Äntligen fredag!

 
Helgen är så välkommen idag, i vanliga fall brukar jag inte bry mig så mycket (men det är såklart härligt att ha Fredrik hemma och kunna göra saker tillsammans), jag ogillar att haka upp mig på en dag i veckan, att den skulle vara bättre än alla andra, jag gillar min vardag! Men den här veckan har barnen sovit så himla dåligt, så jag ser fram emot sovmorgon och att vara två om att ta hand om barnen (och hunden!). Vet inte vad det är med dom. Winston brukar ju aldrig sova dåligt, men hela veckan har han vaknat minst en gång och varit jätteledsen. Och han vaknar alltid när man själv är på väg att gå och lägga sig eller redan sover.
Inatt vaknade han klockan två och var ledsen. Jag gick in till honom och han bad om välling. Hans napp var helt trasig (han biter på den) så jag fick ta en av Jolies och göra ett större hål i den med en kniv. Sedan ville han att jag skulle sitta hos honom. Jag satt där på det kalla golvet i bara t-shirt och frös och ville bara gå och lägga mig igen. Det gick tack och lov snabbt för honom att somna om. Kl. 04.30 vaknade Jolie och då fick Fredrik ta henne. Innan dess hade hon vaknat då och då och gnällt och velat ha nappen. I vanliga fall somnar hon mellan 19-20 och vaknar runt 03-04 för flaska. Men den här veckan har hon småvaknat hur många gånger som helst och gråtit riktigt ordenligt. Minns att Winston också hade en sådan period, när man blev väckt flera gånger och sprang fram och tillbaka till sängen. Hoppas att det går över snart.
Även om jag inte är så väldigt påverkad av det på dagarna så tycker jag att det är så jobbigt där och då, när man måste upp och lämna den härliga sängen. Kaffe och socker gör sitt dagen efter så man orkar ;) 
Nu blir det filmmys med min älskling (The Intern) och både godisskålen och chipsskålen åker fram. 

Helsingfors

 
Vår förra båtresa till Helsingfors, mars 2015
 
Har precis bokat en resa till Helsingfors. Vi blir borta 10-15 februari. Åh vad kul det ska bli att komma iväg allihopa och så kul att få träffa pappa (Jolie får träffa morfar första gången!), nästan ett år sedan vi såg nu. Helt sjukt hur fort tiden går, jag var där på min födelsedag förra året (25 mars) och då låg Jolie i magen, och nu när vi kommer dit är hon 7 månader. Blir ju väldigt intressant att se hur det går med nattning av båda barnen i den lilla hytten ;) På vägen dit har vi dock bokat en stor hytt med dubbelsäng så då går det nog ganska bra med barnen på varsin sida av sängen (Winston i resesäng och Jolie i vagnens mjuklift). Jolie brukar ju inte skrika när hon vaknar så det går nog bra att mata henne på natten utan att väcka Winston. På vägen hem blir det liten hytt men vi har ju åkt så tidigare med Winston och då var det inga problem med att få plats med resesängen och mjukliften tar ju inge plats alls så det blir bra! :) Inte hela världen heller om det blir lite kaos känner jag, får ta igen sömnen hemma. Vi tar med bilen, himla skönt att kunna packa med allt vi behöver hos pappa så som vagn, två resesängar, madrasser och alla packning. Då har vi även båda bilbarnstolarna på plats och kan smidigt åka in till stan om vi skulle vilja det. Det är verkligen mycket som ska med när man har små barn!

Beemoo Resesäng

 
Har beställt en resesäng idag. Kan ju vara bra att ha två ifall vi ska iväg någonstans (vi åker eventuellt till Helsingfors några dagar i februari och sedan kommer det garanterat bli fler resor i år), Winston har en likadan fast i svart. Hittade den i rosa på rea hos Jollyroom och slog till direkt, ett riktigt kap för bara 299 kr (tidigare 699 kr). Extra madrass finns på IKEA till bra pris, tror vi gav 79 kr för den vi har till Winston.
Sängen hittar ni här.

