Måndag

Dagens mat och träning har sett ut så här:

Frukost:
2 skivor knäckebröd, 4 msk keso, gurka

Mellanmål:
1 kopp te utan mjölk, 1 banan

Lunch:
1 dl råris, 8 fiskbullar i hummersås, 2 dl ärter majs & paprikamix + "efterrätt" som var en halv barnmatsburk med mangopuré

Träning:
40 minuter Hip Hop Abs

Middag:
1 dl fullkornspasta med quornfärs och sallad på tomat, gurka & isbergssallad


Beställning


Så, nu har jag precis beställt löparjacka och löpartights från Bagheera. Det var specialerbjudande + att jag hade 40% rabatt så det hela slutade på 534 kr vilket är helt underbart då bara jackan egentligen kostar 599 kr. Längtar tills de kommer och jag hoppas att storleken blir bra.


Holy Shit!


Jag och Fredrik har precis kommit från en runda i skogen i elljusspåret. Det var jäkligt tufft med massa upp och nedförsbackar samt ett helt annat underlag än vad jag är van vid när jag tar min runda. Jag provade även på att jogga lite i intervaller, snacka om att det är skillnad på jogging och powerwalk, det är sååå mycket jobbigare. Nu ska vi köra den här rundan varje helg eftersom jag inte vill gå i skogen själv.


Frukost


Idag är jag ledig då resten av jobbet är på Kick- off och jag har hängning av mina tavlor på galleriet idag. Har precis ätit en väldigt god frukost bestående av 4 msk keso, 1 kokt ägg och jordgubbar. Jag har varit dålig på att skriva vad jag äter varje dag, ska bättra mig på det från och med idag :) Nu ska jag göra en kopp med svartvinbärste och sedan måla en sista tavla till utställningen imorgon.


Löparjacka


Jag är på jakt efter en löparjacka som jag kan ha när det blir lite kallare ute. Färgmässigt så skulle det vara väldigt nice med en rosa :) Hittade den här från Bagheera på Ellos, ser väldigt fin ut! Dessutom ingick den i ett erbjudande där man även kunde köpa löpartights från samma märke och få rabatt. Men först ska ska spana in slutreorna på InterSport och Stadium, Fredrik hittade nämligen en löparjacka från Craft för halva priset på Stadium, och det märket känns jäkligt top notch när det gäller löparkläder!


Powerwalk!!!


Nu sitter jag påklädd och färdig med träningskläder från topp till tå. Väntar på min iPod som måste laddas, vägrar gå ut utan musik! Det här blir min första pw sedan dagen innan Fredriks födelsedag, alltså den 12 augusti. Har längtat som bara den efter att träna. Senare ikväll blir det även ett pass med Hip Hop Abs!


Lunch


Har precis ätit en god spenatsoppa med ett kokt ägg till lunch, gott! Ska springa ner till tvättstugan och se om det finns någon ledig tid idag eller imorgon, behöver tvätta lite kläder innan jobbet drar igång på onsdag igen. Sedan ska jag måla lite, det är inte långt kvar nu till min utställning, på lördag smäller det! :)


Hemma igen...


Nu är jag hemma igen efter en underbar vecka i Helsingfors. Jag har ätit som en gris, haha :) Nä det har jag faktiskt inte men jag har ätit väldigt mycket gott (och farligt!) Så efter en vecka med Thaibuffé på Happiness, fiskburgare från Hesburger, choklad från Fazer, chips från Taffel, Jaffa ananas, glass från Pingviini och lyxig brunch varje dag med bröd, kaffe, ägg, tonfiskröra och ost så är det tillbaka till sallad och träning :)


Dålig våg!!!!

