen blev. Smyger ut och tittar hela tiden och blir så glad för att det blev så fint (och så billigt dessutom). Det blev verkligen precis så som jag hade tänkt mig! Var så himla ivrig när jag kom hem med alla kassar med allt det nya, slängde mig ut på balkongen för att se hur allt skulle se ut tillsammans.
Jag och Fredrik har invigt balkongen med middag och det var sååå mysigt ♥


TV




Nu har vi äntligen köpt en tv! =) Vi har inte haft någon på 6 månader, helt galet hur van man blir och man saknar den inte ens. Dock är det väldigt mysigt att kunna krypa ner i soffan och kolla på film med stooor bild istället för datorns lilla skärm. Och Fredrik har varit duktig och byggt in alla sladdar i något vit list, sååå skönt, jag höll på att få ett hysteriskt utbrott när det låg massa sladdar överallt igår, haha =)
Jag är så himla nöjd med hur allt ser ut hemma nu, tänk att den här lägenheten var helt tom för 7 månader sen och det enda vi hade med oss när vi flyttade in var en säng...


Måla, måla, måla!





Imorse vaknade jag väldigt tidigt och kände mig full av inspiration för att måla. Så jag smög upp för att inte väcka Fredrik och stängde in mig i köket och målade i tre timmar. Så himla härlig start på dagen! =)
Det blev två nya tavlor, en med text och en med en hjort. Texten är ett kärleksbrev från Beethoven (det som Carrie läser för Mr Big i första Sex And The City filmen) blev ju helt kär textraderna "Ever thine, ever mine, ever ours" när Carrie läser upp det i filmen. Så jag googlade fram hans brev, fanns några stycken och så valde jag det brevet med favvo texraderna och kortade ner det med det jag tyckte var finast ur brevet.
Hjorten fick bli vit för att matcha allt här hemma, haha =)
Jag är verkligen galet nöjd med mina mästerverk och det blev så fint med vita stora ramar till båda. Blir nog så att vi sätter båda bredvid varandra i köket, på väggen id diskbänken. Får se om de kommer upp redan idag...


Balkongfix






Har fixat lite ute på balkongen nu på morgonen. Har damsugit och lagt ut mattan som vi köpte igår på Rusta. Stolarna brukar vi använda som extrastolar när vi dukar ut matbordet för 6 personer, men nu får de stå ute på balkongen så slipper vi köpa nytt. Hade massor av idéer till balkongen i våras, men det känns bara så himla onödigt att lägga massa pengar på vår lilla balkong, iallafall just nu när vi fortfarande köper massa viktiga grejer till lägenheten. Anyway, lite nya växter också, den stora är ju bara för härlig i zinkkruka från IKEA (växten kommer också därifrån) vet helt ärligt vad växten heter, bara tog den för den härliga formen =) En liten kruka med gräslök också som Fredriks mamma har odlat =) Även den ska få bosätta sig i en kruka av zink. Ljuslyktan i svart smide blir perfekt därute då jag inte längre tycker att den passa inne i lägenheten.

Allt annat ät bara rekvisita, haha, tills vi har köpt sakerna som ska vara där egentligen. Vi ska iväg strax och då ska vi leta efter ett vitt parasoll, ett vitt bord som man kan hänga på balkongräcket (mellan stolarna) och sittdynor till stolarna. Skulle egentligen också vilja köpa ett insynsskydd som man kan hänga runt om balkongen, den är ju så himla skitig!!! Ser ju inte allt för mysigt ut. Men samtidigt så kommer bordet hänga ner en bit så det kommer inte synas lika mycket. Orkar liksom inte lägga ner för mycket på balkongen. Kanske blir det också några blomlådor med vita eller rosa pelargonier.

Ikväll ska vi inviga ballkongen med några öl och några glas vin =)


Fat på bordet...




Ååå jag älskar mitt nya fat och allt fint som nu står där på. Fatet och kopparna har jag beställt från Ellos och jag blev så himla nöjde med dem! Ljuslyktorna har jag ju haft sen tidigare på bordet. Och så köpte vi ett litet Bonsaiträd igår på IKEA med en kruka i zink till. Ser så himla hemtrevligt ut med lite väster och det här fatet gjorde verkligen mycket för helhetsintrycket ♥


Birdie



Woohoooo äntligen har jag fått tag i fågelbrickan från IKEA =) I am very happy =)


Details

















Har fotat lite detaljer här hemma idag medan jag har sprungit runt och dammat överallt och städat...

1. Foto på mig och Fredrik samt vita små bokstäver (från Broarne)
2. Kaninlampa
3. Diverse vaser samt Marimekkoskålar från Iittala (den blåa är ny!)
4. Stora vita träbokstäver
5. Vit buddha från Indiska
6. Väggord- Bon Appétit!
7. Rosa handdukar från Himla
8. Kuddar på sängen- randig från IKEA, paljetter från H&M Home
9. Kuddar i hallen från H&M Home
10. Min Elvis tatuering
11. Inredningsböcker
12. Ett av mina senaste bokköp
13. Rosa magnetklämmor från Green Gate på ytterdörren
14. Fåglar från Berry Details
15. Nya ringar från H&M
16. Kronor för värmeljus
17. Plastblommor i vardagsrummet
18. Liten Cupcake skål från Stockhome
19. Schack på vardagsrumsbordet
20. En liten bokstav från Mio
21. Små korgar från IKEA med servetter och ljus
22. Stjärnburkar för kaffe och te från Åhlens
23.Lotusblomma för värmeljus från Stockhome
24. Fredriks solglasögon från Carrera, mina från Ray Ban


Love Note


Imorse var jag uppe TIDIGT, vaknade runt halv fem och kunde absolut inte somna om. Fredrik gick upp halv sju så då gick jag också upp och började fixa med lite mat till honom, haha =) Packade en liten papperspåse med lunch, äggmackor, riskakor och frukt. En liten lapp lämnade jag också, hihi, vi är duktiga på att skriva små meddelanden till varandra ♥ Vinkade hejdå till älsklingen och satte sedan igång med en ordentlig storstädning.

Nu, 13 timmar senare är jag helt slut. Har fixat en massa här hemma; dammsugit, torkat golv, gjort rent alla element, torkat fönster, dammat, vikt in tvätt, diskat...ska strax sätta igång med middagen. Snart är min underbara älskling hemma, å vad jag längtar efter honom. Hoppas på att vi kan käka middag framför en bra film ikväll ♥


Beautiful Blue



Lite härlig blå inspiration för hemmet. Ser så himla harmoniskt ut med blått, men själv har jag aldrig varit vidare förtjust i blått när det gäller mitt eget hem, den färgen är helt enkelt inte jag. Rosa, vitt och marinblått är mer min melodi! Fina bilder iallafall, älskar att köksskåpet är blått på insidan, ville ha liknande här hemma fast i rosa, men det gick inte riktigt hem hos Fredrik =) Blir så sugen på en mönstrad tapet i färg när jag ser bild 1 & 6, det är ju så himla fint. Men jag skulle nog ha sjukt svårt att bestämma mig, finns ju hur mycket fina tapeter som helst och så måste man tänka på att i framtiden måste inredningen alltid matcha tapeten...


RSS 2.0