Rumsbyte

Till våren/sommaren kommer vi eventuellt att göra ett rumsbyte igen. Jag och Fredrik tar det lilla rummet som Leo har nu och så får han och Winston dela på det stora, precis som det var tänkt från början. I och med att vi bara har Leo här varannan vecka så känns det lite onödigt att ha ett helt rum som står tomt. Delar dom rum så får alla ut mer av det utymmet som finns. Iallafall så har jag såklart tusen idéer om hur jag vill göra på Wintsons sida av rummet. Det är ett ganska stort rum, men det finns bara två vägga som går att möbler då det är garderober på ena sidan och balkong och fönster på andra. Några saker jag gärna vill få in på Winstons sida är:
Lister med böcker. Tycker att det är så fint att se böckerna och tror att det välkomnar mer till läslusten. Dock kommer inte alla hans böcker få plats då han redan har ett rejält bibliotek på över 100 böcker...så resten får stå i en bokhylla eller i en låda under listerna och så kan man byta ut böckerna efter ålder eller vad han tycker om just nu. 
 
Plats för hans Briospis och kanske hänga upp lite redskap och kastruller samt någon liten hylla med mat och tillbehör. 
En myshörna och gärna då ett tält. Förmodligen kommer Fredrik att göra ett själv :)
Öppna hyllplan som ändå är såpass djupa att det går ha korgar och förvaringslådor. Vill absolut inte att alla leksaker ska synas. Men med öppna hyllplan känns det som om vi får ut mest av ytan än att ställa dit någon möbel som ändå bara har öppna hyllor. Eventullt funderar jag här på om spisen ska stå under så att det bli ett kortare hyllpan bredvid spisen och sedan sätter man nästa en bit ovanför. 
Utöver allt detta vill jag även ha ett bord och två stolar som kan stå mitt på golvet. En stor mysig matta vill jag också få tag i. På Leos sida blir det loftsäng och under vill jag få in en fåtölj och ett skrivbord. Vore jättebra om man kunde hitta en fåtölj eller en liten soffa som går att bädda ut för en extra sängplats. Vid sidan av blir det nog en Billybokhylla med glasdörrar som slukar en hel del prylar men som är stängd så att inte lilleman kommer åt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reatips!

 
Här kommer ett reatips! I helgen får man 30% + fri frakt på hela Ellos rea. Gäller även varumärken (till barn finns det massor med Kavat, Reima, Ticket to heaven mm). Ange koden 315826 i kassan. Jag köpte bara några småsaker till Winston, en tröja, 2-pack body och 2-pack mössor. Det lustiga är att beställningen gick igenom på 143 kr, konstigt då det brukar vara en gräns på minst 200. Men jag klagar inte :)
 

Här är vi sjuka...

På restaurang i Wien
 
Fy fasiken för att vara sjuk! Jag är väldigt sällan sjuk, så när jag väl händer blir jag lite trotsig och inbillar mig in i det sista att "nä jag är inte så sjuk". Fast idag ger jag mig, jag är sjuuuuk :( Dunderförkyld är jag, är inne på min tredje rulle med snorpapper på 2 dagar (ja jag är röd som fasiken runt näsan...) Lilleman är tyvärr också sjuk och det är verkligen helt värdelöst att försöka ta hand om ett sjukt barn när man själv inte alls mår bra. Så Fredrik vabbar och är hemma och hjälper till - så himla skönt! Det tråkiga är att vi egentligen ska åka på kryssning till Helsingfors på lördag och hänga med pappa några timma. Men som det ser ut nu så blir det nog ingen resa. Men vi väntar in i det sista till lördagmorgon för att se hur vi mår. Huvudsaken är att Winston mår bra, men så som jag mår nu så åker jag ingenstans. 
 
En sak till som suger just nu...jag känner ingen smak! Sjukt trist att äta när inget smakar något...

Pulkapremiär!

Idag har Winston åkt pulka för första gången och han tyckte att det var väldigt roligt :) Han skrattade högt och när vi stannade så visade han att han ville åka mer. Han har även premiärgått utomhus, Fredrik köpte så fina vinterstövlar till honom i går på 60% rea. Så nu i veckan tänkte jag att han skulle få gå ut och gå lite mer, han tycker att det är så roligt :) Det är så underbart att få uppleva alla dessa "första gången" ♥

Vårnyheter

 
Kuddfodral, ljuslyktor och minivaser från H&M Home, Marmorplatta, lampa och förvaringsboxar från Lagerhaus, Bord från Ellos

Även om snön ligger kvar och vinterjackan är på så kan jag inte låta bli att längta efter våren så fort året är över. Finns så mycket fina vårnyheter överallt och jag är så sugen på att fixa lite här hemma. Det har inte blivit mycket gjort hemma på inredningsfronten på senaste på grund av kombinationen litet barn som river runt och stökar ner på två sekunder, samt mammapenning...Men det vore kul att göra några små förändringar till våren, lite tavlor, hyllor och annat piff. 

Mitt 2014

Tänkte göra en liten årsresumé av 2014 - here we go!
 
