Lunch


Har precis ätit en mumsig lunch här hemma bestående av potatismos gjort på två kokta potatisar, salt, pepparmix och havremjölk. Till det två stekta sojakorvar, stekt zucchini med tacokrydda och kokta morötter. En liten sås till det gjort på Naturell Alpro Soya yoghurt blandat med sweet chilisås. Gotti gotti! =)


Candy


Vem behöver godis när det det finns Adam Lambert ♥

Frukost


Inget speciellt annorlunda med frukosten imorse. Två knäckemackor med keso, tomat och ruccola och en kopp kaffe. Till lunch i skolan hade jag med mig supergoda tonfisk biffar som jag gjorde igår till middag, blev riktigt gott! Ska fixa med recpetet senare. Nu har jag galet massa plugg framför mig, tenta imorgon!!!

Resultat

Ja, resultatet efter två veckor lyder...
Jag har gått ner ytterligare 2,3 kg vilket blir en totalsumma på 15,3 kg =)


Frukost



Frukost idag består av smoothie och ett kokt ägg. Till lunch senare blir det resterna från gårdagens middag.
Har ingen aning om vad jag ska hitta på ikväll till middag, men vi får se vad det blir!


Making Smoohies...


Jag har sagt det förut och jag säger det igen- fasiken vad jag älskar vår nya mixer! Så gott att göra smoothisar.
Har varit ute på en härlig powerwalk, duschat och fixat frukost. Idag blev det jordgubbar, en halv banan och 2,5 dl havremjölk- GOTT! =)


Wok


Gårdagens midadg blev en underbart god wok med kokosmjölk. Skulle helt seriöst kunna äta ihjäl mig av den här maträtten, brukar göra den ganska ofta för både jag och Fredrik är helt tokiga i den! Här kommer receptet:
 ♥ Valfri vit fiskfilé (jag tog sej) ♥ 1 gul lök ♥ 1 morot
♥ Wokgrönsaker ♥ Broccoli ♥ Saften av en halv citron eller en hel lime
♥ 1 burk kokosmjölk ♥ Kokosflingor ♥ Sweet chilisås ♥ Kryddor

Skala och hacka löken och moroten, jag gillar lite stora bitar! Stek i lite olja i några minuter. Skär filsken i bitar och stek med grönsakerna i ytterligare någon minut. Häll sedan på wokgrönsakerna och broccolin och stek alltihopa tills fisken börjar se färdig ut. Krydda ordentligt, jag brukar använda thailändsk rödcurry, vanlig gul curry, chilipulver, vitlökspulver och wok krydda. Strö öven över kokosflingor ca 1,5 msk eller efter smak. Jag brukar även ha i någa matskedar sweet chilisås men det är inte nödvändigt. Häll sist över kokosmjölken och citron/lime saften och låt det hela puttra tills båe fisken och grönsakerna är färdiga. Servera med kokt ris.


Promenad


Efter att middagen var avklarad och allt var diskat och klart så satte jag på mig träningskläderna och gick ut på en powerwalk. Det var så himla skönt, härligt väder, fortfarande ljust ute och iPoden med massa bra musik. Så härligt att promenera runt i området, rensa tankarna och känna att man göra något bra. Så nu är jag duschad och sitter och pluggar lite inför tentan imorgon och knaprar på lite riskakor. Har varit riktigt duktig idag =)


Middag



Riktigt god middag idag. Är så jäkla nöjd med mina biffar som jag hittade på ett eget recept till idag, gör ju iofs aldrig mat efter andras recept, men det här är första gången jag verkligen lyckas med vegetariska biffar, perfekt konsistens och stektes ihop riktigt bra- och tokgoda! =) Åt biffarna med 1 dl ris, 1 dl gröna ärtor och lite sweet chilisås till det.


Godaste biffarna!!


Jag är fasiken stjärna när det gäller att slänga ihop nya recept, haha =) Till middag idag gjorde jag världens godaste biffar, här kommer receptet för ca 15 st:

♥ 1 Rödlök ♥ 1 Morot ♥ 1 burk kidneybönor
♥ 2 msk Ajvar Relish ♥ 0,5 tsk Sambal Oelek ♥ 1 msk Tomatpuré
♥ 1 ägg ♥ 1,5 dl majs ♥ 1 msk potatismjöl ♥ Olja till stekning ♥ Kryddor

Skala och hacka moroten och löken i mindre bitar och lägg i matberedare/mixer. Kör några sekunder tills det är finhackat. Häll av vätskan ut bönorna och tillsätt hela burken. Lägg i Ajvar Relish, Smabal Oelek och tomatpuré. Mixa till en slät röra. Lyft ur knivbladet och rör om med en sked. Tillsätt ägget, potatismjöl och majs. Krydda efter smak (jag valde massor av tacokrydda, vitlök, grillkrydda och pepparmix) och stek sedan små biffar, ca 1 msk, i olja.


Lunch


Idag blev det min favoritlunch- en tonfisksallad =) Mums så gott det är, skulle kunna leva på den här salladen varje dag! Till middag ikväll ska jag nog fixa lite hemmagjorda tonfiskbiffar, eller kanske kidneybönsbiffar. Nu när vi har stavmixer kan jag fixa och trixa med massa olika egna vegetariska biffar, så kul!


Mixer & Frukost


I lördags köpte Fredrik en galet snygg och bra staxmixer från Krups, I love it! Det bästa är att jag nu kan göra massa goda smoothies, har verkligen saknat det! Så min frukost såg ut så här imorse med en smoothie gjord på 2 deciliter havremjölk, frysta jordgubbar och några bitar färsk ananas, ett kokt ägg till det. Sååå gott!


Mjölkfritt


Jag försöker att äta mjölkfritt så gott som det går. De enda mjölkprodukterna jag äter är en skvätt mjölk i kaffet, fetaost i maten och keso på knäckemackorna.  i övrigt så använder jag alltid Oatly iMat till matlagning och så gör jag smoothies på havremjölk. Hittade även hallonyoghurt från Alpro Soya som dom hade på extrapris nere i centrum. Men det är nog inget som jag direkt kommer köpa igen, de är ganska dyra plus att jag inte brukar äta yoghurt i vanligt fall heller, inget för mig helt enkelt. Det enda jag saknar är någon form av creme fraiche, vore så gott att kunna göra kalla såser. Men jag tror minsann att det ska finnas i Alpro Soyas sortiment, ska kika efter det nästa gång vi handlar.


RSS 2.0