Jag vet ju att min våg inte är riktigt 100%, man kan väga sig tre gånger efter varandra och den visar olika resultat varje gång. Jag har ju trott att jag har gått ner 2,8 kg...men idag när jag var hos barnmorskemottagningen för att få nytt p- piller recept så passade jag på att väga mig på deras grymma våg....det visade sig att jag har gått ner 4,5 kg. Men hur jäkla glad blev jag!!!! :)


Torsdag

Gårdagens mat och träning såg ut så här:

Frukost:
2 dl naturell yoghurt, 1 dl havreringar

Lunch:
8 fiskbullar i hummersås, 1 dl råris, 2 dl gröna ärtor

Middag:
Vegeterisk korvstroganoff med 1,5 dl ris, broccoli och gröna ärtor.

Igår åkte jag direkt efter frukost till Bromma Blocks för att leta födelsedagspresenter till Fredrik. Därför skippade jag morgonpromenaden för att komma iväg så fort som möjligt. Men 4 timmar intensiv shopping måste väl räknar som träning ;) det blev en väldigt sen lunch vid halv tre när jag kom hem, var hungrig som en galning! Hann vara hemma i ca 1 timme och sedan åkte jag iväg till söder för att träffa en tjej som skulle köpa en tavla av mig. Mötte upp Fredrik på väg hem för handla inför partyt på lördag och vi var inte hemma förän kl 8 på kvällen. Så en sen middag blev det också och ingen träning med Hip Hop Abs :(


Havreringar


Jag bara måste tipsa om dessa goda havreringar som jag brukar ha på yoghurten. Hittade dem på Willy's och jag kommer definitivt köpa dem igen!


Broccolimos


För många kanske det här ser väldigt grönt och läskigt ut ;) Men det är vad jag åt till lunch igår. Kokade en potatis i småbitar tillsammans med 5 frysta broccolibuketter. Kokade tills det var mjukt. Tillsatte en liten skvätt mjölk, salt och peppar och mosade ihop det med vispen. Broccolin tillför inte bara roligare färg till moset utan även vitaminer och järn. Dessutom innehåller moset totalt mindre kolhydrater som potatisen står för (100 g potatis innehåller 16 g kolhydrater, broccoli innehåller bara 3,1 g). Skippade även smöret! Nästa gång ska jag prova att även koka med en morot också.


Tacos


Igår fyllde Kevin 16 år så jag var hos mamma för att fira honom. Till middag blev det tacos, så jag tog ett stort salladsblad istället för bröd. Fyllde det med lite quornfärs, avocado, majs, tomat, salsasås och turkisk yoghurt. Kändes fräscht och det gick utmärkt att rulla ihop salladsbladet och äta!

Till efterrätt blev det tårta! :) Jag tog en liten liten bit, ca 1 cm bred. Tårtan var dessutom inte det värsta kaloribomben, det var en sockerkaksbotten, en marängbotten och sedan var det bara krossad annans och grädde mellan och toppat med jordgubsgrädde- och hembakad så klart!


Onsdag

Hann inte skriva om gårdagens mat och träning så här kommer det:

Frukost:
1 kopp kaffe med mjölk

Träning:
27 minuter powerwalk

Lunch:
2 kokta sojakorvar med broccolimos

Mellanmål:
12 vindruvor

Middag:
1 taco med salladsblad istället för bröd (med quornfärs, majs, tomat, avocado, salsa och turkisk yoghurt)

Efterätt:
1 cm bred tårtbit (tårta med sockerkaksbotten, marängbotten, ananas, jordgubbar och grädde)


14 dagar


Min dagliga powerwalk är avklarad. Idag har det redan gått 14 dagar sedan jag började "mitt nya liv", haha, det kan kännas lite larvigt att säga så men jag känner mig sååå bra! Blir så otroligt glad när jag ser resultaten som efter två veckor ser ut så här:

- 2,8 kg
- 15 cm i midjan
- 9 cm höften
- 1 cm låren
- 2 cm armarna
- Bröst, ingen förändring
- 5 cm rumpan

Måttbandet är min bäste vän just nu ;)


Tisdag

Dagens mat och träning har sett ut så här:

Frukost:
1 kopp kaffe med mjölk

Träning:
27 minuter powerwalk

Lunch:
Sallad med fullkornspasta och quornfilé

Mellanmål:
1,5 dl naturell yoghurt, 1 dl havrefras, 6 jordgubbar

Träning:
45 minuter Hip Hop Abs
30 minuter styrketräning

Middag:
Fiskgryta med råris


4 bilder från idag


Dagens lunch blev en sallad med 1 dl fullkornspasta med grön pesto, ruccola, romansallad, gröna oliver, majs, gul paprika, fetaost, rödlök och en stekt quornfilé

Har blödit ner hela min sko på grund av ett litet sår jag har fått på tån!