Januari
Jag planerade för fullt inför Winstons dop. Gjorde egna inbjudningar som såg ut så här!
Winston blev tre månader♥
Leo fyllde 10 år och vi bjöd in till kalas!
Så här såg det ut i hallen.
Winston övade på att ligga på mage (med en nyfiken Elton som så gärna ville pussas)
 
Februari
Winston blev 4 månader!
Vi gosade i sängen ♥
Jag och Winston provade på babyrytmik för första gången och hade vår första träff med mammagruppen. 
Vi hade tulpaner hemma
Köpte nya kläder till lilleman.
 
Mars
Fixade med dekorationerna inför Winstons dop
Den 8 mars döpte vi vår lilla Winston Fredrik Elvis ♥
Vi var ute på soliga promenader.
Winston blev 5 månader!
Vi läste samma bok ungefär hundra gånger om dagen ;)
Jag fyllde 28 år och firade med familjen
 
April
 
Lilleman blev 6 månader och vände sig från rygg till mage
Min lilla familj ♥
Enligt tradition åkte vi in till kungsträdgården för att titta på körsbärsträden
Plockade in vitsippor
Fyndade massa barnböcker på loppis
Invigde balkongen!
 
Maj
Fredrik byggde en vägg hemma och vi fick ett rum extra.
Winstons lilla hörna i vårt nya sovrum såg ut så här
 Winston började sova i sin spjälsäng. Hittills hade han sovit i vagnen. 
Jag firade min allra första mors dag ♥
Winston blev 7 månader!
 
Juni
Min lillebror tog studenten
Winston fick gunga för första gången - och tyckte att det var väldigt roligt
Vårt sovrum såg ut såhär
Leo hade skolavslutning och farmor var på besök
Vi firade midsommar hemma med god mat och tårta
Winston träffade sin moster ♥
Lilleman blev 8 månader!
 
Juli
Hade en väldigt efterlängtad återträff med tjejgänget från högstadiet
Fyndade blåvitt porslin på loppis
Vi åkte till Orsa på släktträff
 
Rosa rosor i hallen
Winston blev 9 månader
 
Augusti
 
Winston hade sandlådepremiär :)
Elton fyllde tre år och var fin i blå rosett
Fredrik fyllde år och vi bjöd på tårta
Fyndade fler barnböcker på loppis
Winston blev 10 månader
 
September
 
Ett blåvitt loppisfynd
Winston totalvägrade barnmat på burk och ville numera bara ha små bitar som han kunde äta själv med händerna
Vår älskling blev 11 månader
 
Oktober
Skickade ut inbjudningar till Winstons kalas
Tog fina höstbilder på Winston (och Elton)
Winston fyllde 1 år och vi firade med en liten sockerfri smash cake, ballonger och presenter.
 
November
 
Den första november dekorerade vi hemma för att...
fira Winston och ta emot gäster på hans allra första kalas.
Vardagsrummet såg ut så här
Jag och Winston spenderade nästan all av hans vakna tid till att läsa böcker. 
 
December
 
Jag och Fredrik gick på julgalan och lämnade för första gången hemmet tillsammans utan Winston. Han var hemma med sin moster och allt gick så bra!
Winston fick träffa farfar...
...OCH morfar - underbart!
Winstons syssling Hertha döptes och jag var fotograf.
Vi firade julafton hos Fredriks mamma i Karlstad och Winston fick träffa tomten för första gången :)
Vi åkte till Wien
Och hade det så himla bra med promenader på stan och middagar på kvällarna.
Och hela resans syfte var att på nyårsafton gifte sig Fredriks mamma med sin Lars och det var så fint. Vigseln följdes av en otroligt god 7-rätters middag. Winston var så otroligt duktig och var så nöjd och glad under vigseln och sov sen hela middagen - trots den höga ljudnivån i restaurangen! Tolvslaget fira vi tre på hotellrummet ♥
Ett fint år och jag ser så mycket fram emot 2015!
 
 
 
 
 
 

Fynd från LaRedoute

Har shoppat lite nytt till Winston. Stolek 80 sitter perfekt på honom just nu, men vissa av plaggen har jag redan lagt undan då de är lite för små. Alltså är det snart dags för storlek 86! Hittade tre fina set med byxa och tröja, känns ju perfekt att få tre par byxor och tre tröjor "på en gång". Alla tre i storlek 86. De röda chinosen och 2-pack body tog jag dock i storlek 81, då de är lite större än svenska storlek 80. I och med att jag har plockat bort lite kläder redan nu så behöver han lite nytt som han kan ha fram till storleksbytet. Totalt inkl. frakt fick jag allt för 478 kr. Använde rabattkoden  422849 och fick 40% på hela beställningen (alla varor var på rea och rabatten gick igenom!)

Finaste ljusslingan!

Är så glad att jag fick tag i den här fina ljusslingan från Rusta. Visserligen är den nyinkommen men jag lovar att den kommer ta slut. Den är så fin med sina pasteller! Vet dock inte vart den ska hänga, visste bara att jag var tvungen att ha den :) Kostar 99 kr vilket är ett riktigt kap!

RSS 2.0