Matchande bröder!

 
Idag matchar Leo och Winston i rödrandiga tröjor :)

Winston & Morfar

Min pappa tog flyget från Helsinfors förra måndagen och spenderade veckan hos oss. Superkul att han fick träffa Winston innan han hinner bli så stor ♥ Även moster Laura som också bor i Helsingfors var här igår och hälsade på. Nu är det bara farfar, faster och farbror som inte har träffat honom. Det blir ju tyvärr så när vi alla bor så långt ifrån varandra, men jag hoppas att han får träffa resten av familjen så snart som möjligt!

Vårnyheter

Det kanske käns lite tidigt så här några dagar eter jul att tänka på vårnyheter. Men jag var inne på Ellos för att kolla lite på mellandagsrean - hittade inget kul så jag spanade lite på nyheterna istället och hittade en hel del fint. Lampan och glaskupan åkte i korgen på en gång, men jag hade ingen bra rabattkod så jag väntar ett tag till innan jag beställer :) Hoppas bara inte att något hinner ta slut!

God jul!

Årets julkort!
 
Kikar in en snabbis och önska er alla en riktigt god jul :)

Winston 2 månader

Idag blir vår lilla älskling 2 månader! Vi var på BVC tidigare i veckan och gjorde en läkarundersökning - han fick en stor OK stämpel i rumpan :) Han väger nu 5540 gram och är 58 cm lång. Det är storlek 56 som gäller i kläder just nu, men jag tror att det är dags att tvätta upp det han har i storlek 62. Det bästa han vet är att ligga på skötbordet och titta på sin mobil eller när man pratar med honom medan han sitter i sin babysitter, då får man ju världens största leende tillbaka som numera även kommer med ljud och små "prat". Att bada och ligga i mammas och pappas famn är också väldigt populärt. Mindre kul är det att sova i vaggan eller att ligga på mage. Mitt lilla hjärta ♥

Fina presenter

Mjuka skallror, kanin från Åhlens (från gammelmormor) och uggla från Pumpkin (från faster Charlotte)
Mjuka vänner! Uggla från faster Charlotte och kossa och apa från gammelmormor (pingvinen hade jag när jag var liten)
Små tofflor i ekologiskt skinn från K och E och de fina barnen som jag passade förut
Vi blir verkligen bortskämda med fina presenter till Winston, blir alldeles varm i hjärtat av att veta att det är så många i hans närhet som uppmärksammar att han har kommit till världen ♥

Minifom

Winston har varit lite gnällig och allmänt missnöjd nästan varje kväll den senaste månaden. Det startar runt 20:00 och håller på till 23 (vissa gånger ännu senare, i torsdagsnatt var han uppe till 01.30...). Han skriker inte hysteriskt  men är ledsen och missnöjd, vevar med armarna och sparkar med benen och har uppenbarligen ont i magen. Vi har burit på honom, distraherat med leksaker, sjungit och gjort magknipsmassage. Igår provade vi att ge honom 10 droppar Minifom (mot spädbarnskolik) innan han skulle äta. Klockan var då 20.37. Klockan 21:00 sov han och sedan vaknade han kl 02:00! Så länge har han aldrig sovit i sträck förut. Fredrik gick upp, gav honom droppar och mat och sedan sov han till 06.30. Samma sak igen, jag gick upp gav honom droppar och mat och sedan sov han till 09.00. Vi är så himla glada och hoppas verkligen att det är tack vare Minifom som han har sovit så bra och inte skrikit eller visat tecken på magont. Vill så gärna att det ska fortsätta så här, det är ju så jobbigt att se honom ligga och kämpa och ha ont. Och det vore så skönt att få sova lite fler timmar i sträck på natten, vanligtvis brukar han ju vakna var tredje timme. Känner mig så himla utvilad idag :)

Kanonerbjudande!

Men oj vilket bra erbjudande jag hittade! 7 nummer av Mama och Leila Lindholms nya bok "Welcome Home" för bara 198 kr! Den här boken har ju stått högt upp på önskelistan till tomten men nu köpte jag den till mig själv :) Jag prenumererar ju redan på Mama men har bara två nummer kvar på min aktuella prenumeration (som också var ett sånt där bra erbjudande då jag fick boken "Pernillas Praliner") så det spelar inte så stor roll om jag skulle få dubbla nummer, bara att ge bort. Beställ din prenumeration här.
 