Dagens mellanmål blev 1,5 dl naturell yoghurt, 6 jordgubbar och 1 dl havrefras.

Tränade 1 timme och 15 minuter idag, bland annat med pilatesboll och hantlar.


Måndag

Så här har dagens mat och träning sett ut:

Frukost:
1,5 dl naturell yoghurt, 1/5 rivet äpple, 1 dl havrefras, kanel

Träning:
27 minuter powerwalk ;)

Lunch:
Fiskgryta med råris

Mellanmål:
2 skivor Fzer rågform, 3 msk keso, 1 kokt ägg, tomat, rödlök

Middag:
Sallad med fullkornspasta och quornfilé


Lunch


Har precis ätit denna fiskgryta med råris och sallad till lunch, så gott! Har varit ute på min dagliga runda och jag kan meddela att jag har förbättrat min tid med 8 minuter, det tog 27 minuter istället för 35 som det brukar :) Den första backen jag brukar tycka är så jobbig kändes inte alls lika tuff idag heller, härligt med resultat och framsteg! :) Något annat jag har blivit bättre på ät att äta långsamt och att ta mindre portioner, blir mätt och glad längre nu känner jag än förut när jag bara kastade i mig maten och det är skönt att aldrig behöva bli sådär äckligt mätt. Nu ska jag ta fram mina färger och måla lite, var ett bra tag sedan nu.


Resultat: dag 11


Ja jag kunde inte hålla mig alls, vägde och mätte mig i fredags och gjorde det även idag igen och blev väldigt positivt överaskad. Hittills ser mina resultat ut så här:
- 1,8 kg
- 11 cm i midjan
- 5 cm höften
- 1 cm låren
- 2 cm armarna
- Bröst, ingen förändring
- Rumpa, ingen förändring


Söndag

Dagens mat och träning har sett ut så här:

Frukost 1:
1 kopp kaffe med mjölk

Träning:
35 minuter powerwalk

Frukost 2:
Havregrynsgröt med rivet äpple, kanel och mjölk

Mellanmål:
2 dl naturell yoghurt, 1 dl fullkornsflingor

Träning:
40 minuter Hip Hop Abs

Middag:
Fiskgryta med kokt potatis


Lördag

Dagens mat och träning har sett ut så här:

Frukost:
2 skivor knäckebröd med keso och tomat

Lunch:
Couscous med grönsaksröra

Middag:
6 vegetariska köttbullar, 1 kokt potatis, 1 kokt morot, kokt broccoli, en klick turkisk yoghurt

Det blev en ofrivillig vilodag från träningen idag. Alla mina träningkläder ligger i tvätten som fortfarande är i full gång. Men det är ok, har städat som en tok idag så det brände nog några kalorier ;) Men imorgon blir det morgonrundan och Hip Hop Abs som vanligt.


Keep Calm And Ignore Junk Food



Dagens citat ;)


Grönsaksröra med kidneybönor


Den här grönsaksröran slängde jag ihop igår och den blev väldigt god. Räcker till 4 portioner och kan serveras med ris, pasta, couscous eller potatis.

