Recept på supergod soppa



Här kommer ett recept jag slängde ihop en dag och som visade sig vara riktigt gott! Denna går att variera på lite olika sätt. Här hemma brukar jag göra två olika varianter, en till mig och en till pojkarna. Skriver ner båda recepten här! Min version är kött, mjölk och fettfri och receptet är till en stor kastrull med soppa till väldigt många!

- Två lökar, brukar ta en gul och en röd
- 3 morötter
- 3 vitlöksklyftor
- ca 3 dl röda linser
- 2 burkar krossade tomater
- 1 ask coctailtomater
- 3 msk tomatpuré
2 tsk Sambal Oelek
- 5 sojakorvar
- ca 10 dl vatten
- 1 pkt havre matgrädde
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- kryddor (jag brukar ta BBQ grillkrydda, vitlökspulver, chilipulver, pepparmix och salt)
- ev fetaost till garnering
- en liten skvätt kallpressad rapsolja

Skala och hacka lök, morötter och vitlök i valfri storlek. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs grönsakerna tillsammans med linserna i ca 2 minuter. Var noga med att röra om ordentligt hela tiden så att inte linserna fastnar i botten. Häll i de krossade tomaterna, vatten, buljongtärningarna, tomatpuré, sambal oelek och de kryddor du vill ha i. Jag brukar koka upp en liter vatten i vattenkokaren så att processen går snabbare och så använder jag hela litern. Men känn efter själv hur du vill ha konsistensen på soppan!
Lägg på lock och låt soppan koka upp på medelhög värme. Under tiden skär du coktailtomaterna på hälften och lägger i dem är soppan börjar koka, dra ner värmen och ta av locket, soppan ska fortfarande "bubbla" lite, men inte allt för hårt. Jag brukar steka korven lite lätt i stekpannan inna jag skär den i bitar och lägger i soppan, men det är inte nödvändigt, dock blir det godare när korven får lite "yta". Korven och grädden åker i sist och sjuder bara några få minuter till i kastrullen, sedan är soppan färdig! =) Servera med lite tärnad fetaost på toppen!
Vill man istället för färska coctailtomater ha dem på burk så funkar det utmärkt! Jag brukar ta två burkar vanliga krossade tomater och en burk med hela, skalade coctailtomater.

För att göra soppan på det andra sättet så byter man bara ut sojakorven mot vanlig korv (jag brukar då ta 7 stycken vanliga grillkornar). Linserna byter man ut till makaroner, man tar vanlig matlagningsgrädde och så kan man klicka i smör tillsammans med oljan ibörjan för att få en "mjukare" smak. Tänk på att makaronerna ska vara i så pass länge som sin koktid. Jag brukar använda snabbmakaroner som jag lägger i på slutet tillsammans med grädden.

Bon Appétit!


God Morgon!


Idag är jag uppe tidigt och jag tycker att det är så härligt! Känns så skönt att veta att man har hela dagen framför sig och man får liksom mycket mer tid. Man kan med andra ord blogga ett par timmar utan att få dåligt samvete, hihi =) Dricker kaffe och bläddrar i det nya numret av Plaza som är en av mina favoriter när det gäller inredning. På tal om tidningar så funderar jag på att kanske börja prenumerera på Topp Hälsa, jag älskar tidningar och det vore ju inte helt fel med lite hälsoinspiration! Ska kolla runt lite på nätet och se ifall man kan hitta något trevligt prenumerationserbjudande, man vill ju gärna ha någon rolig premie, hehe =)
Får se om det blir någon promenad idag. Det är ju sjukstuga här hemma och tyvärr så börjar jag också känna av det. Det är ju ganska oundvikligt att inte bli smittad. Men jag försöker köra "mind over body" och bara tänka mig så frisk som möjligt =) Det vore ju så härligt att komma ut på en promenad.
Jag har faktiskt inte kunnat hålla mig från vågen, skulle ju egentligen vänta två veckor innan jag vägde mig igen, men jag har fuskat lite och med glädje sett att jag redan gått ner 0,8 kg sen i söndags. Wohoo, känns ju himla härligt, så med all förmodan är det ett helt kg på söndag. Men nu ska jag hålla mig till nästa söndag innan jag väger mig igen!


Försovit mig...


Det finns inget jobbigare än att försova sig, tycker jag. Det får mig att känna mig som om jag är tillbaka i gymnasiet igen när man var så oansvarig och opålitlig och faktiskt inte brydda sig så mycket. Vaknade imorse av att telefonen har ett väldans liv för sig, men det tog ett bra tag innan jag liksom förstod att det var MIN telefon som lät. Och så fort den blev tyst så gled jag tillbaka in i sömnen. Fast undermedvetet så tänkte jag på telefonen och kopplade till slut att det var alarmet som ringde. Så fel jag hade....det var Felicia som ringde och klockan var kvart över nio! Hur fasiken gick det till!?!?!? Hade ställt klockan på sju....men att den har rignt har jag inte ens hört. Och jag blir så irriterad på mig själv! Hålla på och försova sig liksom när man har något viktigt att göra. Hade en ny kurs i installationsteknik som började idag. Och visst det är bara att ta någons anteckningar, men jag skäms liksom över att ens fråga, jag borde ha varit där själv ju!!!
Aja baja på mig, ska stå i skamvrån hela dagen...

