Kokostoppar


Kokostoppar ser himla gott ut och låter väldigt enkelt...så ikväll tänkte jag baka ett gäng. Självklart ska de doppas i choklad! =) Återkommer med resultatet och receptet!


Strawberry


Var nere på ICA för att handla margarin och hittade spanska jordgubbar för 10 kronor asken, yes! Nu blir det jordgubbar på mina cupcakes, dock vet jag inte hur jag ska dekorera med dem, ja dagens I- landsproblem, men jag vet inte om jag ska lägga på en hel eller göra halvor. Vad blir snyggast? En sak är säker iallafall och det är att jag tänker ha det gröna kvar, ser finast ut, vad gör det att gästerna får pilla lite extra och ta bort den själv, estetiken går före!! =)


25 år


Idag fyller jag 25! =) Ni kan räkna med att det blir många recept och massa bilder på alla godsaker som jag ska baka till min födelsedagsfest imorgon =)


Peanut Butter


Martha Stewart är en av mina idoler när det gäller allt som har med hemmet att göra =) Älskar att titta på alla fina bilder inne på hennes webbsida. Hittade en massa recept på bakverk och sötsaker som innehåller jordnötssmör, och guuuud så mycket gott!!! Vill provbaka allt! Det är så synd ibland när man hittar amerikanska recept men inte riktigt förstår vad den svenska motsvarigheten ska vara. Kommer iallafall definitivt att baka något till min födelsedag som innehåller jordnötssmör, får se vad det blir...Kolla in pajen i mitten, ser helt amazing ut!
Jag har tidigare gjort en kaka med jordnötssmör som blev väldigt god, ska lägga upp receptet här senare.


Ben & Jerry's


Två nya smaker från Ben & Jerry's har landat i Sverige och gissa vem som ska smaska på dessa i helgen =) Båda låter helt fantastiska och jag hoppas verkligen att vår Ica har tagit in dem, annars får vi ta bilen och köra tills vi hittar dem helt enkelt, haha! Någon som har smakat?


Havrekakor


Har precis bakat ett gäng havrekakor och de var så lätta att göra och blev supergoda! Hade velat doppa botten i choklad men vi hade ingen hemma så det får bli nästa gång!

Ingredienser, ca 20 kakor
100 g smör
1 dl socker
1/2 tsk hjorthornsalt
3 dl havregryn
1 dl vetemjöl

Lägg gärna fram smöret i en bunka lite innan du sätter igång så att det hinner bli mjukt. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop smör och socker med elvisp. Vispa ner hjortronsaltet. Tillsätt till sist havregryn och vetemjöl och vispa ihop tillen grynig massa. Forma smeten till små bollar, samma storlek som köttbullar. Lägg bollarna på en pappersklädd plått och tryck till dem med en gaffel några gånger. Ogräddade ska de ska väl vara ungefär lika stora som kakorna drömmar, de växer väldigt mycket i ugnen så se till att det är bra med mellanrum mellan kakorna på plåten. Grädda i mitten av ugnen i 10- 15 minuter. Mina tog exakt 15 minuter, men håll ett öga på kakorna. Låt svalna några minuter, sedan är de redo att ätas! =)


Skinny Lasagne


Här kommer ett recept på en betydligt nyttigare lasagne! Den är såklart dessutom vegetarisk. Vad som gör den lite mer light än en vanlig lasagne är att jag för det första helt skippar stekpannan och allt som heter smör eller olja när jag gör såsen. För det andra så har den ingen bechamelsås. Jag gjorde min i en väldigt liten gratängform som ger 2 portioner, typ 23 x 12 cm, så jag antar att man får dubbla på om det ska göras en större. Here we go:

Tomatsås:
1 liten gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 morot, riven
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
1/2 dl röd pesto
20 oliver
färsk basilika

Lasagneplattor
1 dl riven ost
ca 1,5 dl mjölk

Lägg alla ingredienser förutom peston, oliverna och basilikan i en liten kastrull och låt koka upp. Låt det puttra i ca 15 minuter och tillsätt sedan peston och basilikasn, salta och peppra efter smak . Skär oliverna i mindre bitar och blanda ner. Lägg ett lager med sås i formen, häll sedan över ca 1/2 dl mjölk och lägg på lasagne plattor. I min lilla form behövdes det bara en platta per lager och det blev två lager plattor och tre lager sås. I varje lager går det det åt ca 1/2 dl mjölk. Toppa det hela med 1 dl riven ost och sedan in i ugnen på 200 grader tills den är färdig, jag brukar alltid känna efter med en gaffel, det här med att ta tid på maten är inte riktigt min grej. Servera med grönsaker och enjoy!

Nästa gång provar jag att göra den med zucchini inställer för lasagneplattor, då blir den ännu mer skinny!


