Chocolate Love


Den här kakan är väldigt enkel att göra och passar perfekt för en fika hemma med goda vänner ♥

Chokladkaka:
100 g smör eller margarin
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver

Glasyr:
1 dl grädde
100 g mörk choklad 70 %
25 g smör

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Ett tips är att bröa med kokos istället för ströbröd, blir mycket godare! Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt vetemjöl, kakao och bakpulver, vispa inte allt för mycket här utan bara så att alla ingredienser har gått ihop. Häll på smöret och vispa till en slät smet. I med smeten i formen och in i ugnen i ca 20 minuter. Här handlar det om att ha koll eftersom det skiljer sig på ugnar. Jag brukar sticka med en gaffel för att kolla läget med kakan, den ska vara gräddad men fortfarande vara kladdig i mitten och lite seg i kanterna, detta lär man sig, men 20 minuter brukar vara perfekt. Låt svalna och lossa sedan på kanten och lägg upp kakan på ett fint fat. Jag brukar ställa kakan vid ett öppet fönster en stund. Gör glasyren så länges. Häll upp grädden i en kastrull tills den blir varm, ska absolut inte koka! Ta bort kastrullen från värmen, bryt i chokladen och rör tills all choklad har smält. Rör därefter i smöret tills även det har smält. Låt stå någon minut, gärna vid fönstret med kakan ;) Den ska inte stelna eller vara tjock som en creme chese frosting, utan den stelnar i kylen. Häll glasyren över kakan och låt det gärna rinna äver kanterna. Garnera med smarties. In i kylen och låt den stå där tills servering.
Vaniljglass och kaffe är en toppen kombination till denna kaka =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0