Minigran


Igår kom mamma över med liten minigran som hon köpt på IKEA. Så himla söt och känns så där lagom när man inte vill ha en stor gran med ändå vill få lite julfeeling hemma :) Pappersstjärna från Granit.

Nytt till lilleman

Jag har gjort en hel del fynd på H&M's rea och här är några av dem till Winston. Skjorta med små stjärnor, stickad tröja med armbågslappar och en Rolling Stones tee - hur sött är det inte med små babykläder ♥ Skulle så gärna vilja fixa någon form av öppen garderob i hans del av rummet så att alla fina kläder kan hänga på små galger. Man kanske kan ta bort en hylla i hans Expedit och sätta dit en stång så att det blir plats för att hänga några plagg? Jag ska fråga Fredrik, han brukar kunna fixa det mesta :)
 

Från mina kollegor

Idag kom min chef förbi med en present till Winston från alla på jobbet - en fin blomma och ett presentkort på Polarn O. Pyret på 500 kr. Blev så himla glad! :) Tack snälla!

God Morgon!

Winston har tagit sovmorgon och ligger fortfarande och sover! Jag har passat på att duscha, vika in tvätt och sitter nu med lite tända ljus och äter frukost i lugn och ro. Det är nog första gången sedan Fredrik gick tillbaka till jobbet som jag inte trycker i mig frukosten på tre minuter. Valde att gå upp och få lite gjort, jag brukar ju vanligtvis somna om med honom men jag kände mig pigg och tänkte att jag skulle ligga steget före idag. Dagen blir så sen när jag sover till 9- 9.30, då är det så mycket som ska göras innan Elton måste ut vid 11 och oftast hinner jag inte äta. Men det är ju så skönt att få sova....det är en balansgång det där, när man ska passa på att sova och när man ska passa på att få något gjort. Men sncka om att man lär sig att bli effektiv som småbarnsförälder! :) ska försöka hinna med bloggen lite bättre, men dagarna går ju så himla fort och lilleman är alltid prio ett ♥ Han har haft en bra natt iallafall, sovit 4 timmar i sträck (från tolv till fyra imorse) och varit utan mat i 5 timmar (han åt kl elva sista gången) så snart kanske man kan hoppas på att han sover lite längre på nätterna? Hittills har det ju varit så att han vaknar var tredje timme och ibland efter 2,5 timmar. Det är skönt iallafall att han bara äter, får ny blöja och somnar om, han har inte längre vakentid mitt i natten som han hade för ett par veckor sedan.
Nej, nu ska jag passa på att pumpa ut lite mjölk till lilleman (yes, jag gör det fortfarande!) för snart vaknar han. Idag kommer min chef förbi med en present från kollegorna på jobbet :)

Ny kamera!

Min nya kamera har kommit och jag älskar den! Så himla kul att ta bilder som alltid blir bra. Och det bästa är ju att man kan fota även när det är mörkt inne och bilderna blir ändå super. Nu måste jag bara lära mig alla funktioner så att jag får ut så mycket som möjligt av kámeran. Happy, happy :) Älskar bilden på lillmyran när han skrattar med hela ansiktet, min lilla kille ♥

Home Sweet Home

Så här ser vårt vardagsrum ut just nu (tog bilderna igår, så julstjärnan som hänger helt snett i fönstret har numera kommit på rätt plats). Bytte ut mattan som låg där tidigare mot den stor vita som vi har haft i köket och det blev så himla mycket bättre. Blev mycket mysigare när mattan ramar in hela "sittdelen" av rummet (andra halvan är ju vårt sovrum" och den svarta mattan som vi hade där innan gjorde sig så mycket bättre i köket. Kuddarna från Svenskt Tenn är även tillbaka i soffan - en liten lustig historia det där - medan jag var gravid så blev jag nämligen illamående av mönstret Manhattan och Celotocaulis. Kunde seriöst inte titta på kuddarna utan att få spykänslor!? Haha, så sjukt, men nu är de tillbaka :)

Nytt till tavelväggen

Den lilla hunden i porslin köpte jag för en evighet sedan på Åhlens, men i helgen fick den äntligen en plats på vår tavelvägg i vardagsrummet :)

Nallebjörn

Lilleman blir en söt liten nallebjörn varje gång vi ska ut och åka bil. I vagnen har han sina vanliga kläder + varm kofta och så ner i åkpåsen. I bilen när han ska åka i babyskyddet blir det den här söta overallen :) Kommer från Ellos.