Kärleksmums


Denna fina bok står med på önskelistan inför min födelsedag. Såg tjejerna på "Förkväll" för ett tag sen och allt de bakade såg helt underbart ut! Boken innehåller så fina bilder och det vore så roligt med lite nya recept att prova på! Finns att klicka hem på Adlibris


Birthday Party Plans

 





Sitter och planerar lite smått inför min födelsedag. Har inte bestämt helt till hindra procent vad jag ska göra, men det lutar åt att det blir ett vanligt födelsedagskalas med släkt och vänner här hemma. Vill så gärna bjuda på ett ordentligt dessertbord fullt med olika godsaker. Cupcakes är en självklarhet, men i år skippar jag nog min tårta som jag har gjort de senaste åren, istället vill jag göra en chokladkaka, en cheesecake med daim och en banan & kola kaka. Förmodligen blir det även så att vi slår ihop firandet då min lillasyster ändå fyller år 5 dagar efter mig.


I ♥ Semlor


Semlor är något av det godaste jag vet när det gäller bakverk, smakerna är så perfekta med den fluffiga bullen, grädde och mandelmassa. Igår blev det ingen semla men idag gick jag ner och köpte en till mig själv. Såååå gott!


Hallon, Kaffe & Ägg




Sitter och äter frukost som idag mest består av flytade godsaker. Hallonsmoothie, kaffe och ett kokt ägg. Vid det här laget vet väl alla hur man gör en smoothie, men i min hade jag 1,5 dl vaniljyoghurt, 1/2 dl mjölk och 1 dl hallon.

Tallrik från Rosenthal, liten skål från Höganäs, glas från Kosta Boda, kopp köpt på Starbucks i Berlin och prickig servett från H&M Home.


Sara Den Underbaras Ärtsås


Detta är verkligen himelskt gott för en ärtälskare som mig! Receptet ger 2,5 dl sås och är perfekt som pastasås, annars är den nog god till kyckling kan jag tänka mig.

Ingredienser:
1 msk smör
1 liten gul lök
2 dl ärtor
1,5 dl matlagningsgrädde
Basilika
Salt
Peppar
Vitt vin

Skala och finhacka den gula löken och stek den i en kastrull tillsammans med smöret. Tillsätt sedan ärtorna, grädde och ca 1/2 d dl hackad basilika, funkar även med fryst. men minska då till ca 2 msk Låt koka upp och ta sedan kastrullen från plattan och mixa till en slät sås. Salta, peppra och häll på en skvätt vitt vin, kan tänka mig att jag tog ca 2 msk. Smaka helt enkelt av vad du tycker är godast. Låt koka upp igen och sänk sedan värmen och låt sjuda några minuter. Färdigt!


Pasta med Quornfilé & Ärtsås


Har precis ätit en sen lunch. Det blev pasta med quornfilé och en ärtsås som jag slängde ihop, och skoja inte vad god den blev! Älskar att komma på nya recept och prova sig fram till vad som blir gott. Denna sås kommer jag att göra många gånger.


Fettisdagen


Jag ÄLSKAR semlor! Det är nog det enda bakverket som jag köper färdigt, annars brukar jag alltid tycka att det är både godare och roligare att göra allt själv. Semlor hag jar gjort EN gång och det var ingen smakupplevelse direkt...gissa om jag skulle vilje baka semlor idag!? JA, vad roligt det skulle vara, jag kanske slinker iväg till affären och köper alla ingredienser. Gissar på att ett recept med kesella i degen är bäst. Dock kommer vi nu till mitt stora problem...att baka med jäst! Jag blir alltid så nervös att degen inte ska jäsa och det händer tyvärr ganska ofta att den inte gör det, brukar låta Fredrik göra "jästdelen" av bakningen, men oftast undviker jag bara att baka med jäst helt och hållet. Kanske blir det en runda i affären där ett par färdiga semlor får följa med hem...
Men OM jag skulle göra semlor så skulle de ha hjärtlock och rosa grädde =)
 Ska ni baka semlor idag, eller blir det färdigköpta?

De fina bilderna hittade jag på den här bloggen.


Choklad, kokos & Kaffe



Idag har jag bakat lite gott som Fredrik ska ha med sig till jobbet imorgon. Helt perfekt, för då får jag baka, vilket är det roligaste och så förvinner det hemifrån så att det inte står i kylen så man blir sugen ;)
Vi hade tyvärr inga roliga ingredienser hemma så jag bara slängde ihop en glasyr av vad som fanns hemma.
Själva kakan har samma ingredienser som chokladkakan nedan. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 10- 12 minuter. Det blir 14 stycken.
 
Glasyr:
40 g smör
1,5 dl florsocker
2 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1- 2 msk kaffe

Smält smöret och låt svalna lite. Blanda i alla torra ingredienser och avsluta med kaffet. Jag hade 2 msk kaffe, men smaka av hur mycket du vill ha. Alla mått är på ett ungefär så prova dig fram till rätt smak och konsistens. Använd ca 1,5 tsk glasyr till varje cupcake, det ska bara vara ett tunt lager och sedan avslutas det hela med kokos på toppen. Låt vila i kylen tills det är dags att äta dem.


RSS 2.0