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 paprika
1 burk krossade tomater
tomatpure
1 dl vatten
1 burk kidneybönor
sambal oelek
salt & peppar

Skala och hacka grönsakerna och stek med lite olja i en kastrull i några minuter. Tillsätt sedan resten av ingredienserna förutom bönorna. Låt röran småkoka tills grönsakerna har önskat tuggmotstånd. Tillsätt sist bönorna och smaka av med salt och peppar. klart! :)


Fredag

Så här har dagens mat och träning sett ut:

Frukost 1:
En kopp kaffe med mjölk

Träning:
35 minuter powerwalk

Frukost 2:
Havregrynsgröt med rivet äpple, kanel och mjölk

Mellanmål:
1 stor banan, 0,5 liter vatten

Träning:
30 minuter i vattnet med längder fram och tillbaka

Middag:
Ris med grönsaksröra

Kvällsgott:
1 banan, 1 kopp te med mjölk


The Tracy Anderson Method


Tracy Anderson är kändistränaren som tränar bland annat Madonna, Nicole Richie och Gwyneth Paltrow. Hon är helt galet vältränad och nu har jag hennes tränings DVD. Det är danceaerobics som jag är väldigt van vid då jag gick på det flera gånger i veckan förut. Dock är detta myckte mer komplicerat men det ska nog gå bra. Kommer dock behöva nya skor, riktiga aerobicsskor, men jag har för mig att jag har ett par hos mamma, men annars blir det till att köpa nya. Alla investeringar just nu lägger jag på bra mat och träning.


The Beach




Idag har vi varit på stranden och det var sååå härligt! Vi bor så himla nära, tar 5 minuter att gå dit. Jag var somen fisk i vattnet och badade som bara den. Simmade längder i 30 minuter, jag var helt skakis i armarna när jag kom upp igen. Superbra träning! Vi ska köra en repris imorgon så då ska jag simma igen :)

Egentligen ska jag väga och mäta mig den 14 augusti, men jag känner att något har hänt så jag kunde inte hålla mig. Har gått ner 1,8 kilo och har minskat 2 cm runt armarna och 6 cm i midjan. Känns så bra!


Torsdag

Glömde bort att skriva om gårdagens mat och träning, det såg ut så här:

Frukost:
2 skivor knäckebröd, 4 msk keso, gurka, citronpeppar. I kopp kaffe med mjölk

Träning:
35 minuter powerwalk

Lunch:
Linsgryta med turkisk yoghurt

Träning:
40 minuter Hip Hop Abs

Middag:
Ris med grönsaksröra


Total Body Burn



Holy Shit, har precis kört Hip Hop Abs, cd 2 som heter Total Body Burn, det var 40 minuters tortyr, haha ;) Jag måste erkänna att jag i två av övningarna inte orkade göra så många repetitioner som man skulle, men nästa gång ska jag orka! Har hittills bara kört cd 1, men kände att jag ville gå vidare. I detta pass använder man även hantlar och matta för att göra styrkeövningar. Jag körde med 2 kilos hantlar samt mina vrist/ankel vikter som är på 0,5 kg var. Vissa övningar är nämligen väldigt "snabba" så det känns som att för tunga vikter gör att man sliter mer än bygger upp, jag tycker att man ska göra styrkeövningar med hantlar långsamt och noga, verkligen låta musklerna jobba. Men jag ska köpa 1 kilos hantlar också, hos mamma har jag dessutom 3 kilos när jag känner mig redo för det :)


Dance With Julianne


Det här ser riktigt roligt ut! Och hur snygg är Julianne!?!?! Ska definitivt prova detta :)


Dag 8


Idag går jag in i dag 8 med bra mat och träning, känns som om jag lever i en liten bubbla, har typ på mig träningskläder hela tiden och äter prick var tredje timme, går min dagliga promenad och kör hip hip abs runt kl 6 på kvällen. Semstertider är ju perfekta tiden för att träna, man har all tid i världen för att fixa med bra mat och träna på bestämda tider. Sitter och funderar på hur jag ska göra när jag åker till Helsingfors den 15 augusti. Stannar där en vecka och jag vill ju inte totalförstöra allt som jag har gjort de dagarna fram tills dess. Tar nog med mig mina löparskor och går en morgonpromenad där också, har ju en perfekt väg som jag har gått förut. Jag och pappa kommer ju att gå mycket också hela dagarna. Men förmodligen kommer jag att hoppa över godis och sådant, skulle kännas så fel att "förgifta" kroppen med det. Lite mörk choklad är ok, eller lite glass med bär, finns mycket bra glass i Finland. Bra mat kommer jag ju att kunna också, och så kan jag tänka mig att vi gör ett besök på vår favvo thai restaurang och det känns ok.


