SKYLTA

Hittade den här fina nyheten på IKEA - SKYLTA heter den och är helt gjort i wellpapp. Så fin i barnrummet där de kan leka glasskiosk, affär, loppis - ja det är väl egentligen bara fantasin som sätter gränser. Kostar 89 kr och har måtten 82x37x143 cm

Helsingfors i fredags

I fredags vaknade jag och Melanie upp i Helsingfors. Vi tog en promenad från båten och köpte med oss frukost på vägen som vi åt i parken. Sedan promenerade vi vidare till den vackra Domkyrkan. Jag har ju sett den typ tusen gånger men blir lika överväldigad varje gång - den är så fin! Melanie blev väldigt imponerad :) Sedan var det dags för shopping! Aleksi 13, Pentik, Stockmann, Anttila och Seppälä var prio ett. Jag köpa ett ljus på H&M Home, haha, åker till Helsingfors och köper ett ljus på svenska H&M. Melanie däremot hittade fina saker på Aleksi 13 och Seppälä. Till lunch blev det Rax pizzabuffé. Åt mycket där när jag var yngre och tänkte att Melanie skulle få prova på - och det blev populärt :) Tiden gick såklart väldigt fort när man har roligt och vi avslutade dagen med att köpa munkar från Arnold´s och promenerade tillbaka till båten. Det var så himla roligt att få visa lillasyster runt i "min stad" och nästa gång jag får en till gratiskryssning så ska vi åka igen :)

Wanties

Så här ser önskelistan ut just nu ;)
Nya handdukar MÅSTE vi köpa nu, är så sjukt trött på färgerna vi valde för ca 4 år sedan (rosa, grått och svart). Randiga vill jag ha och dessa från IKEA faller mig perfekt i smaken, Glas från Lagerhaus som alla bloggade om för ett tag sedan, NU känner jag och att jag vill ha dem, haha :) Just nu får man 6 glas för 200 kr! Porslin från Portugal som har kommit in på Rusta. Jag har varit och klämt och kännt på det och jag vill ha! Nya nagellack skulle sitta fint och jag är sugen olika rosa nyanser och vitt! Gillar lacken från H&M, bra pris (39 kr) och sitter bra. För mig ska nagellack vara billigt, skulle aldrig köpa en liten flaska för typ 100 kr. Rosa sjal med stjärnor och klänning från Gina Tricot - måste spanas in!

Helsingfors på fredag!

Imorgon åker jag och Melanie till Helsingfors! Det ska bli så roligt :) Jag har ju varit där varje år i 14 år!!!! Så det ska bli väldigt kul att få visa runt henne i "min stad" då det blir hennes första gång. Jag har planerat några måsten, annara blir det mest shopping och promenera runt på stan. Vi tar båten och är i Helsingfors på fredag, där stannar vi ca 8 timmar sedan åker vi tillbaka. Vi har bokat buffé imorgon och jag har spanat in menyn - så mycket gott ;) Har inte käkat buffé på båten på typ 10 år! På efterrättsbordet finns det numera bland annat New york cheesecake, brownies och macarons.

Zara Home i Stockholm

Goda nyheter för er som gillar Zara Home - I augusti 2013 öppnar en butik i Stockholm! 450 kvadratmeter inredning på Birger Jarlsgatan 15, woohoo :)

Till Barnrummet

Hur fina vore inte dessa bilder i ett barnrum! Gillar speciellt London och Paris. Vid nästa IKEA- tripp åker dessa med hem och hamnar i Leos rum. Kostar 129 kr för alla tre.

Igår...

Igår åkte jag, Fredrik och Elton iväg en sväng till en discgolfbana. Fredrik ville spela lite så jag tänkte att jag kunde sitta lite i solen och läsa en bok. Jag hade gjort i ordning pastasallad som vi åt på en filt i gräset - så härligt! Lyckades dock bränna mig lite, tänker inte på att våren/sommaren är här på riktigt och att solen är stark.
Jag har äntligen semester och är nu ledig fram till 20 augusti - galet lång tid! Det ska bli så skönt att bara kunna vara hemma och göra vad jag vill heeela sommaren :) 

Elton äter frukost

Elton ligger på soffan och äter filmjölk till frukost :)

Städar köket...

Idag har jag plockat och fixat lite i köket. Tog bort allt från bänkytorna och gjorde rent ordentligt, både kaklet och alla bänkar. Torkade av alla burkar och grejer och ställde sidan tillbaka allt på lite nya ställen. Känns genast lite roligare och nytt när man byter plats på grejer ibland tycker jag. Blev inte riktigt nöjd med avlastningsbänken, men bättre än innan då jag var galet trött på drinkbrickan som vi hade där. Vill egentligen inte alls ha kvar möblen i köket alls, utan är istället sugen på en liten kökssoffa. Har kollat på loppis och spanar på blocket då och då, plötsligt händer det antar jag ;) Behöver ju en liten, som bara är 150 cm, och de är lite svårare att få tag på. Men jag ger inte upp! Måste tipsa er om tvålen från Lagerhaus - snygg flaska, luktar underbart och man för två flaskor för 100 kr.

3 x Rosa

1. Jordgubbssmoothie 2. Min nya rosa sjal 3. Rosa naglar från OPI och boken jag läser just nu
 
Förra helgen fixade vi iordning balkongen inför sommaren. Älskar verkligen att sitta där ute! Finns inget härligare än att sitta där ute med något gott att äta och en bra bok. Tänkte bjuda på tre bilder från balkongen och insåg att alla hade lite rosa i sig ;)
 
 

Underbar sjal!

Idag var jag inne en sväng på Stadsmissionen i Liljeholmen. Letar ju gärna böcker på second hand eftersom det är så himla bra priser (då böcker på engelska alltid är dyrare än svenska böcker). Gjorde några bokfynd och dessutom hittade jag den här underbara sjalen. Härligt rosa och färglad som en karamell!
För 40 kr blev den min :)

Wanties

Just nu står detta på önskelistan:
Rosa serveringsfat från IKEA. Har velat ha detta ett bra tag men den rosa är slut varje gång vi åker till dit (finns även i ljusblått). Randig matta från Åhlens som skulle vara snygg under matbordet. Just nu har vi en vit som börjar tröttna på. Dock går denna loss på 999 kr (140x200 cm) så vi får se om det blir något köp. Bordstabletter från Svenskt Tenn, även dessa var slut sist jag var där! De fina krukorna kommer också från Svenskt Tenn och skulle vara så fina i köksfönstret! Korgen kommer från Mio och jag skulle vilja ha tre stycken under vårt avlastningsbord i köket för att få ut lite mer förvaring. En ljuslykta i färgen coral från Tine K Home vore fin med de gråa och svarta som jag redan har.

Vee Speers - Thirteen

Ingen har väl missat Vee Speers och hennes bilder ur samlingen "The Birthday Party" (själv har jag köpt två bilder som fortfarande inte har blivit inramade!). Nu har det kommit en serie nya bilder som går under namnet "Thirteen" - tretton portsätt av hennes dotter under hennes trettonde år. Här kan ni läsa mer om bilderna.
Jag hoppas verkligen att få se bilderna på Fotografiska. Vill så gärna ha den med två svarta fåglar - så fin!
 

Cherry Blossom

Idag har vi varit i Kungsan och ätit glass under de underbara, rosa träden. Nu är det fjärde året i rad vi åker in, så visst kan man kalla det för en tradition :)

RSS 2.0