Jag älskar dig

Älskade lilla Winston, mamma älskar dig så att hjärtat värker. Alla känslor får liksom inte plats och ibland rinner det över och det kommer en liten tår för att jag är så otroligt glad och tacksam över att just du är min ♥

Sebra


Men jag dör lite! Hur fina är dessa virkade små sötnosar från Sebra. Vill ha alltihopa till lilleman. Såg att Babyshop har en del av grejerna, men lilla bambin på hjul fanns såklart inte där, den är ju helt underbar. Kanske får det bli min julklapp till Winston, om jag hittar den...

Äntligen Babybjörn!

En babysitter var något som jag vile köpa redan när myran låg i magen, men det blev liksom aldrig av. Helt plötsligt var han här och tiden har liksom inte riktigt funnits till att leta efter en och åka iväg och köpa. Men här om dagen medan lilleman sov så kollade jag Blocket och gjorde ett riktigt fynd - en nästintill oanvänd Babybjörn babysitter samt en Babybjörn bärsele för 1000 kr. Så skönt att kunna sätta ner honom medan jag äter frukost eller lagar mat. Han vill ju liksom vara med på vad som händer och inte bara ligga platt på rygg. Bärselen är helt fantastisk när han är lite gnällig och vill vara nära samtidigt som jag behöver ha händerna fria. Thank God for Babybjörn ;)

H&M Home

Idag har det kommit in en massa nyheter hos H&M Home. Hittade några favoriter som jag mer än gärna skulle klicka hem. Gästhanddukarna skulle vara så fina i badrummet och zebrakudden som vi redan har i svart vill jag ha ute på sittpuffen i hallen. Den kopparfärgade krukan är bara sååååå fin och känns lite sådär Svenskt Tenn, precis som de små söta ljuslyktorna med prickigt reliefmönster.

Winston 6 veckor

Lilleman blev sex veckor i tisdags och idag har vi varit på BVC för att väga och mäta -
5190 g och 56,5 cm lång ♥

Systemkamera

Här om dagen beställde jag en ny kamera - en systemkamera från Sony. Har varit jättenöjd med min nuvarande kamera (också en Sony, men inte systemkamera) men på senaste tiden tycker jag att den tar så dåliga bilder. Oftast blir de suddiga och mörka. Dessutom har det de senaste dagarna kommit något svart fläck på insidan av linsen som förstör alla bilder! Det är så himla tråkigt att tro att man har fångat en fin bild och sedan när man tittar på den i datorn så är den suddig. Vill ju kunna ta fina bilder på Winston så nu är en ny kamera på väg hem till mig. Ska bli så kul att kunna ta riktigt fina bilder :)

Lite jul hemma

Här hemma börjar det synas lite smått att vi närmar oss jul. Hjortarna köpte jag på Hemtex i söndags och jag gillar dem verkligen! En vit hyasint i en lykta från Tine K Home och en hemmapysslad adventsljusstake (som vi glömde att tända i söndags!) Mer pynt ska fram och förhoppningsvis kommer vi även ha en julgran i år (det blir i så fall första granen för mig och Fredrik under våra 5 år tillsammans!)

Winstons vagga

Här är Winstons lilla sovplats! Bredvid vår säng står den lilla vaggan som jag hittade på Myrorna i våras för 50 kr. Den var då smutsgul och hade målade rosor på varje kortsida. Melanie hjälpe mig att måla den eftersom jag var gravid och inte fick. I botten ligger en madrass och över det har jag lagt en vit fleecepläd som ska funka lite som ett spjälskydd. Överkastet med stjärnor har Fredrik vikt och rullat in vid kanterna så att det blir lite mysigare och mindre i vaggan för lilleman. På sig när han sover har han sin lila filt med stjärnor :) Den är perfekt att stoppa in mellan överkastet och kanten på vaggan så att han inte kan sparka av sig filten. Han gillar att sova i vaggan men ibland har vi honom i sängen mellan oss, det känns ibland enklare på natten när man bara vill somna om igen efter att ha matat honom. Han kommer snabbare till ro i sängen, lägger man honom i vaggan så får man helt enkelt vagga honom lite innan han somnar om. På dagen sover han i vagnen efter vår promenad och på eftermiddagen brukar jag lägga honom på vår säng, skönt att ha honom där ifall jag vill ta en liten powernap så kan jag ligga och mysa med honom :)

RSS 2.0