Recept: Linsgryta


Här kommer receptet på min goda linsgryta. Receptet innehåller quorn eftersom jag är vegetarian, men det går absolut att ersätta med köttfärs, vet dock inte om man ska öka mängden då. Mina recept är inte så precisa, jag står oftast inte och måttar allt jag lägger i, utan smakar av tills jag tycker att det är bra. Receptet räcker till ca 4- 5 portioner beroende på hur mycket man tar. Det är riktigt gott att ha en klick turkisk/grekisk yoghurt till.

1 stor rödlök
1 stor röd paprika
1 stor morot
2 dl röda linser
2 burkar krossade tomater
0,5 liter vatten
ca 1 dl tomatpuré
1 tärning grönsaksbuljong
ca 250 g quorn
3 tsk sambal oelek
salt och peppar
2 msk yoghurt

Skala och hacka grönsakerna och stek i olja i en kastrull några minuter. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och koka under lock på medelvärme tills linserna är färdiga, det tar ca 15 minuter. Det kan hända att det behövs spädas ut med mer vatten. Som sagt upp till var och en när det gäller smak och konsistens, men det ska inte vara som en soppa! Servera med en klick yoghurt! Gör man detta med köttfärs så vet ni köttätare nog bäst hur man gör :)


1 vecka

Idag är det en vecka sedan jag beslutade mig för att börja träna och äta nyttigt. Jag tycker nästan att man automatiskt vill äta bra när man börjar träna, det går lite hand i hand. Än så länge känns det sååå bra, inte ett dugg jobbigt, bara naturligt. Precis så ska det kännas, då vet man att man har bestämt sig. Det har funnits både godis och glass hemma idag men jag känner mig inte intresserad, äter hellre lite vaniljyoghurt eller vattenmelon. Idag har jag dock känt mig lite dålig, trött, huvudvärk och allmänt off så jag skippade Hip Hop Abs idag, men imorgon kör jag igen :)

Dagens mat och träning har sett ut så här:

Frukost:
2 skivor knäckebröd med mjukost (7%) och gurka, 0,5 liter vatten.

Träning:
35 minuter powerwalk

Lunch:
9 fiskbullar i hummersås, 2 kokta potatisar, kokt broccoli

Middag:
Linsgryta med en klick turkisk yoghurt

Kvällsgott:
2 dl vaniljyoghurt, 1 dl fullkornsflingor

Känns som om jag har ätit linsgrytan hela livet nu, haha, men jag gjorde en sån stor kastrull och det blev galet gott. Men nu är det bara en portion kvar! Ska lägga upp receptet imorgon, så grymt gott!


Tisdag

Dagens mat och träning har sett ut så här:

Frukost 1:
1 nektarin, 1 kopp kaffe, 0,5 liter vatten

Träning:
35 minuter powerwalk

Frukost:
Havregrynsgröt med äpple, kanel och mjölk

Mellanmål:
Två skivor Fazer rågform (världens bästa bröd!), 4 msk keso, rödlök, gurka. Vattenmelon.

Träning:
30 minuter Hip Hop Abs
100 situps
Övningar för ryggen samt träning med hantlar

Middag:
Linsgryta med en klick turkisk yoghurt.