Jolie 6 månader

Lilla dockan har nu blivit 6 månader, ett halvt år! Tycker det känns jättekonstigt att det redan har gått så lång tid, det är faktiskt nästan lite läskigt, för det känns som om jag har sovit och missat något. Lite jobbigt, att tiden rusar fram så fruktansvärt snabbt, min lilla bebis. Hon är fortfarande så himla nöjd och glad, bäst tycker hon om att sitta i sin Bumbo och ha några leksaker på det lilla bordet. Om hon tappar något så sträcker hon sig och tar upp det igen. Och hon älskar Winston, hon skiner upp som en sol när han pratar med henne eller när han tramsar runt här hemma. Och han i sin tur älskar att vara där hon är, ligger bredvid henne i babygymmert, sitter bredvid Bumbon och lägger upp grejer på det lilla bordet och tröstar och klappar så fort hon är ledsen. Från och med den 3 januari slutade jag att pumpa helt, så sedan dess dricker hon bara ersättning. Hon har sedan 2,5 veckor tillbaka smakat på lite mat varje dag. Trappar långsamt upp och hittills har hon tyckt om allt vi har givit henne; morot, potatis, sötpotatis, majs, banan, äpple, apelsin, päron, plommon, pasta och gröt. Hon bara gapar när hon ser skeden :) Hon väger 7180 gram och är 65 cm lång. Hon har fortfarande storlek 68 i kläder. Barnläkaren tittade på henne förra veckan när vi var på BVC och hon fick högsta betyg :) Jag frågade om vi skulle oroa oss över att hon fortfarande inte vänder sig från rygg till mage, men doktorn bara skrattade och sa att hon bara är lite lat och förmodligen är nöjd med att ligga på rygg :) Men att ta sig upp till sittande försöker hon iallafall. Hon älskar att titta i böcker, hon blir alldeles till sig och vevar med armarna och bankar med händerna på sidorna. Rutinen sitter fint och hon äter och sover på samma tider i stort sett varje dag. Ibland sover hon hela nätter och ibland vill hon ha en flaska mellan 03-04. Hon pratar mycker och säger "dada" och sitter själv i soffan med stöd bakom sig. Åh vad vi älskar dig lilla hjärtat ♥
 

Firat Leo

Igår hade vi ett litet kalas för att fira Leo som fyller år på torsdag. I år kände jag verkligen att jag inte orkade göra ett stort kalas som vi brukar med massa bakverk och släkt/vänner - det är inte helt lätt med två små och ett hem som i stort sett alltid är kaos, hela helgen går liksom åt till att baka, städa och tvätta. Men det blev jättebra ändå! Min mamma kom över och en kompis till Leo och så åt vi chokladbollar och tårta (fylld med vaniljkräm och jordgubbsfrostigt, toppad med maränger och godis). 

Tidig morgon

Idag vaknade Jolie 5.45! Inte för att hon var pigg utan för att hon hade bajs på g. Försökte vagga om henne och hon var uppenbarligen trött men kunde inte somna. 6.20 gick jag upp med henne till Fredrik och gick och la mig en liten stund till, hann inte somna om men skönt att ligga under täcket och blunda. Fredrik kom in med henne 6.45 då han var tvungen att börja göra sig i ordning för jobbet. och som jag misstänkte hade han bytit blöja på henne. Gick upp och gjorde en flaska till henne och tittade på Nyhetsmorgon och drack kaffe medan jag matade Jolie. Hon somnade nästan direkt i min famn och jag satt och pussade och gosade med henne en stund, så mysigt när dom sover i famnen ♥ Winston sov fortfarande så jag passade på att duscha. Nu sitter vi här jag och lilleman och äter frukost och han läser bok medan jag bloggar :) Jolie sover fortfarande men jag tror hon vaknar snart, får se hur det går med sömnen resten av dagen nu när det blev så fel. En vanlig dag vaknar hon sju och sover mellan 9-10, 12.15- 14.30, 16.30-17.00 och sedan 19.30 och sover då ibland hela natten fram till sju eller så vill hon äta vid 02. Förut matade jag alltid henne kl 23, tog upp henne medan hon sov och matade, rapade och la tillbaka i sängen. Men nu har hon börjat vägra ta flaskan, så jag hoppar numera över det och ibland sover hon hela natten och ibland vill hon äta. Ger en liten flaska för att vänja henne vid att inte äta mitt i natten. Nu hör jag att lilla damen har vaknat så nu kickar vi igång denna dagen på riktigt :)

Sjuk igen

Och så var lilleman sjuk igen! Usch vad trött jag är på sjukdomar...Igår när vi satt uppe och kollade på film så vaknade han flera gånger och hostade och var ledsen, Fredrik sprang fram och tillbaka för att trösta och han somnade om ett tag för att sedan vakna igen. Han fick en flaska välling och sov ganska bra på det. Sedan gick jag och la mig och vaknar av att Fredrik lägger Winston bredvid mig i vår säng och jag känner hur varm han är. Sedan är allt lite som en dimma för mig för jag var så himla trött, Fredrik har tagit hand om Winston hela natten. Vaknade av att Jolie ville komma upp 6.45 och gick in till Winston och där låg Fredrik och sov på golvet, stackars älskling som skulle iväg till jobbet. Tur att han slutar tidigt idag. Winston hostar och har 38,6 graders feber :( Han är dock på bra humör och har fått i sig lite frukost. Hoppas att han kan ta igen lite av sömnen när han sover lunch. Ska göra hans favoritmat (just nu) så jag vet att han äter bra - fiskpinnar, potatismos och ärtor. Hoppas att det här inte håller i sig hela helgen och att han kan gå till förskolan på tisdag. Jolie sover så jag ska krypa upp i soffan med min lilla sjukling och titta på Pippi eller Mamma Mu. 