Ska dock ta det onda med det goda och passa på och gå ut på en morgonrunda och sedan arbeta med vår marknadsplan för vårt företag i skolan. Ska även söka lite fler jobb. Det håller på att driva mig tillvansinne att vi ska ha LIA under hela hösten (lärande i arbetet) och jag har fortfarande inte hittat något! Sån jäkla inre stress att gå och tänka på det hela tiden. kan inte någon snäll liten människa bara ge mig ett jobb inom IT, inlindat i en söt rosett, så skulle jag bli så glad! =)


Frukost


En bra frukost efter morgonpromenad är ett måste. Innan dricker jag alltid bara en kopp kaffe eftersom det sätter igång förbränningen. Till frukost blev det havregrynsgröt med frysta frukter och bär, en nypa socker. Två knäckemackor med keso och coctailtomat och lite salladskrydda och svartpeppar på. Mums! =)


Work It Out!


Så här såg jag ut på min morgonrunda! Leggings från H&M, tröja från Ellos och skor från Fred Perry. Självklart är min älskade Ipod med mig när jag är ute och promenerar fylld med bra peppmusik!



God Morgon!


Good morning all you skinny bitches! =) Här sitter jag och dricker lite kaffe och kollar runt på olika bloggar. Träningskläderna är på och Ipoden ligger på laddning. Alldeles strax beger jag mig ut på en morgonpromenad på 30 minuter. Har faktiskt aldrig varit ute på någon sådan promenix sedan vi flyttade hit så idag tänkte jag leta upp en perfekt väg att gå som tar exakt 30 minuter. Det är perfekt att gå en sådan varje dag! Kommer dock inte ha tid till det varje dag, men jag ska göra det alla de dagarna då jag har möjlighet. Känner verkligen att jag måste komma igång lite med träningen nu när jag har gått ner så mycket.
Ska även ta mig iväg til Vällingby någon dag och köpa ett gymkort, eller ja ett träningskort kanske man säger eftersom jag aldrig kommer sätta min fot i gymmet! Jag håller mig till gruppträning så som dans, aerobics, core och poweryoga .Hade även tänkt att börja simma eftersom det är perfekt träning för hela kroppen.

Vi hörs snart igen när jag kommer in från promenaden. Då ska jag visa vad jag äter till frukost och så blir det ett recept på en underbart god och nyttig soppa!


A Healthy Snack...


Tänkte tipsa lite om vad man kan äta när man känner sig lite sugen på något gott. Får många förfrågningar vad jag äter när jag blir godissugen. Sanningen är att jag faktiskt inte blir sötsugen längre. Men självklart är det gott med något när man tex myser med en film eller bara vill ha en lite nyttigt mellanmål eller alternativ till efterrätt.
När vi storhandlar (på Willys) varje månad så köper jag alltid samma saker som jag vet funkar utmärkt!

Riskakor: Köper alltid en med vanliga lättsaltade och en med någon smak. De lättsaltade brukar jag ta tillsammans med någon frukt som mellanmål på eftermiddagen. Brukar då begränsa mig till 3 stycken. De med smak brukar jag ha på helgen eftersom de har några fler kalorier och lite mer fett. Men samma begränsning gäller där, 3 stcken.
Extra Drops: Dessa älskar jag eftersom jag väljer de med lakrtissmak, känns lite som att ta en god lakritskaramell, men helt utan socker som dessutom är bra för tänderna. Max 2.

Frysta bär: Dessa äter jag antingen som de är när vi har lite fredagsmys eller häller direkt i varm gröt med en liten nypa socker på. Rekomenderar verkligen de exotiska frukterna, sååå gott på gröt!

Nötter och torkad frukt: Köper bara naturella nötter för att slippa onödigt salt. Älskar även de torkade tranbären! Här får man passa sig för att inte äta för mycket, nötter innehåller ganska mycket fett och kolhydrater. Brukar bara ta en liten näve.

Färska frukter och grönsaker: Något av det godaste som finns tycker jag är en skalad morot att tugga på, enklare och godare än så blir det nog inte! En färsk frukt är också underbart, jag brukar välja apelsiner, bananer, vindruvor och ananas. Äpplen funkar också, men personligen tycker jag att de skapar hungerkänslor...


Skinny Bitch Is Alive!!!


Haha, ja jag har återupplivat den här delen av bloggen för att hålla er uppdaterade på viktnedgången utan att ta upp massa space från den vanliga bloggen, känns lite trist faktiskt att lägga upp massa mat och sånt på den!
Tänkte att jag skulle bli mycket bättre på att lägga upp vad jag äter för mat, recept, tips, träning (när jag väl kommer igång med det!) Stay tuned!!!


RSS 2.0