Food


Couscoussallad med quornfilé, tomatsås och turkisk yoghurt

Smoothie, kokt ägg och vattenmelon

Linsgryta toppad med turkisk yoghurt och ruccola

 Fullkornspasta med quornfärs och sallad.
Quronfilé med kokt potatis, spenat och gröna ärtor

Havregrynsgröt med rivet äpple, kanel och mjölk

Det här är några av de måltiderna som jag har ätit de senaste dagarna. Jag kommer att lägga upp lite recept imorgon, bland annat på den goda linsgrytan som jag åt till middag idag. Nyttigt är gott! :)


Måndag

Dagens mat och träning har sett ut så här:

Frukost
1 nekatrin, 1 kopp kaffe med mjölk

Träning:
35 minuter powerwalk

Lunch:
1 mozzarella, 1 tomat, 2 sojakorvar, 1,5 dl gröna ärtor, 0,5 liter vatten

Mellanmål:
Smoothie (1 dl naturell yoghurt, 1 dl mjölk, jordgubbar, vattenmelon), 1 kokt ägg, 1 skiva vattenmelon, 0,5 liter vatten.

Träning:
30 minuter Hip Hop Abs, 105 situps, ryggövningar

Middag:
Linssgryta (lök, vitlök, morot, krossade tomater, tomatpure, quornfärs, röda linseer) med en klick turkisk yoghurt, 0,5 liter vatten.

Är väldigt nöjd med dagens träning och mat (har dock inte ätit middag än).


Dags för träning


Har ätit mellanmål för snart en timme sen och är ombytt och redo för att köra ett pass med Hip Hop Abs! Satte upp håret i en frisyr jag inte har haft på länge - schoolgirl tofsar á la Britney, haha, men det lite roligt när man ska dansa. Nu kör jag!!! :)


Nya Träningsprylar


Här är mina inköp som jag gjorde igår på XXL och Stadium Outlet. Båda ligger i Arninge och rekomenderas varmt om ni vill köpa sportkläder. Från XXL köpte jag en ny sportbh från Röhnisch (likadan som jag köpte förra gången, fast en storlek mindre och annan färg), den kostade 150 kr. Köpte även en yogamatta från Exerfit, tidigare 329- nu 79! Så bra, och rosa är den också ;) Från samma märke köpte jag ankelvikter, som jag kommer att lägga på lite längre fram i min träning för lite extra motstånd, 49 kr. Inne på Stadium Outlet köpte jag gummiband från Casall, 50 kr och en keps från Reebok, 70 kr.


Dagens Lunch


Så här såg dagens lunch ut. Ser kanske inte så jättegott ut men det är smaker som jag verkligen tycker om.
1 mozzarella, 1 tomat, 2 sojakorvar, 1,5 dl gröna ärtor.
Mycket protein och lite fett då jag har kokat korven istället för att steka den och inget annant är tillalgat med smör/olja. Mozarella innehåller mycket protein och är bra efter träning, det samma gäller ärtorna och korven. Jag har inte kokat ärtorna, vill behålla så mycket som möjligt av alla näringsämnen. Brukar bara låta dem tina.
Fredrik gjorde en liknande lunch fast med två kokta ägg och spenat istället för ärtor och sojakorv. Väldigt gott tyckte han :)


Dag 5


Så här såg jag ut idag på min promenad!

Har precis kommit in från dagens powerwalk. Svettas som fan! Klunkar vatten, är redan inne på 1 liter, glömde dricka innan vilket inte var så bra. Det är varmt ute idag så jag kände verkligene fter halva tiden att jag skulle behöva vatten. Men det gick bra iallafall. Den vägen jag går har 4 uppförsbackar. Den första är helt vidrig men idag gick det bättre, så det gjorde mig glad. Den sista backen som är precis innan jag är hemma igen är galet jobbig. Först är det en lååååång, men inte brant, backe. Sedan helt plötsligt blir det jättebrant och man kommer in i skogen, därefter blir det jättebrant igen och på toppen är det trappor. Jag är helt förstörd när jag kommer upp. Målet är att ta den sista biten som ingenting, då blir jag jäkligt nöjd :)

Detta är femte dagen med daglig powerwalk och bra mat. Känner mig fortfarande lika pepp som dag ett, som om inget kan komma i min väg. Gillar den känslan! Köpte en hel del nya saker i går på både XXL och Stadium som jag ska visa senare. Nu är det dags för en väääldigt sen frukost!


RSS 2.0