Torsdag

 
Känns hela tiden som om det är måndag idag bara för att Fredrik gick tillbaka till jobbet idag. Så härligt att det är torsdag och att det snart är helg igen. Har varit själv idag och det är sååå tråkigt, saknar redan våra mysiga dagar tillsammans. Så idag var det betydligt mer fart och rutiner än det har varit på senaste. Jobbigast av allt var att ta ut alla för att rasta Elton, speciellt nu när det är så kallt. Klädde på barnen och sedan satt dom i vagnen och väntade medan jag irrade runt efter allt som behövdes (nycklar, mobil, bajspåsar, mina vantar...), var helt svettig när jag väl kom ut! Och om några timmar är det dags igen...
 
Annars har det flytit på väldigt bra, Jolie har sovit som hon ska (en timme mellan 9 och 10, och nu sover hon mellan 12.20-14.30) och jag hoppas att vi kommer in i sömnrutinen fort (vi har slarvat lite under ledigheten). Winston sover också nu fram till 14.30 så jag sitter här med en kaffe och slösurfar. Gött! Bakade en kladdkaka igår med klickar av karamelliserad mjölk i som fortfarande står orörd i kylen, eventuellt skulle mamma och lillasyser komma över senare så då blir det fika :) Nu återgår jag till surfandet och ser om jag kan göra några bra reafynd, puss på er!

I vår lilla bubbla

 
Några snabba bilder på nyårsdukningen innan vi satte oss ner och åt
 
Hej från bubblan vi befinner i oss i - Fredrik har varit ledig sedan den 23 december och börar jobba imorgon igen. Winston hra varit hemma sedan den 17 december och det känns jättekonstigt att även han ska till förskolan imorgon. Vi har haft det så himla mysigt! Inte för att vi har gjort något speciellt, varit på lite shopping, åkt pulka, tagit långprommenader, sett massa bra filmer (Tips: Southpaw, Everest, True Story, The Martian, The visit), lagat god mat, firat nåyr med goda vänner, turas om att få sovmorgon, byggt duplo. Så tråkigt att det är över nu, har varit så skönt att få den där tiden till att bara vara tillsammans och att vara två hela tiden är underbart, då finns det chans att få egentid med varje barn och det är så mysigt och välbehövt!
 
Nyår firade vi hemma hos oss med våra vänner Jenny och Robert och deras två barn (som är väldigt täta i åldrarana med våra två). Vi åt middag, drack vin, barnen fick leka, ta på pyjamas och titta på Pippi, vi åt efterrät och drack skumpa och satt och pratade fram till tolvslaget. Barnen sov gott lite här och där och det gick så bra :) Så skönt att fira med andra som har barn, man behöver liksom inte ursäkta sig när man måste gå från bordet hundra gånger eller känna sig stressad för att man ska natta barnen så fort som möjligt. Några nyårslöften har jag och det är att lägga mer energi på mig och Fredrik (även om jag tycker att vi har det riktigt bra med två barn där vi får mycket tid tillsammans varje kväll), att välja mina strider och inte låta trötthet och stress gå ut över varandra, vi är i det här tillsammans, dream team ;) Ska ta tag i att framkalla bilder och göra album till barnen (började med Winston men har inte kommit längre än till när han är 4 månader!) och skriva en rad om deras dagar/utveckling varje dag. Rensa varje vrå hemma, sakta med säkert, och slänga eller skänka sådant som inte har används på länge. Se till att hela familjen äter mer vegetariskt (i nuläget är det jag och Winston, och han äter kött ibland). Ska även försöka lägga lite mer tid på bloggen, det är ju så himla kul! Puss och kram på er och hoppas att det nya året blir toppen ♥

Till ettårsdagen?

 
Det är säkert helt crazy att redan kolla kalasprylar till Jolies ettårsdag (som bara är 5 månader) men jag hittade det här på H&M Home och blev lite kär. Fundrerar på att klicka hem redan nu...sedan kommer det ju inte finnas kvar. Gillar hur dom har dukat med små djur också, har ju fullt med djur från Schleich här hemma. Får se hur jag gör, men gillade verkligen det här!
 
 

RSS 2.0